Στο σημερινό «Α μπα»: τι είναι αποτυχία;

Στο σημερινό «Α μπα»: τι είναι αποτυχία; Facebook Twitter
66

 

__________________
1.


Πώς ορίζεις την αποτυχία σε επαγγελματικό επίπεδο;

Η θεωρία μου είναι ότι η επιτυχία είναι να σε παραδέχονται οι συνάδελφοι σου. Να είναι η αποτυχία το ανάποδο;

__________________
2.


Καλησπέρα αμπλά μου! Τι κάνεις γλυκό μου;;;;
Λοιπόν............. Είμαι αισθητικός και έχω τη δικιά μου επιχείριση, τα πάω σχετικά καλά, άντεξα την κρίση που πέρασε η Ελάδα και τώρα οδεύω προς το καλύτερο....ελπίζω! Το πρόβλιμά μου είναι μια πελάτησ μου... Έχει πολύ πολύ πολύ κακια ενεργεια..,... Καθε φορα που ερχεται με πιανει πονοκεφαλος, και τιχαινει μεσα στη μερα να σπασω πραγματα, ή καμια φορα να μαλωσω με τον άντρα μου και τα παιδάκια μου.... Σκέφτηκα να μην την δέχομαι, όμως δεν είναι σωστό κ καλό.
Τι μου προτείνεις να κάνω εσύ καλό μου κορίτσι, που κάθε μέρα σε διαβάζω κατά τις 5;;;;;

Προτείνω να μην της παίρνεις λεφτά. Νομίζω έτσι θα σπάσεις την κακή ενέργεια.


__________________
3.


Αγαπητή Α μπα, είμαι μητέρα 3 αγοριών, σε δεύτερο γάμο. Ο μεγάλος μου (15) είναι από τον πρώτο σύζυγο, τα δύο μικρά (5, 7) από τον δεύτερο. Με τον άντρα μου ήμαστε σχεδόν 10 χρόνια μαζί. Το πρόβλημα είναι το εξής :
Ο σύζυγος μου είναι πολύ καλός άνθρωπος γενικά, φιλότιμος και όποιος του ζητήσει βοήθεια, θα την έχει. Δυστυχώς αυτό ισχύει για τον "έξω " κόσμο. Στο σπίτι δεν κάνει τίποτα. Εργάζεται ναι, 12ωρο, το ίδιο και εγώ. Το πρόβλημα είναι όμως το εξής : όταν θυμώνει μαζί μου, γίνεται αδιάφορος. Δηλαδή πράττει, σαν να μην υπάρχω. Δεν μου μιλάει, δεν δίνει σημασία σε τίποτα (και πρόβλημα υγείας να υπάρχει εκείνο το διάστημα, δεν θα βοηθήσει ), δεν τρώει στο σπίτι , κοιμάται στο σαλόνι ή στο παιδικό. Αν δεν τον προσεγγίσω εγώ, δεν πρόκειται να κάνει βήμα για να συζητηθεί το πρόβλημα (γιατί ώρες ώρες δεν ξέρω καν το λόγο που θύμωσε) και να λυθεί. Αυτές οι φάσεις γίνονται 3-4 φορές το χρόνο και μπορούν να κρατήσουν πάνω από μήνα (ανάλογα με το πότε θα τον προσεγγίσω εγώ ).Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα είναι καλός. Τόσα χρόνια έκανα εγώ πάντα το πρώτο βήμα, γιατί αυτή η κατάσταση με ρημάζει ψυχολογικά. Τώρα όμως θύμωσε μαζί μου, λόγω του μεγάλου μου γιου. Τον ξύπνησε μία φορά παίζοντας playstation, και έγινε ο κακός χαμός. Πρέπει να συμπληρώσω ότι δεν έχει αναπτύξει στα τόσα χρόνια καμιά σχέση με τον μεγάλο μου, δεν ασχολήθηκε ποτέ μαζί του (όχι ότι με τα δικά του ασχολείται πολύ περισσότερο). Πιστεύω ότι έχει θυμώσει, επειδή δεν πήρα ανοιχτά την θέση του αλλά λόγω του εχθρικού κλίματος ανάμεσα στους δύο, επέλεξα να συζητήσω με τον καθένα ξεχωριστά. Η κατάσταση που επικρατεί πλέον είναι ανυπόφορη και εγώ πλέον δεν μπορώ άλλο. Παρόλο τις τόσες συζητήσεις, πόσο πολύ πληγώνει αυτή η συμπεριφορά του, δεν αλλάζει τίποτα. Σκέφτομαι να χωρίσουμε για να ησυχάσουμε όλοι μας.
Θα ήθελα πολύ την γνώμη σου.
Με σεβασμό, Α.Κ.

Ο τρόπος που σε «τιμωρεί» και σε επαναφέρει στην τάξη, η σιωπή του και η αποχή του για τέτοια χρονικά διαστήματα, είναι μια μορφή ψυχολογικής βίας που ασκούν passive aggressive άτομα με ναρκισσιστικές τάσεις. Με τη συμπεριφορά του αποκτά έλεγχο, καταφέρνει να σε υποτάξει, αποφεύγει την αντιπαράθεση, και σε τιμωρεί κάθε φορά που νιώθει ότι θίχτηκε ο εγωισμός του. Ο σκοπός του είναι αυτό που καταφέρνει, να σε ρημάξει ψυχολογικά. Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι σε κακοποιεί, επειδή δεν σε έχει ακουμπήσει καν, και μπορεί να νιώθει ότι κάνει κάτι καλό. Πιθανόν να πιστεύει ότι το θύμα είναι ο ίδιος. Περιμένει να είσαι εσύ αυτή που κρατάει τη σχέση, ενώ αυτός διατηρεί τον έλεγχο.


Όπως καταλαβαίνεις, αυτό που κάνει είναι πολύ σοβαρό. Είναι θύτης, και είσαι θύμα. Η βλάβη που έχει είναι βαθιά και μόνιμη, δεν αλλάζει με κουβέντες. Εκτός αν οι κουβέντες γίνουν με θεραπευτή, και αμφιβάλλω πολύ ότι θα θελήσει να επισκεφτεί κάποιον, αφού είναι αρκετά απίθανο να θεωρεί ότι έχει κάποιο πρόβλημα. Γι'αυτό, πριν κινδυνέψει η δική σου λογική και σταματήσεις να ξεχωρίσεις το σωστό από το λάθος, πήγαινε εσύ σε έναν θεραπευτή για να μάθεις πώς να τον αντιμετωπίζεις. Προστάτεψε τον εαυτό σου, γιατί η λέξη θύμα δεν είναι μεταφορική στην κατάσταση που περιγράφεις. Υπάρχουν πολλές μορφές βίας.

__________________
4.


οταν καποιος σου λεει οτι το σεξ ειναι το ψωμι μου ,πως το αντιλαμβανομαι;Μπορει ενας τετοιος ανθρωπος να με δει πιο συναισθηματικα;Κανουμε το καλυτερο σεξ αλλα μεχρι εκει ειναι η σχεση μας.Φυσικα και αισθανομαι κατι παραπανω χωρις να μπορω να προσδιορισω τι ακριβως θελω.Το επεξεργαζομαι παντως.Οταν τελειωσει ολο το ερωτικο ενας <πονος>στο στομαχι που εμφανιζεται και κλαιω τοσο πολυ που νομιζω οτι αν δεν κλαψω θα μου φυγει η ψυχη.Θελω να με θελει και εκτος σεξ και επειδη δεν συμβαινει αυτο με πιανει αυτο το ψυχολογικο;Προσπαθω να καταλαβω.Ειναι απλως εγωιστικο απο μερους μου;Μαρεσει σαν ανθρωπο αλλα εκ των πραγματων ενα μελλον μαζι του ειναι ανεφικτο διοτι ειμαι χωρισμενη με παιδια...και καταλαβαινεις οτι δεν μπορει να το δεχτει η ψυχη του κατι τετοιο οποτε εχει βαλει τα ορια του απο την αρχη .Αυτος δεν ζει ουτε το παρον μαζι μου..Ειναι ιδιοτροπος σαν οντοτητα και ιδιαιτερα ανυσηχητικος αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν ζει το πακετο ολο μαζι μου μεχρι να ερθει το τελος .Εγω μηπως ειναι καλυτερα να πηγαινω;Γιατι τον ζοριζω να ειναι διακριτικα διπλα μου;Ειμαι 37 ειναι 40 και θελει να κανει οικογενεια.Βρισκεται σε μια φαση της ζωης του που δεν ξερει πιοα αποφαση να παρει και τι μπορει να αντεξει;Να μεινει ανυπαντρος ή να παντρευτει;και εγω μεσα σε ολο αυτο θεατηςκαι να ειμαι η απολυτη ηδονη και απολαυση του.Ακομα και να παντρευτει το σεξ μαζι μου δεν θα το σταματησει μεχρι να το σταματησω μονο εγω..ετσι μου λεει.Γνωριζω οτι κανει γνωριμιες καθοτι ειναι πολυ πολυ αρεστος στις γυναικες.Εγω τι θελω;σιγουρα εναν ανθρωπο μεσα μου οχι στι σπιτι μου...αυτο.Εναν ανθρωπο μεσα μου να υπαρχει διακριτικα και ηρεμα.Να με νιωθει.νομιζω οτι μπορει να μου τα προσφερει ομως εχει φοβηθει γιατι εκανα το λαθος και παθιαστηκα μαζι του αμεσως.Παθιαστηκα γιατι μου το εβγαλε τπτ αλλο.Δεν ξερω αν εχει σημασια οτι οσο στεναχωριεμαι εγω αλλο τοσο βασανιζεται και αυτος .Ειναι ενας πολυ ευγενικος ,σεβαστικος ψαγμενος ανθρωπος λατρης της παραδοσης μας της τεχνη μας της λογοτεχνιας ,ποιησης .Ειανι βαθια συναισθηματικος ανθρωπος αλλα στο σεξ ειναι αλλος ανθρωπος.Ετσι ειμαι και εγω.το πρωι αλλη και το βραδυ αλλη που λενε..το παθος σου βγαζει αλλον εαυτο.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...... Οτι μπορεις να μου πεις θα με βοηθησει να δω το θεμα απο ολες του τις πλευρες.υπαρχουν πολλες πλευρες ή ειναι κατι ξεκαθαρο το προσπερναω;

Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να διανοηθεί να κάνει οικογένεια με μια χωρισμένη γυναίκα με παιδί, δεν είναι ούτε σεβαστικός, ούτε ψαγμένος, ούτε βαθιά συναισθηματικός. Συναισθηματικός μόνο με αυτά που θέλει, ίσως. Το να δηλώνει ότι θα κερατώνει τη γυναίκα του μαζί σου δεν μου ακούγεται πολύ συναισθηματικό. Λάτρης της παράδοσης είναι σίγουρα, γιατί ακούγεται πολύ συντηρητικός και μαζί με τα υπόλοιπα που λες, τον έχω αντιπαθήσει σφοδρά.


Αυτό που θέλεις, έναν άνθρωπο δίπλα σου με ηρεμία, ούτε το έχεις, ούτε καν το πλησιάζεις, και αυτός που έχεις όχι μόνο δεν σου το τάζει, αλλά σου λέει με χίλιους διαφορετικούς τρόπους ότι δεν πρόκειται να σου το δώσει. Δεν ξέρω τι σε ελκύει σε αυτόν και κάνει το σεξ τόσο συναρπαστικό, αλλά επειδή οι άνθρωποι σπάνια είναι σπουδαία μυστήρια, μάλλον είναι το γεγονός ότι δεν μπορείς να έχεις αυτό που θέλεις. Η απόρριψη τον κάνει να μοιάζει πολύτιμος. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλον λόγο που ανέχεσαι όλη αυτή την κακοποίηση εκτός από τον εγωισμό σου. Εσύ μπορείς;

__________________
5.

Λένα καλησπέρα,
Έχω προβληματιστεί καθώς έχω αρχίσει να απελπίζομαι σοβαρά πλέον με το μέλλον αυτής της χώρας σε συνδυασμό με το προσωπικό μου και της οικογένειάς μου. Μέχρι την ώρα που θα απαντήσεις θεωρώ ότι θα έχει ήδη σκάσει κανόνι, ανάλογο με τα περυσινά και ίσως χειρότερο. Όμως ποτέ δεν ήθελα να φύγω από εδώ σε αντίθεση με τον άντρα μου.

Μου έχει ανοιχτεί μια πιθανή ευκαιρία με πολύ καλές προοπτικές. Ξεκίνησα τη διαδικασία συνεντεύξεων με απώτερο σκοπό να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου. Τώρα όμως σκέφτομαι ότι αν πάρω πρόταση ίσως πρέπει να πάω σε αυτή τη θέση στην Ευρώπη όπου έχει και ο άντρας μου προοπτικές να ακολουθήσει σύντομα μαζί με το παιδί μας, ηλικίας 10 χρόνων.

Δεν θέλω να φύγω από εδώ όμως, εδώ μεγάλωσα, αγαπάω αυτή τη χώρα με όλα τα στραβά της. Ήθελα ο γιός μου να μεγαλώσει στη χώρα του, να μην νιώθουμε ξένοι σε ξένη χώρα. Νιώθω όμως ότι σιγά σιγά μου κλείνει αυτή η χώρα τις δυνατότητες επιβίωσης, παρότι και εγώ και ο άντρας μου τα καταφέρνουμε επαγγελματικά και οικονομικά ακόμα και εν μέσω κρίσης. Για πόσο ακόμα είναι όμως ένα ερώτημα. Είχα πει ότι θα φύγω μόνο αν δεν έχω άλλη δυνατότητα, και μάλλον αυτή η στιγμή πλησιάζει.

Τέλος είναι και η σχέση με τον άντρα μου. Έχουμε απομακρυνθεί και τώρα γίνεται μια προσπάθεια να ξαναδεθούμε. Ενδώσαμε και οι 2 σε πειρασμούς (χωρίς να το έχουμε παραδεχτεί ο ένας στον άλλο ευθέως). Όμως καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να το ξαναβρούμε γιατί χρειαζόμαστε ένα κοινό μέλλον μαζί. Μου είναι όμως δύσκολο να το ξαναβρώ μαζί του, καθώς δεν με ελκύει πια (και ας είναι αντικειμενικά ένας κούκλος), δεν τον θαυμάζω πια (και ας είναι αντικειμενικά επιτυχημένος και έξυπνος) και φοβάμαι μήπως σε 1-2 χρόνια σκάσει συναισθηματικό μου κανόνι. Τότε τι κάνουμε; Αν και πιστεύω ότι θα βοηθήσει να απομακρυνθώ και χιλιομετρικά από τον δικό μου πειρασμό, φοβάμαι ότι δεν αρκεί, όσο η καρδιά μου είναι εκεί.

Τι παράμετροι υπάρχουν που ίσως δεν υπολογίζω στην προσπάθεια να βρω αρχικά τι θέλω να κάνω και αν έρθει η πρόταση να μπορώ να αποφασίσω;

Δεν ξέρω, γιατί δεν μας τα λες όλα, και δεν μας τα λες και καλά, γιατί προσπερνάς το πιο σημαντικό με ένα «όσο η καρδιά μου είναι εκεί». Είσαι ερωτευμένη με κάποιον άλλον; Ή είχες μια περιπέτεια που έληξε και τώρα θέλεις να τα βρεις με τον άντρα σου; Είναι εντελώς διαφορετικές καταστάσεις, που φέρνουν εντελώς διαφορετικές απαντήσεις.


Έτσι κι αλλιώς, το ερώτημα δεν είναι αν θα δεχτείς δουλειά στο εξωτερικό. Το ερώτημα είναι αν θέλεις να πάρεις διαζύγιο. Για το πρόβλημα «η Ελλάδα δεν έχει προοπτικές και θέλω να φύγω, αλλά θέλω να μεγαλώσει το παιδί μου στην Ελλάδα» δεν έχω απάντηση. Δεν γίνεται να έχεις και τα δύο. Πρέπει να αποφασίσεις τι είναι πιο σημαντικό για σένα. Δεν υπάρχει σωστή και λάθος απόφαση, εκτός και αν δεν ξέρεις καλά τον εαυτό σου. Τότε μπορεί να κάνεις λάθος.

__________________
6.


Αγαπητή Α μπα.
Θέλω τη γνώμη σου για το εξής.
Εγώ και ο άντρας μου είμαστε πολλά χρόνια μαζί, δικηγόροι (σημαντική πληροφορία, θα δεις παρακάτω) και σε γενικές γραμμές όλα ωραία και καλά. Το θέμα. Η αδερφή του και ο άντρας της. Πρόκειται για τα πιο.. τραγικά άτομα που έχω γνωρίσει. Και οι 2 ήταν άθλιοι μαθητές, έχουν κάνει 500 σεμινάρια για μασάζ, διακόσμηση, φωνητικά, υπολογιστές κλπ και οι ίδιοι τσαντίζονται που δεν μπορούν να βρουν «μια δουλειά της προκοπής» (κατά προτίμηση στο δημόσιο) με «τόσα πτυχία και προσόντα»(!!) Τους φταίει η Ελλάδα, η βλαχο-νοοτροπία, το σύστημα... Ποιο είναι το θέμα? Κάποιες Κυριακές που μας κάνει το τραπέζι η πεθερά και αναγκαστικά τους τρώω στη μάπα, πρέπει να ακούω τις απόψεις τους για Όλα τα θέματα, γιατί εννοείται πως έχουν άποψη για τα πάντα. Εγώ τους θεωρώ εκνευριστικούς ξερόλες και ο άντρας μου μου λέει πως αν αυτοί είχαν σπουδάσει κάτι «σοβαρό» θα τους έβλεπα με άλλο μάτι και μπορεί και να συμφωνούσα ή να με προβλημάτιζαν οι απόψεις τους. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ! Αν είχαν δείξει με ΚΑΠΟΙΟΝ τρόπο πως για ΚΑΤΙ έχουν κοπιάσει ίσως να τους εκτιμούσα παραπάνω. Και το πανεπιστήμιο σίγουρα είναι μία αρένα που μπορείς να δείξεις πολλές ικανότητές σου. Σου φαίνεται μικροαστικός ο τρόπος σκέψης μου?

Λες ότι «αν είχαν δείξει με ΚΑΠΟΙΟΝ τρόπο πως για ΚΑΤΙ έχουν κοπιάσει ίσως να τους εκτιμούσα παραπάνω». Δηλαδή, η γνώμη σου για αυτούς θα ήταν λίγο καλύτερη αν είχαν καταφέρει κάτι λίγο. Αυτό δεν μου φαίνεται μικροαστικό. Το «αν αυτοί είχαν σπουδάσει κάτι «σοβαρό» θα τους έβλεπα με άλλο μάτι και μπορεί και να συμφωνούσα ή να με προβλημάτιζαν οι απόψεις τους», αυτό μου φαίνεται μικροαστικό. Οι ηλίθιες απόψεις είναι ηλίθιες απόψεις. Το πτυχίο δεν τις κάνει καλύτερες.

__________________
7.


Α μπα μου διαβάζω ανελλιπώς τη στήλη σου και θα ήθελα να δω πολύ την άποψή σου πάνω σε κάτι που με προβλημάτισε. Σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, ένας Αφγανός απείλησε το λιμενικό σώμα πως θα έβλαπτε το 2 μηνών μωρό του εάν δεν άφηναν ελεύθερο ένα συγγενικό του πρόσωπο που ήταν υπό κράτηση. Επίσης όταν βγήκε και μίλησε στις κάμερες απείλησε με τη ζωή του καθώς και με τις ζωές των 5 παιδιών του. Α μπα μου εξοργίστηκα! Πως γίνεται να απειλεί με τις ζωές των παιδιών του; Πώς γίνεται αν δεν σέβεται αυτός την οικογένειά του να την σεβόμαστε εμείς; Πώς γίνεται να εκμεταλλεύεται το συναίσθημα και την ευαισθησία μερικών ανθρώπων με αυτό τον τρόπο; Μπορεί να ακούγομαι σκληρή ή άσπλαχνη σε κάποιους, αλλά να τονίσω πως τόσο καιρό είμαι ανάμεσα σε αυτούς που τους υπερασπίζονται, που φροντίζουν να τους ενισχύσουν με κάποια βοήθεια, που λένε πως κι εμείς έχουμε υπάρξει πρόσφυγες και έχουμε εκδιωχθεί στο παρελθόν από τους τόπους μας και πως θα πρέπει να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση τους και να είμαστε Άνθρωποι. Και πλέον βλέποντας αυτό το περιστατικό δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Δεν μπορώ να το δικαιολογήσω. Δεν μπορώ να πιστέψω πως πρέπει να δείξω έλεος σε κάποιον που θέτει την οικογένειά του σε κίνδυνο. Ακόμα και να πούμε πως ένας χαμένος δεν έχει να χάσει τίποτα, ο συγκεκριμένος έχει την η οικογένειά του που δεν είναι ένα τίποτα. Θα μου πεις πως αυτή ήταν μία πράξη, αλλά όχι η μόνη. Συχνά συμβαίνουν περιστατικά, τραυματισμοί και μαχαιρώματα και βλέπω πως ίσως τελικά τα πράγματα να μην είναι όπως τα είχα στο μυαλό μου. Δεν θέλω να γίνω άδικη και πραγματικά θα ήθελα να διαβάσω τις σκέψεις σου στο θέμα.

Αν τα πράγματα που είχες στο μυαλό σου ήταν ότι ό,τι κάνει ένας Αφγανός εκπροσωπεί όλους τους Αφγανούς, τότε όντως δεν είναι όπως τα είχες στο μυαλό σου. Το «συχνά συμβαίνουν περιστατικά» τι θα πει; Πόσο συχνά; Με ποιο τρόπο τα μετράς; Πώς τα συγκρίνεις; Είναι το ίδιο το μαχαίρωμα με το περιστατικό που περιγράφεις; Και αν είναι συχνά, είναι δύσκολο να καταλάβεις πώς προκύπτουν; Πιστεύεις ότι οι άνθρωποι φέρονται το ίδιο όταν είναι σπίτια τους με τις οικογένειες τους, και το ίδιο όταν είναι πρόσφυγες σε ξένο τόπο λόγω πολέμου στην χώρα τους;


Οι απάνθρωπες συνθήκες ξεγυμνώνουν τον άνθρωπο και του κλέβουν την ανθρωπιά του. Δεν ξέρω τι περίμενες. Είναι πολύ άγρια η κατάσταση. Ο λόγος που δεν σκοτωνόμαστε όλοι μεταξύ μας είναι ο πολιτισμός, που έφερε ασφάλεια, σπίτια και τροφή. Όταν λείπουν όλα αυτά, αναγκαστικά ο άνθρωπος επιστρέφει σε προηγούμενα στάδια εξέλιξης, αλλιώς κινδυνεύει η ζωή του (όχι η καλοπέραση του. Η ζωή του).

66

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#3. Πολύ συμπυκνωμένα διάβασα την «σχέση» που έχω εδώ και 3 χρόνια. Άκουγα δικαιολογίες ότι του τρώει η δουλειά την ενέργεια (όντως πολύ πίεση και άγχος, αλλά γίνεται να κάνεις μία δουλειά και μετά να πέφτεις κλινήρης ; Να μην λειτουργείς ;). Πέρα της κοινής αθλητικής δραστηριότητας μέσω της οποίας γνωριστήκαμε, για όλα τα υπόλοιπα «αυτονόητα» σε μια σχέση να «παρακαλάω». Όλο τον πιέζω, όλο τον σκάω και αυτός τι ζητάει ; να ηρεμήσει. Δίνει ότι και όσο θέλει αυτός και μου δημιουργεί ενοχές για τις «άρρωστες» αντιδράσεις μου στην συμπεριφορά του. Ποτέ δεν συζητάει, κατεβάζει ρολά και αφήνει τον χρόνο να κυλάει για να περάσει ντούκου όποιο πρόβλημα. Έτσι με όλους βέβαια, γνωστούς, φίλους και παλιές σχέσεις. Έλεγα είναι μοναχικός άνθρωπος, παραμυθιαζόμουν σε περιόδους που φερόταν νορμάλ… αλλά τελικά αυτό το passive aggressive που διάβασα με λύτρωσε… γιατί εγώ είμαι «τρελή» και αυτός ο θεός που τα ξέρει όλα.
#6.Ναι είναι μικροαστική η αντίληψη ότι ο γιατρός,ο δικηγόρος,ο πολιτικός μηχανικός,όλα αυτά τα "σοβαρά",που εννοεί ο άντρας σου,είναι ανώτερος από τους υπόλοιπους.Βέβαια αυτή η αντίληψη δίνει κίνητρο σε πολύ κόσμο να σπουδάσει ακόμα κι αν δεν καταφέρει τελικά να γίνει αυτά τα "σοβαρά".Και η μόρφωση είναι κάτι,που κακό δεν το λες.Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η λογική απαξιώνει όποιον δεν κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών,ενώ πιστώνει πόντους ακόμη και σε κάποιον,που χωρίς το πτυχίο του όχι απλά δε θα λαμβάναμε σοβαρά υπόψη τις απόψεις του,αλλά δε θα καταδεχόμασταν ούτε να τον κλάσουμε.Από τα κουνιαδάκια σου βέβαια δε λείπει μόνο το πτυχίο.Λείπει και η κοινή λογική.Αν δεν έχεις κάποια στοιχειώδη προσόντα δεν μπορείς να προσληφθείς σε μια καλή δουλειά ή να τρυπώσεις στο δημόσιο(φαντάζομαι θέση γραφείου θέλουν,όχι να πάνε οδοκαθαριστές).Όταν δεν μπορούν να το αντιληφθούν αυτό,πώς μπορείς να τους πάρεις σοβαρά και σε οποιοδήποτε άλλο θέμα;Κι ο άντρας σου το ξέρει,αλλά όπως καταλαβαίνεις,δε γίνεται να μην υπερασπιστεί και την αδερφή του.Για χάρη του και για να μη σου κάθεται το φαγητό της πεθεράς στο στομάχι ,κάνε και λίγο το κορόιδο.Μια κουβέντα μαζί τους δεν είναι και δίκη,για να πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσεις.
#7 Υπάρχει επίσης περίπτωση ο συγγενής του Αφγανού πρόσφυγα να τελεί υπό κράτηση μόνο και μόνο επειδή το χαρτί εισαγωγής του στη χώρα έχει λήξει, χωρίς να έχει καταφέρει να κλείσει ραντεβού με τις υπηρεσίες Ασύλου. Είναι πολύ σημαντικό να διερευνείτε αυτές τις περιπτώσεις εσείς που προσφέρετε στα κέντρα φιλοξενίας πριν αποφασίσετε να εμπλακείτε συναισθητματικά προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ζητήστε από τους πρόσφυγες να απευθύνονται στους ανθρώπους της Ύπατης Αρμοστείας που βρίσκονται καθημερινά στα camps.Αυτή τη στιγμή διενεργείται η μεταλύτερη διαδικασία προεγγραφής στη χώρα, με στόχο να δοθεί σε όλους όχι μόνο η ροζ κάρτα του διεκδικόντος άσυλο (που θα σταματήσει τις συλλήψεις)αλλά και ημερομηνία ραντεβού για τις Υπηρεσίες Ασύλου με βάση την ημερομηνία εισαγωγής στη χώρα.Αφγανοί και Ιρανοί υποψήφιοι γνωρίζουν ότι η θέση τους είναι δυσχερής γιατί η "κατάστασή" τους ως πρόσφυγες δεν αναγνωρίζεται ως τέτοια από τη Διεθνή Κοινότητα. Πρέπει να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους έστω και το ελάχιστο ψίγμα δικαίωσης των αιτημάτων τους, μια ευκαιρία να ακουστούν.Τέλος ο Πειραιάς δεν είναι καν κέντρο φιλοξενίας. 800 άνθρωποι είναι στοιβαγμένοι σε ένα παλιό κτίριο ενώ άλλοι 800 βρίσκονται σε σκηνές κάτω από τη γέφυρα προς Δραπετσώνα και τα παιδιά τους τα τρώνε τα ποντίκια. Η πρόσβαση στο νερό μέχρι και πριν από μια εβδομάδα ήταν ανύπαρκτη. Είμαστε τυχεροί εμείς που δεν έχουμε αναγκαστεί να υποστούμε κάτι τέτοιο. Ας μην το ξεχνάμε.
#3 Κορίτσι μου γλυκό. Γιατί το κάνεις όλο αυτό σε σένα και στα παιδιά σου;Κουνήσου αμέσως και μην αφήσεις να υποστείτε άλλη βία.Η ψυχολογική είναι πολύ χειρότερη από την σωματική,γιατί αφήνει σημάδια που δεν φεύγουν ποτέ.Σκέψου τα παιδιά και τον εαυτό σου και πήγαινε χθες σε κάποιον ειδικό,ώστε να κάνεις το πρώτο βήμα.Ποτέ δεν θα αλλάξει αυτός γιατί του αρέσει αυτό που κάνει.Κοίτα τα παιδιά και τον εαυτό σου.(Μόνο να ήξερες τι βαθειές πληγές σας έχει δημηουργήσει αυτή η τιμωρία που σας επιβάλει)Το ξέρω εγώ γιατί το πέρασα.
#4 εξιδανικεύεις κάποιον ,ο οποίος βασίζεται σε κάποια διαφορά που υπάρχει μεταξύ σας και συντηρεί αυτήν την κατάσταση.Η διαφορά δεν είναι ότι αυτός είναι 40 κι εσύ 37.Αυτό είναι δική σου προβολή και πρόβλημα.Η διαφορά ,καταφανώς, από αυτά που περιγράφεις είναι ότι τον θεωρησες και τον θεωρείς κάτι εξαιρετικό ευθύς εξαρχής. Αυτό διέγνωσε και διαμορφώθηκε αυτού του τύπου η σχέση.Βρήκε κάποιον να τον θαυμάζει και να τον εκτιμάει απεριόριστα,να τον επιθυμεί παθιασμένα,και ξεδίπλωσε τον χαρακτήρα του σ όλες του τις διαστάσεις.Παίρνει τα πάντα και επιστρέφει τι ακριβώς;Σεξ σε απόσταση ασφαλείας.Τι απίστευτα ανασφαλής άνθρωπος και πόσο ρηχός χαρακτήρας.Σου εγγυάται ότι δεν εγγυάται απολύτως κανένα μέλλον στην σχέση σας.Κρίμα γι αυτόν.Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τις ανεπάρκειές του και γι'αυτό τηρεί αποστάσεις.Όταν τις ανακαλύψεις κι εσύ,θα γκρεμιστεί από το βάθρο που τον εστησες από την αρχή διότι είχες απεγνωσμένα την ανάγκη να ζήσεις ένα σεξουαλικό ,θυελλώδες πάθος. Αυτό σου έλειπε τότε,αυτό δημιούργησες.Ο κος τέλειος είναι τυχαίος.Αυτό που δημιουργησες εσύ μαζί του δεν είναι.Σκέψου το λίγο.Πόσους καλύτερους απ αυτόν έχεις γνωρίσει ;Γιατί αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο αυτή η σχέση;Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σου περάσει,στο υπογράφω.Το πιο σοβαρό για μένα,είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αναπτυσσεις σχέση τέτοιας προβληματικής δυναμικής.Κάνω λάθος;Αυτό πρόσεξε πάρα πολύ.
#7 Αν πραγματικα πιστεύεις ότι είσαι σε θέση να καταλάβεις έναν άνθρωπο,ο οποίος ταξίδεψε από τα πέρατα του κόσμου ,μέσα σε χίλιους κινδύνους, εγκαταλείποντας μία χώρα όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ανέκδοτο,για να έρθει στο άγνωστο,για μια καλύτερη ζωή,για αυτόν και τα παιδιά του,γελιέσαι.Οι άνθρωποι αυτοί είναι στο έσχατο όριο της απελπισίας.Κανείς από μας,δεν είναι σε θέση να τους νιώσει.Έχουμε,όσοι έχουμε,ό,τι δουλειές έχουμε,κι ακόμα επιβιώνουμε κάπως,με κάποιο τρόπο.Δεν κάνω πολιτική,η άποψή μου είναι ότι αν θες,βοηθάς,όσο θες κι όσο μπορείς,οποιον έχει ανάγκη,είτε Έλληνας είναι ,είτε ξένος.Αν δεν θες,μην το κάνεις. Αλλά προς Θεού,μην τους κρίνεις.Δες το εκπληκτικό φιλμ Welcome,βραβευμένο,το οποίο έγινε αιτία οξύτατων αντεγκλήσεων στο γαλλικό Κοινοβούλιο.Είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο και στα Video club.
#3 Για ποιο λόγο κάθεσαι 10 χρόνια με έναν τόσο αδιάφορο άνθρωπο; Να του πεις τα νευροσπαστικά να τα κάνει στη μαμά του και επί τη ευκαιρία στείλ' τον της και πακέτο. Τα παιδιά σου μεγαλώνουν και όσο παραμένετε σε αυτήν την κατάσταση θα δημιουργούνται όλο και περισσότερες τριβές και θα ζείτε σε ένα περιβάλλον με διαρκείς εντάσεις. Για τη δική σου ψυχολογία και για των παιδιών διαλύστε το όσο γρηγορότερα γίνεται.
#6 Μπορεί αυτοί να είναι ξερόλες ή να έχουν ηλίθιες απόψεις, αλλά κι εσύ με τον άντρα σου ξεκαβαλήστε λίγο το καλάμι. Δικηγόροι είστε, δύο από τους χιλιάδες που υπάρχουν σε αυτή τη χώρα μια και όλοι θέλουν να γίνουν ή γιατροί ή δικηγόροι, και όχι μελετητές του διαστήματος στη NASA. Όταν κάποιος είναι απαίδευτος, τα πτυχία δεν τον κάνουν καλύτερο. Εσύ και ο άντρας σου είστε λαμπρό παράδειγμα. Είστε απλά δύο ψηλομύτηδες που επειδή έχουν πτυχίο πανεπιστημίου νομίζουν ότι κάτι είναι.
Έχει άδικο η γυναίκα που συγκρίνει το άπειρο διάβασμα που έχει ρίξει για να τελειώσει την Νομική και να πάρει την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος,με τα σεμινάρια αυτού του τύπου;Δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι τα εννοείται αυτά που γράφετε.Η γυναίκα είναι σαφής και γράφει ότι την ενοχλεί πολύ αυτό τούτο.Γιατί τόση επιθετικότητα;Αν δήλωνε άλλο επάγγελμα τα ίδια θα ισχυριζόσασταν;Η καλλιέργεια εξυπακούεται ότι είναι παντελώς διαφορετική υπόθεση.
Φυσικά και τα εννοώ. Το ότι κάποιος μπορεί να έχει πτυχίο πανεπιστημίου δε σημαίνει ότι είναι και ανώτερος από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Υπάρχουν πλείστα παραδείγματα, ακόμα και καθηγητών πανεπιστημίου, που είναι τελείως ακαλλιέργητοι, κακότροποι και ψηλομύτηδες.
κι άλλοι τόσοι καθηγητές πανεπιστημίου που δεν είναι κακοτροποι,ακαλλιέργητοι και τα συναφή.Παραβλέπεται από κάποιους η διευρυμένη δυνατότητα που υπάρχει πλέον να συνεχίσει κάποιος σπουδές,όχι σ αυτού του τύπου τα σεμινάρια του ποδαριού, αλλά να προσπαθήσει σε Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο,ιδιωτικές σχολές,να ξαναδώσει πανελλήνιες σε μεγαλύτερη ηλικία,γιατί όχι,και γενικώς να το κυνηγήσει το θέμα των σπουδών πιο συνειδητοποιημένα απ ότι στα 18. Όλοι στη ζωή τους επικαλούνται δικαιολογίες γι αυτά που έχουν κάνει και γι αυτά που δεν έχουν κάνει.Και ίστανται όλες μια χαρά. Θέμα ατομικής επιλογής είναι εν τέλει.Αν θέλει πολύ κάποιος θα σπουδάσει ΚΑΙ θα καλλιεργηθεί.
Ερώτηση προς την #4 - Αν τώρα, μετά από όλα αυτά που γνωρίζεις για τον άνθρωπο αυτό, σου έκανε πρόταση γάμου, θα δεχόσουν; Θα έβαζες αυτόν τον άνθρωπο μέσα στο σπίτι σου, μαζί με το παιδί σου; Μόνο για το γαμήσι;
το σεξ ειναι το ψωμι του.το τυρι του δεν θα θελα να ηξερα ποιο ειναι!Βρισκομαστε μπροστα σε ενα λογοτεχνικο ζευγος που δεν μπορει να πει ''ειμαι παρταολατζης και απλα θελω να ζουζουνισω'' η ''καλο το σεξ αλλα εγω θελω να φτιαχνουμε μαζι το χαλασμενο πληντυριο ρε!''.Οποτε λεει ο καθενας τα δικα του και συννενοση δεν υπαρχει.Γιατι αυτο το υπερτατο ''το ξεκαθαρησα απο την αρχη οτι δεν ειμαι για παραπανω απο σεξ''.Η επιτομη του παρτακισμου.Οταν ακομη ειστε ξενοι σε βαζει να υπογραψεις ενα συμβολαιο οτι δεν θα εχεις αισθηματα και μετα απο καιρο εσυ εχεις ,αλλα αυτος ειναι οκ ,στο ξεκαθαρησε τοτε το 2005 ,για δες το συμβολαιο κουκλα μου!Φυγε αγαπη μου απο το σουργελο και μην πιστευεις οτι δεν θα βρεις καλυτερο γιατι εισαι χωρισμενη με παιδια.Αυτος σε κανει να νιωθεις σαν ελαττωματικο προιον.40 χρονων και λεει μπουρδες για να σε κανει να νομιζεις οτι ζεις ενα τρελο παθος καταραμμενο απο θεους και ανθρωπους ενω απλα θελει να εχει σεξ χωρις υποχρεωσεις.Φυγε και φευγοντας πιαστου και το δαχτυλο στην πορτα.
Στους ανθρωπους πρέπει να μιλάμε στη γλώσσα που καταλαβαίνουν.Ενα τέτοιο ανθρωπάριο μονο αυτο αντιλαμβάνεται ως πόνο και απώλεια ,να το το χαλασουμε?ποιοι ειμαστε εμεις?Ομοιως και το κελεπούρι της 3 που συμπεριφερεται στη μητερα των παιδιων του λες και ειναι στο δημοτικο ,δεν παιρνει απο λόγια,θα παρει απο βουνα απλυτων και πατώματα που κανουν χρουτσου χρουτσου απο τη βρωμα.Η απο δικηγορο .
#4Ειμαι 37 ειναι 40 και θελει να κανει οικογενεια.Βρισκεται σε μια φαση της ζωης του που δεν ξερει πιοα αποφαση να παρει και τι μπορει να αντεξει;Να μεινει ανυπαντρος ή να παντρευτει; Πηγή: www.lifo.grΚελεπούρι ο τύπος! 40 χρονών με ανησυχίες ανήλικου! Στο σεξακι όμως μια χαρά ξέρει τι θέλει......
#4 Είναι τόσο ξεκάθαρο όμως. Κάνετε φοβερό σεξ και αυτός δεν θέλει τίποτα άλλο ενώ εσύ θες. Ή μένεις για το φοβερό σεξ και τίποτα άλλο ή το τελειώνεις. Βέβαια εσύ λες πως θες κι άλλα πράγματα στη ζωή σου κι επιπλέον δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μένεις με κάποιον άνθρωπο που σε κάνει να αισθάνεσαι β' διαλογής, γιατί αυτό προκύπτει από αυτά που γράφεις, πως νιώθεις άσχημα που ο λόγος που σε απορρίπτει έιναι το ότι είσαι χωρισμένη με παιδιά και δεν έχεις άδικο. Θα μπορούσε βέβαια να σε είχε φλομώσει και στο ψέμα, τουλάχιστον τώρα ξέρεις που πατάς και ποιες είναι οι επιλογές σου.Μην προσπαθείς να δημιουργήσεις επιλογές που δεν υπάρχουν.
#1 Aγαπητή Λένα καλώς σε ξαναβρίσκουμε! Βρίσκω εξαιρετικό τον δικό σου ορισμός περί επιτυχίας.#2 Σε λάθος στήλη απευθύνθηκες και όπως βλέπεις δεν σου έλυσε το πρόβλημα. Ψάξε στο facebook, σίγουρα θα υπάρχει σελίδα "αισθητικοί σε απόγνωση με πελάτισσες με κακιά ενέργεια". Εκεί υπάρχει λύση. Και με επιστημονικό υπόβαθρο, όχι αστεία.#3 Αγαπητή φίλη, ο άντρας σου είναι ο ορισμός του χειριστικού ανθρώπου. Και πίστεψέ με, σου μιλάω από προσωπική εμπειρία, μπορεί να σε τρελάνει. Αυτό που σου λέει η Λένα, να μην μπορείς στο τέλος να ξεχωρίσεις το σωστό από το λάθος, να αμφιβάλλεις για τα πάντα, ψυχική εξουθένωση, πάτος. Βεβαίως βάσει των παραπάνω, το λιγότερο που μπορώ να τονίσω, είναι η συμπεριφορά του προς τον 15χρονο γιό σου από τον πρώτο σου γάμο. Δεν έχει αντιληφθεί ούτε ότι το παιδί βρίσκεται στην εφηβεία, ούτε ότι είναι σε μικτή οικογένεια και κατά συνέπεια θέλει πιο προσεκτικούς χειρισμούς ούτε τίποτα. Είναι στην κοσμάρα του. Ψιλά γράμματα. Κάνε αυτό που σου λέει η Λένα, πριν λάβεις οριστικές αποφάσεις. Πήγαινε σε ειδικό, θα σε βοηθήσει να ξεδιαλύνεις το κουβάρι που λογικα έχεις μέσα σου, βήμα βήμα πρώτα να σταθείς ψυχολογικά στα πόδια σου και μετά βλέπεις τί θα κάνεις. Σου εύχομαι ΟΛΟΨΥΧΑ καλή τύχη!#6 Έχεις κάθε δικαίωμα να βρίσκεις τραγικά συγκεκριμένα άτομα με συγκεκριμένες απόψεις. Μην το συνδέεις όμως με το πανεπιστημιακό πτυχίο, γιατί όλοι έχουμε συναντήσει αποφοίτους Πανεπιστημίου με τέτοιες ή και χειρότερες απόψεις. Άτομα όπως αυτά που περιγράφεις θα ήταν έτσι έχοντας φοιτήσει και στο Πανεπιστήμιο. Επομένως ή βγάλτους τελείως από τη ζωή σου, ή αν δε γίνεται, κάνε λιγάκι υπομονή σ΄αυτά τα κυριακάτικα τραπεζώματα, μη δίνεις σημασία στα λεγόμενά τους και μην απαντάς όσο μπορείς. Υ.Γ. το Πανεπιστήμιο είναι μία αρένα, αλλά δεν φαντάζεσαι πόσες άλλες υπάρχουν εκεί εξω...
#3 Σαν να περιγράφεις τον πατέρα μου. Θυμάμαι αυτές τις ατέλειωτες μέρες, εβδομάδες, μήνες, σιωπής. Όταν γυρνώντας σπίτι είχα την μόνιμη αγωνία, θα μιλάνε σήμερα; Είναι πολύ ασφυκτική κατάσταση που φθείρει και τα παιδιά σου, τους δημιουργεί αβεβαιότητα και έντονο άγχος. Η δική μου μητέρα έμεινε και τώρα απλά αυτός γέρασε και ηρέμησε. Αν είχαν χωρίσει, νομίζω τα παιδικά μου χρόνια θα ήταν σαφώς καλύτεα.Εγώ από την πλευρά μου, αφού αναπαρήγαγα για κάποιο καιρό αυτή την συμπεριφορά με τα μούτρα, μεγαλώνοντας κατάλαβα τι έκανα, αποφάσισα να σταματήσω και ευτυχώς η ζωή μου και οι σχέσεις μου είναι πολύ καλύτερες έκτοτε.Δεν ξέρω αν μπορείς και αν θες να χωρίσεις. Απλά καταλαβαίνω αυτή τη βαριά σκιά που πλανάται στο σπίτι σου και είναι αποπνικτική.
#7 Όταν 57.000 άτομα μένουν επι μήνες εγκλωβισμένα στην Ελλάδα, χωρίς καμιά ιδιαίτερη προοπτική και χωρίς σύστημα, είναι λογικό να συμβαίνουν διάφορα περιστατικά, άλλα καλά και άλλα όχι. Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους υπάρχουν καλοι, κακοί, νοικοκυραίοι, αλητάμπουρες, όπως είναι όλες οι κοινωνίες δηλαδή. Απλά οι συνθήκες και η απελπισία είναι κακοί σύμβουλοι. Εμείς κρίνουμε μέσα από την ασφάλεια του δυτικού πολιτισμού που ζούμε, αλλά για όλους αυτούς τα πράγματα δεν είναι ίδια. Δεν χρειάζεται να συμπαθήσεις κ να συμπονέσεις αυτόν που απειλούσε χρησιμοποιόντας το παιδί του. Μπορείς να συμπαθήσεις και να συμπονέσεις αυτόν που που κάνει υπομονή, που βοηθάει τους υπόλοιπους πρόσφυγες με το τελευταίο νερό ή πορτοκάλι που έχει, αυτόν που βρήκε ασυνόδευτά παιδιά στο δρόμο για εδώ και τα προστατεύει κτλ. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Και ένα τελευταίο σχόλιο για τη ζωή στους καταυλισμούς, οργανωμένους ή όχι. Δεν μπορείτε να φανταστείτε, πώς είναι να είναι η κάθε μέρα ίδια και απαράλλαχτη με την προηγούμενη και εσύ να μην έχεις τίποτα να κάνεις, μόνο να περιφέρεσαι και να περιμένεις. Και να απελπίζεσαι. Μπορεί να σε τρελάνει αυτό το πράγμα.
Συμφωνώ σε όλα, με έμφαση στη δεύτερη φράση σου: Σε μια τεράστιο μάζα υπάρχουν όλα τα ήδη ανθρώπων. Εμείς για να τους συμπονέσουμε νιώθουμε την ανάγκη να τους ωραιοποιήσουμε, αλλά δεν είναι δυνατόν σε τόσες χιλιάδες να μην υπάχουν και καθίκια και εγκληματίες, όπως υπάρχουν οι φιλότιμοι και οι ήρωες, και όλες οι ενδιάμεσες αποχρώσεις.Ακόμη και να μην τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της τραγικής τους κατάστασης -πράγμα ήδη άδικο- πώς γίνεται να απαιτείται να είναι καλύτεροι από εμάς τους ίδιους; Γιατί; Αν επιλέξουμε 57.000 Έλληνες με κλήρωση, είναι δυνατόν ανάμεσά τους να μην υπάρχουν 5 καθίκια; Μόνο στην Α,μπά έχουμε διαβάσει για κάθε λογής προβληματικούς, να μην πιάσω καν τα δελτία ειδήσεων...
#1 Δεν ξέρω τι πρέπει να πούμε για την #1, αλλά να εξαρτάται η επιτυχία ή αποτυχία στον επαγγελματικό χώρο από τους συναδέλφους μου φαίνεται το λιγότερο ανεπαρκές. Ειδικά στην τέχνη αλλοίμονο σε αυτούς που δεν έλαβαν αναγνώριση (όση της αρκούσε) εν ζωή (π.χ. Καβάφης). Αντίθετα, άλλοι έτυχαν αναγνώρισης εν ζωή και μετά το έργο τους έπεσε στα αζήτητα...
Εγώ αυτό με τα ψωμιά και τα κασέρια δεν το κατάλαβα καθόλου. Τι συμβολισμός ήταν; Το σεξ είναι το ψωμί και αυτός το λουκάνικο; Το σεξ είναι το ψωμί και δεν με νοιάζει τι βάζω μέσα αρκει να χορτάσω; Το σεξ είναι το ψωμί και κάνω παπάρες στη σαλάτα; Φταίει μάλλον που δεν είμαι "ενας πολυ ευγενικος ,σεβαστικος ψαγμενος ανθρωπος λατρης της παραδοσης μας της τεχνη μας της λογοτεχνιας ,ποιησης .Ειανι βαθια συναισθηματικος ανθρωπος"
@ Parisios βούτυρο ναι. Ψωμί όμως; Ευχαριστώ Prince το εψαξα αλλά το μόνο που βρήκα σχετικό είναι η ρήση του ότι τα τέσσερα θεμέλια της ζωής είναι το ψωμί το κρασί η γυναίκα κ ή θάλασσα
6Πες ότι είναι τυχαίο, πες ό,τι θελεις, αλλά για κάποιο λόγο τις πιο φασιστικές, ρατσιστικές, αναχρονιστικές & ξερολίστικες απόψεις τις έχω ακούσει από ανθρώπους που έχουν περγαμηνές, PhD και πτυχία. Η παιδεία και ο χαρακτήρας κάποιες φορές δεν πάνε πακέτο με τη μορφωση και για το τί έχει κοπιάσει ο καθένας. Απλά όταν δεν έχουν πτυχία, είναι πιο εύκολος ο συνειρμός στο γιατί κάποιος μπορεί να λέει τέτοιες ηλιθιότητες.
Η αδερφή του άντρα μου, μια που μιλάμε για ''συγγενείς'', έχει και πτυχίο ΑΕΙ και μεταπτυχιακό από τας Ευρώπας. Όμως: δεν έχει διαβάσει βιβλίο στη ζωή της, δεν γνωρίζει από επικαιρότητα, δεν βλέπει ταινίες, δεν ακούει μουσική, γενικά δεν έχει καθόλου καλλιέργεια, μόνο ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Ε, να τα βράσω τα πτυχία της, όποτε μιλάμε θέλω να την πιάσω και να της κουνήσω το κεφάλι μήπως έχει τίποτα μέσα, αλλά φοβάμαι ότι θα κάνει αντίλαλο.
Μολις διαβασα την ερωτηση ημουν σίγουρη οτι θα πεσουν αρκετες πικραμενες ιστοριες για ατομα σαν την κοπελα στην ερωτηση που ολους μας εκνευριζουν.Προσωπικα οποτε ακουω τετοια φαση μου έρχεται στο μυαλο η ανεπανάληπτη ιστορια παλαι ποτε γκομενου φιλης μου.Φοιτητριες και οι δυο ,αυτη 5-6 χρονια μεγαλυτερη αλλα στο ιδιο ετος γτ αργησε να μπει.Καθόμαστε με τον δουλτσινεο πολιτικες επιστημες νομιζω σπουδασε or sth και εκανε μεταπτυχιακο.Και γυρναει και της λεει μπροστα μου στην ψυχρα ''δεν αισθανεσαι κατωτερη μου που εγω εχω και μεταπτυχιακο και εσυ εισαι μια φοιτητρια?'' .Το σκέφτομαι ακομα και λεω ω τι κοσμος μπαμπά...
Είχα πριν λίγες μέρες μία συζήτηση με ένα φίλο μου για τους πρόσφυγες. Αναφέρθηκε σε κάποιες ζημιές που έκαναν σε καταστήματα και σπίτια σε νησιά το προηγούμενο καλοκαίρι τα οποία δεν τα δικαιολογούσε ούτε με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι. Είπα ότι και πάλι αυτοί πόσοι ήταν; 100; Υπάρχουν πάνω από 50000 αυτήν τη στιγμή στη χώρα. Ρώτησα αν όποιον πρόσφυγα και να συναντούσε θα τον θεωρούσε έναν από αυτούς του 100. Δεν ήθελε να απαντήσει μόνο μουρμούρισε κάτι.Κι εγώ δεν είπα τίποτα άλλο γιατί σκέφτηκα ότι αυτό ίσως είναι μία μορφή ρατσισμού, να προβάλεις τα χαρακτηριστικά ενός ατόμου σε ολόκληρο έθνος και πάνω απ' όλα να πιστεύεις ότι εσύ σε όσο άθλια κατάσταση και να βρισκόσουν δεν θα αντιδρούσες ποτέ ακραία γιατί εσύ είσαι "πολιτισμένος" ενώ αυτοί είναι έτσι κι αλλιώς "άγριοι".