Η πιο εξωφρενικά ανόητη απόδειξη πως υπάρχει Θεός

Η πιο εξωφρενικά ανόητη απόδειξη πως υπάρχει Θεός Facebook Twitter
34

 

Όταν κάποιος πει ότι «δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει Θεός και είναι τόσο κακός που αφήνει μικρά παιδιά να πεθάνουν και καλούς ανθρώπους να δυστυχούν», μπορούν να υπάρξουν διάφορες απαντήσεις. 

Όπως ήταν λογικό, η πιο χαζή απ' όλες αυτές ενθουσίασε το tro(ma)ktiko και τους αναγνώστες του, που μοιράστηκαν σαν τρελοί ένα χριστιανικό βιντεάκι που απαντά στο ερώτημα με λογική νηπιαγωγείου και χιούμορ το οποίο θα αποκήρρυτε ακόμα κι ο Σεφερλής... 

Υπάρχει Θεός; Ένα βίντεο "τροφή" για σκέψη...

Posted by tro(ma)ktiko on Tuesday, 26 January 2016

.

.

.

  

Η παραπάνω "απόδειξη" πως υπάρχει Θεός ξεκινά από ένα λογικό σφάλμα: Στην πραγματικότητα, η ύπαρξη των κουρέων είναι ορατή και χειροπιαστή, άρα δεν χρειάζεται να τη συμπεράνουμε απ' το αν υπάρχουν κοντοκουρεμένοι ή μακρυμάλληδες- σε αντίθεση με την ύπαρξη του Θεού που δεν έχει αποδειχθεί.

Μετά το πρώτο λογικό σφάλμα, η κατάσταση από κει και πέρα ξεφεύγει δραματικά: 

Το νεκρό καρκινοπαθές παιδάκι που δεν επέλεξε να νοσήσει και να πεθάνει, δε μπορεί να συγκρίνεται με κάποιον που κάνει μια συνειδητή επιλογή να μακρύνει τα μαλλιά του, με την οποία είναι απολύτως ευχαριστημένος. Ακόμα χειρότερα όμως, με την εξήγηση του βίντεο σχετικά με το γιατί υπάρχει δυστυχία, πέρα απ' το ότι κατηγορούνται οι άθεοι πως επειδή δεν πιστεύουν το καταστρέφουν και για όλους τους υπόλοιπους, γίνεται μια τραγική υπόγεια σύνδεση: ότι αυτοί που δυστυχούν φταίνε κιόλας.

«Γι' αυτό φίλε μου υπάρχει τόση δυστυχία» καταλήγει ο Χριστιανός, χωρίς να εξηγεί γιατί ο Θεός δεν τιμωρεί ΜΟΝΟ τους άθεους με αρρώστιες και δυστυχία, αλλά τιμωρει ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους, ακόμα και τους πιο πιστούς χριστιανούς, ακόμα και τα αβάπτιστα παιδάκια. 

«Απλά είστε βλακες...» έγραψε αναγνώστρια του tro(ma)ktikou σε όσους αμφισβήτησαν την λογική του βίντεο. «Το βίντεο λέει απλούστατα ότι όσοι δεν είναι κοντά του είναι δυστυχισμενοι..οι υπολοιποι επειδή θέλετε να ζησετε τη ζωουλα σας χωρίς τύψεις με ο,τι αυτό συνεπάγεται ρίχνετε όλες τις ευθύνες σε Εκείνον...»

*Το βίντεο το είδα στο fb page Ο Άγιος Εξωγήινος ο Γαλαξιούχος και θα ήθελα να μεταφέρω καναδυό σχόλια από εκεί που ταιριάζουν γάντι με το θέμα...

 

 

+

 

 

34

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ