Σουηδία: Μουσουλμάνος μηνύει δήμο που τον απέλυσε επειδή δεν έκανε χειραψία με γυναίκες

Σουηδία: Μουσουλμάνος μηνύει δήμο που τον απέλυσε επειδή δεν έκανε χειραψία με γυναίκες Facebook Twitter
4

Ένας μουσουλμάνος άνδρας στη Σουηδία έκανε μήνυση στον πρώην εργοδότη του, καθώς απολύθηκε επειδή δέχτηκε να κάνει χειραψία με γυναίκες, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι αυτό είναι  ενάντια στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί, εργαζόταν για το δήμο του Helsingborg στη νότια Σουηδία και αρνήθηκε να σφίξει το χέρι των γυναικών συναδέλφων του, αντικαθιστώντας την χειραψία με την τοποθέτηση του χεριού του πάνω στην καρδιά.

Κάποιες από τις συναδέλφους του διαμαρτυρήθηκαν στους υπεύθυνους που τον κατηγόρησαν ότι παραβιάζει την πολιτική ισότητα. «Είμαστε υπέρ της διαφορετικότητας. Οι άνθρωποι μπορούν να πιστεύουν ό, τι τους αρέσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν διακρίσεις", δήλωσε η Σύμβουλος των Φιλελευθέρων Μαρία Γουίνμπεργκ που μίλησε για την υπεράσπιση αξιών, όπως η ισότητα.

"Μπορείτε να πιστεύετε ό, τι θέλετε, αλλά δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε όπως σας αρέσει στο χώρο εργασίας", τόνισε επίσης.

 «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος κάνει αδίκημα με τον τρόπο με τον οποίο υποδέχεται τις γυναίκες. Είμαι ένας εν ενεργεία, πιστός μουσουλμάνος και θέλω να ακολουθήσω τη θρησκεία μου. Και δεν είναι μόνο οι άνδρες που δεν κάνουν χειραψία με τις γυναίκες, υπάρχουν και γυναίκες που δεν θέλουν να σφίξουν το χέρι των ανδρών", είπε ο άνδρας.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «γάμος της χρονιάς» στη Βρετανία στις 7 Ιουνίου: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Ουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Ο 33χρονος Χιου Γκρόσβενορ είναι ο πλουσιότερος Βρετανός κάτω των 40 ετών και νονός του πρίγκιπα Άρτσι - Θα είναι καλεσμένος στο γάμο του ο πρίγκιπας Χάρι;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM