Η Τουρκία απαγόρευσε στον Έλληνα φωτορεπόρτερ Γιώργο Μουτάφη να εισέλθει στη χώρα

Η Τουρκία απαγόρευσε στον Έλληνα φωτορεπόρτερ Γιώργο Μουτάφη να εισέλθει στη χώρα Facebook Twitter
φωτογραφία; Βild
3

Με άρνηση εισόδου στην Τουρκία, ήρθε χτες αντιμέτωπος ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης ο οποίος ταξίδευε στην γειτονική χώρα σε αποστολή για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Ο Γιώργος Μουτάφης ενημερώθηκε από τις αρχές κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης πως του απαγορεύεται η είσοδός στη χώρα και τελικά επέστρεψε με την πρώτη πτήση την Κυριακή το πρωί πίσω στην Αθήνα.

Ο Έλληνας φωτορεπόρτερ o oποίος έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το Reuters, το Time, το Newsweek, το Al Jazeera και το CNN λέει στην εφημερίδα: "Στον έλεγχο διαβατηρίων μου είπαν ότι το όνομά μου είναι σε έναν κατάλογο και δεν μου επιτρέπεται να εισέλθω στην Τουρκία. Στη συνέχεια, μου πήραν το διαβατήριό και το κράτησαν μέχρι νωρίς το πρωί αφήνοντάς με να περάσω τη νύχτα σε ένα δωμάτιο στο αεροδρόμιο. Οι λόγοι για τους οποίους είμαι σε αυτή τη λίστα δεν μου γνωστοποιήθηκαν".

Σύμφωνα με την Bild, o φωτογράφος δεν είχε ως βασικό προορισμό την Τουρκία, αλλά ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός του για να συνεχίσει με άλλη πτήση για τη Λιβύη. " Εισήλθα στην Τουρκία πριν από έξι μήνες χωρίς προβλήματα και δεν μπορώ να εξηγήσω τι έχει συμβεί στο μεταξύ" αναφέρει ο φωτογράφος.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πενθήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Eθνικό πένθος σε Ιράν και Πακιστάν για τον θάνατο Ραϊσί

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κήρυξε πενθήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του προέδρου - Η εθνική σημαία του Πακιστάν κυματίζει μεσίστια στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Ισλαμαμπάντ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η πλουσιότερη Αυστραλή και τα υπόλοιπα αμφιλεγόμενα πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Πολιτισμός / Η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας και τα άλλα «κακόγουστα» πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Οι αμφιλεγόμενες προσωπογραφίες των ανθρώπων που διαμόρφωσαν την Αυστραλία και τον κόσμο - «Η δουλειά μου θέλει να κάνει το κοινό να σκεφτεί την επιρροή και τα προνόμια κάποιων ανθρώπων»
NEWSROOM
Ιράν: Ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί πολιτικά από τον θάνατο του Ραϊσί; 

Διεθνή / Ιράν - Ο θάνατος του Ραϊσί και οι επίδοξοι διάδοχοι: Ο γιος, ο πρόεδρος της βουλής, η πανίσχυρη σύζυγος και τα αουτσάιντερ

Ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί πολιτικά από τον αδόκητο θάνατο του προέδρου της ισλαμικής δημοκρατίας; - Πώς ο θάνατος Ραϊσί αλλάζει την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των παρατάξεων εντός της Ισλαμικής Δημοκρατία
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ