Αυστρία: 4,5 χρόνια φυλακή σε πατέρα που ζεμάτισε μέχρι θανάτου με καυτό νερό τη δίχρονη κόρη του

Αυστρία: 4,5 χρόνια φυλακή σε πατέρα που ζεμάτισε μέχρι θανάτου με καυτό νερό τη δίχρονη κόρη του Facebook Twitter
5

Δικαστήριο της Αυστρίας καταδίκασε σήμερα σε 4,5 χρόνια φυλάκιση έναν 28χρονο πατέρα που ζεμάτισε μέχρι θανάτου με καυτό νερό την κόρη του, ηλικίας 2 ετών.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ήθελε απλώς να την «τιμωρήσει» και έτσι, είχε αναγκάσει τη μικρή Λεονί να κάνει ντους για διάστημα αρκετών δευτερολέπτων με νερό θερμοκρασίας 60 βαθμών Κελσίου. Κατόπιν περίμενε 28 ώρες προτού μεταφέρει τη μικρή στο νοσοκομείο, όπου το κοριτσάκι τελικά απεβίωσε. Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε τον Νοέμβριο του 2014 κι είχε προκαλέσει σοκ στην χώρα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι συνήθιζε να «τιμωρεί» την κόρη του με ντους με παγωμένο νερό κι ότι την ημέρα εκείνη είχε ανοίξει το καυτό νερό από απροσεξία. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για αμέλεια και βασανισμό.

Η μητέρα του παιδιού καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με 8 μήνες αναστολή, για την κατηγορία της συνέργειας αλλά και διότι δεν βοήθησε έναν άνθρωπο που βρισκόταν σε κίνδυνο.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτ. : EPA

Διεθνή / Από τις ΗΠΑ, η «ιντιφάντα» των φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη

Καταλήψεις σε πανεπιστήμια σε Ολλανδία, Βέλγιο και Ισπανία - Να σταματήσει ο αντισημιτισμός που χρεώνει τη βία στη Γάζα στους Εβραίους Ολλανδούς ζήτησε ο Μαρκ Ρούτε
NEWSROOM