Ο μέντορας του Τσίπρα διάλεξε το χειρότερο τάιμινγκ για να κάνει την πιο ακραία, υπερβολική δήλωσή του

Ο μέντορας του Τσίπρα διάλεξε το χειρότερο τάιμινγκ για να κάνει την πιο ακραία, υπερβολική δήλωσή του Facebook Twitter
Ο Στέλιος Παππάς
15

Έχει μιαμιση μέρα που έγινε, αλλά προτίμησα να μην το ανεβάσω, καθώς όλοι ήμασταν σοκαρισμένοι απ' την τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης. Όμως, σκέφτομαι, δεν είναι μισή ντροπή δική του και μισή δική μου.

 

Είναι όλη η ντροπή δική του. Ο Στέλιος Παππάς (πατέρας του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και καθοδηγητής του Τσίπρα) έκανε την πιο απαίσια δήλωση την πιο απαίσια ημέρα και το έμαθα χάρη στον Νίκο Ζαχαριάδη. 

Ελάχιστες ώρες πριν το φονικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή για την διαφθορά. Ο Ιάσονας Φωτήλας του Ποταμιού ρωτάει τον Στέλιο Παππά -που συμμετέχει στη συζήτηση με μια ελαφρώς «Φλαμπουραρέ» διάθεση (σ.σ. καφενειακού τύπου) πίνοντας τακτικά γουλιές από το χάρτινο ποτήρι με τον καφέ- για τους εργαζόμενους στα κανάλια που θα κλείσουν.

«Κοιτάξτε, εγώ είμαι εναντίον των πολέμων, εναντίον της παραγωγής όπλων και λοιπά» αρχίζει την απάντησή του ο έτερος -μετά τον Αλέκο Φλαμπουράρη- μέντορας του Αλέξη Τσίπρα. «Αν υπάρχει μια επιχείρηση που το μόνο που κάνει είναι να παράγει όπλα για να πάμε να σκοτώνουμε τους ανθρώπους, δεύτερο είναι τι θα γίνει με τους άνεργους. Θα βρούμε έναν τρόπο να κανονίσουμε και για τους άνεργους» ολοκληρώνει το σκεπτικό – κόλαφο ο Στέλιος Παππάς.

Μέσα στο ελαφρύ πανδαιμόνιο που δημιουργείται με τον Στέλιο Παππά να απαντάει στις αντιδράσεις με αλλεπάλληλα ειρωνικά «ναι... ναι... ναι...», κατορθώνει να ακουστεί ο Κώστας Γκιουλέκας: «Ως δημοσιογράφος δεν μπορώ να δέχομαι επιχειρήσεις όπλων και κανάλια να εξισώνονται».

Όμως αυτή η φράση είναι που εξοργίζει τον πατέρα του υπουργού Επικρατείας ο οποίος εγκαταλείπει ακαριαία το χαλαρό ύφος, «φορτώνει» και με αέρα βασιλιά της καφετέριας (ή του αμφιθεάτρου) και υπερθεματίζει σε έντονους τόνους: «Χειρότερα ήτανε... (σ.σ.: το θεωρεί δεδομένο ότι δεν θα είναι πια...). Κάποια κανάλια ήτανε χειρότερα από παραγωγοί όπλων! Χειρότερα γιατί σκοτώνανε τη συνείδηση του λαού!»

Και ευχαριστημένος με το «λογικό» σχήμα που μόλις εκστόμισε, συνεχίζει: «Σκοτώνανε τη συνείδηση του λαού! Μπαίνανε μέσα στο σπίτι του καθενός!».

* Λίγη ώρα αργότερα, οι βόμβες των τρομοκρατών έδωσαν τη δυσάρεστη απάντησή τους στον κύριο Παππά. (Το ίδιο και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν σε κάθε μεριά του πλανήτη).

Μετά το δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο που δεν μπορεί πια να χρησιμοποιηθεί για προφανείς λόγους απ' την κυβέρνηση, τώρα το παιχνίδι λέγεται «διαπλεκόμενοι» και «μη διαπλεκόμενοι». (Διαπλεκόμενοι φυσικά είναι όσοι δεν ξετρελαίνονται με κάτι τι που κάνει η κυβέρνηση.)

Το ατυχές τάιμινγκ πάντως στο οποίο ο κος Παππάς είχε το θράσος να εξισώσει τις μια δυο ώρες αντικυβερνητικής προπαγάνδας των καναλιών με την παραγωγή και εμπορία όπλων (και μάλιστα να βρει χειρότερη την πρώτη!) θα μείνει αξέχαστο. Δυστυχώς. 

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ