The Revolution Will Not Be Televised

The Revolution Will Not Be Televised Facebook Twitter
...at least not in more than four channels
2


Διάγγελμα έκανε χθες ο πρωθυπουργός στο οποίο μας είπε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τους αδυνάτους αφού προφανώς μας κάνει πρώτα όλους αδύνατους για να μπορέσει να μας προστατεύσει με την ησυχία του γιατί μάλλον ο Αλέξης δεν είναι πρωθυπουργός, είναι ο Ρομπέν των Δασών. Στο νέο κύκλο επεισοδίων της σειράς επιστημονικής φαντασίας «αλλάζουμε την Ευρώπη» το μόνο που έχει αλλάξει είναι ο δράκος, στον πρώτο κύκλο ήταν ο Σαμαράς, στο δεύτερο ο Σόιμπλε, στον τρίτο η Τρόικα, στον καινούργιο τα κανάλια της διαπλοκής, γι’ αυτό το λόγο αποφάσισαν ότι η χώρα αντέχει τέσσερα κανάλια μάξιμουμ γιατί προφανώς τόσα μπορούν να ελέγξουν ώστε να απολαμβάνουμε αντικειμενική ενημέρωση επιπέδου Kontra News. Το πρόβλημα είναι ότι ο Τσίπρας ξεκίνησε στον πρώτο κύκλο σαν το βασιλόπουλο του παραμυθιού  αλλά όσο ξεδιπλώνεται το παραμύθι, μετατρέπεται σε Τζέφρι Λάνιστερ και όλοι ξέρουμε πως κατέληξε αυτός. Αν το γεγονός ότι την ώρα που η χώρα διαλύεται οι φωστήρες έχουν ανάγει σε μέγα θέμα το σε πόσα κανάλια θα κερδίζει φριτέζες η Αθανασία Νταβαρίνου, σου θυμίζει το πανηγύρι με το βασικό μέτοχο επί κυβερνήσεως κουρασμένου Καραμανλή, είναι γιατί όπως έχουμε πει Τσίπρας και Καραμανλής είναι η δύο όψεις του ίδιου λαϊκίστικου νομίσματος. Δεν ξέρω πάντως αν όντως η χώρα αντέχει μόνο τέσσερα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, αυτό που ξέρω είναι ότι μάλλον δεν αντέχει ούτε ένα μήνα παραπάνω αυτό το πατρινό καρναβάλι που μας κυβερνάει.

The Revolution Will Not Be Televised Facebook Twitter
«πρέπει να βρω καινούργιους δράκους»

•Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι απέτυχα, είπε ο Βαρουφάκης στην παρουσίαση του ευρωπαϊκού κινήματος DIEM 25, δεν είχαμε καμιά απολύτως αμφιβολία Γιάνη, μείνε ήσυχος.

•Ο Αλέξης είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα, κι έτσι ενώ η χώρα καταρρέει εκείνος πήγε στη χώρα που αποτελεί το ενδυματολογικό του πρότυπο αφού όλοι ντύνονται σαν γαμπροί σε προξενιό που βάλανε πρώτη φορά κοστούμι που ψωνίσανε στις εκπτώσεις του Μπρακούλια. Εκεί έκανε επαφές και ψώνισε μπουχάρες που του ζήτησε η Περιστέρα αλλά για να μην γίνει καμιά γκέλα και της φέρει καμιά κουρελού όπως τότε που πήγε να σκίσει το μνημόνιο και γύρισε με καινούργιο,  η Περιστέρα πήγε μαζί και κάπως τρομάξαμε όταν την είδαμε με τη μαντήλα γιατί νομίσαμε ότι την πήρανε στο Homeland. Η πρώτη κυρία της χώρας έβαλε τη γνωστή μαντίλα από σεβασμό στην πολιτισμό των Ιρανών αλλά το στεφάνι της δε βάζει γραβάτα γιατί είναι επαναστάτης, και ως γνωστόν επανάσταση δεν κάνεις ενάντια στην καταπίεση των γυναικών, επανάσταση κάνεις ενάντια στο καλό γούστο.

The Revolution Will Not Be Televised Facebook Twitter
Και βάφω τη μαντίλα στο χρώμα που μισούσες

•Καμαρώσαμε και τον Άνθιμο που βγήκε και ανερυθρίαστα και κόμπαζε ότι κατόπιν ενεργειών του η Μητρόπολη του δεν θα πληρώσει τελικά ΕΝΦΙΑ ύψους €500.000 για να γίνει αντιληπτό ότι δεν υπάρχει Δεξιά του Κυρίου, ο Κύριος είναι παντού.

•Για κάθε μνημονιακό μέτρο που ψηφίζει η κυβέρνηση πετάει ταυτόχρονα κι ένα κοκαλάκι αριστεροσύνης όπως η κατάργηση της προσευχής στα σχολεία, το κουτσουρεμένο σύμφωνο συμβίωσης, η επιστροφή των αιώνιων φοιτητών στα πανεπιστήμια μέχρι να αποκτήσουν προστάτη και άλλα δωρεάν μέτρα για να γλείφει ο λαός και να έχουνε κάτι τα έμμισθα τρολς να παιανίζουν στα σόσιαλ μύδια. Το πυρηνικό όπλο των ξεροκόμματων είναι η αποποινικοποίηση της κάνναβης αφού, και ικανοποιεί τα προοδευτικά ακροατήρια αλλά και η μαστούρα βοηθάει να βλέπεις τον Κατρούγκαλο σα λαϊκό επαναστάτη και για να βγαίνει τώρα από το συρτάρι μάλλον σημαίνει ότι οι μέρες της κυβέρνησης που θα άλλαζε την Ευρώπη αλλά μάλλον δε ξέρει να αλλάζει ούτε σώβρακο, είναι μετρημένες. Για να αντέξουμε όμως το ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκεί η κάνναβη, πρέπει να νομιμοποιηθεί και η ηρωίνη.

The Revolution Will Not Be Televised Facebook Twitter
Ικανοποιημένος ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ

•Συνέχεια στο σήριαλ των διοδίων αφού μάρτυρας υπεράσπισης σε δίκη μελών του κινήματος κατά των διοδίων πήγε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, γνωστός στο πανελλήνιο κυρίως για τον pop art πίνακα με τον Άρη Βελουχιώτη που κοσμεί το γραφείο του, γιατί τι ποιο φυσιολογικό από το να υπερασπίζεται ένας υπουργός ομάδες που παρανομούν ενάντια στα συμφέροντα του υπουργείου που προΐσταται; Πάντως σύμφωνα με την έγκριτη Αυγή, μετά το δράμα του ψηφοφόρου που κλήθηκε να πληρώσει €22.000 πρόστιμα και βγήκε στο μεϊντάνι να κράζει το ΣΥΡΙΖΑ που τον πούλησε, έρχεται νομοθετική ρύθμιση για όσους αντιμετωπίζουν διώξεις για τα διόδια. Γνώμη μας είναι ότι μια απλή νομοθετική ρύθμιση δεν αρκεί, πρέπει να διοριστούν στο Δημόσιο μέχρι και οι τρίτου βαθμούς συγγενείς τους.

The Revolution Will Not Be Televised Facebook Twitter
Σπίρτζης, ο αρχηγός των Πασόκων
Διάφορα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ