Το γκραν-γκινιόλ επικοινωνιακό αυτογκόλ της αστυνομίας

Facebook Twitter
185

Στον Βελβεντό Κοζάνης έγιναν συλλήψεις μετά από ληστεία που, σύμφωνα με τις αρχές, οδήγησε και σε καταζητούμενους για τη συμμετοχή τους στους Πυρήνες της Φωτιάς. Επίσης είπαν ότι έπιασαν και τον τοξοβόλο του Συντάγματος. ΟΚ μέχρι εδώ - έπιασε και κάποιους η Αστυνομία, σκέφτηκα. Μπράβο της, ειλικρινά. Και μόνο η εικόνα του μασκοφορεμένου τοξοβόλου με είχε φρικάρει λιγάκι όταν την είχα δει. 

Σήμερα λοιπόν η Αστυνομία, με εισαγγελική εντολή, έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τεσσάρων συλληφθέντων.  [Απ' ό,τι φάινεται πρέπει για κάποιο λόγο να βλέπουμε επειγόντως τα πρόσωπα ιερόδουλων, αναρχικών και διαδηλωτών. Αν είναι Χρυσαυγίτες ή αστυνομικοί δεν χρειάζεται - είδε ποτέ κανείς τη φάτσα αυτού που δολοφόνησε τον Πακιστανό με το ποδήλατο; Έμαθε το όνομά του;]

 

Κανονικά δεν θα δημοσίευα τις φωτογραφίες που δόθηκαν με εισαγγελική εντολή, ή θα φρόντιζα να κρύψω τα πρόσωπα, όμως εδώ ακριβώς είναι το θέμα.

 

Στα πρόσωπα. 

 

 

Στο ότι η Αστυνομία είχε το θράσος, ή το black humour αν θέλετε, να δημοσιεύσει τις παρακάτω φωτογραφίες, ενοχοποιώντας ταυτόχρονα τον ίδιο της τον εαυτό!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Σε άλλη περίπτωση θα ήταν μεγάλη επιτυχία, πχ. της Διεθνούς Αμνηστίας, αν κατάφερνε κάποιος να τις αποκτήσει για να ξεσκεπάσει την κακοποίηση (από ζαρντινιέρες;). Τώρα μας τις πρόσφεραν στο πιάτο, ζητώντας μάλιστα από εμάς στα ΜΜΕ να τις δημοσιεύσουμε!]

 

 

Και γι' αυτό έχουμε ένα επικοινωνιακό αυτογκόλ της Αστυνομίας, όχι μόνο γιατί αυτοενοχοποιήθηκε βλακωδώς, αλλά γιατί φρόντισε να μας θυμίσει το πιο άσχημο πρόσωπό της, καταστρέφοντας τα πρόσωπα των υπόπτων που μας παρουσιάζει. Μόνο που πετυχαίνει το αντίθετο - ακόμα κι αν αυτό δεν ισχύει, η επικίνδυνη μοιάζει πλέον αυτή. 

 

Για την τελευταία γκραν γκινιόλ φωτογραφία διάβασα απ' τον Anastasius Petroleca:

 

αυτό που με τρομάζει πιο πολύ απ' όλα είναι το παιδί στην [τελευταία] φωτογραφία.
η και καλά "φωτοσοπιά" που έχει γίνει με ζωγραφική από κάποιον με ικανότητες 5χρονου.
δε θέλω να φανταστώ σε τι κατάσταση ήταν ο λαιμός και η μπλούζα του για να κάνουν αυτό το κραυγαλέο πράγμα οι μπάτσοι.
και το ότι δεν ντράπηκαν να το δημοσιεύσουν έτσι, δείχνει πόσο έχουν αποθρασυνθεί οι βασανιστές.

 

Από εδώ:

 

 

 

 

Οι φωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία στο photoshop cs4. Μόνο σε μία έχουν αφαιρέσει τα properties, στις υπόλοιπες 3, αν τις κατεβάσετε, φαίνεται ακόμα στα properties με τι μηχανή έχουν τραβηχτεί (η μία είναι με κινητό) και σε τι πρόγραμμα έχουν επεξεργαστεί. Δεν έχει φυσικά καμία σημασία το πρόγραμμα, τα γράφω μόνο γιατί ελπίζω να μπορούν να χρησιμοποιηθούν νομικά...

 

 

Το χειρότερο είναι ότι έχουμε φτάσει σε σημείο να μπορούν να βγάζουν μόνοι τους στη δημοσιότητα αποδεικτικά βασανισμού και η κοινωνία να μην αντιδρά...

Για να έχουμε σφαιρική αντίληψη πάντως: Στο zougla δημοσιεύτηκε βίντεο απ' τη σύλληψη και οι δύο έχουν κουκούλες ενώ ένας τρίτος μοιάζει ήδη δαρμένος (φωτο πάνω). Το τι έχει γίνει πρέπει να το βρει ο εισαγγελέας.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα συμφωνήσω με το σχόλιο που ήρθε πριν λίγο:

Δε θα ήθελα να σχολιάσω το δίκαιο ή μη της ληστείας, της αστυνομίας και γενικότερα τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.
Σε σχέση ΜΟΝΟ με το ζουμί του άρθρου του Άρη, αρκεί να πω το εξής:
Η αστυνομία και ο εισαγγελέας αν ήθελαν μέσω της δημοσιοποίησης να βοηθήσουν στον εντοπισμό των υπολοίπων, θα μπορούσαν κάλλιστα να δημοσιεύσουν φωτογραφίες των ταυτοτήτων των φερόμενων ως εγκληματιών. Εκτός αν αυτές είναι οι πρώτες που έβγαλαν στη ζωή τους...
Άλλωστε έτσι θα ήταν και πιο εύκολο να καταλάβουμε για ποιους πρόκειται, γιατί τώρα με τη μούρη τους κιμά, δυσκολεύει η ιστορία...

Μοιάζει η αστυνομία να ήθελε να μας δείξει: "Να τι παθαίνετε αν μπλέκετε μαζί μας". Κάποιοι μπορεί να χάρηκαν γι' αυτή της τη στάση - άλλοι το αντίθετο. Να τη και πάλι η πόλωση και το άρωμα εμφυλίου.

Εγώ ένα μπορώ να πω με σιγουριά: 

Με τις γκροτέσκ φωτογραφίες που έδωσε η αστυνομία και με το ύποπτο, άτσαλο φώτοσοπ, κάνει τους υπόπτους τελικά να φαίνονται συμπαθείς - και -στα μάτια μερίδας κόσμου- τους κάνουν και ήρωες! 

 

 

 

Για το σύνολο πάντως των φωτογραφιών διάβασα και το εξής: 

Δύο φωτό είναι ρετουσαρισμένες: Η ολοσωμη με το μαύρο μπλουζάκι, και η άλλη με τον νεαρό με το γερμένο κεφάλι έχουν λευκάνει το μάγουλο δεξιά όπως κοιτάμε. Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι απλά ρετουσαρισμένες. Κάποιος πήγε να κάνει τον γραφίστα. Είναι τόσο ερασιτεχνική η "δουλειά" που σκέφτομαι μήπως κάποιος χάκαρε τη σελίδα της Αστυνομίας. Αδυνατώ να πιστέψω ότι εσκεμμένα δημοσιεύτηκαν αυτά τα πρωτοφανή αίσχη.

 

 

Σε ένα ευνομούμενο κράτος, ο εισαγγελέας εκτός από τη διάταξη για τη δημοσίευση, θα διέτασσε και προκαταρκτική εξέταση για τη διαφαινόμενη κακοποίηση.

 

 

Update:

 

Tου Σπύρου Δερβενιώτη

 

 

 

185

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Δε θα ήθελα να σχολιάσω το δίκαιο ή μη της ληστείας, της αστυνομίας και γενικότερα τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας. Σε σχέση ΜΟΝΟ με το ζουμί του άρθρου του Άρη, αρκεί να πω το εξής:Η αστυνομία και ο εισαγγελέας αν ήθελαν μέσω της δημοσιοποίησης να βοηθήσουν στον εντοπισμό των υπολοίπων, θα μπορούσαν κάλλιστα να δημοσιεύσουν φωτογραφίες των ταυτοτήτων των φερόμενων ως εγκληματιών. Εκτός αν αυτές είναι οι πρώτες που έβγαλαν στη ζωή τους...Άλλωστε έτσι θα ήταν και πιο εύκολο να καταλάβουμε για ποιους πρόκειται, γιατί τώρα με τη μούρη τους κιμά, δυσκολεύει η ιστορία...
Εκανα ακριβως τις ιδιες σκεψεις την στιγμη που πρωτοειδα τις φωτογραφιες δημοσιευμενες στο δελτιο ειδησεων. Λεω ''αποκλειεται ! αυτο ειναι θρασος '' οτι και να εχουν κανει δεν γινεται να τους σπας στο ξυλο πριν δικαστουν'' αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα.Κριμα...
η υποκρισία ορισμένων σπάει κόκαλα εδώ μέσα!!!Τι θέλετε δηλαδή να τους στήσουμε και άγαλμα?Σαφώς και τους δείρανε τι έπρεπε να τους κάνουνε να τους δώσουν φιλάκια!!!ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.Ούτε ανήλικοι,ούτε αθώοι περαστικοί ήταν ούτε απλοί διαδηλωτές ήταν.Σε ποια σοβαρή χώρα θα κάναν κάτι διαφορετικό.Τους πιάσανε με καλάσνικοφ μετά από ληστεία τράπεζας τους γιαλαντζί επαναστάτες,θα μπορούσε να υπήρχαν νεκροί αστυνομικοί σήμερα να τους κλαίει η μάνα τους...Είναι άλλο θέμα όταν υπάρχουν γεγονότα σαν την "ζαρντινιέρα" που πρέπει να τιμωρούνται αστυνομικοί και άλλο το συγκεκριμένο περιστατικό!!!!
"Σαφώς και τους δείρανε τι έπρεπε να τους κάνουνε..."Η πρόταση αυτή και μόνο συνοψίζει ιδανικά την σαθρότητα του μέσου Έλληνα, που αποδέχεται δίχως ηθικούς ενδοιασμούς και πολλή σκέψη το βασανισμό του "παραβάτη", επιτρέποντας στην εκτελεστική εξουσία να μπαίνει καταχρηστικά στα λημέρια της δικαστικής και να απονέμει το δικό της δίκαιο που βασίζεται στη βία.Μπράβο μάγκα...έχεις ήδη την Ελλάδα που σου αξίζει!
''Εγκληματιες,Τρομοκρατες,Ληστες'',με ποση ευκολια αραγε,καποιος μπορει να αποδωσει τους παραπανω χαρακτηρισμους σε νεα παιδια,ετσι για την πλακα.Ετσι,γιατι αυτος,μεσα στο κοινωνικο χαος,ψαχνει καποιον να καταλογισει ευθυνες,καποιον να βρει και να του πει οτι φταιει για ολα.Εχει σκεφτει κανενας σας,γιατι νεα παιδια οδηγηθηκαν σε μια παρομοια συμπεριφορα?Μηπως φταιει η κοινωνια?Μηπως η κοινωνια γενναει ''τρομοκρατες'',και δεν ξεφυτρωνουν απο το εδαφος?Αντε,αγαπητε αναγνωστη,γυρνα σπιτι σου,αυτη την φορα χαρουμενος,που το καλο κρατος σε εχει απαλαξει απο τους ''τρομοκρατες'',και ας σε τρομοκρατουν αλλοι με ψευτοδιλληματα περι πτωχευσης και δραχμης.Οπως γυρισες χαρουμενος,και οταν σου ειπαν οτι εκλεισαν τα ''στεκια ανομιας''.Περιεργο δεν ειναι παντως,που παρ'λη της τελεια οργανωση της αστυνομιας και εξυγιανσης του εγκληματος,ενας τρομοκρατης πλαναται χρονια τωρα,πανω απο τα κεφαλια μας?
Θα ηθελα να δω διπλα-διπλα τις φωτο της συλληψης των τεσσαρων απο τη μια και απο την αλλη τη συλληψη του ΑΚΗ και απο κατω τα εγκληματα που εχουν κανει ...οι 20χρονοι εκλεψαν αυτους που μας κλεβουν με τα επιτοκια και τις κατασχεσεις και ο ΑΚΗΣ εκλεψε ολη την ΕΛΛΑΔΑ και τους ΕΛΛΗΝΕΣ και περναμε ολα αυτα που περναμε ...και βλεπω οτι η αντιμετωπιση των κρατουμενων δεν ειναι αναλογη του εγκληματος τους αλλα υπαρχει μια σαφης εμπαθεια απο τα κατασταλτικους μηχανισμους του κρατους....
Δηλαδή φιλαράκο έχεις απαίτηση ΚΑΙ να κανεις ληστεία, ΚΑΙ να χρησιμοποιήσεις πολεμικό όπλο, ΚΑΙ να ανήκεις σε τρομοκρατική οργάνωση, ΚΑΙ να μην φας ξύλο ;;;;
Γενικά κάτι δεν πάει καλά με αυτήν την υπόθεση! Είναι πολλά που δεν μπορεί να τα δεχτείς αμάσητα, από τις κατηγορίες μέχρι φυσικά τις φωτογραφίες!Η ανακοίνωση της αστυνομίας λέει για έναν απ'τους κατηγορούμενους: "Ο δράστης βγήκε από το όχημα φέροντας τυφέκιο τύπου Kalashnikov και συνελήφθη στη συνέχεια από αστυνομικούς, ενώ προηγουμένως με τη χρήση εύφλεκτου υλικού επιχείρησε να βάλει φωτιά στο όχημα, με αποτέλεσμα να καεί το πίσω μέρος του."!!!!!!!
εγώ θα πω μόνο ότι σε άλλες χώρες η κακοποίηση των κατηγορουμένων από μόνη της θα εξασφάλιζε την απόσυρση των κατηγοριών από το δικαστήριο - ασχέτως αν είχαν διαπράξει ή όχι το έγκλημα. εδώ στην Ελλάδα εξασφαλίζει απλώς μια επιπλέον δίκη για το θύμα της κακοποίησης, δίκη όπου το θύμα βρίσκεται στο εδώλιο για αντίσταση κατά της αρχής - θυμηθείτε την υπόθεση ζαρτινιέρα. όσο για την ενοχή των κατηγορούμενων, αυτή θα κριθεί στα δικαστήρια (πολλοί από εσάς φαίνεται πως ξεχνάτε αυτό το κομμάτι της διαδικασίας).
Τοσους κακοποιους του κοινου ποινικου δικαιου, που για να ξεφυγουν σκοτωνουν και οποιον βρουν μεσα στις τραπεζες, δεν μπορουν να τους πιασουν.Αυτους που ναι μεν ηταν ληστες, αλλα με διαφορετικα κινητρα απ τους κοινους κακοποιους, τους εσπασαν στο ξυλο και τους διαπομπευουν για παραδειγματισμο. Τα σχολια ειναι περιττα.
Βασανισμός είναι μόνο αν τα εν λόγω τραύματα έγιναν στο Τμήμα ή τέλος πάντων μετά τη σύλληψη. Δεν βλέπω να προκύπτει από κάπου αυτό. Τώρα το να έπεσαν και κανάδυο ψιλές κατά τη σύλληψη ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΚ-47, ούτε παράξενο το βρίσκω, ούτε και μεμπτό. Έλεος δηλαδή, δεν συνελήφθησαν γιατί δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας... Αν θέλετε να διαμαρτυρηθείτε για πραγματική Αστυνομική βία, να διαμαρτυρηθείτε για τα δύο παιδιά από τη Κρήτη που είναι διασωληνωμένα γιατί δύο Δελτάδες τα πήραν στο κυνήγι επειδή δεν σταμάτησαν σε έναν έλεγχο τους και τα έριξαν κάτω από τη μηχανή τους ενώ αυτή ήταν εν κινήσει και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα. Αυτοί δεν ήταν αναρχικοί όμως και η είδηση έχει περάσει στα ψιλά... [ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καθόλου στα ψιλά δεν πέρασε, τουλάχιστον στο LIFO.gr.]
Το "πέρασε στα ψιλά" απευθυνόταν στον Κο Δημοκίδη. Δεν είδα κανένα ΤΟΣΟ καυστικό του άρθρο για τη συγκεκριμένη υπόθεση... Επίσης δεν είδα και τίποτα διαμαρτυρίες με συνθήματα έξω από κανένα Αστυνομικό Τμήμα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...[Απάντηση του Άρη: Στην περίπτωση που λέτε, το LIFO.gr είχε ήδη γράψει αρκετές φορές για την υπόθεση. Στην τωρινή περίπτωση των φωτογραφιών, το υπόλοιπο σάιτ δεν τις είχε δημοσιεύσει κι ούτε είχε γράψει κάτι - οπότε το πήρα όλο πάνω μου. :) ]
Σοκαριστικές οι φωτό. Αν δεν φώναζαν "ζήτω η αναρχία" όμως τα σχόλια θα ήταν τα ίδια? Τράπεζες λήστευαν, δεν μοίραζαν λουλούδια. (Αν και οι τράπεζες είναι μεγαλύτεροι ληστές...)
Δε λυπαμαι ανθρωπους οι οποιοι για να υπερασπιστουν τα ιδανικα τους δεν εχουν κανενα προβλημα να κυκλοφορουν με οπλα αναμεσα σε πολιτες και ειναι ετοιμοι προφανως να τα χρησιμοποιησουν και να αφαιρεσουν ανθρωπινες ζωες.Επαιξαν και εχασαν...
Η έννοια "παίζω και χάνω" σημαίνει απλά "συλλαμβάνομαι κι οδηγούμαι στην δικαιοσύνη για τα περαιτέρω". Πουθενά σε αυτό το συλλογισμό δεν υπάρχει το "ένα αστυνομικό κατακάθι βάζει τη μάσκα του Dredd και βγάζει τα σώψυχά του πάνω μου". Όποιος παίζει με τη συγκεκριμένη φωτιά, δε θα καεί μόνο ο ίδιος, αλλά κι οι συνάνθρωποί του. Βάλτε λίγο το νιονιό σας σε λειτουργία και καταλάβετε πως ανοίγει ο ασκός του αιόλου και θα μας πάρει όλους η μπάλα...
Επισης πουθενα δεν υπαρχει οτι παιρνω ομηρο εναν πολιτη και τον χρησιμοποιω σαν ανθρωπινη ασπιδα σε περιπτωση που μου την πεσουν οι μπατσοι.Δεν υπαρχουν κανονες σε αυτο το παιχνιδι και τροποι καλης συμπεριφορας.Μια ζουγκλα ειναι.Οσοι συμμετεχουν σε αυτο, το γνωριζουν απο την αρχη.
Δεν υπάρχει θέμα λύπησης αγαπητέ...οι σύγχρονες κοινωνίες έχουν λύσει το ζήτημα "συναισθηματική εμπλοκή" στους κατασταλτικούς μηχανισμούς μέσα από σαφή και συγκεκριμένη εκπαιδευτική πολιτική των αρμοδίων. Αν αφήναμε τον κάθε αστυνομικό, τον υπηρέτη του πολίτη να υπενθυμίσω, να λειτουργεί με γνώμονα αν είναι στα high του την προηγουμένη γιατί έριξε στα τέσσερα την μπαργούμαν ή αν έφαγε άκυρο από τη γκόμενα κι αντιστοίχως να συμπεριφέρεται στον εκάστοτε συλληφθέντα, είμαστε για την εμποροπανήγυρη.Δε βγάζεις το άχτι σου φίλτατε σε εκείνον που συλλαμβάνεις. Είσαι υποχρεωμένος βάσει νόμων και συνθηκών να μην το κάνεις, ακριβώς για να μην είναι ζούγκλα η δουλειά, όπως αυτή που απολαμβάνεις ενδεχομένως ο ίδιος. Αν το αποδέχεσαι, τότε ορθώς έπραξαν κι οι ίδιοι και τσίμπησαν ένα καλάσνικοφ για να κάνουν τη δουλειά τους, και κακώς τους ψέγεις. Η δουλειά του αστυνομικού δεν είναι το ξυλοφόρτωμα, ούτε η εκτόνωση, ούτε η απονομή δίκαιου, αλλά οι βάσει κανόνων σύλληψη των ενόχων. Αν όλα αυτά σου φαντάζουν ρομαντικά κι ευαίσθητα, λυπάμαι, αλλά κάνε τα παράπονά σου στο σύνταγμα και στους νόμους.Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύουμε πως έχουμε μεγαλύτερη σχέση με το Ιράν, παρά με μια ευνομούμενη κοινωνία. Και τα σχόλια των γνωμοδοτούντων εδώ μέσα το αποδεικνύουν άνευ αμφιβολίας.
Τεραστιο επικοινωνιακο λαθος της αστυνομιας.Οι φωτογραφιες αυτες δειχνουν κακοποιηση που δεν εγινε πανω σε κυνηγητο.Εκτος αν ολοι ετυχε και χτυπησαν στο δεξι ματι..Οι φωτογραφιες τους κανουν σχεδον συμπαθεις για να μην πω οτι τους ηρωοποιουν κιολας..
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πωλητή (ΠΡΟ-ΠΩ) με επείγον σήμα του ζήτησε να απολυθούν οι γραφίστες κι άλλη φορά πρώτα να φωτογραφίζουν τους υπόπτους κι έπειτα να τους ξυλοφορτώνουν...
Οπότε, αφού βγάλαμε την απόφαση, κάναμε την ΕΔΕ και βγάλαμε ετυμηγορία, μπορούμε να πούμε πως αν κάποιος από την ομάδα των εξαιρέσεων αυτών παιδιών δολοφονήσει κάποιον " Μπάτσο- γουρούνι-δολοφόνο" θα είμαστε όλοι χαρούμενοι, καθώς συνιστά μια κατώτερη μορφή ζωής, η οποία εχει την ευθύνη για όλα τα στραβά.Ρε παιδιά τι να πω; Χτύπησαν τους συλληφθέντες; Πολυ κακώς! Κάκιστα! Ακόμα χειρότερα που δημοσίευσαν τις φωτό. Να διαταχθεί ΕΔΕ, να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν. Αλλά τη δημόσια ζωή, οφείλουμε να πάψουμε να την αντιλαμβανόμαστε με όρους συμψηφισμού. Αν έχουμε μια κακή αστυνομία, αυτό δε δικαιώνει τον κάθε ένα που μπορεί να εγκληματει!Τρελαινομαι! Ακούω ανθρώπους να μιλούν για τάγματασφαλίτες κ αναρχοκομμουνια! Κ ταμπουρωνεστε, μακριά από κάθε λογική! Θέλω να πω όμως κι αυτό: δεν θα ξεχάσω ποτέ, όταν ζούσα στα Ανω Πατησια που δολοφόνησαν ένα τετράγωνο κάτω από το σπίτι μου, έναν αστυνομικό που φύλουσε ένα μάρτυρα σε μια δική για την τρομοκρατία. Πόσο αποτρόπαιη ειναι η αίσθηση πως έν ψυχρώ δολοφόνησαν εκτέλεσαν έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν είχαν τίποτα προσωπικό πέρα απο τη στολή που φορούσε! Ετσι θα αλλαξει ο κόσμος; Θα σκότωσεις ένα Μπάτσο κ όλα θα φτιάξουν!!! Οσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, τα θύματα της τρομοκρατίας ήταν κάποιοι δεξιοί βουλευτές, κάποιοι αμερικάνοι αξιωματούχοι κ τα "γουρουνια". Εκτός από την αστυνομία που μας αξίζει, έχουμε κ την "τρομοκρατία" που μας αξίζει!Επίσης, θέλω να πω σε όλους αυτούς που μετά το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80, έχουν υιοθετήσει σαν trend την αναρχία, πως άλλο αναρχία, άλλο αναρχισμός κ άλλο χάος! Μακάρι να μπορούσε να υπάρξει αναρχία. Θα σημαινε πως όλοι θα ήμαστε άριστοι κ πως δε θα έχουμε καμία ανάγκη εξουσίας, γιατί θα αντιλαμβανομασταν τα όρια της ελευθερίας του αλλού κ δε θα τα θίγαμε ποτέ! Οι γνήσιοι αναρχικοί λοιπόν ποτέ δε θα επεδίωκαν αυτή την κατάσταση μέσα από ληστείες, δολοφονίες, εκφοβισμό!Και πάλι ντροπή αν η αστυνομία ξυλοκοπησε τους συλληφθέντες μετά τη σύλληψη!
ειναι πολυ δυσκολο στο παθος και ενω το αιμα βραζει σε αυτες τις ηλικιες, να καταλαβουν ποσο λεπτες ειναι οι γραμμες που χωριζουν τη καθε πλευρα..εχουμε πολεμο ταξικο? ναι η παγκοσμιοποιηση ειναι κακη? ναιοι τραπεζες και οι κυβερνησεις? ναιοι μπατσοι? ναινα τους παρουμε τη ζωη γιατι αυτο κανουν σε μας? ναι- και μετα πως ξερω τι σε διαχωριζει απο αυτους?- πως ξερω οτι δε θα γινω εγω ενας απο αυτους που πολεμας και αξιζω σφαιρα?οι γραμμες ειναι λεπτες, και βαδιζουμε σε σαφεστατα επικυνδινα μονοπατια. και μεχρι να γινει η τελικη επανασταση και βγουν ολοι στους δρομους και αναγκαστικα πεσει αιμα, το να κεντραρουμε σε εκαστοτε ενστολο, οχι μονο φανατιζει τις ταξεις τους, αλλα κανει την οποια ιδεολογια υπαρχει πισω απο αναρχο-επανασταση να φαινεται της π00τσ@ς..αχ και να μπορουσαν μερικοι να κατανοησουν ποσο εγκλωβισμενοι ειναι αρκετοι απο τους ενστολους..25+ χωρις καποιο πτυχιο, αναγκασμενοι να ακολουθουν αυτο που διαλεξαν στη καυλα των 18, και εξαναγκαζονται να χορευουν σε ενα γκροτεσκ βαλς..και κατι αλλο, επειδη αρκετοι 'αναρχικοι' θα πουν οτι πολεμαν για ενα κοσμο που δε θα υπαρχουν μπατσοι να μας σκοτωνουν...πειτε τα αυτα στις γριες που ακουν τα εγγονια τους να τα κυνηγανε με καλασνικοφ, ενω υπηρχει αυξημενη εγκληματικοτητα..σκεφτειτε τη χαλι στρωνετε για την 'ουτοπια' σας..
"Ληστεια στο Βελβεντο απο οκτω (8) ατομα, πιθανον μελη τρομοκρατικης οργανωσης, η Αστυνομια συνελαβε 4."Αφου κατα τη συλληψη φαγαν αρκετες, καθοσον περαν της αστυνομικης "λογικης" ριξαν κ μερικες για να τους βγει η υπερενταση εν συνεχεια κ επειδη ψαχναν για τους υπολοιπους εκει κοντα φαγαν κ αλλες για να τους αποκαλυψουν τους αλλους 4. Φυσικα δε μιλησαν οποτε ο εισαγγελεας για να προλαβει κ το αυτοφωρο διεταξε να βγουν οι φωτο εστω κ κακορετουσαρισμενες για να μαζεψει καμια πληροφορια. Σαφες εως εδω κ ολα τ αλλα τα περι παραβιασης δικαιωματων στα σχολια λεφτα να χουμε να πληρωνουμε ιντερνετ να γραφουμε ... τι μωλωπες εχουν κατω απο τα ρουχα ειναι αγνωστο!Παντως Αρη, με ολο το θαρρος κ περα απ την πολυ καλη επισημανση για το ρετους, η πρακτικη του ξυλου κατα τη συλληψη υπηρχε υπαρχει κ θα υπαρχει. Ο Πετροπουλος στο Εγχειριδιο του καλου κλεφτη τα γραφει περιγραφικοτατα, κι οσοι εχουμε παει εστω κ μια φορα σε αυτοφωρο σοβαρομε συλληψη, πελατη αρτιμελη "'εν ηυραμε". Σημειωτεον οτι στην Αστυνομικοι μετα το περιστατικο της Αγιας Παρασκευης εχουν παρει προσωπικα την ιστορια στη βαση, εμεις τρεις κ εξηντα παιρνουμε κ μας σκοτωνουν τα πλουσιοπαιδα απ το Μαρουσι ...Με ειλικρινη εκτιμηση.
Η δημοσίευση των φωτογραφιών των κακοποιημένων συλληφθέντων σίγουρα παραβιάζει ξεκάθαρα το τεκμήριο της νομιμότητας, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ για τη δίκαιη δίκη, χωρίς να χρειάζεται να πούμε κάτι για την κακοποίηση αυτή καθαυτή, που τιμωρείται κανονικά και με τον ελληνικό ΠΚ. Και όχι, η κακοποίηση έγινε σίγουρα μετά τη σύλληψη και δεν δικαιολογείται από καμία άμυνα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το δίκαιο ισχύει μονόπλευρα και το αποτέλεσμα των νόμων δεν είναι αντικειμενικό, ποτέ δεν ήταν.Δεν υπερασπίζομαι την αναρχική ιδεολογία ούτε τις πρακτικές της. Η αντιμετώπιση και η απομόνωση τέτοιων πρακτικών πρέπει να γίνει έργο του εργατικού κινήματος, χωρίς να περιμένουμε τίποτα από την εξίσου εγκληματική και διάτρητη από χρυσαυγίτες αστυνομία, ίσα ίσα αποκαλύπτοντας τον ρόλο της.Κρίμα για τα παιδιά αυτά που παρασύρθηκαν και ξόδεψαν την αγωνιστικότητα και το πάθος τους για μια καλύτερη κοινωνία σε βολικές για το σύστημα και εύκολα αντιμετωπίσιμες ψευτοπαληκαριές...
Σας συμβουλευουμε να πολεμησετε.Αυτη η μαχη θα χαθει.Ισως χαθει και η επομενη.Αλλα ετσι θα μαθετε να πολεματε και θα καταλεβετε πως ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ γινεται κατι.και μονο οταν το κανετε ΟΙ ΙΔΙΟΙ."Η Αγια Ιωαννα των σφαγειων" Μπερτολτ μπρεχτυ.γ.ειμαι σιγουρος πως αρκετοι απο αυτους που δεν θα ταυτιστουν θα μιλανε για θαυμασμο οταν ακουνε για μπρεχτ.