Το γκραν-γκινιόλ επικοινωνιακό αυτογκόλ της αστυνομίας

Facebook Twitter
185

Στον Βελβεντό Κοζάνης έγιναν συλλήψεις μετά από ληστεία που, σύμφωνα με τις αρχές, οδήγησε και σε καταζητούμενους για τη συμμετοχή τους στους Πυρήνες της Φωτιάς. Επίσης είπαν ότι έπιασαν και τον τοξοβόλο του Συντάγματος. ΟΚ μέχρι εδώ - έπιασε και κάποιους η Αστυνομία, σκέφτηκα. Μπράβο της, ειλικρινά. Και μόνο η εικόνα του μασκοφορεμένου τοξοβόλου με είχε φρικάρει λιγάκι όταν την είχα δει. 

Σήμερα λοιπόν η Αστυνομία, με εισαγγελική εντολή, έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τεσσάρων συλληφθέντων.  [Απ' ό,τι φάινεται πρέπει για κάποιο λόγο να βλέπουμε επειγόντως τα πρόσωπα ιερόδουλων, αναρχικών και διαδηλωτών. Αν είναι Χρυσαυγίτες ή αστυνομικοί δεν χρειάζεται - είδε ποτέ κανείς τη φάτσα αυτού που δολοφόνησε τον Πακιστανό με το ποδήλατο; Έμαθε το όνομά του;]

 

Κανονικά δεν θα δημοσίευα τις φωτογραφίες που δόθηκαν με εισαγγελική εντολή, ή θα φρόντιζα να κρύψω τα πρόσωπα, όμως εδώ ακριβώς είναι το θέμα.

 

Στα πρόσωπα. 

 

 

Στο ότι η Αστυνομία είχε το θράσος, ή το black humour αν θέλετε, να δημοσιεύσει τις παρακάτω φωτογραφίες, ενοχοποιώντας ταυτόχρονα τον ίδιο της τον εαυτό!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Σε άλλη περίπτωση θα ήταν μεγάλη επιτυχία, πχ. της Διεθνούς Αμνηστίας, αν κατάφερνε κάποιος να τις αποκτήσει για να ξεσκεπάσει την κακοποίηση (από ζαρντινιέρες;). Τώρα μας τις πρόσφεραν στο πιάτο, ζητώντας μάλιστα από εμάς στα ΜΜΕ να τις δημοσιεύσουμε!]

 

 

Και γι' αυτό έχουμε ένα επικοινωνιακό αυτογκόλ της Αστυνομίας, όχι μόνο γιατί αυτοενοχοποιήθηκε βλακωδώς, αλλά γιατί φρόντισε να μας θυμίσει το πιο άσχημο πρόσωπό της, καταστρέφοντας τα πρόσωπα των υπόπτων που μας παρουσιάζει. Μόνο που πετυχαίνει το αντίθετο - ακόμα κι αν αυτό δεν ισχύει, η επικίνδυνη μοιάζει πλέον αυτή. 

 

Για την τελευταία γκραν γκινιόλ φωτογραφία διάβασα απ' τον Anastasius Petroleca:

 

αυτό που με τρομάζει πιο πολύ απ' όλα είναι το παιδί στην [τελευταία] φωτογραφία.
η και καλά "φωτοσοπιά" που έχει γίνει με ζωγραφική από κάποιον με ικανότητες 5χρονου.
δε θέλω να φανταστώ σε τι κατάσταση ήταν ο λαιμός και η μπλούζα του για να κάνουν αυτό το κραυγαλέο πράγμα οι μπάτσοι.
και το ότι δεν ντράπηκαν να το δημοσιεύσουν έτσι, δείχνει πόσο έχουν αποθρασυνθεί οι βασανιστές.

 

Από εδώ:

 

 

 

 

Οι φωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία στο photoshop cs4. Μόνο σε μία έχουν αφαιρέσει τα properties, στις υπόλοιπες 3, αν τις κατεβάσετε, φαίνεται ακόμα στα properties με τι μηχανή έχουν τραβηχτεί (η μία είναι με κινητό) και σε τι πρόγραμμα έχουν επεξεργαστεί. Δεν έχει φυσικά καμία σημασία το πρόγραμμα, τα γράφω μόνο γιατί ελπίζω να μπορούν να χρησιμοποιηθούν νομικά...

 

 

Το χειρότερο είναι ότι έχουμε φτάσει σε σημείο να μπορούν να βγάζουν μόνοι τους στη δημοσιότητα αποδεικτικά βασανισμού και η κοινωνία να μην αντιδρά...

Για να έχουμε σφαιρική αντίληψη πάντως: Στο zougla δημοσιεύτηκε βίντεο απ' τη σύλληψη και οι δύο έχουν κουκούλες ενώ ένας τρίτος μοιάζει ήδη δαρμένος (φωτο πάνω). Το τι έχει γίνει πρέπει να το βρει ο εισαγγελέας.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα συμφωνήσω με το σχόλιο που ήρθε πριν λίγο:

Δε θα ήθελα να σχολιάσω το δίκαιο ή μη της ληστείας, της αστυνομίας και γενικότερα τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.
Σε σχέση ΜΟΝΟ με το ζουμί του άρθρου του Άρη, αρκεί να πω το εξής:
Η αστυνομία και ο εισαγγελέας αν ήθελαν μέσω της δημοσιοποίησης να βοηθήσουν στον εντοπισμό των υπολοίπων, θα μπορούσαν κάλλιστα να δημοσιεύσουν φωτογραφίες των ταυτοτήτων των φερόμενων ως εγκληματιών. Εκτός αν αυτές είναι οι πρώτες που έβγαλαν στη ζωή τους...
Άλλωστε έτσι θα ήταν και πιο εύκολο να καταλάβουμε για ποιους πρόκειται, γιατί τώρα με τη μούρη τους κιμά, δυσκολεύει η ιστορία...

Μοιάζει η αστυνομία να ήθελε να μας δείξει: "Να τι παθαίνετε αν μπλέκετε μαζί μας". Κάποιοι μπορεί να χάρηκαν γι' αυτή της τη στάση - άλλοι το αντίθετο. Να τη και πάλι η πόλωση και το άρωμα εμφυλίου.

Εγώ ένα μπορώ να πω με σιγουριά: 

Με τις γκροτέσκ φωτογραφίες που έδωσε η αστυνομία και με το ύποπτο, άτσαλο φώτοσοπ, κάνει τους υπόπτους τελικά να φαίνονται συμπαθείς - και -στα μάτια μερίδας κόσμου- τους κάνουν και ήρωες! 

 

 

 

Για το σύνολο πάντως των φωτογραφιών διάβασα και το εξής: 

Δύο φωτό είναι ρετουσαρισμένες: Η ολοσωμη με το μαύρο μπλουζάκι, και η άλλη με τον νεαρό με το γερμένο κεφάλι έχουν λευκάνει το μάγουλο δεξιά όπως κοιτάμε. Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι απλά ρετουσαρισμένες. Κάποιος πήγε να κάνει τον γραφίστα. Είναι τόσο ερασιτεχνική η "δουλειά" που σκέφτομαι μήπως κάποιος χάκαρε τη σελίδα της Αστυνομίας. Αδυνατώ να πιστέψω ότι εσκεμμένα δημοσιεύτηκαν αυτά τα πρωτοφανή αίσχη.

 

 

Σε ένα ευνομούμενο κράτος, ο εισαγγελέας εκτός από τη διάταξη για τη δημοσίευση, θα διέτασσε και προκαταρκτική εξέταση για τη διαφαινόμενη κακοποίηση.

 

 

Update:

 

Tου Σπύρου Δερβενιώτη

 

 

 

185

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Η αποθεωση της παράνοιας και η σαλαμοποίηση εννοιων όπως πολιτική, δημοκρατια, αναρχία, δικαιωματα, κλπ δεν εχει προηγούμενο στην Ελλάδα του μνημονιου. Ούτε και πριν ειχε βέβαια, αλλά τοτε ειχαμε αλλες προσωπικοτητες να μας απασχολουν και άλλα κεφάλαια να καταναλωνουμε, οποτε το πραγμα έπεφτε στο στομαχι καπως πιο λάιτ.1ον: Η ουσια της υπόθεσης παραμένει τι πραγματικά κινεί παιδιά μικρά, γιατι έστω και με ξυλοκοπημενα προσωπα φαίνονται εντελως παιδιά, να φωλιαζουν τοσο μίσος μέσα τους και κατοπιν να ειναι ικανα να το διοχετευσουν με τοσο ακραιους τροπους σε αυτους που εχουν προσδιορισει ως αντιπαλους τους. Αυτο θα έπρεπε να προβληματισει γονεις, δασκαλους και επιστημονες, και βεβαια όχι κομματα μιας και άρχισαν ήδη να σκυλλευουν την υποθεση με αναρτησεις απο τα γραφεια τυπου τους. Βέβαια, αφαιρώ απο την εξισωση του προβληματισμού φανατικά και σε έντονη σύγχηση άτομα που θέλουν να μιμηθούν αλλά δεν εχουν βρει ακόμα το θάρρος (;) και πατάνε προς το παρόν πλήκτρα Υ/Π (είθε το μέγα πνευμα να τους βοηθησει έως τότε, αμην) καθως και χαιρέκακες προσωπικότητες που θα θέλαν ρίξουν και αυτοι καμια ψιλή/χοντρη στους (κατηγορούμενους ως) ληστές (το τελευταιο για να μην κατηγορηθω για άγνοια του γνωστού τεκμηρίου). Εξαιρώ απο την τελευατάια υπο-περίπτωση τον δυστυχη γιατρό και όσους συγγενείς και κοντινους φίλους εκέινων των ατυχων που ήρθαν face to face με καλάσνικοφ και σκορπιον στα χέρια αμούστακων παιδιών. 2ον: Οσον αφορα όσα ακουγονται και γραφονται για τα περιφερειακά της υπόθεσης (τα οποία είναι και τα περισσότερα γιατι αυτο είναι δημοσιογραφία), συμπεραίνω γενικά πως όταν καποιος διαλέξει τη βια ως (μοναδικό;) μέσο δράσης για να εξουδετερωσει τον αντιπαλο του (δεν διαχωριζω σε καλους και κακούς), αν η αντιδραση - που προφανως θα ειναι επισης βία - είναι ισχυρότερη και πιο καταλυτική τότε αναιρούνται όλες οι αιτιάσεις μας κατα του συστηματος και καταφευγουμε για την υπεράσπιση μας σε αρχες του που υποτιθεται πολεμουμε. Πολεμούμε θυμίζω για να το ισοπεδώσουμε το σύστημα και όχι να το μεταρρυθμισουμε, σωστά;3ον: Τέλος, ως ευθυμη πινελιά ελπιζω οσοι αστυνομικοί (ή αλλιως μπατσοι, χοιρινα, γουρουνια) βιοπραγούν ασκόπως κατα την ασκηση των καθηκοντων τους να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Επίσης, ευελπιστώ να καθαρισουν οι πολεοδομίες και οι εφορίες απο επίορκους υπαλλήλους, να ανοιξουν τα κλειστα επαγγέλματα, να βρω τον τροπο να συμπληρωσω την αιτηση για επίδομα πετρελαιου θερμανσης και αυριο που εχω να παω ΙΚΑ Καλλιθεας για το ΤΕΒΕ να ξεμπερδέψω σε μια ωριτσα... "ζητω η Ελλάδα κουφάλες"
Μια ζωη οι Ελληνες στην υπερβολη και την υστερια κατευθειαν. Reality Check. Οταν περνεις το ΑΚ-47 και το glock, κανεις ληστεια σε τραπεζα, σε καταδιωκει η αστυνομια για 50-60-70 χιλιμετρα, σταματας, περνεις ομηρο εναν ασχετο κακομοιρη που ηταν απλα στο λαθος σημειο τη λαθος στιγμη, σε εγκλωβιζει η αστυνομια και συ αντι να κανεις οτι εκανε πχ ο Breivik η ο Holmes (να αφησεις το οπλο κατω δηλαδη, να σηκωσεις τα χερια και να παραδωθεις) το παιζεις επαναστατης ΝΑΙ η αστυνομια θα χρησιμοποιησει βια για να σε συλλαβει, για να προστατευσει και τους αστυνομικους και οσους αλλους κακομοιρους ειναι εκει γυρω. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα, αυτοι ειναι οι κανονες. Αμα παραδωθεις δε σ΄ακουμπαει κανεις, αμα το παιζεις μπιστολερο μαγκας ε στη χειροτερη θα φας σφαιρα, στη καλυτερη καμια δυο με το κοντακι του οπλου για να παραδοθεις.Τα photoshopia αν και χαζομαρα δεν εγιναν για να αποκρυψουν το ξυλο που εφαγαν τα καλα αυτα παιδια. Δεν κρυβεται αυτο, δικηγορος τους βλεπει αμεσα και οι εκδορες που φερουν δε κρυβονται. Τα photoshopia εγιναν στον εναν για κρυψουν τα χερια των αστυνομικων που τον κρατανε οταν αρνηθηκε να βγει φωτογραφια (και νομικα δεν εχει δικαιωμα να αρνηθει να περασει απο σημανση) και για να μη βγουν φατσα καρτα στα δελτια μπλαβιασμενοι τυποι. Οχι για να κρυφτει οτι οι τυποι εφαγαν ξυλο, αυτο ειναι προφανες παρα το photoshop. Για τον ιδιο λογο που και οι Αμερικανοι δε βγαλανε φωτο του πυροβολημενου Bin Laden βορα στα media.
Για να τσεκάρουμε πάλι την πραγματικότητα! Όλα αυτά που περιγράφεις στην αρχή τα ξέρουμε σίγουρα ότι έγιναν έτσι ή είναι αυτά που λένε οι ίδιοι που βασανίζουν τους φερόμενους ως ληστές; Και επίσης, πες είναι έτσι όπως τα λες, είσαι όλα αυτά που λες και σε καταδιώκει η αστυνομία και σε στριμώχνει κάπου τελικά και βγαίνεις απ'το αυτοκίνητο με ένα καλάσνικοφ στο χέρι -έχεις κάνει όλα τα προήγουμενα χωρίς πρόβλημα- και δεν χρησιμοποιείς το όπλο που κρατάς, αλλά βάζεις φωτιά στο μισό αυτοκίνητο (βλέπε ανακοίνωση της αστυνομίας, το έγραψα και πιο πάνω) και αφήνεις να σε συλλάβουν;
ναι καλα, ας ξανατσεκαρουμε την πραγματικοτητα, εσυ υπαρχεις η ποσταρει bot? Ολαν εγιναν δημοσια, και η ληστεια, και η καταδιωξη και οι συλληψεις. 2 ξεχωριστες συλληψεις εγιναν. Στη μια 3ς στο βανακι με τα καλαζνικοφ και αυτοι κατα την αστυνομια αντισταθηκαν, εγινε συμπλοκη και το αποτελεσμα της συμπλοκης το βλεπεις στις φωτο. Και μια ξεχωριστη συλληψη,αλλου, του τεταρτου ο οποιος προσπαθησε να καψει το αυτοκινητο, δεν αντισταθηκε, δεν εγινε συμπλοκη και δε φερει κανενα τραυμα.
αυτό το ανέκδοτο περί αναγκαστικής χρήσης βίας για την ακινητοποίηση των δραστών το πιστεύετε, ή έτσι κάπου το ακούσατε και το επαναλαμβάνετε άκριτα; το έγραψα και νωρίτερα, αλλά θα το ξαναπώ: σε πολιτισμένες χώρες η κακοποίηση κατηγορούμενου ακόμα και κατά τη σύλληψη (είτε κουβαλάει όπλο, είτε όχι) είναι άσος στο μανίκι της υπεράσπισης του. οι αστυνομικοί κουβαλάνε όπλα και όχι σιδηρογροθιές για την προστασία τους. ακόμα κι αν ο δράστης έχει όπλο και χρειαστεί οι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν δια της βίας, σίγουρα δεν χρειάζετε να του ρίξουν μπουνιές στο πρόσωπο - εσείς που υποστηρίζετε τέτοιου είδους αρλούμπες μάλλον δεν έχετε ακινητοποιήσει ποτέ ούτε γάτα.
Σε άλλες χώρες δεν θα είχαν συκλληφθεί καν. Θα είχαν φέρει τα κομμάντα και θα τους είχαν κάνει κομματάκια. Νομίζω ότι τόσο οι ίδιοι, όσο και οι γονείς τους και οι συνοδοιπόροι τους πρέπει να είναι ευτυχείς που ζουν σε μία χώρα σαν την Ελλάδα. Εδώ καθάρισαν με μία κλωτσοπατινάδα και έχουν με το μέρος τους και όλο το αναρχοφασιστικό συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ και των στρατευμένων δημοσιογράφων του. Not bad.
Η Ελληνική εκδοχή του American X History θα ήταν οι επαναστάτες αναρχικοί που μπαίνουν στην φυλακή και καλοπερνάνε στα γκέτο των αλλοδαπών,ανακαλύπτουν ότι δεν ισχύει το αδέρφια εργάτες αλλά μετράει μόνο το αν είσαι Αλβανός,Πακιστανός,Αφγανός,Νιγηριανός...βάζουν τα κλάμματα,ζητάνε από τον πλούσιο μπαμπά να πληρώσει για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και όταν πια βγαίνουν και τους περιμένουν οι σύντροφοι με έκπληξη ανακαλύπτουν ότι μοιάζουν και φέροντε περισσότερο σαν Χρυσαυγίτες
Αρη, Δεν νομιζω καθολου οτι ηταν επικοινωνιακο αυτογκολ των μπατσωνΠιστευω οτι φωτο δημοσιοποιηθηκαν για να να προβοκαρουν τον Συριζα.Και οι Συριζαιοι για αλλη μια φορα πεσανε στην παγιδα της ΝΔ. Και τωρα ο μεσος νοικοκυραιος θα θυμαται τον Συριζα ως το κομμα που υπερασπιζεται φερομενους τρομοκρατες ληστες τραπεζωνΑυτα...
[Φιλελεύθερη Συμμαχία](http://bit.ly/Y3z1iP)> Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί πως πρέπει να συγχαρεί την ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη των ληστών και φερόμενων ως τρομοκρατών. Ωστόσο οφείλουμε να τονίσουμε ότι είναι απολύτως καταδικαστέα η χρήση βίας πάνω στους συλληφθέντες. Η δημοσίευση αλλοιωμένων φωτογραφιών με κακής ποιότητας επεξεργασία αποτελεί ένα επιπλέον δείγμα της φαιδρότητας και της κουτοπονηριάς που δείχνει να κυριαρχεί στις μέρες μας.> Απαιτούμε κι ελπίζουμε να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που είναι υπεύθυνοι γι' αυτές τις πρακτικές και οι οποίοι ντροπιάζουν με τις πράξεις τους, τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν νομικά όπλα στους κατηγορούμενους ώστε να κηρυχθεί κακοδικία και να απαλλαγούν από τις κατηγορίες.
Εδώ βρίσκεται το βίντεο από τις προσαγωγές (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dsH17rUr0l8#!) επειδή η ανακοίνωση Δένδια λέει πως είναι από αλλού και όχι από την αστυνομία, ας μας λύσει κάποιος την απορία: γιατί έγινε –εφόσον η αστυνομία ουδεμία σχέση έχει– επεξεργασία με photoshop;
Η Ελληνική Αστυνομία δεν εχει ακουσει ακομα για το waterboarding;;;Και πιο αποτελεσματικο ειναι και δεν αφηνει σημαδια....Το Zero Dark Thirty που το διαφημιζει δεν το ειδαν ακομα;;;Αυτη η χωρα μια ζωη 100 χρονια πίσω....
Ρε παιδιά είστε σοβαροί; Σας ενόχλησε που τα παιδιά ληστέψανε από τράπεζα; Τα λεφτά των τραπεζών απαλλοτριώσανε, όχι του κόσμου! Αν κλέβανε απλό κόσμο, θα έλεγα οκ. Αλλά τι ζόρι τραβάτε που κλέψανε τις 2 τράπεζες; Δεν καταλαβαίνω. Κατακρίνετε τα παιδιά επειδή στράφηκαν ενάντια σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την εξαθλίωση και τη φτώχεια του λαού; Ενάντια στα λαμόγια που πλουτίζουν από το μόχθο των εργαζομένων; Ενάντια στα καθάρματα με τις γραβάτες που τώρα που μιλάμε τρώνε με χρυσά κουτάλια στις πανάκριβες βιλάρες τους, την ώρα που εμάς δε μας βγαίνουν τα λεφτά να πάμε σουπερ-μάρκετ; Τι διάολο; Τρελαθήκαμε; ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΜΕΝΑ Πηγή: www.lifo.gr
Καταλαβαίνει κάποιος ότι η κοινωνία όχι μόνο έχει πατήσει πάτο, αλλά σκάβει και τρύπα όταν συλλαμβάνει η αστυνομία τρομοκράτες και όλοι ασχολούνται όχι με τις πράξεις των παράνομων δολοφόνων και ληστών, αλλά εάν η αστυνομία ήταν αρκετά ευγενική μαζί τους...
Λίγο πιο κάτω από τη γειτονιά μου είναι ένα υποκατάστημα της Λαϊκής και στο απέναντι πεζοδρόμιο ο ποδηλατρόδρομος και χώρος για τους πεζούς και τα τετράποδά τους.Εγώ, για λόγους υγείας του παιδιού μου, δεν μπορώ να απομακρύνομαι από το σπίτι και κάνω βόλτα στο μικρό τετραγωνάκι που είναι αντίκρυ από τη ΛαϊκΉ.Προ μηνών, κατά τις δέκα το πρωί, περνώντας από εκεί, άκουσα από απέναντι ένα πνιγμένο μεγαθόρυβο και μετά ένα πυροβολισμό, και τα μισά σκάγια τσάκισαν τα διπλανά μου κλαδιά, έξω από το Γυμνάσιο. Κοιτάζω και βλέπω τρεις μασκοφόρους κλπ κλπ κλπ...Είχανε κλέψει με κυνηγετικά όπλα το υποκατάστημα και πριν φάω ξυστά τον πυροβολισμό, είχανε πυροβολήσει, φεύγοντας, και μέσα στο υποκατάστημα, σακατεύοντας τα πόδια της διευθύντριας.Στην αστυνομία δεν είπα τίποτε, γιατί απλούστατα το μόνο που είδα ήταν ο... αέρας από τα σκάγια. Το λοιπόν, μάγκες μου, χέστηκα πάνω μου και από τότε, κάθε φορά που περνάω έξω από τράπεζα, τρέμει η ψυχή μου και εδώ, στην Κυρηνείας (στο Πλατύ της Λευκωσίας μένω - αν θέλετε λεπτομέρειες, στη διάθεσή σας) εδώ λοιπόν στη Λεωφόρο Κυρηνείας έξω από το σπίτι του είναι γεμάτο τράπεζες!!! Να μη σας τύχει ποτέ να δείτε οπλοφόρους. Δε φοβήθηκα τόσο για μένα, όσο για το τι θα είχε απογίνει το άρρωστο παιδί μου, αν με είχανε τσακίσει τα κωλόπαιδα που ληστέψανε την τράπεζα.Εν πάση περιπτώσει, δεν μπορώ να είμαι επιεικής με ληστές που κουβαλάνε αυτόματα. Αν όντως τα παιδιά που συνελήφθηκαν είναι οι ληστές και τρομοκράτες, αν όντως είχανε και όμηρο, αν όλα αυτά αποδειχθούν κατά την ακροαματική διαδικασία, κανείς δεν θα νοιαστεί το βρομόξυλο που (κακώς) φάγανε. Όπως και κανείς δεν νοιάστηκε για τον απάνθρωπο τρόπο που παρθηκαν τα στοιχεία από τον τραυματισμένο βομβιστή και τρομοκράτη Ξηρό και εξαρθρώύηκε την 17 Νοέμβρη. (Ακόμη και το ΕΔΑΔ τον έγραψε στα...)Να δούμε τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για τις σε βάρος των παιδιών κατηγορίες.Αν αποφανθεί ότι τα παιδια με τα όπλα είναι οι ληστές τρομοκράτες με τα αυτόματα, τότε να ξέρετε ότι θα φάνε ισόβια (σύμφωνα με το νέο νόμο).Όσο για το ξύλο που φάγανε, σύντομα θα ξεχαστεί. Άσε που το εν λόγω ξύλο, μπροστά στην... ανάκριση και στα ψυχολογικά της τερτίπια, είναι απλή... οδοντόκρεμα.Υπομονή μέχρι τότε και καλώς διαμαρτύρονται, όσοι διαμαρτύρονται για το ξύλο που δόθηκε, αλλα δύσκολα απόδεικνύεται (όταν είσαι μόνος σου και σε κοπανάνε, είναι ο λόγος σου εναντίον του λόγου των άλλων - ποιον θα πιστεψουν)Με εκτίμηση,Κάπα
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγαίνουν όλοι και κάνουν τους δικαστες!τα πράγματα είναι απλά.Εαν οι ξυλοδαρμοί έγιναν κατά τη διάρκεια της σύλληψης και στα πλαίσια της άμυνας των αστυνομικών έγιναν νόμιμα και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.Εαν τώρα έγιναν μετα θα κρίθει δικαστικά αν θα θεωρηθούν βασανιστήρια.Πάντως και στις δύο περιπτώσεις δεν μπορώ να θεωρήσω ήρωες και αντιεξουσιαστές 4 αγόρια που λόγω ηλικίας κυρίως, δεν γνωρίιζουν βασικές έννοιες για αυτό που θεωρούν οτι πρεσβεύουν και φωνάζουν αυθαίρετα και ελαφρά τη καρδία ''ζήτω η αναρχία '', συνδέοντας μια ιδέα με κοινά εγκλήματα χωρίς κανένα ιδεολογικό αντίκρισμα όπως η ληστεία ή αρπαγή προσώπου
http://www.zougla.gr/greece/article/sti-gada-kratounte-i-silif8entes.για όσους δεν ακούσατε το ηχητικό απόσπασμα του πατέρα του Γιάννη Μπουρζούκου.αυτοί είναι γονείς. όχι κουραμπιέδες. στα κανάλια (mega) τώρα όπως θα γίνει και στα υπόλοιπα κομματικά κανάλια, ήδη ξεκίνησαν τη δίκη των παιδιών. ''Οι τρομοκράτες πιάστηκαν''!! στα βιντεο, έχουν δήθεν κρυμένα τα πρόσωπα των παιδιών... τις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες όμως, τις εμφανίζουν απροκάλυπτα.προσοχή στα φασιστοκάναλα.προσοχή στους πολιτικούς.προσοχή στους πραγματικούς τρομοκράτες.
Για τις δύο γυναίκες που έπαθαν νευρικό κλονισμό μέσα στην Τράπεζα όταν τα "παιδια" της κατεδάφισαν όλη την τζαμαρία με βαριοπούλα και τις απειλούσαν με καλάσνικοφ δεν είχε να πει κάτι ο κύριος Δημοκιδης... Ασε μην θυμηθώ και τον ταξιτζή της Πάρου... Αλλά εδώ ήδη άρχισε η υπεράσπιση από τον Παπαδημούλη... Τι να συζητάμε...ΥΓ Ηέχασα και το σεκιουριτά του Μall των 600 Ευρώ....
> Για τις δύο γυναίκες που έπαθαν νευρικό κλονισμό μέσα στην Τράπεζα όταν τα "παιδια" της κατεδάφισαν όλη την τζαμαρία με βαριοπούλα και τις απειλούσαν με καλάσνικοφ δεν είχε να πει κάτι ο κύριος Δημοκιδης...Τι να πει δηλαδή; Όταν απειλείς τον άλλο με καλάσνικοφ, το σωστό είναι να συλληφθείς και να δικαστείς. Πράγματι τους πιάσανε και πρόκειται να τους δικάσουν.
Ε βέβαια, μπάτσοι γουρούνια κλπ.Θα έπρεπε αφού τους υπνωτίσουν να τους πάρουν τα καλασνικοφ, να απομακρύνουν τον όμηρο και μετά να τους ξυπνήσουν με φιλιά και να τους κεράσουν καφεδάκι...Στο τμήμα θα έπρεπε να πάνε μόνο για να πουν τη δική τους εκδοχή και μετά να αφεθούν ελεύθεροι. Μάλλον είμαστε λίγο μπερδεμένοι σε αυτήν τη χώρα μάγκες...
[Ελευθεροτυπία](http://bit.ly/11x9C7U)> Εμφανή είναι τα τραύματα στο πρόσωπο των τεσσάρων και στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ του Σαββάτου η Ελληνική Αστυνομία, με εισαγγελική διάταξη. > Αλγεινές εντυπώσεις, με διεθνή αντίκτυπο, έχει προκαλέσει και το χοντροκομμένο φωτομοντάζ που έχει γίνει στις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Μεγάλο κομμάτι της εικόνας έχει σβηστεί στον λαιμό ενός εκ των κατηγορουμένων (θα μπορούσε να απεικονίζει κάποιο τραύμα ή κάτι άλλο) αλλά και κάτω από το χτυπημένο και πρησμένο μάτι ενός δεύτερου. Ενας τρίτος είναι φωγραφημένος μορφάζοντας με τραβηγμένο το κεφάλι του και φαίνεται να έχει σβηστεί το χέρι που τον τραβάει.
[Indymedia](http://bit.ly/XgMtiK)> Ο Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος […] μας ενημέρωσε ότι μέσα στα κρατητήρια της Κοζάνης ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα με τις χειροπέδες,του είχαν βάλει κουκούλα στο πρόσωπο,τον βάλανε να κάτσει στα γόνατα και τον ξυλοκοπούσαν επί τέσσερις ώρες στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στην κοιλιά και του ξερίζωσαν μαλλιά. […] Οι συνέπειες των παραπάνω βασανηστηρίων ήταν : αιματουρία, έντονες ζαλάδες,κεφαλαλγία,οιδήματα σε όλο το πρόσωπο,αιματώματα και στα δύο μάτια, μώλωπες και εκχυμώσεις παντού.> Οι γονείς του αναφέρουν ότι το πρόσωπο του ήταν μη αναγνωρίσιμο και η φωνή του αλλοιωμένη από τα χτυπήματα στη γνάθο.
[Έθνος](http://bit.ly/Yudv92)> Από την Αστυνομία διευκρινίστηκε ότι οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά την «δυναμική επιχείρηση» που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά την ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση.
Μα καλά, μπορεί κάποιος να νιώθει ότι δεν ανήκει σε καμία πλευρά, ούτε με την μπατσαρία ούτε με την αναρχία? Ληστές οι μεν? Δικάζονται και "μέσα". Ξυλοδαρμοί χωρίς λόγο? Απόταξη ή ότι άλλο προβλέπεται. Επίσης οι συγκρίσεις με άλλες περιπτώσεις, που κάνουν μερικοί για να δικαιλογήσουν εγκληματικές πράξεις είναι τουλάχιστον άτοπες. Την ίδια λογική έχει και η ΧΑ. Βαράμε μετανάστες? Έ τι έγινε..? και οι άλλοι βάζουν φωτιές και καταστρέφουν! Φαύλος κύκλος.