Unreal φεμινίστριες

Unreal φεμινίστριες Facebook Twitter
3
Unreal φεμινίστριες Facebook Twitter

Το κίνημα του φεμινισμού κερδίζει συνεχώς έδαφος ανάμεσα στους καλλιτέχνες στις μέρες μας, πράγμα πολύ σημαντικό για την επίτευξη απόλυτης ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλλα. Και έχει μεγάλη σημασία η λέξη «απόλυτη» δίπλα στην ισότητα εάν θέλουμε να μιλάμε για μια πραγματικά προοδευτική κοινωνία. Πώς όμως προβάλλουν τις προοδευτικές τους ιδέες οι διασημότερες προσωπικότητες του κόσμου;


Αν και οι περισσότερες διάσημες τραγουδίστριες (και γενικά διάσημες και επιτυχημένες γυναίκες) δηλώνουν ανοιχτά πως είναι φεμινίστριες ο τρόπος που συμπεριφέρονται πολλές φορές δείχνει άλλα πράγματα. Πιο συγκεκριμένα, ντύνονται κατά κύριο λόγο προκλητικά με σκοπό να τραβούν την προσοχή του ανδρικού κοινού. Με τον τρόπο αυτό, όμως, παρουσιάζουν τα σώματά τους σαν αντικείμενα του σεξ. Μειώνουν συνεχώς την γυναικεία τους υπόληψη προκειμένου να κερδίζουν και τον ανδρικό πληθυσμό.


Είναι, συνεπώς, λίγο οξύμωρο το γεγονός ότι ενώ από τη μία κραυγάζουν υπέρ της ισότητας των γυναικών ταυτόχρονα «πουλάνε» το σώμα τους ρίχνοντας στο πάτωμα τη γυναικεία τους αξιοπρέπεια. Γιατί μπορεί οι συγκεκριμένες γυναίκες να μην νιώθουν ανασφάλεια για τον εαυτό τους και να θεωρούν (ορθώς) πως εκμεταλλεύονται τους άντρες -και όχι εκείνοι αυτές- αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τις υπόλοιπες γυναίκες που τις παρακολουθούν.

Ποιες είναι, όμως, μερικές από τις πιο διάσημες "δήθεν φεμινίστριες";

Madonna

Unreal φεμινίστριες Facebook Twitter

Η βασίλισσα της ποπ έχει κατά καιρούς δηλώσει πως είναι φεμινίστρια και πως έχει νιώσει μειονεκτικά ως γυναίκα εξαιτίας των ανδρών «Ένιωθα ότι οι άντρες δεν με καταλαβαίνουν. Απλά ήθελαν να κάνουν σεξ μαζί μου». Μια άλλη φορά είχε πει «Οι γυναίκες είναι ακόμα μια περιθωριοποιημένη ομάδα. Ο κόσμος είναι περισσότερο ανοιχτόμυαλος στην ομοφυλοφιλική κοινότητα από ότι στις γυναίκες». Ωραία όλα αυτά, αλλά οι live εμφανίσεις της πολλές φορές είναι μες στην προκλητικότητα, ενώ πρόσφατα είχε δηλώσει πως θα έκανε στοματικό σε όποιο ψήφιζε την Χίλαρι, πράγμα όχι και τόσο κολακευτικό για μια γυναίκα.


Jennifer Lopez

Unreal φεμινίστριες Facebook Twitter


Η 47χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός κάθε τρεις και λίγο προτρέπει τις υπόλοιπες γυναίκες να τολμούν να κάνουν ό, τι πραγματικά θέλουν και να αγνοούν τους άνδρες τους όταν πρέπει. Έχει βγάλει μάλιστα και πολλά τραγούδια που προτάσσουν την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί το «ain't your mama» το οποίο έκανε θραύση μεταξύ των γυναικών. Οι εμφανίσεις της Λόπεζ, όμως, κάθε φορά συζητιόνται για την προκλητικότητά τους και καμιά φορά για θεωρούνται ακόμη και χυδαίες.


Beyoncé

Unreal φεμινίστριες Facebook Twitter


Μια από τα ίδια ισχύει και για την Μπιγιόνσε η οποία ερωτώμενη για τον εάν είναι φεμινίστρια απάντησε « Αυτός ο χαρακτηρισμός μπορεί να είναι πολύ ακραίος. Νομίζω ότι είμαι μία μοντέρνα φεμινίστρια. Πιστεύω στην ισότητα αλλά γιατί θα πρέπει να διαλέξεις τι τύπος γυναίκας είσαι; Γιατί πρέπει να βάζουμε ταμπέλες σε όλα; Είμαι απλά μια γυναίκα και μ' αρέσει πολύ». Και αυτή , ωστόσο, κάθε φορά εμφανίζεται ημίγυμνη και στοχεύει στον ανδρικό πληθυσμό, ξεχνώντας εύκολα το φεμινισμό.


Και η λίστα συνεχίζεται...

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ