Για πρώτη φορά σήμερα η υπόθεση «Κούνεβα» στη Δικαιοσύνη

Για πρώτη φορά σήμερα η υπόθεση «Κούνεβα» στη Δικαιοσύνη Facebook Twitter
4

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η δίκη για την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, που δέχθηκε επίθεση με οξύ το Δεκέμβριο του 2008. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο τμήμα εργατικών διαφορών, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, ως εργατικό ατύχημα. Η Εφημερίδα των Συντακτών γράφει ότι στη δίκη δεν συμμετείχε το σωματείο της Κούνεβα, ΠΕΚΟΚ, καθώς διαφωνεί με το χειρισμό της ΓΣΕΕ στην υπόθεση. Σύμφωνα με το ΠΕΚΟΚ, δεν επρόκειτο για εργατικό ατύχημα αλλά για  εργατική απόπειρα δολοφονίας. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν μπόρεσε να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία, καθώς βρίσκεται εδώ και μήνες στο Παρίσι, όπου υποβάλλεται σε μια σειρά από σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις, μετά την επίθεση των δραστών που παραμένουν ασύλληπτοι.

Υπενθυμίζεται ότι η Κούνεβα το Δεκέμβριο του 2008, δέχθηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της στα Άνω Πετράλωνα. Ως γενική γραμματέας του σωματείου καθαριστριών, ήταν σε διαρκή σύγκρουση με εργολαβικές εταιρείες λόγω της επιμονής της να ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι του κλάδου για πλήρη απασχόληση και με βαρέα ένσημα, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. Πολλοί μιλάνε για σύνδεση της επίθεσης με την συνδικαλιστική ιδιότητα της Κούνεβα, κάτι που δεν έχει αποδειχτεί ως τώρα, καθώς οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι, παρά τις διαβεβαιώσεις κατά καιρούς, υπουργών ότι βρίσκονται κοντά στον εντοπισμό τους.

Στο βίντεο η συνήγορος της Κωνσταντίνας Κούνεβα, Βαρβάρα Βολτέα μιλά για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ