Στο σημερινό «Α μπα»: μόνη στο πλήθος

Στο σημερινό «Α μπα»: μόνη στο πλήθος Facebook Twitter
142

 

__________________
1.


Αγαπητή Α Μπα συγχαρητήρια για τη στήλη σου! Έχω έναν προβληματισμό και θα εκτιμούσα τη γνώμη σου.
Γνωρίστηκα με ένα παιδί πριν λίγο καιρό(είμαστε και οι δύο άντρες, ας τον πούμε Χ). Ο Χ λοιπόν, αν και νέος σε ηλικία έχει ταξιδέψει πολύ και έχει κάνει αξιόλογες σπουδές στο εξωτερικό. Έδειξε οτι του αρέσω, κάτι που ήταν αμοιβαίο. Όμως στην συνέχεια της γνωριμίας μας, κατάλαβα πως πρόκειται για ένα πολύ οικονομικά ευκατάστατο άτομο, παραπάνω απ' όσο νόμιζα. Έχει ζήσει πολλές εμπειρίες λόγω χρημάτων, έχει έναν τρομερό κύκλο γνωριμιών και έναν έντονο τρόπο ζωής που δε μπορώ εύκολα να ακολουθήσω. Δεν ξέρω αν θα προχωρήσει, καταλαβαίνω πως έχουμε πολύ διαφορετική νοοτροπία και στόχους. Αυτό που με θορύβησε είναι το πως ένιωσα εγω. Μέχρι τώρα ήμουν περήφανος για αυτά που είχα κατορθώσει επαγγελματικά ακαδημαϊκά, έχω διαβάσει ταξιδέψει, προσέχω τον εαυτό μου κλπ αλλα παραδέχομαι πως όταν μου έλεγε όλα του τα κατορθώματα(έχει δουλέψει πολύ και έχει κάνει αρκετά) ένιωσα τρομερά "λίγος" και μια ζήλεια. Όχι οτι δεν είχα ξανα ζηλέψει κάτι, αλλα στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο έρωτας θέλει και λίγο εντυπωσιασμό, πως μπορείς να εντυπωσιάσεις έναν άνθρωπο που έχει μάθει να τα έχει ΟΛΑ; Είναι αγχωτικό και ταυτόχρονα εκνευριστικό. Είναι κάτι αρκετά πάνω απο το δικό μου επίπεδο και δε ξέρω πως να το διαχειριστώ.
Θα ήθελα την άποψης σου, καλή συνέχεια!- Scrooge McDuck

Κανείς δεν έχει μάθει να τα έχει όλα. Και ο Διάδοχος του Θρόνου παράπονα κάνει στον ψυχολόγο του. Ο Χ κάποτε θα γνωρίσει, αν δεν έχει γνωρίσει ήδη, κάποιον που είναι πολύ πιο πλούσιος, πολύ πιο γυρισμένος, και πολύ πιο διαβασμένος από τον ίδιο. Αν η άποψη για τον εαυτό μας είναι ανάλογα με τον ποιον γνωρίζουμε κάθε φορά, μάλλον δεν ξέρουμε τον εαυτό μας. Αν ως τώρα ήσουν περήφανος για τον εαυτό σου επειδή έβγαινες καλύτερος σε σύγκριση με όσους ήξερες ως εκείνη τη στιγμή, μάλλον η περηφάνια σου δεν βασιζόταν κάπου στέρεα. Όπως φαίνεται, του άρεσες. Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί του άρεσες, άρα σου λείπει η αυτογνωσία. Οι άνθρωποι δεν μετριούνται σε αξιόλογους και μη αξιόλογους ανάλογα με τα λεφτά, τα ταξίδια και τη μόρφωση. Αυτά είναι ή τυχαία, ή σκέτη τύχη. Αυτό που μετράει είναι η προσπάθεια που έχει κάνει ο καθένας σύμφωνα με τις δυνατότητες του, και αυτό λέγεται χαρακτήρας. Εσύ τι χαρακτήρα έχεις; Ξέρεις, ή περιμένεις να το καταλάβεις κάθε φορά που συναντάς κάποιον που σε ψαρώνει στα κοινωνιολογικά;

__________________
2.


θέλω να πω ότι έχω κουραστεί με όλη αυτήν την παραπληροφόρηση που ακούω μήνες τώρα. Και εξήγω. Η χώρα μου είναι σε άθλια κατάσταση οικονομικά και μας βομβαρδίζουν διαρκώς για τους μετανάστες προσπάθώντας να μας δημιουργήσουν και τύψεις για το τι περνούν. Οι προγονοί μας τόσους πολέμους γνώρισαν δεν είδα κανέναν να ξενιτεύεται, αντίθετα έμειναν πολέμησαν, γυναικόπαιδα σφαγιάστηκαν τα παλικάρια στρατολογήθηκαν χωρία ολόκληρα ξεκληρίστηκαν, αλλά έμειναν στην πατρίδα. Αυτός ο χαμός που γίνεται τώρα γιατί πρέπει να το ανεχτούμε; Τόσες Ασιατικές ΄χωρες υπάρχουν κοντά τους, γιατί δεν κατέφυγαν εκεί; Κουράστηκα να ακούω πως το μόνο πρόβλημά μας είναι πως θα φαν και πως θα κοιμηθουν, όταν οικογένεις Ελλήνων έχουν πεταχτεί στο δρόμο, τους κατάσχουν τα σπίτια τους και οι μόνοι που την πληρώνουμε είμαστε εμείς που ξυπνάμε και κοιμόμαστε με μια θηλεία στο λαιμό κάθε μέρα και με αγωνία πώς θα πληρώσουμε για το προς το ζην... Και δεν νιώθω καμία περηφάνια που το κράτος αποφάσισε να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο μόνο σε αυτούς, ενώ τον Έλληνα τον έχει στραγγίξει. Και επιτέλους δεν μπορούμε τους Έλληνες πρόσφυγες που λόγω διωγμού έφυγαν από την Τουρκία αλλά γύρισαν στην πατρίδα τους! ούτε με τους Έλληνες μετανάστες, που πήγαν στην Γερμανία Αμερική να εργαστούν, χωρίς να δημιουργήσουν ούτε το παραμικρό πρόβλημα σε κείνα τα κράτη, αντίθετα εργάστηκαν σα σκυλιά, πρόκοψαν και πολλοί από αυτούς γύρισαν. Να ξέρουμε και τι λέμε επιτέλους!

Πολλά πράγματα στο ίντερνετ είναι ανυπόφορα, αλλά αυτοί που λένε χιλιοειπωμένα, πασίγνωστα κλισέ λες και τα σκέφτηκαν μόνοι τους, και μάλιστα με στόμφο, σα να περιμένουν ότι θα μείνουμε έκπληκτοι από το βάρος της «μεγάλης αλήθειας», είναι στη λίστα με τους πέντε πιο ανυπόφορους τύπους των σόσιαλ μήντια.


Όσο συνηθισμένα είναι αυτά που λες, άλλο τόσο συνηθισμένα είναι και τα επιχειρήματα ενάντια σε αυτά που λες, αλλά αντί να γράψω άλλα τόσα χιλιοειπωμένα και πασίγνωστα, προτιμώ να σκουπίσω το πεζοδρόμιο με μια οδοντόβουρτσα. Αν σε ενδιαφέρει να συνεχίσεις να πιστεύεις αυτά που πιστεύεις, είναι πολύ εύκολο γιατί οι απόψεις αυτές είναι το στάτους κβο. Αν σε ενδιαφέρει να ακούσεις για ποιους λόγους είσαι κι εσύ θύμα παραπληροφόρησης, και αυτό είναι πολύ εύκολο, γιατί και αυτές οι απόψεις είναι πολύ διαδεδομένες. Αν σε ενδιαφέρει να μορφωθείς πραγματικά κάποια στιγμή στο ζωή σου σχετικά με αυτά τα θέματα, διάβασε ιστορία, αλλά αυτό δυστυχώς δεν είναι πολύ εύκολο.

__________________
3.


Α,μπα καπνίζεις? Έχεις καμία δοκιμασμένη συμβουλή για το ελαττώσω/κόψω το ρημάδι (ή εσείς, πολύτιμοι αναγνώστες)? Το σκέφτομαι εδώ και καιρό (καπνίζω και 15 χρόνια τώρα). Επίσης σε πρόσφατη επίσκεψη στη γυναικολόγο συζήτησα μαζί της το ενδεχόμενο να πάρω αντισυλληπτικά χάπια. Μου είπε ότι θα πρέπει να καπνίζω μέχρι 7 τσιγάρα την ημέρα γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος θρόμβωσης και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Το διάβασα μεν στο ιντουρνέτ (ότι αντισυλληπτικά + κάπνισμα = κίνδυνος θρόμβωσης) αλλά δεν βρήκα άρθρα που να αναφέρουν αποδεκτό αριθμό τσιγάρων ημερησίως! Μήπως δεν υπάρχει αποδεκτός αριθμός? Μήπως η γυναικολόγος μου έχει την κλασική αντικαπνιστική άποψη που έχουν όλοι οι γιατροί (ακόμα και ο οφθαλμίατρος το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν αν καπνίζω και το δεύτερο πότε θα το κόψω!)? Ή μήπως έχει δίκιο και καλό θα ήταν να αποφύγω τα χάπια? (πω πω, αφού το έγραψα συνειδητοποίησα ότι το φτωχό μου μυαλό δύο λύσεις βρίσκει: ή είναι υπερβολική η γιατρός, οπότε ξεκινάω τα αντισυλληπτικά και καπνίζω με τους ίδιους ρυθμούς ή δεν θα πάρω χάπια και συνεχίζω να καπνίζω με τους ίδιους ρυθμούς. Το ενδεχόμενο να το ελαττώσω?? Μάλλον εξαντλήθηκε στις πρώτες γραμμές αυτού του μηνύματος!!Αρρώστια!!!)- Θεριακλού!

Η «κλασική αντικαπνιστική άποψη που έχουν όλοι οι γιατροί» δεν είναι κάποια εκκεντρικότητα του επαγγέλματος, ή κάποια προτίμηση σε σουβλάκι. Είναι δεδομένο ότι το κάπνισμα μαζί με αντισυλληπτικά αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβωσης. Τα εφτά τσιγάρα την ημέρα σου τα είπε μια γιατρός που δεν είναι ιδιαίτερα φανατική με την αντικαπνιστική άποψη. Δεν βρήκες μελέτη που δικαιολογεί εφτά τσιγάρα γιατί τέτοια μελέτη είναι πολύ δύσκολο να γίνει με τρόπο που να είναι αξιόπιστη. Αν θες να πάρεις αντισυλληπτικά, κόψε το κάπνισμα. Αν δεν θες να το κόψεις, να μην πάρεις αντισυλληπτικά. Αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος, και το ξέρεις.


Δε νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό να πειστείς να κόψεις το κάπνισμα επειδή η γιατρός σου είπε ότι κάνει κακό στην υγεία. Αυτό το ξέρεις ήδη. Θα το κόψεις όταν πραγματικά θελήσεις να το κόψεις, όταν φτάσεις σε σημείο να σου φανεί η διακοπή του καπνίσματος σαν απελευθέρωση, και όχι σαν περιορισμός.

__________________
4.


Καλησπερα σε ολους! Αγαπητη αμπα στην ερωτηση 6 (16/2/2016) γραφεις μια απαντηση την οποια εχω κουραστει να ακουω απο ανθρωπους.Ειμαι μια κοπελα με κανονικη εμφανιση και ναι θαυμα δε μου αρεσει ο Ντανιελ Κρεγκ και η αληθεια ειναι αν μου την επεφτε θα τον απερριπτα,γιατι πολυ απλα δεν μου αρεσει σαν αντρας.Δηλαδη επειδη ειναι ο τζειμς μποντ θα πρεπε να πεταξω το σουτιεν μου απο χαρα που με προςεγγιςε;Οχι δεν ειμαι πιο ωραια απο αυτον ουτε πιο πλουςια ουτε εχω παιξει σε ταινια,απλα δεν ειναι του γουστου μου.Μου θυμισες μια φιλη μου που μιλουσαμε τις προαλλες για τον Matthew McConaughey και ελεγα εγω οτι δε μ αρεσει -αληθεια ΔΕΝ μου αρεςει-και γυρναει και μου λεει "ναι μωρε αν σου την επεφτε θα λεγες και οχι δηλαδη;"...ε ξερω γω;ναι θα λεγα οχι!γιατι θα πρεπε να πω ναι επειδη θεωρειται αντικειμενικα ελκυςτικος η επειδη ειναι διασημος;; p.s. Θα πετουσα το σουτιεν μου για τον Clive Owen ομως η για τον Viggo Mortensen :) η και για τον Στανκογλου-Παπακι

Νόμιζα ότι το έκανα σαφές σε εκείνη την απάντηση, αλλά φαίνεται ότι χρειάζεται να γίνει ακόμη πιο λιανά.


Έγραψα:


«Σε όλους αρέσει το ωραίο, και το ωραίο είναι περισσότερο αντικειμενικό από όσο θέλουμε να παραδεχτούμε. (Τώρα κάποιος θα πεταχτεί και θα πει «ναι αλλά εμένα ο Ντάνιελ Κρεγκ δεν μου αρέσει», ξέρεις, δεν μας ενδιαφέρει, αυτός είναι ο Τζέιμς Μποντ, εσύ δεν είσαι το κριτήριο, κι αν σε προσεγγίσει και τον απορρίψεις, δώσε μας το τηλέφωνο).»


Και πάμε ξανά:


Αυτό που ήθελα να γράψω, και έγραψα, είναι ότι η ομορφιά είναι σε μεγάλο βαθμό αντικειμενική, και το καλύτερο είναι ότι συμφωνείς με αυτό, αλλά σε τρώει πολύ να μας πληροφορήσεις για τα προσωπικά σου γούστα. Ο Ντάνιελ Κρεγκ είναι ωραίος. Αν εσένα δεν σου αρέσει, δεν έχει σημασία, και δεν μας ενδιαφέρει, γιατί δεν είναι οι δικές σου προτιμήσεις το θέμα μας. Εξακολουθεί να είναι ωραίος. Αν σου την πέσει και δεν τον θέλεις, πάλι δεν έχει σημασία και δεν μας ενδιαφέρει, γιατί και πάλι, δεν είναι οι προτιμήσεις σου το θέμα μας. Εξακολουθεί να είναι ωραίος. Αυτό που ήθελα να γράψω, και το έγραψα, είναι ότι η ομορφιά είναι αυταπόδεικτη, και πλειοψηφική, όσο και να πετάγονται διάφοροι όπως κι εσύ, καλή ώρα, που σπεύδουν να μας πληροφορήσουν ότι έχουν άλλα προσωπικά γούστα. Ο Ντάνιελ Κρεγκ εξακολουθεί να είναι ωραίος. Ότι σου αρέσει ο Κλάιβ Όουεν περισσότερο από τον Ντάνιελ Κρεγκ και πάλι δεν μας ενδιαφέρει, ούτε έχει σημασία, ούτε είναι στο ελάχιστο αυτό το θέμα μας. Και οι δύο είναι ωραίοι, άσχετα από την προτίμηση σου.

Με λίγα λόγια: δεν είσαι εσύ το θέμα μας. Για την αντικειμενικότητα της ομορφιάς λέγαμε.

__________________
5.


Αγαπητη Α μπα σε διαβαζω καθε μερα κ οι συμβουλες που δινεις πιστευω οτι εχουν βοηθησει παρα πολυ.εισαι παντα ακεραιη κ λες τα συκα συκα κ τη σκαφη σκαφη.να που εφτασε κ η δικη μου μερα να μου δωσεις τα φωτα σου σε κατι που με απασχολει.το καλοκαιρι γνωρισα καποιον γιναμε πολυ καλοι φιλοι κ εκμηστηρευομασται τα παντα ο ενας στον αλλο.στη πορεια αυτη η φιλια εξελιχθηκε σε μια ωραια σχεση με αμοιβαια αισθηματα.περναμε πολυ καλα οι δυο μας κ ευχομαι να διαρκεσει.το θεμα μου ειναι ομως οτι τακτικα στον υπνο του φαντασιωνεται ερωτικα μια παλια του σχεση η οποια ειναι μια γυναικα πανεμορφη κ γνωστη ηθοποιος. Κ καθεται κ μου το λεει με τη παραμικρη λεπτομερεια.κ καθομαι κ σκεφτομαι εγω τωρα οτι τι να σημαινει αυτο?απο τι στιγμη που ειναι ικανοποιημενος μαζι μου κ εγω δε του εχω δωσει τη παραμικρη αφορμη.- Felicity

Δεν του έχεις δώσει την παραμικρή αφορμή για ποιο πράγμα; Για να έχει ερωτικές φαντασιώσεις με την πρώην του;


Ο δικός σου λοιπόν λιγουρεύεται ακόμα την πρώην του, τόσο πολύ, που το βλέπει στον ύπνο του, και το θεωρεί τόσο δικαιωματικό αυτό (ίσως επειδή είναι αντικειμενικά όμορφη και διάσημη;) που σου το αναλύει χαρτί και καλαμάρι. Τι σημαίνει αυτό; Ότι, μεταξύ άλλων, θεωρεί αυτονόητο ότι εσύ πρέπει να τα ακούς χωρίς να διαμαρτύρεσαι. Γιατί το θεωρεί αυτό, και γιατί συμφωνείς εσύ, είναι κάτι που απαντάται με το είδος της σχέσης που έχετε μεταξύ σας, συνυπολογίζοντας την αξία που δίνουμε ως κοινωνία στη φήμη και στην ομορφιά, σα να είναι κάτι μεταφυσικό που δικαιολογεί την υποταγή.


Εσένα σου φαίνεται εντάξει αυτό που γίνεται; Δεν έχω καταλάβει τι νιώθεις. Ρωτάς «τι σημαίνει αυτό» σα να είναι κάποιος χρησμός. Αν δεν ήταν όμορφη και διάσημη η πρώην του, πώς θα ένιωθες;

__________________
6.


Καλησπερα αμπουλα...Ηθελα να σε ρωτησω κατι για τη σχεση μου. Ειμαι με ενα παιδι σχεδον 2 χρονια και γενικως η σχεση μας ειναι..περιεργη να το το πω? Απο την αρχη ειχαμε τσακωμους επειδη εβρισκα διαφορα ψεμματακια απο τη μερια του (συνομιλιες με διαφορες κοπελες χωρις να εχω δει κατι που να αποδεικνυει οτι εχει κανει κατι). Γενικως οτι θεμα ειχαμε, το ανελυα με οοοοοοολες μου τις φιλες, οι οποιες φυσικα με συμβουλευαν να χωρισω. Εγω ομως δε χωριζα και ειμαι ακομα μαζι του με αποτελεσμα να αρχισω να ντρεπομαι ως προς τους φιλους μου. Αλλα και ως προς τους γονεις μου οπου επισης τον εχω βρισει και ντραπηκα να τους πω οτι ειμαι ακομα μαζι του. Αυτο εχει συβει σιγουρα πανω απο 5 φορες-να τον βριζω και να λεω θα χωρισω-ομως ειμαι ακομα εδω. Αυτο που συμβαινει τωρα ειναι οτι δεν ξερω πως να χειριστω την κατασταση-οποτε ειμαι μαζι του δε βγαινω με τους φιλους μου, γενικως δεν τον φερνω σε επαφη με τον κυκλο μου με αποτελεσμα να εχει συναντησει φιλους μου το πολυ δυο φορες οσο ειμαστε μαζι. Φυσικα κι αυτος το χει καταλαβει και μου χει πει οτι νιωθει αβολα γιατι τον εχω βρισει παντου, και πραγματικα εχω αγχωθει με ολο αυτο και νιωθω φοβερες τυψεις. Η αληθεια ειναι οτι με πληγωνε πολυ με τις συμπεριφορες του και οντως εβρισκα πραγματα που δε θα επρεπε να ανεχομαι, αλλα εφοσον εχω επιλεξει να ειμαι μαζι του, σημαινει οτι τα δεχομαι και τα συγχωρω. Επισης, επειδη ειμαστε και 30 φευγα, θελω να βρω ενα τροπο να το χειριστω ολο αυτο, να εχουμε κοινες παρεες, να ειναι στη ζωη μου καπως. Νιωθω οτι και οι δυο μας εχουμε απομονωθει απο ολους και φταιω εγω σε αυτο. Εβγαλες ακρη τωρα απο ολα αυτα που εγραψα? Μακαρι να μου δωσεις καμια συμβουλη αν θες... -Τυψεις παντου

Οι άλλοι αντιπάθησαν τον φίλο σου επειδή τον έβριζες, και όχι επειδή τον ήξεραν. Από τα μάτια σου τον έμαθαν. Αν τον συγχώρεσες, πες τους ότι τον συγχώρεσες. Με τον καιρό, αν είναι φίλοι σου, και πάλι θα τον συγχωρήσουν μέσα από τα μάτια σου. Οι δικοί σου άνθρωποι θέλουν να είσαι καλά, και περιμένουν να ξέρεις πώς θα το διεκδικήσεις. Οπότε, αν έχεις πειστεί ότι καλώς εξακολουθείς να είσαι μαζί του, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα πέρα από το να ανακοινώσεις ότι είσαστε πάλι μαζί και είσαστε καλά. Πρόβλημα είναι αν δεν είσαι σίγουρη, γιατί αυτό φαίνεται, και ειδικά για αυτούς που σε ξέρουν, φαίνεται πάρα πολύ.

__________________
7.


Αγαπητή Α μπα , συγχαρητήρια για τη στήλη σου! Εδώ και λίγο καιρό είμαι σε ένα γραφείο με μια ομάδα συνομηλίκων 25-27.Εγω,σαν άνθρωπος, γενικά είμαι κοινωνική, και προσπαθώ να ενταχθώ σε αυτη την ομάδα κ πιο παρεΐστικα. Σημειωτέον,π ως εκείνοι ήταν εδώ από πιο πριν κ έχουν "δέσει". Δέχομαι ότι δε ταιριάζω με όλους...προσπαθώ να ενταχθώ λέγοντας κάποια ιστορία σχετική με οσα λένε για να γελάσουν λίγο κ να ερθουμε πιο κοντά, όμως τις 9 στις 10 φορές, έχω παρατηρήσει 2 παιδιά να κάνουν κάτι γκριμάτσες μεταξυ τους,σαν να λενε "ναι, τωρα σε πιστέψαμε", και γελάνε μόνοι τους. το θέμα είναι ότι αρχίζουν κ οι άλλοι να αντιδρουν ετσι και νιωθω σα να ειμαι στο δημοτικο,που τα παιδακια κοροιδευουν το ενα το αλλο.Μέχρι τώρα κανω πως δεν τους βλεπω. Σκεφτομαι πως αν μιλησω οταν βλεπω τετοια αντιδραση,θα προκαλεσω θεμα κ θα γινω αντιπαθητικη.Τι προτείνεις;- Άννα

Προτείνω να μην προσπαθείς να ενταχθείς μιμούμενη τους κώδικες που έχουν ήδη διαμορφωθεί. Δεν θα έρθετε πιο κοντά αν λες μια ιστορία σχετική με όσα λένε, προσπαθώντας να ενσωματωθείς με το ζόρι. Είσαι αυτή που είσαι. Η ένταξη γίνεται με τον καιρό και χωρίς πίεση όταν βρεθούν από την ομαλότητα της καθημερινότητας κοινά σημεία. Θα γίνει σταδιακά, και όχι το ίδιο εύκολα με όλους. Μην προσπαθείς να τους κερδίσεις. Άσε τους να σε κερδίσουν και αυτοί. Αμοιβαίο πρέπει να είναι, μην εκβιάζεις τίποτα. Παρακολούθα, και περίμενε να δεις πότε θα νιώσεις άνετα. Αν δεν νιώθεις άνετα, δείξε το. Υπάρχουν άπειροι μη λεκτικοί τρόποι πριν κάνεις κάποια «σοβαρή κουβέντα» που προκαλέσει αμηχανία στους πάντες.


Ποιον συμπαθείς περισσότερο από όλους; Ξεκίνα από κει.

142

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Εχω ξανακουσει ανθρωπους οι οποιοι στις δουλειες τους προσπαθουν να αποκτησουν φιλικες σχεσεις κανοντας πλακα,φερνοντας γλυκα,μπαινοντας σε συζητησεις κλπ και ειλικρινα μου κανει μεγαλη εντυπωση.Για εμενα ο καλυτερος τροπος ειναι να κανεις σωστα τη δουλεια σου,να εισαι ευγενικη και θετικη απεναντι στους συναδελφους σου,να αποφευγεις δολοπλοκιες,κομματα και ιντριγκες που σχεδον παντα υπαρχουν και με τον καιρο αφου σε εκτιμησουν σαν συναδελφο ισως με καποιους αποκτησεις και μια πιο φιλικη σχεση,που θα βγει μονη της,χωρις την υπερπροσπαθεια που καταβαλεις τωρα.Παντως αποψη μου,επειδη την εχω πατησει,ειναι οτι στις δουλειες καλο ειναι να αποφευγονται,οσο γινεται, οι παρα πολυ κοντινες σχεσεις γιατι μοιραια η θα εμπλεξεις εσυ τα προσωπικα σου στη δουλεια σου η καποιος αλλος που δεν βλεπει με καλο ματι για οποιονδηποτε λογο τις φιλικες σου σχεσεις μπορει να το κανει για εσενα.Με εξαιρεση αυτους που εχουν την τυχη να κανουν τις δουλειες που ονειρευτηκαν,οι υπολοιποι κανουμε μια δουλεια,που ισως αγαπαμε,αλλα μας ζει,μας συντηρει,μας παρεχει τα αναγκαια και αυτο πρεπει να σκεφτομαστε.Δεν παμε το πρωι για να περασουμε καλα αλλα γιατι χρειαζομαστε μια δουλεια,αν μπορουμε να εχουμε και ενα ευχαριστο κλιμα ακομα καλυτερα αλλα αυτο δε σημαινει να ειμαστε ολοι στο πηγαδακι η φιλαρακια.
Seriously?Τη μισή μας ημέρα και σε πολλές δουλειές παραπανω από τη μισή την ξοδεύουμε στις δουλειές μας. Αλίμονο αν δεν προσπαθούμε να περνάμε και λίγο καλά, την ώρα του φαγητού ή την ώρα του τσιγάρου. Θα πεις και κανένα κουτσομπολιό, για ρούχα παπούτσια, νύχια, ποδόσφαιρο, σινεμά και καμμιά συνταγή για να περάσει η ώρα. Αλλιώς αγαπητέ είσαι ρομπότ. Άποψή μου βεβαίως!
Καλημέρα Α μπαΜε απογοήτευσε η απάντησή σου στο 2,μιας και από εσένα δεν περίμενα άλλη μια χιλιοειπωμένη και στερεότυπη υπόδειξη περί "παραπληροφόρησης και καλύτερης ανάγνωσης της ιστορίας".Το μόνο που καταφέρνετε όσοι αντιμετωπίζετε με απαξιωτικά τσιτάτα το συγκεκριμένο θέμα,είναι να στρέφετε έναν κόσμο που δικαίως ψάχνει για απαντήσεις,προς την ακροδεξιά.Δεν ξέρω γιατί επιλέγεις να παραβλέψεις το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι στις ακτές των νησιών καταγράφηκαν 77 εθνικότητες με την πλειοψηφία τους να είναι όχι πρόσφυγες,αλλά οικονομικοί μετανάστες όπως είμαι και εγώ στη Γερμανία.Ή ότι οι περισσότεροι προέρχονται από πολιτισμούς που ουδεμία σχέση έχουν με όσα πρεσβεύει η δύση.Και το χειρότερο...Ότι οι ήδη υπάρχοντες Άραβες και μουσουλμάνοι στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ενταχθεί στις δυτικές κοινωνίες και μάλιστα από επιλογή τους.Γιατί μας αφαιρείς το δικαίωμα να θέλουμε να βοηθήσουμε,μόνο πρόσφυγες πολέμου και μάλιστα εκείνους που δε θεωρούν τη γυναίκα κατοικίδιο,που δεν είναι θρησκόληπτοι και φανατικοί;Ξέρεις τι έχουμε καταφέρει τόσα χρόνια ρίχνοντας τη βρωμιά κάτω από το χαλάκι;Να μεγαλώνουν στην Ευρώπη τα Αραβικά και μουσουλμανικά γκέτο,το AFD και ο εθνικισμός να καπλάζει και στην Ελλάδα η χρυσή αυγή να φαντάζει σαν πιθανή λύση διακυβέρνησης της χώρας...Ο πολυπολιτισμός για να πετύχει Α μπα,θέλει ανθρώπους με παιδεία,που πραγματικά έχουν απομυθοποιήσει έθνη και θρησκείες.Κάποτε πρέπει να αγγίξεις το θέμα στην ουσία του,πριν κλειστούμε όλοι στα σπίτια μας και οχυρωθούμε πίσω από τη ράτσα και τη θρησκεία,δηλαδή το απόλυτο τέλμα
Οι προβληματισμοί σου έχουν νόημα, αλλά θα μου επιτρέψεις να σημειώσω ότι η απάντηση της Λένας είναι δικαιολογημένη γιατί ο/η #2 δεν εξέφρασε όυτε ΕΝΑΝ από τους προβληματισμούς που εκφράζεις εσύ.1. Δεν ασχολήθηκε καν με το αν υπάρχουν πολλοί οικονομικοί μετανάστες ανάμεσα στους πρόσφυγες. Επιτέθηκε απευθείας στους πρόσφυγες, από πραγματικά εμπόλεμες περιοχές, χαρακτηρίζοντάς τους ουσιαστικά λιποτάκτες. 2. Δεν εξέφρασε κανέναν προβληματισμό για τη ρισπαστικοποίηση του Ισλάμ, τη θέση της γυναίκας και τη γκετοποίηση. Λέγοντας ότι "ταΐζουν ξένους ενώ πεινάνε Έλληνες" εξέφερε λόγο καθαρά φυλετικό/εθνικιστικό. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι θα μιλούσε διαφορετικά για πρόσφυγες από την Ουκρανία, ξέρω'γω.Συμφωνώ ότι πρέπει να επαναξεταστεί το ζήτημα της αντιμετώπισης του Ισλάμ, και δεν είμαι καθόλου της νοοτροπίας "περάστε όλοι χωρίς ελέγχους, χωρίς καταγραφές" αλλά αυτό είναι εντελώς διαφορετικό με το να πω: Καθίστε να τρώτε βόμβες, σκασίλα μου, οι Έλληνες να'ναι καλά. Και στο #2 λέει ακριβώς αυτό.
Άχου τα μωρέ τα χρυσούλια μου που δεν ξέρουνε και τα στρέφουμε εμείς προς την ακροδεξιά, επειδή δεν ξέρουνε κι εμείς οι κακοί που τους λέμε να ανοίξουν κανα βιβλίο να ξεστραβωθούν. Δηλαδή στο 2 έπρεπε να πούμε ότι έχει δίκιο, για να μη στραφεί στην ακροδεξιά, ενώ έχει ήδη ξεσηκώσει ότι μπαρμπούτσαλο γράφεται σε ακροδεξιούς ιστότοπους...Το "τσιτάτα" δεν ξέρω τι είναι, αλλά δε μ’ αρέσειΗ Χ.Α το AFD και η Αυστρία υπάρχουν επείδή υπάρχει ρατσισμός και φασισμός ούτως ή άλλως. Καμία δικαιολογία για όσους στρέφονται προς τα εκείΘα συμφωνήσω πως η πολυπολιτισμικότητα θέλει ανθρώπους, αλλά πρώτα τους σωστούς στις κατάλληλες θέσεις για να διαχειριστούν την κατάσταση όπως πρέπει. Και η Ευρώπη σε αυτό έχει αποτύχειΠροτείνω να διαβάσεις πώς ορίζει η σύμβαση της Γενεύης τον πρόσφυγα. Spoiler: Δεν θεωρείται πρόσφυγας μόνο ο προερχόμενος από εμπόλεμη περιοχήΕπίσης προτείνω να ξαναδιαβάσεις την ερώτηση 2.
Αυτο που εννοει ο Δρομος πιο πανω, Τσαρλυ, ειναι οτι δεδομενου οτι ολα τα κομματα κι οι χωροι εχουν δοκιμαστει κι αποτυχει, μην απαντωντας στον μεσο οχι ιδιαιτερα μορφωμενο/καλλιεργημενο/ενημερωμενο (για να υπεραπλουστευσω χαριν συζητησεως) η ΧΑ καπηλευεται πιο ευκολα την "εθνικη" του συσπειρωση για ιδιον τελος. Δεν ειναι θεμα αν συμφωνουν/συναινουν μαζι της, ειναι οτι δεν εχει απομεινει κανενας αλλος. Αν τα ακυρα/λευκα ή η αποχη ακυρωναν το εκλογικο αποτελεσμα αυτο δεν θα συνεβαινε.
Κατάλαβα τι εννοεί Γ45, όμως αυτό που επισημαίνω είναι να μη δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τη στροφή του κόσμου σε ακροδεξιές οργανώσεις ή κόμματα. Αν μη τι άλλο η Ευρώπη έχει ξαναπληρώσει βαρύτατο τίμημα στο παρελθόν. Αυτή τη φορά ξέρουμε, δεν υπάρχει δικαιολογίαΤα όσα πρεσβεύει η ΧΑ και η κάθε ΧΑ είναι τόσο ακραία και έξω από τις νόρμες που δεν θα έβρισκαν γόνιμο έδαφος σε ανθρώπους που δεν έχουν έστω και λίγο μέσα τους το μικρόβιοΗ ΧΑ σφάζει ανθρώπους, το AFD υποστηρίζει το να πυροβολούν πρόσφυγες κλπ κλπ Όσο απογοητευμένος και να είναι κάποιος πώς μπορεί να αποδεχτεί τέτοιες απόψεις αν δεν βλέπει τους άλλους ως υπανθρώπους;(το λιγότερο) Επειδή λοιπόν πρόκειται για τέτοιες απόλυτες νοοτροπίες και ακραίες καταστάσεις, δεν χωράει καμία απογοήτευση ως δικαιολογία. Δεν υπάρχει το "δεν συμφωνώ/συναινώ, αλλά..." Αυτά είναι χαιδολογήματα για όποιον θέλει να αποτινάξει την ευθύνη από πάνω του και για να καθησυχάσει τον εαυτό του για τη συμβολή/συμμετοχή του στο κακό, υποστηρίζοντας ότι "κατά βάθος δεν τα πιστεύει αυτά"Όπως και να χει μακρυγόρησα
Καλό είναι να πεις κι εσύ τι ακριβώς σε ενοχλεί γιατί λες πολύ γενικά πράγματα που δεν είναι η θέση των ακροδεξιων κομμάτων. Πιο πολύ για τους φόρους που δίνουν και γίνονται επιδόματα τσατίζεται ο "κόσμος". Που παραγωγικοί , υγιείς άνθρωποι εξαρτώνται από το κράτος. Για τα άλλα, λίγο τους νοιάζει, αλλιώς θα κράζανε και άλλες θρησκείες - εθνικότητες που φέρονται το ίδιο "ευγενικα" στις γυναίκες. Να συμπεριλάβουμε και τους παλιότερους Έλληνες σε αυτό το σημείο, "φοβόταν" η αστυνομία να παρέμβει σε περιπτώσεις κακοποίησης και δεν είμαστε ούτε άραβες , ούτε μουσουλμάνοι, ούτε έχουμε γκέτο. Ζουν αυτοί οι άνθρωποι μια άνετη ζωή με την κρατική βοήθεια ή μια μιζέρια; αν βρουν δουλειά έχουν τις ίδιες δυνατότητες εξέλιξης με σένα ή όχι λόγω χρώματος και ρατσισμού στη χώρα παραμονής; Λες για την παιδεία. Ευθύνη του κράτους δεν είναι η παιδεία? Ας τους διαμορφώσει, ας σταματήσει να τους γκετοποιει μόνο του το κράτος. Ας μάθει τη γυναίκα που τις τρώει από τον άντρα της ότι πρέπει να πάρει την αστυνομία - από τη μεριά της η αστυνομία να δε θα πρέπει να κωλωσει γιατί δε θέλει να μπει στο γκέτο, παίζοντας και καλά το χαρτί του politically correct και της ασφάλειας του αστυνομικού. Συμφωνώ ότι δε λέμε τα πράγματα με το όνομα τους . Το πρόβλημα ξέρεις ποιο ειναι; Ότι παίρνει η μπάλα άτομα που είναι ευγενέστατα, χαμογελαστά, έχουν σεβασμό στη χώρα που ζουν, δε βαράνε τη γυναίκα τους, κάνουν πλάκα με το Μωάμεθ ενώ πιστεύουν, δουλεύουν σαν σκυλιά , άλλοι έχουν και πτυχία ίσως τα ίδια με τα δικά σου και μένουν άνεργοι λόγω ρατσισμού. Ναι υπάρχουν και αυτοί. Αν υπάρχουν και αυτοι, επέτρεψε μου να έχω ελπίδες και για τους άλλους.
#1,Scrooge McDuck, Πολύ διαφορετική νοοτροπία και στόχοι; Εννοείς σ' ό,τι αφορά και στις προσωπικές σχέσεις σας; Το θεμελιώδες για μένα είναι πάντα το σεξ, είναι εξίσου εντυπωσιακό με το βιογραφικό του και το πορτοφόλι του; Έπειτα, είναι διαθέσιμος/single κι ανοιχτός αισθηματικά ή ψάχνει ξεπέτα/ες/καβάτζα/fuck buddy; Είναι out; Αυτά έχουν μεγαλύτερη σημασία, νομίζω. Εσύ κόμπλαρες. Γιατί; Σ' έκανε αυτός να αισθάνεσαι τρομερά "λίγος" ή εσύ έχεις θέμα με τον εαυτό σου; Ή και τα δύο; Τείνω να πιστέψω ότι συμβαίνει περισσότερο το πρώτο. "Κατόρθωμα" είναι να' σαι ό,τι είσαι κι οι άλλοι γύρω σου να αισθάνονται άνετα, όχι να τους ξυπνάς ανταγωνιστική διάθεση. Φοβάσαι ότι δεν τον εντυπωσιάζεις και γι' αυτό δε θα σ' ερωτευθεί; Εάν σ' ερωτευθεί ή όχι δεν πρέπει να εξαρτάται απ' τα "τυπικά" προσόντα σου. Τ' αρέσεις, το σεξ είναι γαμάτο, έχεις συναίσθημα να δώσεις, είσαι διαθέσιμος; Αυτά πρέπει να του φτάνουν. Ειδάλλως, δεν αξίζει τόσο. Εάν σου δείχνει ότι δεν είναι "στα κυβικά σου", άστο. Ένας(ή μήπως δύο;) ακόμη μοναχικός "θεός" ανάμεσα στην αναζήτηση του ανύπαρκτου ιδανικού "συντρόφου" και την ξεπέτα...
2. Μετά απο μπαράζ τέτοιων μπαρμπουτσάλων ,θεωρώ οτι είναι εντελώς χάσιμο χρόνου να καθόμαστε και να εξηγούμε σε ατομα που δεν θέλουν να καταλαβουν.Ε,ναι δεν θέλουν.Ειναι τοσο ωραίο και βόλικο να είσαι το θύμα που όλοι το εκμεταλεύονται.Δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε με τέτοιες γνωμες λες και θα τους πούμε κατι λογικό και θα δουν το φως το αληθινό.Είναι σε ένα παράλληλο συμπαν και δεν θέλουν καν να βγουν,όποια προσπαθεια μας θα πέσει στο κενό.Τι έχουμε δηλαδή να πούμε με κάποιον που νομίζει οτι το να περνάνε τις μέρες τους άνθρωποι μέσα στα λασπόνερα είναι ''κοινωνικό πρόσωπο''.Και κανείς δεν θέλει να σου δημιουργήσει τύψεις καλό μου.Αυτό ακρβώς είναι η δουλειά του ''κοινωνικου κράτους'',να κάνει αυτο που πρέπει προάγωντας την δικαιοσυνη και την αξιοπρέπεια χωρις να χρειάζεται την έγκριση μεμονωμενων ατόμων που για δικούς τους λόγους δεν τους πολυψήνουν τέτοιες ''ευαισθησίες''.
Αυτό ακριβώς. Είναι χάσιμο χρόνου. Δεν μπορούν να καταλάβουν και βασικά δεν θέλουν. Ας κάνουμε μια χάρη στους εαυτούς μας και ας μην τους δίνουμε βάση ούτε βήμα να μιλάνε. Ναι, πάντα να δηλώνει ο καθένας καθαρά και δυνατά την αντίθεσή του όταν έρχεται αντιμέτωπος με μισαλλόδοξες και ακροδεξιές απόψεις (έτσι για να εξηγούμαστε δηλαδή, μη νομίζουν ότι είναι και πλειονότητα) αλλά δεν χρειάζεται και δεν γίνεται να κάνεις διάλογο με αυτούς που τις εκφέρουν. Και ούτε που πιστεύουν στο διάλογο αυτοί, οπότε θα είσαι σε εντελώς λάθος γήπεδο με λάθος εργαλεία. Απλά βάλτε τους στη θέση τους σε κάθε ευκαιρία, στο περιθώριο.
#4αυτη ειναι η κλασσικη τοποθετηση ανθρωπου που επειδη δεν εχει καταφερει κατι ιδιαιτερο στην ζωη του , ουτε ειναι ο ιδιος κατι ιδιατερο απο αποψη εμφανισης η προσοντων, οπως και η συντριπτικη πλειοψηφια απο εμας, θεωρει οτι μπορει να κερδισει ποντους αξιας, απορριπτοντας καποιον αδιαμφισβητητα καταξιωμενο...ο ντανιελ κρεγκ δεν ειναι απλα η εμφανιση του ντανιελ κρεγκ, αλλα Ο ΙΔΙΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ, με την εμφανιση, τα προσοντα και την καταξιωση του.εσυ προσπαθεις να τον υποβιβασεις σε εναν ανδρα "που μοιαζει" με τον ντανιελ κρεγκ και δια του αδιαμφισβητητου επιχειρηματος του "προσωπικου γουστου" να τον απορριψεις ωστε να μας συρεις στον ατυχη συνειρμο ΄"ε, αφου απεριψε τον ντανιλε κρεγκ, σαφως και ειναι καλυτερη"....guess whatαφενος, ποιος σε πιστευει οτι αν κατσει να ασχοληθει μαζι σου ο ντανιλε κρεγκ, εσυ θα ριξεις χιλοπιτα, ενω μαλιστα εισαι απλα μια κανονικη κοπελα....αφετερου , ακομα κι αν ησουν διατεθιμενη να του ριξεις την χιλοπιτα, ουδεποτε θα ασχολουνταν μαζι σου ενας ντανιελ γκρεγκ, εφοσον δεν εχεις κατι ιδιαιτερο να σου συμβαινει ουτε εισαι στο περιβαλλον του (υποθετω)....αφετριτου, οπως λεει κι η abba, ποιος χ@στκε για το αν τον θεωρεις ΕΣΥ, ομορφο..αφετεταρτου, ακομα κι αν σε μια υποθετικη και παραλογη περιπτωση, ο ντανιελ γκρεγκ σου εκανε προταση για μια βολτα η για οτιδηποτε αλλο κι εσυ αρνιοσουν, ουτε πιο ομορφη θα γινοσουν, ουτε πιο αξιολογη, ουτε πιο πετυχημενη, ειτε απο αυτο που εισαι , ειτε απο εκεινον..
ενταξει,το εφαγες το κορίτσι ,οκ,ο ντανιελ κρεγκ ειναι ρετιρε κι αυτη τριτο υπογειο ,ο ντανιελ κρεγκ ειναι σουιτα στο χιλτον κι αυτη δωματιο στο ξενοδοχειο μελοντυ στην πλατεια βαθης.Ελεος τι δουλοπρέπεια ειναι αυτη?Δηλαδη αμα καποιος ειναι ωραιος και πετυχημενος ολοι οι αλλοι να πεφτουμε στο πατωμα και να προσκυναμε ?μη χεσω.
ε ενεκα το θέμα .τι?πεταγομαι στην ερωτηση για το καπνισμα να γραψω για τον κρεγκ?οχι!παντως μια με αυτον μια με το σεξ εντ δε σιτυ χθες που εγραψα κι εκει καμποσα σχολια ,εχω βουλιάξει στην υποκουλτούρα και εχω τραβήξει και το καζανακι αυτες τις μερες!
συμφωνω σε ολα μιλτο. φοβερα ρατσιστικο σχολιο. ᾽αφενος, ποιος σε πιστευει οτι αν κατσει να ασχοληθει μαζι σου ο ντανιλε κρεγκ, εσυ θα ριξεις χιλοπιτα, ενω μαλιστα εισαι απλα μια κανονικη κοπελα....᾽᾽ δηλαδη με αυτην τη λογικη οι διασημοι στο μυαλο της σχολιαστριας ειναι μια ανωτερη κατηγορια ανθρωπων που δε κοιταν κανονικους ανθρωπους.αρα οι διασημοι τα φτιαχνουν μονο μεε διασημους.που φυσικα δεν ισχυει,υπαρχουν απειρα παραδειγματα που διασημοι κοιταξαν απλους ταπεινουνς ανθρωπους που δεν εχουν τιποτα ιδιαιτερο να τους συμβαινει και ουτε ειναι στο περιβαλλον τους.παραδειγμα ο ματ ντειμον που παντρευτηκε μια σερβιτορα απο ενα ξενοδοχειο που εμεινε.
παπάκι νομίζω οτι είναι τελειως χαζομάρα το ''ε και σιγα μην γυρίσει να σε κοιταξει ο ταδε διασημος'' .Τι ειναι αυτοί δηλαδη και μια μοντερνα κοπέλα με χαρακτηρα και τυπο ,την βλέπουν και θα κάνουν και τς,τς,τς?Για μενα ο πιο βασικος λογος που αστερες τα φτιάχουν μεταξύ τους ειναι γιατι που να τη γνωρίσει ο αλλος την περιπτερου?σαμπως παει στο περίπτερο?με ηθοποιους και διασημους ειναι ολη μέρα ,με τέτοιους θα τα φτιάχνουν.συναντιουνται ,εχουν κοινους ρυθμούς,κοινα στεκια,κοινο πανω κατω τρόπο ζωης οποτε βολεύει ,οχι οτι ενα ατομο εκτος χωρου ειναι τοσο κατωτερο που ουτε θα γυρισουν να το κοιτάξουν .πρίν χρόνια είχα πετύχει σε βιβλιοπωλείο στη γαλλία ενα απιθανο βιβλίο με τίτλο ''οι ανυπαντροι γαλαζοαιματοι ποια ειναι τα χόμπι τους και που θα τους γνωρίσετε''! Και ηταν ακριβώς αυτό!εγραφε μεσα ποια ειναι τα χομπι τους σε ποιο ξενοδοχειο στην ελβετια πανε για σκι,σε ποιο ιδρυμα πανε και κανουν συχνα φιλανθρωπιες ,ειχε ακομα και ποιοι ειναι οι πρωην τους ,μη ας πουμε ο αλλος ειχε πρωην ολο ξανθιες και εσυ εισαι μελαχρινη ,χαλαει η δουλεια ,πανε βαψτα!και τοτε σκεφτηκα οτι και αντε να εισαι του γουστου του ταδε κελεπουριου,που θα βρεθειτε που εσυ βγαινεις για μπυρες κι αυτος παει σε ιπποδρομιες στο Ασκοτ?
υπαρχει τετοιο βιβλιο;και μονο στη σκεψη οτι καποια το διαβασε και ξεχυθηκε στο κυνηγι των γαλαζοαιματων ανυπαντρων θλιβομαι.τι εννοεις;εγω παω συχνα για ιπποδρομιες στο Ασκοτ.με ξερουν με το μικρο μου
αλλο το να πεφτεις στα πατωματα κι αλλο το να προσπαθεις να αποδειξεις οτι ο "διασημος" δεν αξιζει με το (ψευτικο) επιχειρημα οτι δεν θα γυριζες ΕΣΥ (ποιος????) να τον κοιταξεις. αν δεν καταλαβαινεις την διαφορα μεταξυ των δυο, δεν φταιω εγω.το πρωτο ειναι αποδεκτο και φυσικο, το δευτερο ειναι απλα συμπλεγματισμος...
@ παπάρα"ο πιο βασικος λογος που αστερες τα φτιάχουν μεταξύ τους ειναι γιατι που να τη γνωρίσει ο αλλος την περιπτερου?σαμπως παει στο περίπτερο?με ηθοποιους και διασημους ειναι ολη μέρα ,με τέτοιους θα τα φτιάχνουν.συναντιουνται ,εχουν κοινους ρυθμούς,κοινα στεκια,κοινο πανω κατω τρόπο ζωης οποτε βολεύει ,οχι οτι ενα ατομο εκτος χωρου ειναι τοσο κατωτερο .."εγραψες ολο αυτο για να επεξηγησεις την φραση μου, δηλαδη... ειπα εγω οτι το να βρεθει στο περιβαλλον του, σημαινει κατι αλλο?αυτο ακριβως εννοω οταν λεω οτι δεν ειναι στο περιβαλλον του!!! που να τον βρει να του ριξει την χιλοπιτα? στο χολυγουντ που παει διακοπες?η στην κωλοπετινιτσα που μενει η φιλη κι ερχεται βολτα ο ντανιελ?το οτι μεταφραζεις το διαφορετικο περιβαλλον σαν κατωτεροτητα, ειναι δικες σου προβολες και κομπλεξ, εγω δεν ειπα κατι τετοιο.το κομπλεξ ειναι να προσπαθεις να μειωσεις καποιον χωρις να προκυπτει απο πουθενα οτι εισαι καλυτερος του, αυτο που κανει η θεματοθετρια δηλαδη..δεν ειπα οτι οι διασημοι ειναι ανωτεροι απο τους ασημους. αλλα οι διασημοι και ωραιοι, εχουν ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ σε αντιθεση με τους ΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟΥΣ.αυτη ειναι η αληθεια.αν δεν σας αρεσει, ξυδι.
@papaki",,που διασημοι κοιταξαν απλους ταπεινουνς ανθρωπους που δεν εχουν τιποτα ιδιαιτερο να τους συμβαινει και ουτε ειναι στο περιβαλλον τους.παραδειγμα ο ματ ντειμον που παντρευτηκε μια σερβιτορα απο ενα ξενοδοχειο που εμεινε."τα "απειρα παραδειγματα " που ασφαλως και δεν υπαρχουν, ηταν τελικα ο ματ ντειμον με την γυναικα του που γνωρισε σε ενα ξενοδοχειο που εμεινε και τυχαινει να ειναι και κουκλα???δεν ειναι ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ, οτι η γυναικα αυτη ειχε την τυχη να βρεθει εστω για λιγο στο περιβαλλον του και ειναι και ωραια??????τον ορο "κανονικη" κοπελα τον χρησιμοποιησε αυτη που ρωτουσε και δεν σημαινει "ασημη" οπως λανθασμενα λες, αλλα οπως εξηγησε, σημαινει "οχι ιδιατερα ωραια αλλα κατι καθημερινο" , μετριο θα λεγαμε, ισως...αν δεν ειναι ουτε διασημη ουτε ομορφη λοιπον, για ποιον λογο θα την κοιταζε ενανς ανθρωπος με πραγματικα ΑΠΕΙΡΕΣ επιλογες? απο φιθλανθρωπια?αν δεν το καταλαβαινετε οτι οι ανθρωποι που εχουν βρεθει σε τετοιο επιπεδο κοινωνικης καταξιωσης και οικονομικης επιφανειας εχουν ανεξαντλητες επιλογες για συντροφους και ΠΡΟΦΑΝΩΣ καποιος που επιλεγουν θα πρεπει να εχει διιατερα προσοντα, οποια κι αν ειναι αυτα, οχι απαραιτητα διασημοτητα, οχι μονο η απαραιτητα ομορφια, αλλα ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ισως κι ολα τα παραπανω, τοτε απλα εθελοτυφλειτε...
#2. Αγαπημένε εξάδελφε. Οι πρόσφυγες προσπαθούν να φτάσουν στην ηπειρωτική Ευρώπη όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι πολύ καλύτερες και οι περισσότεροι έχουν συγγενείς που μπορούν να τους φροντίσουν. Σωστό ή λάθος είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα. Παρόλα αυτά αφού θέλεις να έχεις άποψη για το ζήτημα φρόντισε να ενημερωθείς οπότε διάβασε εδώ να πάρεις μια ιδέα για το ήδη μεγάλο ποσοστό προσφύγων σε Αραβικές χώρες: http://news247.gr/eidiseis/afieromata/giati-oi-suroi-erxontai-sthn-eyrwph-kai-den-metanasteuoyn-sta-aravika-krath.3684788.html για το προφίλ των Συρίων προσφύγων http://tvxs.gr/news/ellada/profil-ton-syron-prosfygon-poy-erxontai-stin-ellada αλλά και για την Ελληνική μαφία που μας έκανε εθνικά υπερήφανους στην Αμερική:http://www.iefimerida.gr/news/133384/%CE%B7-%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%85%CF%8C%CF%81%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%AF-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B1%CE%BDΕπίσης μην αναπαράγεις το στερεοτύπικο δήθεν επιχείρημα για τους Έλληνες που πήγαν να εργαστούν. Είναι αβάσιμο. Τέλος το μόνο ζήτημα που έχει ενδιαφέρον να αναλυθεί είναι οι πολιτικές οικονομικές κ.α. του κράτους αλλά είναι πολύ μεγάλο ζήτημα. Πάντως σκέψου 30-40 χρόνια από σήμερα θα σου άρεσε να έλεγες στα παιδιά σου ότι είχαν έρθει πρόσφυγες πολέμου και εσύ τους αρνήθηκες ένα πιάτο φαγητό; #7. Αγαπητή εξαδέλφη κράτα αποστάσεις και μείνε ανένταχτη. Έτσι θα μπορείς να ξεχεστείς με όλους αν χρειαστεί χωρίς αναστολές.
#7Δεν είναι πάντα ευκολο να γίνεις αρεστή σε όλους και ειδικά όταν η ήδη υπάρχουσα ομάδα είναι δεμένη. Το πιο safe όταν είσαι σε νέο περιβάλλον είναι να ξεκινήσεις προσεγγίζοντας καποια/-ον που νομίζεις ότι ταιριάζετε και που έχετε κοινά, τα οποία θα σας φέρουν πιο κοντά. Σιγά σιγά χτιζεις τη σχέση μαζι της και κατοπιν εάν "κολλήσεις" με τους υπόλοιπους έχει καλώς. Αλλιώς θα έχεις σίγουρα μια φιλή/-ο για να περνάς πιο ευχάριστα αλλά και έναν σύμμαχο στη δουλεια εαν και εφόσον συνεργάζεστε.
Η καλύτερη τακτική, κατά την γνώμη μου, σε τέτοιες περιστάσεις είναι να στέκεσαι πιο μακριά και να βολιδοσκοπείς τι "παίζεται". Δεν είναι τόσο ασφαλές να πέφτεις με τα μούτρα σε φιλίες στον εργασιακό χώρο. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε για ποιο λόγο βρισκόμαστε στον χώρο αυτό, και ο λόγος δεν είναι οι φιλίες. Μια φιλία ίσως προκύψει πολύ αργότερα, αφού δοκιμαστούν οι σχέσεις πάνω στην καθημερινή τριβή της εργασίας.
#2Αυτό το θέμα είναι ανεξάντλητο και ομολογώ πως και εγω κάποιες φορές εκνευρίζομαι με το κράτος που έχει τους Έλληνες σαν πολίτες β' κατηγορίας. Όμως παράλληλα στεναχωριέμαι πολύ για την κατάσταση των μεταναστών και όλα αυτά που αναγκάζονται να ζουν. Αυτό που με ενοχλεί όμως είναι ότι στην Ελλάδα ΔΕΝ υπαρχει κράτος για να βάλει κάποια πράγματα σε τάξη. Ο χαμός δηλαδή που γίνεται στην Ειδομένη με την κλειστή σιδηροδρομική γραμμή και τον κλειστό δρόμο που στοίχισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο ίδιο το κράτος αλλά και τους επαγγελματίες θα μπορούσε να αποφευχθεί. Όμως το κράτος αφενός ειναι και θα ειναι παντα ανοργάνωτο και αφετέρου δεν θέλει να ανοιξει ρουθούνι σε κανέναν προσφυγα που κλείνει τους δρόμους.Σε σχέση τώρα με τους Έλληνες που πήγαν στο εξωτερικό, φυσικά και υπήρχαν και οι παραβάτες του νόμου. Όμως κυρίως "οι Έλληνες δεν δημιουργησαν προβλήματα" όπως λες, γιατί η Γερμανία και οι ΗΠΑ είναι οργανωμένα κράτη με νόμους και δεν ανέχονται "τσαλιμάκια" και παραστρατήματα. Θα σου πω το πιο απλό: Ένας Έλληνας δεν τολμά να πετάξει σκουπίδι στην Γερμανία. Στην Ελλάδα όμως και πετάει όλη του τη σαβούρα εκτός κάδων και ούτε που τον νοιάζει.
-Κράτος δεν υπάρχει για κανεναν, όλοι είναι β κατηγορίας ασχέτως εθνικότητας. Εκτός από το Μπομπολα.-Οι πρόσφυγες στην Ειδομένη δεν κλείνουν τους δρόμους και τις γραμμές από μόνοι τους. -Στις αρχές του 20ου αιώνα στις ΗΠΑ υπήρχε περιορισμός στην είσοδο των Ελλήνων-επειδή δημιουργούσαν προβλήματα και ήταν εγκληματικά στοιχεία- αν θυμάμαι καλά επιτρεπόταν ένας συγκεκριμένος αριθμός το χρόνο κι έτσι οι Έλληνες πήγαιναν λαθραία. Μπορείτε να δείτε στο youtube το "Βρωμοέλληνες", όπως μας αποκαλούσαν τότε οι ξένοι. Πολύ διαφωτιστικο, καταρρίπτει μύθους
Σχετικά με το 2ο σημείο, τι εννοείς ότι δεν κλείνουν τις γραμμές από μόνοι τους οι πρόσφυγες; Εννοείς ότι τους βάζουν άλλοι να το κάνουν; Διότι δεν είναι και τόσο τίμιο να εκβιάζεται η Ελλάδα -που προσφέρει τόσα (όσα μπορεί, τεσπα)- για να ανοίξουν τα σύνορα.Σε γενικές γραμμές, όσοι μεταναστεύουν χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και τυχοδιωκτικά, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό ασχολούνται και με παράνομες δραστηριότητες, των Ελλήνων μη εξαιρουμένων.
#5Ήμαρτον όμως!Πόσο θύμα παίζει να είσαι. Άκου να κάθεσαι να τον ακούς να σου αναλύει τις φαντασιώσεις του με τη "διάσημη και πολύ όμορφη" πρώην. Πάω στοίχημα ότι κατά τα άλλα είναι πολύ καλό παιδίΥΓ το ζήτημα δεν είμαι σίγουρη ότι είναι τόσο η φαντασίωση (αν και το να βλέπει και όνειρα πια με ξεπερνάει) αλλά που θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να στα αναλύει κιόλας
Ρε παιδια καθολου δεν σας υποψιαζει? Τοσο εμμονη ή τοσο βουρλο πια? Αλλος ειναι ο λογος (τον εγραψα στην πρωτη σελιδα και περιμενω το τσουναμι των αρνητικων να με φερει περα απο το κρασπεδο της ηδονης)
#3, βιβλιογραφία σχετικά με το κάπνισμα και τα αντισυλληπτικά: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26290123και αυτή πολύ καλή: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10427467ο ιστότοπος αυτός είναι η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη όλων των δημοσιεύσεων των επιστημών υγείας
Ε ναι ρε Α μπα ,δηλαδη ο Γκρεγκ ειναι ο αδιαμφισβητητα κουκλος που δεν χωρει αμφιβολιας περι τουτου και το προχθεσινο κοριτσακι του είπες ''εεεε αγαπη μου αμα δεν εισαι η Ζιζέλ ,τιποτα δεν κανουμε απο ομορφιά''.Aδικιες.Και ο Γκρεγκ καλος χρυσος αλλα εμενα μου θυμιζει τον Κωστα Καρρα σε μια ταινια που ηταν ελληνογερμανος αξιωματικος και τον εφτυνε η βουγιουκλακη (Καλη μουροχαυλη,κουκλος ηταν ο Καρρας νεος).
Σωστό σε βρίσκω Μίλτο. Δεν θεωρώ οτι η ομορφιά είναι αντικειμενική. Έμενα δεν μου αρέσει ο Γκρέγκ. Σέβομαι το γούστο του καθενός, αρκεί να μην προσπαθεί να μου την επιβάλλει και το ανάποδο βέβαια.
αχχαχαχα κλαιω με τον γκρεγκ και τις αυτελες.αυτος αν δεν ηταν ηθοποιος θα ταν υδραυλικος σε κανενα χωριο εξω απο το λονδινο και δεν θα τον γουσταρε ουτε η μπακαλισα.καθολου δε μ αρεσει και απορω πως θεωρειται αντικειμενικα ωραιος.
μιλτο παπαρα καθομαι και γελαω μονη μου με πουτιν. εγω θα λεγα οτι ειναι παιδι του Jeremy Renner  και του αλιαγα και εχει και μακρινες ριζες απο το ξοτικο dobby του χαρι ποτερ εξου και οι αυτελες
Έστω ότι η Α μένει στο Φελλί Γρεβενών και είναι αντικειμενικά η πιο όμορφη του χωριού, όλα τα ροδομάγουλα αγόρια τη βλέπουν και ξερογλύφονται. Μετακομίζει στην Αθήνα και είναι αόρατη, πολύ απλά γιατί υπάρχουν 100 πιο όμορφες. Πού πήγε η αντικειμενική πρότερη υπεροχή της;Τώρα αν μιλάμε για διεθνείς σταρ, τι να πω; Μπορεί όταν έρθουν οι εξωγήινοι και τους πουν άσχημους, να καταρρεύσει η αντικειμενική ομορφιά τους.
Μόνο που το "αντικειμενικά η πιο όμορφη του χωριού" δεν σημαίνει "όμορφη", μπορεί οι συγχωριανές να είναι όλες πολύ άσχημες. Και ο #2 μπορεί αντικειμενικά να είναι ο πιο έξυπνος στον πυρήνα του, αλλά δεν πάει να πει ότι είναι έξυπνος, ούτε καν ότι δεν είναι ντιπ χαζός.
Parisie, νομίζω πως το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν υπάρχει μονάδα/ όργανο μέτρησης της ομορφιάς. Εκτός αν υπάρχει και δεν το ξέρω. Συνεπώς, είναι κατά βάση υποκειμενική. Και μιλάω για επιστημονικό ομορφόμετρο, όπως p.x. το θερμόμετρο. Η κλίμακα πηδηξιμότητας είναι άλλο θέμα.
Αγαπητή Φρου Φρου, τα έλεγα και προχτές και φοβάμαι θα γίνω γραφικός. Ναι, δεν υπάρχει μονάδα μέτρησης της ομορφιάς (υπάρχουν βέβαια αναλογίες προσώπου/σώματος κλπ). Αυτό δεν σημαίνει ότι η ομορφιά είναι κατά βάση υποκειμενική. Αν ήταν, γιατί συμφωνούμε όλοι σχεδόν στα ίδια πράγματα; Ούτε τελείως αντικειμενική είναι φυσικά. Το θέμα έχει συζητηθεί αιώνες κι άκρη δεν έχει βγει, αλλά αν δεν βαριέσαι, εδώ βρήκα ένα καλό λινκ http://plato.stanford.edu/entries/beauty
Γ45 Κόλλα τοΠαρίσιε, λες «Αυτό δεν σημαίνει ότι η ομορφιά είναι κατά βάση υποκειμενική. Αν ήταν, γιατί συμφωνούμε όλοι σχεδόν στα ίδια πράγματα;» Γιατί, Παρίσιε, κάπου μπαίνουν και τα πρότυπα ομορφιάς στη μέση. Αν δεν υπήρχαν αυτά, η διασπορά των απόψεων δε θα ήταν μεγαλύτερη πιστεύεις;Ας δεχτούμε όμως, οτι οκ η πραγματική, αποστειρωμένη ομορφιά έχει να κάνει με 2 πράγματα: σχήμα χαρακτηριστικών και αναλογίες/συμμετρία (όπως είπες).Ουφ, αυτή η κουβέντα με ζαλίζει σαν οφθαλμαπάτη.
Παιδια τα πρότυπα ομορφιάς ειναι μεγάλο κεφάλαιο ,τρισμέγιστο,γκουμούτσα.Κοσμος πέθανε για το ποιος θεωρείται ''αντικειμενικα όμορφος'' .Και το ποιός θεωρείται όμορφος άλλαξε τοσες μα τόσες φορες μεσα στην ιστορία και απο το ένα μερος στο άλλο.Σημερα στο δυτικό κοσμο χοντρικά ,οι άντρες αμα είναι γυμνασμενοι ,ψηλοι και πετυχημενοι ειναι μια χαρα κουκλοι και οι γυναίκες οκ καλες θα ηταν αν ηταν λιγο πιο ψηλες,λιγο πιο αδυνατες,με πιο μεγαλα βυζια και πιο γεματα χειλη γενικά δεν ειναι ποτέ αρκετα καλες.Ενω ο Γκεγκ με τις αυτέλες του ειναι αδιαμφισβητητα κουκλος .
Εν τω μεταξυ δεν το εχετε παρατηρησει και μου ειστε και fan του, αλλα συνεχεια Γκρεγκ τον ανεβαζετε, Γκρεγκ τον κατεβαζετε. Ποιοςειναι ο Γκρεγκ? Κρεγκ λεγεται ο ανθρωπος, δεν εχει G.*Θαυμασιος ηθοποιος παρεμπιπτοντως, συνιστω σε ολες τις αναγνωστριες να δουν την παλια του ταινια The Mother. Και οφθαλμολουτρο για τις fan και σοβαρος προβληματισμος.
# 3. Το κάπνισμα πρέπει να το κόψεις. Θα έπρεπε ήδη να έχεις καταλάβει ότι μπορεί να προκαλέσει μεγάλο κακό στην υγεία σου. Αυξάνει αποδεδειγμένα τον κίνδυνο για μεγάλο αριθμό ασθενειών ενώ επιταχύνει την γήρανση. Φαντάσου ότι αυτό που κάνεις είναι να βάζεις καπνό και δηλητηριώδεις χημικές ουσίες εκεί που θα έπρεπε να μπαίνει οξυγόνο.Αλλά είναι δύσκολο να το κόψεις, όπως είναι για όλους, επειδή προκαλεί σωματικό και ψυχολογικό εθισμό. Υπάρχουν τεχνητοί τρόποι αν το αποφασίσεις αλλά θα σου δώσω μερικές συμβουλές μπας και βοηθηθείς και το κόψεις μόνη σου. Ξεκίνα την προσπάθεια μετά από μία καλή αρρώστια, φαρυγγίτιδα κατά προτίμηση. Τότε δεν μπορείς να καπνίσεις εύκολα και βοηθάει. Τον βαρύ σωματικό εθισμό τον ξεπερνάς σε δύο μέρες, ενώ μετά την βδομάδα επανέρχονται οι αισθήσεις που λόγω του καπνίσματος έχεις νειώσει σε μεγάλο βαθμό (όσφρηση και γεύση).Σημαντικό είναι επίσης να συνδυάσεις την προσπάθεια με αρκετή και ενδιαφέρουσα σωματική άσκηση (αθλητισμό). Μετά από ένα καλό τρέξιμο θα σου κοπεί η επιθυμία.Θα βοηθήσει πολύ να πας σε διαιτολόγο να σου δώσει μία διατροφή που θα σε καλύψει, καθώς το κόψιμο του τσιγάρου αλλάζει τον μεταβολισμό και την επιθυμία για φαγητό. Η σωστή διατροφή Θα καλύψει 100% την ανάγκη αυτή.Και μία ψυχολογική αυτοβοήθεια για το τελος: Την στιγμή που σου τα σκάσει η στέρηση και αυξηθούν οι παλμοί και η επιθυμία, αγκάλιασε αυτό το συναίσθημα, μην καπνίσεις, μάθε να απολαμβάνεις το συναίσθημα και το ότι είσαι ακόμα ζωντανή.Από κάποιον έμπειρο, το έχω κόψει τουλάχιστον 4 φορές.
Υπάρχουν κλινικές για τη διακοπή του καπνίσματος στα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης ο βελονισμός βοηθάει πολύ. Αν βλέπεις ότι δεν μπορείς μόνη σου, ζήτα βοήθεια.
2# Δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να μη σου απαντήσω λαϊκίστικα "αν γίνει κανένας πόλεμος εδώ, κάτσε να σε βομβαρδίζουν".Σοβαρά τώρα, υποθέτω πως είσαι από αυτούς που 5 χρόνια τώρα, δίνουν κουβέρτες και ρούχα στους άστεγους, πηγαίνουν τα φάρμακα που δε χρειάζονται σε οργανώσεις που φροντίζουν άστεγους. Μαζεύεις παιχνίδια για να τα δώσεις σε παιδικούς σταθμούς και ορφανοτροφεία. Πας εθελοντικά και μαγειρεύεις για τους άστεγους, γεμίζεις στα σουπερμάρκετ τα καλάθια του κοινωνικού παντοπωλείου. Οι περισσότερες από τις παραπάνω δράσεις βοηθούν ΈΛΛΗΝΕΣ που βρίσκονται σε δεινή θέση λόγω κρίσης και όχι μόνο. Βοήθησε αυτούς λοιπόν και για το προσφυγικό κάτσε και διάβασε ιστορία και όχι το κάθε μπλογκ. Πληροφορήσου και μην παραπληροφορείσαι.
#2 Τύποι σαν εσένα με θυμώνουν και με απελπίζουν ταυτοχρόνως τόσο πολύ που χάνω τα λόγια μου. Έχεις πάρει το μικροσκοπικό φακό της γνώσης που νομίζεις πως σου προσφέρουν τα αμφιβόλου ποιότητας σάιτ των οποίων τα γραφόμενα σε βολεύουν και η ανάγνωση του ΕΝΟΣ και μοναδικού βιβλίου που ίσως κατέφερες να ολοκληρώσεις και φώτισες μ' αυτόν τον φακούλη το κομμάτι εκείνο του μίσους που σου έδειξαν οι μισαλλόδοξοι ελληναράδες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Αν δεν έφυγαν οι έλληνες ελληναρά μου πως γίνεται και άλλη μία ελλάδα ζει στο εξωτερικό; διάβασες να δεις τι γίνεται στις χώρες αναχώρησης και πόσα χρόνια τώρα; αναλογίστηκες ποιο είναι το νόημα της ευρώπης της οποίας τα λεφτουλάκια σε βόλεψαν τόσα χρόνια; κι οπως λέει η α,μπα μελέτησες καθόλου ιστορία; όχι την ελληνική μόνο. Την ελληνική ναι αλλά όχι από τα σχολικά βιβλία αλλα το πιο σημαντικό την ιστορία άλλων χωρών. Να δεις τι έγινε στον κόσμο πριν τον τιμήσεις με την ασημαντότητα της μυρμηγκικής ύπαρξής σου που τη λογίζεις για λεονταρίσια; με απελπίζεις. Γιατί με θυμώνεις. Και γιατί ξέρω πως τίποτα δε θα καταλάβεις όσα κι αν σου πούμε. Και γιατί υπάρχει σπίτι για σένα και θα βρεις ομοίους σου και θα ενισχύσεις την αίσθηση του δικαίου σου. Άλλο ένα κόμμα για σένα φτιάχτηκε και το είδα σήμερα. Είστε πολλοί. Και η παρουσία σας με απελπίζει
#4 αυτο που καταλαβαινω οτι ενοχλει το συνονοματο παπακι (τι εγινε ρε παιδια ολα τα παπακια εδω μαζευτηκαμε? ) δεν ειναι η παραδοχη οτι υπαρχουν αντικειμενικα ωραιοι αλλά το κομμάτι της απαντησης που λεει ᾽᾽κι αν σε προσεγγίσει και τον απορρίψεις, δώσε μας το τηλέφωνο᾽᾽. Σαν να λεει επειδη ειναι αντικειμενικα ωραιος ο αλλος,αυτο σημαινει αυτοματα οτι εγω θα του δωσω το τηλ μου,ενω για μενα μπορει να μην ειναι ωραιος?
#3 έχει πάθει πρόβλημα μια ξαδέρφη μου με θρόμβωση εξαιτίας αυτού (αντισυλληπτικά+κάπνισμα) και: 1)φοράει ειδική κάλτσα για το ένα της πόδι χειμώνα-καλοκαίρι (είναι 24 χρονών κοπέλα, ενημερωτικά), 2) δεν επητρέπεται να κάθεται πολλές ώρες στον ήλιο (μην πω καθόλου), 3) δεν μπορεί να φάει διαφορετικά είδη φαγητών (π.χ ξέρω πως ο,τι είναι πράσινο όπως το μαρούλι, δεν κάνει να το τρωει σε μεγάλες ποσότητες)!! Θες κι άλλα;! Μ'αρέσει που ακόμα κάθεσαι και το συζητάς με τον εαυτό σου μήπως να κάπνιζες αυτά τα 7 τσιγάρα παράλληλα με τα χάπια! Και όχι, δεν είμαι αντικαπνίστρια, αλλά εδώ μιλάμε για την υγεία σου.. Έχεις που έχεις γ@#$%σει τους πνεύμονές σου, μη το κάνεις κ με τα υπόλοιπα!!! Φιλικά πάντα!#5 εγώ προτείνω να το παίξεις και λίγο τρελίτσα.. Δηλαδή, να το πάρεις οτι στα λέει κ μάλιστα με λεπτομέρεια, για να τα κάνετε παρέα! Στην αρχή, όσο κ να σε ξενερώνει, όσο κ αν δε σου βγαίνει, ακόμα κ αν δεν το λέει γι'αυτό, παίξε το παιχνίδι που παίζει αυτός με την ΠΡΩΗΝ στο όνειρο κ θα δεις πως μια-δυο φορές, από ένα σημείο κ μέτα ή που δε θα την ονειρεύεται ή που θα ονειρεύεται εσένα κ καινούρια πράγματα! Με λίγα λόγια ανταγωνίσου τη, αλλά όχι από ζήλεια, αλλά για να έρθετε πιο κοντά με αφορμή αυτό! :-)
Σημειωτεον οποιοσδηποτε θελει να εχει ιατρικα δεδομενα στα χερια του " απο την πηγη" δεν εχει παρα να ψαξει τις δημοσιευσεις των μελετων στον ιστοτοπο του Pub Med. Τοσο απλα, τοσο τεκμηριωμενα (Πχ. Για να σας βαλω να το δειτε στην πραξη δεν υπαρχει ουτε ΜΙΑ μελετη που να συσχετιζει την κυτταριτιδα με την κοσμητικη εννοια με την καταναλωση αναψυκτικων. Καλο ε?)