Στο σημερινό «Α μπα»: το κουτί της Πανδώρας

Στο σημερινό «Α μπα»: το κουτί της Πανδώρας Facebook Twitter
93

 

__________________
1.


Αναρωτιεμαι ρε συ αμπα υπαρχει πραγματικα ανθρωπος που να μας ταιριαζει 100% δν θα πω το αλλο μας μισο αλλα καποιοσ με τον οποιο οσα χρονια κ να περασουν κ φυγουν τα πρωτα μελια να λες αυτος ο ανθρωπος μου ταιριαζει. Απο προσωπικη εμπειρια αλλα κ απο φιλους βλεπω οτι ολοι εχουμε "κουσουρια". Αλλος ειναι χειριστικος αλλος δν εχει αισθηση του χιουμορ, αλλος δν μπορει να νιωσει βαθια συναισθηματα. Και τα περισσοτερα τ ανακαλυπτεις οταν περασει καποιος καιρος. Και ποια ειναι η λυση σ ολα αυτα χωριζεις κ πας στον επομενο μεχρι να ανακαλυψεις οτι δν εχει τα ελαττωματα του προηγουμενου αλλα εχει αλλα καινουρια. Και μεχρι που πρεπει να προσπαθεις για μια σχεση; Και σκεφτομαι τα παλια τα χρονια που οι γυναικες παντρευονταν τον πρωτο που γνωριζαν ή που τους γνωριζαν δεν καναν ευτυχισμενα ζευγαρια; Ή μηπως οι απεριοριστες επιλογες που εχουμε σημερα μας κανουν τελικα ανικανοποιητους;- Katia

Πριν από πολλά χρόνια η γιαγιά μου είχε πει ότι όταν ήταν νέα της έλεγαν «είσαι πολύ τυχερή, έχεις πάρει καλό άντρα. Δεν σε έχει δείρει ποτέ».


Το «παλιά ήταν καλύτερα» είναι ευχάριστο αποκούμπι για λίγο, αλλά δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο κόσμος δεν χώριζε, αλλά αυτό δεν είναι ένδειξη επιτυχίας ή ευτυχίας. Δεν χώριζε, επειδή δεν μπορούσε. Ποιος ξέρει αν ήταν ευτυχισμένα τα ζευγάρια; Μετρούσε κανείς την ευτυχία πριν από εξήντα χρόνια; Είχε αυτή η λέξη τότε το νόημα που έχει σήμερα; Και αν είχε, ρωτούσε κανείς τον κόσμο αν είναι «ευτυχισμένος στον γάμο του;» Αυτή η ερώτηση μάλλον αμηχανία θα έφερνε. Ποιος είχε πρώτο στόχο την «ολοκλήρωση» και την «αυτογνωσία» όπως τώρα; Αν δεν σε έδερναν, ήταν πολύ καλά. Αν δεν πέθαινες στα σαράντα επειδή πάτησες σάπιο καρφί, ακόμη καλύτερα.


Το ανικανοποίητο, αλλά και η ευτυχία, είναι σε ευθεία αναλογία με τις προσδοκίες μας. Αν η προσδοκία σου είναι να μην σε σαπίζουν στο ξύλο, ο πήχης είναι στην σωματική ακεραιότητα. Αν η προσδοκία σου είναι να βρεις το «άλλο σου μισό», ο πήχης εκτοξεύεται στην στρατόσφαιρα του απροσδιόριστου. Μέσα σε σχετικά λίγα χρόνια – μια γενιά, άντε δύο – περάσαμε από την συμφωνική συμβίωση «εγώ φέρνω λεφτά και κανονίζω, εσύ φροντίζεις το σπίτι και ακολουθείς» στην υπερεντατική απαίτηση να βρούμε κάποιον που θα μας πετάξει στα ουράνια επειδή θα λιώνουμε από έρωτα, και όταν τελειώνει ο έρωτας θα τον κατηγορούμε που δεν είναι Θεός κι έχει ελαττώματα. Παράλληλα όμως πρέπει να είναι και φίλος μας, και να καταλαβαίνει όλο μας το είναι, και να είναι πάντα εκεί, και να ξέρει πάντα τι θέλουμε, και να το κάνει χωρίς να το ζητήσουμε. Ακόμα και όταν δεν ξέρουμε τι θέλουμε! Ειδικά όταν δεν ξέρουμε τι θέλουμε.


Είναι χαρακτηριστικό ότι λες με απογοήτευση ότι «αποδεικνύεται ότι όλοι έχουν κουσούρια». Καταλαβαίνεις ότι στους «όλους» βρίσκεσαι κι εσύ; Κι εσύ έχεις κουσούρια. Αυτό σημαίνει ότι το σωστό είναι να μην έχεις σύντροφο, να σε παρατάνε μόλις τα ανακαλύπτουν; Λες ότι δεν ρωτάς για το «άλλο μισό», αλλά «κάποιον με τον οποίο ταιριάζεις 100%». Ποια είναι η διαφορά; Ζητάς την απόλυτη, ολοκληρωτική ταύτιση, και πιστεύεις ότι είναι μια λογική απαίτηση, και λιγότερη από το ρομαντικό του «άλλου μισού;»


Όσο περιμένεις το 100%, και θεωρείς ότι αυτό είναι το ελάχιστο που μπορείς να δεχτείς, τόσο πιο πολύ θα παραβλέπεις προβλήματα στην αρχική φάση. Δεν είναι τα μέλια που σε εμποδίζουν να δεις τις διαφορές σου με τον άλλον, είναι η προσδοκία σου να έχεις απόλυτη ταύτιση. Είναι αδύνατο να μην έχεις διαφορές με τον άλλον. Αυτό που είναι δυνατό (όχι εύκολο) είναι να ξέρεις πάρα πολύ καλά τον εαυτό σου, πάρα πολύ καλά όμως, 100%, ώστε να ξέρεις ποιες διαφορές μπορείς να αντέξεις (μακροπρόθεσμα!) και ποιες όχι. Το «είναι χειριστικός» με το «δεν έχει χιούμορ» δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά.

__________________
2.


Αγαπητή Αμπα, μου αρέσει ο τρόπος που τα γράφεις, γελάω με τις απαντήσεις σου, λοιπόν θα ήθελα κ εγώ να σε ρωτήσω κάτι ανάλαφρο. Έχεις παρατηρήσει ότι οι έχοντες jeep ή κάτι σε ακριβό αυτοκίνητο, νιώθουν υπεράνω κ κατεπεκταση οδηγούν χωρίς να δίνουν σημασία στους υπόλοιπους χρηστες του δρόμου είτε στα στοπ? Αφού αναρωτιέμαι αν στις αντιπροσωπίες ακριβών αυτοκινήτων μαζί με το αυτοκινητο τους δινουν free pass από όλα τα στοπ της γειτονιάς τους!Δεν ξέρω ίσως ειμαι προκαταλειμενη επειδή έχω μικρό συμβατικό αυτοκινητο, αλλά την ίδια δουλειά κάνουν στην Ελλάδα!- Ιουλία

Εδώ αυτό το παθαίνω με αυτούς που οδηγούν τέτοια. Όταν τα βλέπω στον καθρέφτη πίσω μου ψάχνω να δω από πού να φύγω.


Δεν αποκλείεται να υπάρχει συσχετισμός χαρακτήρα με το αυτοκίνητο που διαλέγει κανείς, αλλά σίγουρα ο άνθρωπος γλιστράει προς την προκατάληψη με μεγάλη ευκολία. Μπορεί να παρατηρείς πρώτα τα ακριβά αμάξια, και μετά να παρακολουθείς την συμπεριφορά των οδηγών, και όταν επιβεβαιώνεται η προκατάληψη, το θυμάσαι. Όταν όχι, το ξεχνάς. Αν παράλληλα δεν παρατηρείς με την ίδια προσοχή τη συμπεριφορά των οδηγών που έχουν το ίδιο αυτοκίνητο με σένα, η προκατάληψη σου επιβεβαιώνεται διπλά.


Γενικά μιλώντας, από τις παραβιάσεις η πιο αγαπημένη μου είναι η εντελώς χομπίστικη που κάνει ο κόσμος τη νύχτα στα στενά: παραβιάζει στοπ αναβοσβήνοντας πρώτα τα φώτα. Που σημαίνει, ναι μωρέ θα παραβιάσω στοπ, αλλά κι εσύ γιατί φωνάζεις, δεν βλέπεις που σου το είπα πρώτα; Αν πέσεις πάνω μου, δεν θα φταις; Όταν το βλέπω θέλω να ξεκαρδιστώ στα γέλια και να βάλω μπουρλότο, ταυτόχρονα.


(Η δεύτερη αγαπημένη μου παραβίαση είναι τα αλάρμ σε παράνομο παρκάρισμα. Όπως φαίνεται τα αλάρμ ακυρώνουν το παράνομο του πράγματος, όπως το οξύ και η βάση κάνουν άλας και νερό;)

__________________
3.

Είμαι 5 χρόνια σε σχέση κ το καλοκαίρι σκεφτόμαστε για γαμο είμαι 32 ειναι 27 αγαπιόμαστε και σε γενικές τα πάμε καλα ! Ομως το ένστικτο μου,μου λέει να μην προχωρησω φοβαμε παντα φοβόμουν τις δεσμευσεις κ εκτός αυτό δεν με γεμίζει πληρως.το χω συζητήσει μαζι του κ όλο μου λέει οτι θα φτιάξουν όλα με υπομονή ειμαι αρκετά της υπομονής αλλά νομιζω οτι στην ζωή δεν πρεπει να κάνουμε συνέχεια υπομονή ομολογώ οτι είναι πιο ώριμος απο μενα σε κάποια θέματα απλα είμαι κατα του γάμου κ επειδή κ ο ίδιος κ οι δικοί του κ οι δικοι μου είναι παραδοσιακοι φοβαμε μήπως έχω μπλέξει σε μια κατασταση που δεν μου ταιριάζει εγώ θελω πολιτικο κ όλοι άλλοι συν τον συντροφο μου θέλουν εκκλησία..κ η ερώτηση μου είναι να χωρισω η να υπομεινω για μια "καλη" ζωή??- Νικη

Μην παντρευτείς!


Μην παντρευτείς.


Δεν λέω να μην παντρευτείς κανέναν, ή να μην παντρευτείς αυτόν. Λέω να μην παντρευτείς ακόμα.


Είναι λογικές κάποιες αμφιβολίες πριν τη μεγάλη στιγμή, αλλά εδώ μιλάμε για πολύ σοβαρές αμφιβολίες – τι αμφιβολίες; Εδώ λες ξεκάθαρα ότι δεν θέλεις. Ναι, έχεις μπλέξει σε μια κατάσταση, και δεν κάνεις πίσω γιατί είναι τόσο διαδεδομένο ότι ο γάμος είναι κάποια επιτυχία, που δεν καταλαβαίνεις πολύ καλά τι σημαίνει να μπαίνεις σε έναν γάμο που δεν θέλεις με όλη σου την καρδιά. Καταλαβαίνεις ότι το «καλή» μπαίνει σε εισαγωγικά, αλλά δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι σημαίνει γάμος λόγω αδράνειας. Αν ένας καλός γάμος έχει δυσκολίες, ένας κακός γάμος είναι σκέτη κόλαση, και δεν γλιτώνεις εύκολα. Το διαζύγιο δεν είναι «παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω». Όταν παντρεύεσαι κάνεις μια τεράστια δήλωση δέσμευσης ενώπιον της κοινωνίας και του κράτους, υπάρχει και νομικό και ψυχολογικό μπλέξιμο. Δεν λες ποια είναι τα θέματα «που θα φτιάξουν με υπομονή» και δεν τολμάω να ρωτήσω. Αν φτιάχνουν όλα με υπομονή, γιατί δεν κάνει αυτός υπομονή, μέχρι να νιώσεις κι εσύ έτοιμη να παντρευτείς;

__________________
4.


Τί γνώμη έχεις για τον μινιμαλισμό ως τρόπο ζωής;

Τι θα πει αυτό;

__________________
5.


Αγαπητή Λένα και αναγνώστες, Απευθύνομαι στο γυναικείο πληθυσμό της στήλης (ευπρόσδεκτη και η βοήθεια αντρών φυσικά!) και έχω την εξής απορία: Πως φεύγουν τα μαύρα στίγματα;;; Έχω δοκιμάσει τα πάντα! Μα τα π-ά-ν-τ-α! Τόσα χρήματα σε συνταγογραφημένες κρέμες, τόσες διαφορετικές προσπάθειες και με DIY μάσκες με αυγά, με μέλι, με βρώμη, με λεμόνι, με άργυλο, με γιαούρτια!! Επιχείρησα ακόμη και το oil cleansing method, με λάδι κατάλληλο για να μην φράζει τους πόρους! Η προσπάθειά μου υπήρξε συστηματική για πάνω από ένα μήνα με όλες τις μεθόδους αλλά τζίφος! Δεν βρίσκω το μεικαπ ως λύση για μένα, μιας και κάνω όλη αυτή τη προσπάθεια για να μην χρειάζομαι βάψιμο και φτιασίδωμα

Δεν είμαι κατά του καλλωπισμού, κάθε άλλο. Την προηγούμενη ερώτηση με τους πόρους στα πόδια την πέρασα στα γρήγορα, αλλά τώρα, δύο τέτοιες ερωτήσεις μέσα σε δύο μέρες, νομίζω ότι πρέπει να γράψω κάτι περισσότερο.


Εδώ και κάτι χρόνια, μια εταιρεία που πουλάει μεταξύ άλλων, μάσκαρα, έχει υποχρεωθεί μετά από μαζικές μηνύσεις να αναγράφει στις διαφημίσεις της ότι «οι βλεφαρίδες του μοντέλου είναι ενισχυμένες με ψεύτικες».


Από την άποψη των δικαιωμάτων του καταναλωτή και της εξέλιξης της διαφήμισης είναι κάτι πολύ σημαντικό, αλλά δεν γίνεται να μην αναρωτηθείς: δηλαδή ο κόσμος πίστευε ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι αληθινές; Όπως φαίνεται, ναι. Ο κόσμος – και όταν λέμε ο κόσμος παιδιά, βασικά ας μην κρυβόμαστε, τις γυναίκες εννοώ – πίστευαν (πιστεύουν;) τα εξής: ότι α) υπάρχει μάσκαρα που σου κάνει τις βλεφαρίδες χοντρές σαν τα λουριά που δένουν τα καράβια στους κάβους και β) υπάρχουν βλεφαρίδες στον κόσμο, πάνω σε άνθρωπο, που όταν βάφονται είναι έτσι και γ) αυτό είναι το ιδανικό ομορφιάς, και αυτό πρέπει να προσπαθούμε να φτάσουμε.


Είσαι γυναίκα του 2016, ενημερωμένη, μορφωμένη και τα λοιπά, αλλά εξακολουθείς να πιστεύεις ότι το φότοσοπ είναι πραγματικότητα. Με τη λογική σου δεν το πιστεύεις – θα κάνεις share τα βίντεο με τις φωτογραφίες με τις άβαφτες σταρ – αλλά στην καρδιά σου αυτό έχεις στόχο. Να φτάσεις ένα ιδανικό που υπάρχει μόνο σε φωτογραφίες, να καταφέρεις να γίνεις η γυναίκα στις φωτογραφίες. Ξέρεις ότι αυτή η γυναίκα δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα, δεν το ξέρεις. Και το προσπαθείς και το ξαναπροσπαθείς για να εξαφανίσεις κάτι που δεν εξαφανίζεται δοκιμάζοντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Σα να προσπαθείς με κρέμες να εξαφανίσεις το συκώτι σου.


Αγαπητή φίλη. Οι άνθρωποι έχουν πόρους. Οι άνθρωποι έχουν τρίχες. Οι άνθρωποι έχουν σπυράκια, κοκκινίλες, πετσάκια στα νύχια, σημάδια ακμής, ανώμαλα νύχια. Ότι όλα αυτά είναι τρομερά, ασύλληπτα ελαττώματα για τις γυναίκες και ότι πρέπει να κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να τα εξαφανίσουν είναι μια βιομηχανία εκατομμυρίων, και είσαι θύμα της. Εκατομμύρια για τα πετσάκια. Εκατομμύρια για το μέγεθος του πόρου. Εκατομμύρια για τα βουναλάκια από τις τρίχες που «γυρίζουν». Εκατομμύρια, αμέτρητα εκατομμύρια, ξοδεύουν τα χάμστερ που τρέχουν με όλη τους τη δύναμη σε ρόδες στα κλουβάκια τους.


Να προσέχεις την εμφάνιση σου, βεβαίως. Να φροντίζεις το δέρμα σου, να είναι καθαρό και περιποιημένο. Να κάνεις και τα σπα σου και τα μασάζ σου, ό,τι θέλεις. Αρκεί να είσαι ικανοποιημένη και ευχαριστημένη με την εμφάνιση σου και να κερδίζεις σε αυτοπεποίθηση. Αρκεί να καταλαβαίνεις τι σημαίνει «καθαρό δέρμα» και με τι μπορεί να μοιάζει. Δεν είναι το πλαστικοποιημένο, λείο δέρμα του ρομπότ. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Το δέρμα είναι ένα όργανο, και έχει λειτουργίες. Η εμφάνισή του και τα χαρακτηριστικά του κληρονομούνται. Δεν είναι περιτύλιγμα για φωτογράφιση.


Θα βρεθούν πολλοί τώρα που θα γράψουν στα σχόλια λύσεις για τα στίγματα. Μπορεί να φεύγουν, μπορεί και όχι, μπορεί και να νομίζουν ότι έφυγαν επειδή επικεντρώθηκαν αλλού, ποιος ξέρει. Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής: εσύ, έχεις παρατηρήσει ποτέ τα μαύρα στίγματα στα πρόσωπα των άλλων; Και αν ναι, έχει ποτέ αλλάξει η γνώμη που έχεις γι' αυτούς εξαιτίας των μαύρων στιγμάτων; Και από περιέργεια ρωτάω τους άντρες: ξέρουν αν η φίλη τους έχει μαύρα στίγματα;


__________________
6.


Αγαπητη Λενα, πρωτα απ'ολα συγχαρητηρια για την στηλη! Διαβαζοντας την τον τελευταιο χρονο αναθεωρησα πολλες αποψεις. Οριστε ο δικος μου προβληματισμος λοιπον. Γυρω στον Νοεμβριο γνωρισα ενα παιδι με τον οποιο ενω ειχαμε αρκετη χημεια, αυτος δεν μου προτεινε ποτε να βγουμε, και γενικα δεν εδειχνε ενδιαφερον του τυπου να ρωτησει τι κανω και ετσι. Του ζητησα εγω ομως καποια στιγμη να βγουμε και εκεινο το βραδυ φιληθηκαμε. Του εστειλα μηνυμα παλι κανα δυο φορες, και βρεθηκαμε αλλη μια φορα σπιτι του. Ενω ηρθαμε κοντα, δεν ολοκληρωσαμε γιατι δεν ηθελα, καθως δεν εχω κανει ακομα σεξ. Για τους επομενους δυο μηνες η ιστορια εχει ως εξης: δεν μιλαμε καθολου αλλα οταν τυχει και κανονισουν κοινοι μας φιλοι και βρισκομαστε, νιωθω οτι του αρεσω και οτι σαν να προσπαθει να με πλησιασει και οτι θα ηθελε να συμπεριφερομασταν σαν ζευγαρι τυπου αγκαλιες, αλλα δεν μου βγαινει. Μια φορα, λιγες μερες πριν τα χριστουγεννα κοιμηθηκα σπιτι του, και μετα απο αυτο δεν μιλησαμε για εναμιση μηνα περιπου. Το τελευταιο σκ ειχαμε κανονισει με παρεα να παμε αμστερνταμ. Το τελευταιο βραδυ μας στο Αμστερνταμ με ρωτησε ενωπιον ολων των φιλων μας αν μπορει να κοιμηθει μαζι μου στο κρεβατι μου (μειναμε σε ενα hostel οποτε ολα τα κρεβατια ηταν σε σε δωματιο). Εγω δεχτηκα. Προφανως οι προθεσεις του ηταν απλα να κοιμηθουμε μαζι, οπως και εγινε. Ενω λοιπον το παιδι αυτο μου αρεσε πολυ στην αρχη, απογοητευτηκα που δεν επιδιωκε να βρισκομαστε συχνοτερα. Δεν το συζητησα ποτε μαζι του, αλλα ξεπερασα την απογοητευση και πλεον οποτε βρισκομαστε, δεν με χαλαει να γινεται κατι μεταξυ μας, χωρις να το επιδιωκω κιολας. Αμα για παραδειγμα καλεσω κοσμο σπιτι μου και κοιμηθουμε μαζι, δεν θα ειχα προβλημα να καναμε σεξ, και ας ειναι η πρωτη μου φορα. Και τωρα ο προβληματισμος μου. Μια φιλη μου θεωρει οτι αξιζω καποιον που θα ασχολειται μαζι μου. Τι πιστευεις για την θεωρεια της; Ειναι αληθεια οτι θελω καποιον για σχεση, αλλα σε καμια περιπτωση δεν περιμενω απο αυτον οτι θα αλλαξει ξαφνικα συμπεριφορα, και αφου περναω καλα μαζι του θεωρητικα δεν εχω να χασω κατι. Και που κοιμηθηκα μαζι του, ημουν κι ειμαι προετοιμασμενη οτι μπορει πχ αυριο μεθαυριο να εχει βρει κοπελα. Δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα ποτε μου δεν ειχα σχεση με καποιον και γενικα ειμαι αρκετα ντροπαλη και δυσκολο ακομα και να φιληθω με καποιον. Και ενω ημουν απολυτα οκ με τον εαυτο μου που τον αφησα να κοιμηθει μαζι μου, η αποψη της φιλης μου με εβαλε σε σκεψεις..- no trouble

Συνήθως λέω ότι προτιμώ να τρίψω το πρόσωπο μου με σπασμένα γυαλιά παρά να ξαναγίνω είκοσι χρονών, αλλά πολυαγαπημένη αναγνώστρια, αν ήταν να επιστρέψω με το δικό σου μυαλό, ίσως και να το σκεφτόμουν για ένα δευτερόλεπτο (και θα έλεγα όχι). Είσαι ώριμη, λογική, ψύχραιμη, και ισορροπημένη. Μπράβο σε όλα.


Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην επηρεάζεσαι από τις σειρήνες που θα σου υπενθυμίζουν ποια είναι η ορθή γυναικεία σεξουαλική συμπεριφορά. Αυτά τα μηνύματα θα έρχονται 'καλοπροαίρετα', οπότε πρόσεχε πολύ, να τα αναγνωρίζεις και να τα βάζεις στην άκρη αμέσως. Η φίλη σου το λέει αυτό γιατί έτσι έχει μάθει ότι είναι το σωστό, και δεν έχει μάθει ακόμα να σκέφτεται μόνη της, για τον εαυτό της.


Φυσικά και σου αξίζει κάποιος που ασχολείται μαζί σου. Αλλά αν ασχολείσαι με κάποιον που δεν ασχολείται μαζί σου, δεν σημαίνει ότι δεν αξίζεις. Η αξία σου δεν εξαρτάται από το πόσο ασχολείται κάποιος μαζί σου.


Και για το επόμενο στάδιο, λίγη προσοχή ακόμα. Πάντα έχεις να χάσεις κάτι. Χρόνο, ενέργεια, δύναμη. Ό,τι και να κάνεις, να έχεις πάντα υπόψη σου ότι μπορείς να χάσεις κάτι. Μην υποτιμάς κανέναν, και μην παίρνεις στα ελαφρά καμία γνωριμία. Η ιστορία θα δείξει ποιος ήταν τελικά ακίνδυνος. Κράτα μια επιφύλαξη στην άκρη του μυαλού σου και προχώρα πάντα με προσοχή. Κατά τ 'άλλα, θα ήθελα πολύ να μάθω την προσωπική σου εξέλιξη τα επόμενα χρόνια.


__________________
7.


Α μπα μου, ανυπομονω να διαβαζω τις σκεψεις, τις αποψεις κ τις συμβουλες σου.. ηθελα να αναφερω κατι που με προβληματιζει οσο καιρο το γνωριζω.. η αδερφη μου ειναι 23 κ εχει σχεση εδω κ λιγες βδομαδες κ λογω του οτι ειναι αρκετα εσωστρεφης αντικειμενικα, δε μας το λεει στην οικογενεια, με αποτελεσμα να μην ξερουμε ουτε το ονομα του. ξερω οτι ο καθενας στο κρεβατι του κανει ο,τι θελει, ομως, εχω καταλαβει οτι τη χτυπαει τυπου σαδομαζο. Εμενα μου βγαινει να ειμαι αποτομη μαζι της γιατι δε μου αρεσει αυτο που γινεται, γνωριζω ομως οτι ειναι αδικο απο μερους μου.. τα ερωτηματα μου ειναι τα εξης: πως να το διαχειριστω; και αν υπαρξει στο μελλον κατι επικινδυνο?? Να απεχω απο ολο αυτο?? Περιμενω συμβουλες.. θα τα ξαναπουμε συντομα-V

Ξεκινώντας: υποθέτω ότι εννοείς ότι οι σαδομαζοχιστικές δραστηριότητες γίνονται με συναίνεση της αδερφής σου. Αν ναι, διάβασε παρακάτω. Αν όχι, σταμάτα να διαβάζεις, βάλε την σε ένα ασφαλή χώρο και βρείτε δικηγόρο.


Συνεχίζουμε. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς γίνεται να μην ξέρεις το όνομα του, αλλά να ξέρεις τι κάνουν στο κρεβάτι. Σου το είπε η ίδια (που είναι εσωστρεφής και δεν λέει το όνομα του;) ή κοιτάς κρυφά το τηλέφωνο της;


Θα μου πεις, τι διαφορά έχει; Λοιπόν , έχει μεγάλη διαφορά. Έχει μεγάλη διαφορά να διαφωνείς με κάτι που σου έχει πει κάποιος ότι έχει κάνει. Αυτό σημαίνει ότι σε εμπιστεύεται αρκετά ώστε να σου το πει, οπότε μπορεί να θέλει το σχόλιο σου. Είναι εντελώς διαφορετικό να ανακατεύεσαι εκεί που δεν σε σπέρνουν και να αλλάζεις και τη συμπεριφορά σου απέναντι στον άλλον, ο οποίος νομίζει ότι η προσωπική του ζωή είναι προσωπική.


Ας ελπίσουμε ότι έχεις αυτές τις πληροφορίες με αποδεκτό τρόπο. Είναι η ώρα να επικεντρωθούμε στο κυρίως θέμα.


Αφού καταλαβαίνεις ότι είναι άδικο να νιώθεις έτσι, αλλά είσαι απότομη μαζί της γιατί δεν σου αρέσει αυτό, η απάντηση στο «πώς να το διαχειριστώ» είναι η εξής: θα το διαχειριστείς, όταν καταλάβεις τι είναι αυτό που πρέπει να διαχειριστείς. Αυτό που σε πειράζει δεν είναι τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του. Αυτό που σε πειράζει είναι ότι η εικόνα που έχεις για την αδερφή σου δεν ταυτίζεται με την πραγματικότητα, και είσαι θυμωμένη μαζί της που σου χάλασε την κατασταλαγμένη –όπως νόμιζες- άποψη που είχες για αυτή. Αν δεν είναι αυτή που νόμιζες, ποια είναι; Το βλέπεις σαν προδοσία.


Υπάρχει λόγος που η προσωπική ζωή των ανθρώπων δεν είναι για να αναρτάται στα περίπτερα. Υπάρχει λόγος που δεν τα λέμε όλα σε όλους, που κρατάμε τις φαντασιώσεις μας για λίγους και λίγες στιγμές, που δεν λέμε στον καθέναν τι νιώθουμε και τι πιστεύουμε για αυτόν. Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι δεν είναι μονομπλόκ. Είναι κρεμμύδια, με στρώσεις, και είναι και ρευστοί και προσαρμόζονται στο περιβάλλον. Αν δεν ήμασταν όλα αυτά θα είχαμε εξαφανιστεί ως είδος, είτε επειδή θα μας είχαν φάει τα λιοντάρια, είτε επειδή ο ένας θα είχε σκοτώσει τον άλλον.


Αν έμαθες κάτι που δεν ήθελες να μάθεις και τώρα νιώθεις άβολα, πες στην αδερφή σου ότι δεν θέλεις να ξέρεις άλλα. Αν έμαθες για τις προτιμήσεις της αδερφής σου με κατασκοπεία, καλά να πάθεις. Άνοιξες το κουτί της Πανδώρας, και τις συνέπειες θα τις λουστείς, όπως ορίζεται από το καταστατικό. Και αν στο μέλλον γίνει κάτι επικίνδυνο, θα κάνεις ό,τι θα έπρεπε να κάνει κάποιος για ένα μέλος της οικογένειας του σε περίπτωση που συμβεί κάτι επικίνδυνο.

93

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ