Τι έγινε με τις προσλήψεις συγγενών των «νεκρών της ΕΡΤ»;

Τι έγινε με τις προσλήψεις συγγενών των «νεκρών της ΕΡΤ»; Facebook Twitter
6

 Για κάποιον (λάθος) λόγο, η περσινή ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ που ζητά να προσληφθούν οι συγγενείς των "νεκρών της ΕΡΤ" παρουσιάζεται ξανά ως φετινή, με λινκ στο περσινό άρθρο της Ημερησίας. 

 

Είναι ευαίσθητο θέμα. Και γι' αυτό το λόγο δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ούτε για κομματικά οφέλη αλλά ούτε και για ψυχολογικούς εκβιασμούς.

 

Μέσα σε όλα τα χρόνια απ' το κλείσιμο της ΕΡΤ, απ' τους χιλιάδες απολυμένους και τους συγγενείς τους, κάποιοι πέθαναν. Ένας γονιός λέγεται πως αυτοκτόνησε επειδή το παιδί του απολύθηκε απ' τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, κάποιες γυναίκες απέβαλλαν, μια απολυμένη πέθανε στεναχωρημένη από καρδιά. Επίσης ένας αλληλέγγυος χτυπήθηκε από αμάξι περνώντας απέναντι το δρόμο, φεύγοντας από εκδήλωση συμπαράστασης προς την ΕΡΤ.

Αυτοί και μερικοί ακόμα θάνατοι τσουβαλιάζονται σε αυτό που η ΠΟΣΠΕΡΤ αποκαλεί «Οι Νεκροί της ΕΡΤ», θυμίζοντας τους Νεκρούς του Πολυτεχνείου. Και έτσι πέρσι ζήτησε -αλλά λογικά και ακόμα ζητά- να προσληφθούν οι συγγενείς Α' βαθμού των νεκρών της ΕΡΤ καθώς και κάποιοι αλληλέγγυοι, για συμβολικούς λόγους. (Ωσάν να μην έχουν τελειώσει τα χρήματα του κράτους.)

 

Έγραφε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση:

 

11 ΙΟΥΝΗ είναι ημέρα ΜΝΗΜΗΣ όχι ΓΙΟΡΤΗΣ

-Για να τιμήσουμε έναν μοναδικό, αταλάντευτο, αδιάκοπο, ανένδοτο αγώνα.
-Για τη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων και αλληλέγγυων
(ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΡΙΣΑΓΙΟ)

-Για τη δημοκρατία, την αποτίναξη των μνημονίων
και την αξιοπρέπεια του λαού και την ανάταξη της χώρας.

[Θέλουμε] μια ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους δικαιωμένους, εργασιακά μισθολογικά, ασφαλιστικά. Διεκδικούμε έναρξη ΝΕΩΝ συλλογικών διαπραγματεύσεων για την αντιμετώπιση της ιδιαιτερότητας των εργασιακών συνθηκών, που θα έχουν ως βάση συζήτησης τη συλλογική σύμβαση της ομοσπονδίας μας. Με στόχο την πλήρη και σταθερή απασχόληση και την αποφυγή δημιουργίας εργαζομένων πολλαπλών ταχυτήτων, αλλά και επαναπρόσληψη των απολυμένων ορισμένου χρόνου.
Πρόσληψη συγγενών Α' βαθμού των νεκρών μας και μικρό αριθμό εργαζόμενων αλληλέγγυων ώστε να αποδοθεί συμβολικά το μερίδιο του αγώνα που αντιστοιχεί στην κοινωνία. (...)

Επειδή δεν αγωνιστήκαμε μόνο για το δικαίωμα μας για την δουλειά μας, αλλά και για τους θεσμούς, την ισονομία, την αξιοκρατία, τα δικαιώματα της χειμαζόμενης κοινωνίας, την απαλλαγή της χώρας από τις μνημονιακές πολιτικές, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τον κόσμο που μας στήριξε για να γίνει η ΕΡΤ:

Η Δημόσια Ραδιοφωνία Τηλεόραση που μας αξίζει και δικαιούμαστε,

Η ΕΡΤ της καρδιάς μας , Η ΕΡΤ που ονειρευόμαστε.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζει αταλάντευτα να διεκδικεί χωρίς μικροκομματικούς, συντεχνιακούς λόγους το δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων και δεν θα συρθεί ποτέ στις ράγες της εξουσίας, της συνδιαλλαγής, των εκβιασμών, της διαπλοκής των μικροκομματικών και μικροπαραταξιακών μεθοδεύσεων, ενάντια στις κακοδαιμονίες και τα σκάνδαλα κομματικών εξαρτήσεων, των πραιτοριανών, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και των πρακτικών του παρελθόντος.

Όπως η 21η Απριλίου δεν μπορεί να είναι ποτέ ημέρα Δημοκρατίας, έτσι και η 11 Ιούνη δεν μπορεί να είναι ημέρα γιορτής.

Κερδίσαμε την πρώτη μάχη αλλά αντέχουμε και συνεχίζουμε ...

Η ΕΡΤ των ονείρων μας δεν ήρθε , όμως αγωνιζόμαστε για να το πραγματοποιήσουμε !

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΡΚΕΣ
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7 ΜΜ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΤ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ.


11 ΙΟΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ!

***

 

Μαζί με την επαναφορά στη δημοσιότητα της απαίτησης της ΠΟΣΠΕΡΤ να προσληφθούν αλληλέγγυοι και συγγενείς, ταιριάζουν και οι αντιδράσεις στην ανακοίνωση. 

 

Να μερικά tweets και ατάκες που, αναπόφευκτα, παίρνουν στο ψιλό την προσπάθεια (επανα)γραψίματος ιστορίας στην πλάτη ανθρώπων που έχουν πεθάνει. Ακροβατούν μεταξύ της απογοήτευσης, του χιούμορ και της ιεροσυλίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ