Το Ticketmaster εγκαταλείπει το εκνευριστικό σύστημα Captcha

Το Ticketmaster εγκαταλείπει το εκνευριστικό σύστημα Captcha Facebook Twitter
4
Το Ticketmaster εγκαταλείπει το εκνευριστικό σύστημα Captcha Facebook Twitter

Ο μεγαλύτερος ιστότοπος ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίων, Ticketmaster ,  αποφάσισε να βάλει τέλος στο ενοχλητικό σύστημα επιβεβαίωσης και ανθρώπινης ταυτοποίησης Captcha που χρονολογείται από το 2000.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι ιστότοποι επέλεγαν αυτό το σύστημα με τα δυσνόητα γράμματα, ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι είναι άνθρωποι και όχι έξυπνα ρομπότ που στέλνουν μηνύματα spam.

Η ανάπτυξη πιο έξυπνων bots προκάλεσε και τη δημιουργία δυσανάγνωστων συνδυασμών γραμμάτων και αριθμών,  με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να μην μπορούν επαληθεύσουν την ανθρώπινη τους φύση.

Το Ticketmaster εγκαταλείπει το εκνευριστικό σύστημα Captcha Facebook Twitter

Πλέον ο διάσημος ιστότοπος χρησιμοποιεί ένα καινούργιο σύστημα επαλήθευσης της Solve Media, όπου οι χρήστες καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών.

Οι χρήστες, σύμφωνα με το BBC είναι ικανοποιημένοι με την αλλαγή αυτή, καθώς τώρα χρειάζονται κατά μέσο όρο εφτά μόλις δευτερόλεπτα για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους.

Με το σύστημα Captcha, ένας χρήστης χρειαζόταν κατά μέσο όρο δεκατέσσερα δευτερόλεπτα για να καταφέρει να πληκτρολογήσει επιτυχώς την εμφανιζόμενη σειρά γραμμάτων ή αριθμών.

Τech & Science
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM