ΗΠΑ: Μαύρος μαθητής που χτυπήθηκε και συνελήφθη από 18 αστυνομικούς θα λάβει αποζημίωση μόνο 1 δολάριο από τον καθένα

ΗΠΑ: Μαύρος μαθητής που χτυπήθηκε και συνελήφθη από 18 αστυνομικούς θα λάβει αποζημίωση μόνο 1 δολάριο από τον καθένα Facebook Twitter
2

Ένας 18χρονος μαύρος φοιτητής στο γυμνάσιο του Σάουθ Μπεντ, στην Ιντιάνα, έλαβε με δικαστική απόφαση, 1 δολάριο αποζημίωση από καθένα από τους 18 αστυνομικούς οι οποίοι του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν με taser και τον συνέλαβαν παράνομα πριν από τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με την Washington Post, οι αστυνομικοί αναζητούσαν το μεγαλύτερο αδελφό του Deshawn Franklin, Dan Jones, μετά από μαρτυρία για ενδοοικογενειακή βία. Χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού περίπου στις 2:30 π.μ., και άρχισαν να τον αναζητούν χωρίς την επίδειξη εντάλματος.

Ο Franklin κοιμόταν στο δωμάτιο του, όταν οι αστυνομικοί  εισέβαλαν, τον έσυραν έξω, του πέρασαν χειροπέδες και τον έβαλαν στο πίσω μέρος του περιπολικού.

Σύντομα έγινε κατανοητό ότι είχαν συλλάβει λάθος άτομο, ωστόσο συνέχισαν την κράτηση του για αντίσταση κατά της αρχής την ώρα της παράνομης σύλληψης του.  

Ο Franklin και η οικογένειά του προσπάθησαν να μηνύσουν την αστυνομία,  αλλά χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να υπάρξει ετυμηγορία. Οι δικαστές αποφάσισαν πρόσφατα ότι οι αστυνομικοί είχαν πράγματι παραβιάσει τα συνταγματικά δικαιώματα του εφήβου.

Ωστόσο, τα πράγματα οδηγήθηκαν στη γελοιότητα όταν το δικαστήριο διέταξε τους εναγομένους να πληρώσουν ένα δολάριο ο καθένας ως  αποζημίωση στον έφηβο- συνολικά δηλαδή 18 δολάρια.

Η οικογένεια είχε ζητήσει αποζημίωση  1 εκατομμύριο, χωρίς πάντως να καταθέσει ιατρικούς λογαριασμούς και έξοδα για θεραπεία για το μετατραυματικό στρες, στοιχεία που σύμφωνα με την εφημερίδα συνήθως κατατίθενται για να δοθεί αποζημίωση.

Ωστόσο, ο δικηγόρος της οικογένειας Johnny Ulmer είπε ότι η αποζημίωση για τέτοιες περιπτώσεις είναι συνήθως μεταξύ 100.000 και 300.000 δολαρίων.

Η μαύρη κοινότητα είναι εξοργισμένη για την απόφαση, με τον τοπικό πάστορα να δηλώνει ότι «τα δικαιώματά σας αξίζουν ένα δολάριο", ενώ ο ίδιος ο έφηβος ανέφερε: "Για μένα είναι απλώς μια ακόμη απόδειξη ότι οι μαύροι στην Αμερική, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα. Πώς μπορούμε να παλέψουμε για κάτι, όταν το σύστημα δεν φτιάχτηκε έχοντάς μας στην πρώτη θέση; "

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM