Στο σημερινό «Α μπα»: μέρος του προβλήματος

Στο σημερινό «Α μπα»: μέρος του προβλήματος Facebook Twitter
54

__________________
1.


Με αφορμή την ερώτηση-πονο 7 στις 11/9/2016 θελω κι εγω με τη σειρα μου να πω οτι... ναι ειμαι απο αυτα τα εκνευριστικα ατομα που ο δικος μας πονος ειναι μεγαλυτερος ολων και αυτο που μας λενε οι αλλοι δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτο που εχουμε ζησει εμεις! Και χρησιμοποιω πληθυντικο επειδη πιστευω οτι υπαρχουν πολλοι σαν κι εμενα αλλα και για να νιωθω παρηγορια οτι δεν ειμαι ο μονος που εχω το κουσουρι! Παιδια, να ξερετε δεν το κανουμε επιτηδες! Εγω προσωπικα πολλες φορες δεν το καταλαβαινω, μεχρι που εφτασαν σε σημειο οι φιλοι μου να μου λενε ελεος πια και να με κοροϊδευουν καθε φορα που πηγαινα να πω οτι ο δικος μου πονος ειναι μεγαλυτερος απο τον δικο τους. Αλλα πιστεψτε με Λενα και αναγνωστες, το παλευω πραγματικα και εχω βελτιωθει πολυ! Το εχω περιορισει και εχει αναγνωριστει η προσπαθεια μου απο την παρεα μου. Αυτο που εχω να προτεινω σε εσας που ειστε απο την αλλη πλευρα ειναι το λετε σε αυτους που το κανουν, γιατι μπορει να μην το καταλαβαινουν καν οπως δεν το καταλαβαινα κι εγω.
-Σπαστικος


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Υπάρχουν πολλοί που είναι σαν κι εσένα, περισσότεροι από όσους αντέχουμε, αλλά είναι πολύ λίγοι αυτοί που τους επισημαίνεις ένα ελάττωμα τους, και αντί να παρεξηγηθούν για πάντα, το βλέπουν, το παραδέχονται, και μετά προσπαθούν να το διορθώσουν, οπότε πολλά πολλά χειροκροτήματα.


__________________
2.


Α,μπά μου γεια σου και πάλι. Στο παρελθόν σου είχα ξαναγράψει και λάβει απάντηση που έδειχνε πόσο σωστά και λογικά σκέφτεσαι. Λοιπόν θα ήθελα τη γνώμη σου σε κάτι ακόμη:
Βρίσκομαι σε διάσταση από τον Μάιο και το διαζύγιο έχει δρομολογηθεί. Μετά από μήνες απελπισίας, μοναξιάς κλπ. γνώρισα τελείως ξαφνικά και τυχαία μέσω φίλης έναν άντρα οχτώ χρόνια μικρότερό μου και τρομερά αυθόρμητο και σεξουαλικό. Για μένα είναι ο ιδανικός εραστής (και δεν το λέω αυτό ως ...στερημένη εν διαστάσει γυναίκα :-)) Να προσθέσω ότι έχω πάνω από είκοσι χρόνια να πάω με άλλον άντρα εκτός από τον σύζυγο. Όλα λοιπόν είναι νέα. Ξαναπέφτω σε καταστάσεις που θυμίζουν πρώτη νεότητα: αναμονή αν θα στείλει μήνυμα, αφηρημάδες κλπ. Ξέρω καλά ότι έχω κι εγώ τις ανασφάλειές μου, η παρουσία του όμως με βοηθά αφενός να ξεπεράσω την δυσάρεστη ατμόσφαιρα της διάστασης και αφετέρου να ξαναβρω την αυτοπεποίθησή μου ως γυναίκα που ποθείται, κάτι που δεν εισέπραττα από τον πρώην μου.
Μετά λοιπόν από μια βδομάδα πάθους βρίσκεται τώρα σε διακοπές (ήδη προγραμματισμένες πριν τον γνωρίσω) με τον μικρό του γιο και την πρώην του. Και αυτό είναι το πρόβλημά μου: κι αν κάνει έρωτα και μαζί της; Κι αν τα ξαναβρούν; Τον ξέρω λίγο αλλά μου δίνει την εντύπωση άντρα που το σεξ παίζει κεντρικότατο ρόλο στη ζωή του, μου έχει προτείνει και πράγματα πολύ "προχωρημένα". Αμπά μου κατά ποσον είναι φυσιολογικό να πηγαίνεις δέκα μέρες με το παιδί σου ΚΑΙ την πρώην σου;; Μήπως είναι και εγώ υπερανησυχώ, Ή μήπως θα πρέπει να αποφασίσω ότι η σχέση αυτή θα είναι του στιλ φακ μπάντις;


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν είναι ώρα να ξαναθυμηθείς ότι εκτός από τα ανεβαστικά που συμβαίνουν όταν μπλέκεσαι σεξουαλικά με έναν άγνωστο, όπως το ότι νιώθεις πολύ επιθυμητή, συμβαίνουν και διάφορα άλλα παράλληλα, όπως η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα, και ο φόβος ότι τελικά μπορεί να μην είσαι τόσο επιθυμητή γι'αυτόν όσο είναι αυτός για σένα.


Η μονογαμία δεν έχει επιβιώσει επειδή είναι εύκολη, αλλά επειδή έχει επιχειρήματα. Τώρα που αποχώρησες από μια μονογαμική σχέση, πρέπει να δεχτείς ότι θα παίξεις με τους καινούριους όρους. Μεταξύ αυτών είναι ότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για τον άλλον. Οι απορίες που έχεις είναι λογικές, αλλά κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει. Όποιος σου απαντήσει από τις δικές του εμπειρίες κρίνει, και είναι πολύ περιορισμένες.

__________________
3.


Ρε συ Αμπα,εχω μια φίλη πολυ καλή, μορφωμένη κοπέλα,με επίπεδο.Μου αρέσει να κάνω συζητήσεις μαζί της .Τα λέμε όμορφα:συμφωνούμε,διαφωνούμε γενκά επικοινωνούμε.

Σε μια απο τις συζητήσεις μας της είχα πει ότι δεν πιστέυω στο Θεό και ότι θεωρώ ότι οι θρησκείες υπάρχουν για να εξουσιάζουν και να ελέγχουν τους ανθρώπους.Εκείνη με είχε αφήσει να καταλάβω ότι συμφωνεί μαζί μου.

Ξαφνικά χτυπάει το χέρι της και μου εμφανίζεται με ματόχαντρο πάνω στον επίδεσμο.!Δεν ρωτάω κατι,το προσπερνάω.Αργότερα γεννάει και θέλω να πάω να τη δω και με ρωτάει μήπως έχω περίοδο,γιατί άμα έχω δεν κάνει.Μετά ,στις 20 μέρες πήρε τη 'μισή ευχή' για να βγεί έξω!!

Έλεος!!!! Τι είδωλολατρικές μα...κιες είναι αυτές!!Πώς είναι δυνατόν μορφωμένος υποτίθεται άνθρωπος να τα πιστέυει αυτά?Απογοητέυτηκα πλήρως.Την είχα στο μυαλό μου ως έξυπνη ,σύγχρονη γυναίκα και αποδεικνύεται μικροαστή καρακατίνα.

Δεν βρήκα το θάρρος να πώ κάτι,να τη ρωτήσω γιατί μου έλεγε άλλα αφού τελικά απ ότι φαίνεται πιστεύει..

Πές μου σε παρακαλώ,δώσε μου μια ελπίδα..Πότε θα απαλλαχτούμε από αυτό τον τρόπο σκέψης?Τι πρέπει να γίνει για να γίνουν πιο ανοιχτόμυαλοι οι άνθρωποι και να αποκτήσουν κριτική σκέψη?Είναι θέμα παιδείας?Υποτίθεται ότι η κοπέλα αυτή έχει σπουδάσει,ξέρει γλώσσες,διαβάζει βιβλία,πηγαίνει σε θέατρα,συναυλίες...Δηλαδή αν ακόμη και αυτή δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν μπορεί η περίοδος μου να βλάψει το μωράκι της ή ότι η απροσεξία της ευθύνεται για το χτυπημένο χέρι της και όχι το 'κακό το μάτι',τότε υπάρχει ελπίδα?


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Για να υπάρξει ελπίδα, πρέπει κάποτε κι εσύ να σταματήσεις να εκπλήσσεσαι τόσο πολύ που κάποιος με μόρφωση και ξένες γλώσσες δεν έχει κριτική σκέψη και φοβάται τον ίσκιο του. Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί συμβαίνει αυτό, και εξακολουθείς να ταυτίζεις το λάιφσταϊλ κάποιου (βιβλία θέατρα συναυλίες), που άνετα μπορεί να είναι αποτέλεσμα συγκυριών ή μίμησης, με την προσωπική ιδεολογία, τόσο είσαι μέρος του προβλήματος.


__________________
4.


Αγαπητή Α μπα θα ήθελα να σε ρωτήσω πως μπορώ να βοηθήσω κάποιον που πάσχει από κάποια μορφή σχιζοφρένειας. Έχω πλέον καταλάβει ότι ο αδερφός μου τα τελευταία χρόνια δε συμπεριφερόταν καλά αλλά ποτέ δεν έδινα σημασία επειδή πάντα ήταν λιγομίλητος,συνεσταλμένος από μικρός ώσπου πλέον το έχω συνειδητοποιήσει ότι όντως είναι έτσι.Ακούει φωνές γελάει με ότι του λένε τρομάζει επίσης με ότι του λένε και μερικές φορές λέει ασυναρτησίες φαντάζεται πράγματα νομίζει ότι τον ελέγχουν και φτιάχνει μικρές ιστοριούλες μέσα απ'αυτό και αρνείται να μας πει πως νιώθει τι ακούει όταν τον ρωτάμε.Επίσης όμως πέρα από αυτό έχει κάποια λογική στη συμπεριφορά του από την άποψη ότι άμα του ζητηθεί να κάνει κάτι η να απαντήσει κάτι συμπεριφέρεται σε λογικά πλαίσια μπαίνει καμιά φορά ίντερνετ ακούει μουσική με ρωτάει ας πούμε πως πήγε η δουλεία τι έκανες απλά πιστεύω ότι όλα αυτά που φαντάζεται κι ακούει παρεμβαίνουν στο μυαλό του και έχει ως αποτέλεσμα να είναι στον δικό του κόσμο συνέχεια γιατί γι αυτόν είναι μια πραγματικότητα όπως και να 'χει. Η μητέρα μου η καημένη ανησυχεί στεναχωριέται έχει ψάξει έχει συμβουλευτεί γιατρούς με ψυχοφάρμακα και διάφορα αλλά εγώ διαφορά δε βλέπω. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι πως μπορώ εγώ πέρα από γιατρούς ψυχολόγους και φάρμακα να τον ανοίξω να τα βγάλει από μέσα του και να του δώσω να καταλάβει ότι όλα αυτά που φαντάζεται πέρα για πέρα αληθινά είναι στη δική του φαντασία, να μπορέσει δηλαδή να ζήσει μεν μ'αυτό αλλά να ξεχωρίσει την φαντασία με την πραγματικότητα.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Η σχιζοφρένεια είναι ασθένεια. Οι ασθένειες χρειάζονται παρακολούθηση, γιατρούς και φάρμακα. Οι γιατροί και τα φάρμακα για να πετύχουν χρειάζονται πλήρως ενημερωμένους και διαβασμένους ασθενείς ή/και συγγενείς ασθενών με ικανότητα κρίσης.


Όπως δεν μπορείς να κάνεις κάποιον να μειώσει την χοληστερίνη με τη δύναμη της θέλησης του, ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι δεν μπορεί ο αδερφός σου να γιατρέψει τον εαυτό του με τη «λογική». Σου λείπουν πολλές πληροφορίες για την ασθένεια αυτή. Ή θα διαβάσεις μόνη σου, ή θα πας στον ψυχίατρο του αδερφού σου να σε κατατοπίσει. Το καλύτερο είναι να κάνεις και τα δύο και να πας κι εσύ σε έναν δικό σου ψυχίατρο ή ψυχολόγο για να μάθεις πώς να αντιμετωπίσεις αυτό που συμβαίνει στην οικογένεια σου.


__________________
5.


Δεν σου φαίνεται περίεργο που αγοράζουμε ρούχα από αλυσίδες μαγαζίων που στοχεύουν σε ηλικίες απο 12 έως 30 πες χρόνων; Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο να ψωνίζω μαζί με κορίτσια γυμνασίου και επίσης με βάζει σε αρκετές σκέψεις. Για παράδειγμα με αυτόν τον τρόπο δεν έρχονται και τα νεαρά κορίτσια πιο γρήγορα σε επαφή με το σεξι, το κόντο φόρεμα, την ανοιχτή μπλούζα κλπ κλπ? Με αποτέλεσμα να χάνουν την παιδική τους ηλικία από πολύ μικρές και να συμπεριφέρονται σαν 18 αρκετά πριν..Δουλεύω σε τέτοιο μαγαζί και βλέπω συνέχεια 12-16, βαμμένα με έντονο σκούρο κραγίον και μάτι, να μιλούν μεταξύ τους με 'ρε μαλάκα τι κώλο σου κάνει αυτή η φούστα' ή 'ποπο τι βυζάρες έχεις' (αυτά ήταν 12χρονα σήμερα). Ξέρω πως δεν φταίνε μόνο τα ρούχα, αλλά νομίζω είναι ένας ακόμα τρόπος να νομίσουν πως έτσι μεγαλώσαν και δεν ξέρω και εγώ τι. Σαν να προσπαθούν να αντιγράψουν το πως νομίζουν πως συμπεριφέρονται οι μεγάλοι και να το προβάλλουν (γιατί τους το προβάλλουν και οι εταιρείες μέσα και από τα ρούχα)
Επίσης κάτι άλλο που σκέφτηκα είναι πως μήπως αυτή η αγορά 12-30 δεν μας συμφέρει καθόλου και εμάς που είμαστε 20+; Να εξηγήσω, όλα τα ρούχα φτίαχνονται για body type 0 που στις μικρές ηλικίες υπάρχει γιατι μέχρι την ηλικία των 18 οι καύσεις είναι πολύ γρήγορες κλπ κλπ μετλα σιγά σιγά το σώμα αρχίζει να αλλάζει. Τα ρούχα όμως όχι, συνέχιζουν να ετοιμάζεται για τον συγκεκριμένο σωματότυπο της συγκεκριμένης ηλικίας. Οπότε θέλουμε δεν θέλουμε, με την προβολή του τέλειου σώματος που έχουμε δεχτεί, σε όλη μας την ζωή θα θέλουμε να είμαστε στο small νούμερο, να μοίαζουμε στο μανεκέν της βιτρίνας και να ζηλεύουμε και εμείς τα μικρά όπως αυτά εμάς? Με λίγα λόγια μήπως θα έπρεπε να το αλλάξουμε αυτό, μπας και βρούμε κάποιες,έστω και ελάχιστες, ισσοροπίες? πρώτο λιθαράκι?


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν υπάρχει γενιά που δεν είναι απολύτως βέβαιη ότι τα νέα κορίτσια είναι πιο ξεπεταγμένα από όσο «θα έπρεπε». Εκπρόσωποι αυτής της λογικής επίσης πιστεύουν ότι τα τρία 12χρονα που είδαν σε ένα μαγαζί / στο τρόλεϊ μια μέρα/ στο σούπερ μάρκετ προχθές, εκπροσωπούν όλα τα 12χρονα της χώρας. Για θυμήσου πώς ήσουν εσύ στα 12. Θα ήσουν καλό κορίτσι, χωρίς αμφιβολία. Δεν θυμάσαι άλλα κορίτσια που δεν ήταν τόσο καλά όσο εσύ;


Πάντα υπήρχε πίεση για τις γυναίκες να είναι σέξι με τα ρούχα και χωρίς τα ρούχα. Η βεβαιότητα σου ότι παλιά ήταν καλύτερα δεν ισχύει, γιατί παλιά ήταν χειρότερα· παντρεύανε κορίτσια με το ζόρι και έκαναν παιδιά στα 18. Ο φόβος για την χαμένη υποτιθέμενη σεμνότητα είναι συντηρητισμός.


Για την δεύτερη ερώτηση, έχεις δίκιο. Αλλά όσο πιστεύεις στην χαμένη σεμνότητα και για την χυδαιότητα που εκτοπίζει κάποια θεωρητική αθωότητα της παιδικής ηλικίας, είσαι μέρος του προβλήματος γιατί ενισχύεις την άποψη ότι η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι κάτι βρώμικο που πρέπει να ελέγχεται, και μάλιστα κυρίως από τις ίδιες τις γυναίκες. Επίσης, όσα δωδεκάχρονα και να βλέπεις στο μαγαζί που δουλεύεις, δεν έχεις εικόνα όλων των δωδεκάχρονων της Ελλάδας. Κάποιοι υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο: ότι η «νέα γενιά» δεν κάνει σεξ γιατί είναι κολλημένη στο facebook. Οι νοσταλγοί του παρελθόντος κάποτε πρέπει να κάνουν ένα συνέδριο για να έχουν μια ενιαία θεωρία προς τα έξω.


__________________
6.


Έβλεπα Πουαρό και παρατήρησα κάτι.. οι ηθοποιοί παλία ήταν νορμάλ άνθρωποι! Ναι υπήρχαν και πολύ όμορφοι ηθοποιοί, αλλά δεν ήταν όλοι! μέχρι τον τελευταίο κομπάρσο στην πίσω δεξιά γωνία που θα τρέχει με τον σκύλο του. Πότε άλλαξαν τα πράγματα και πήραν τα ηνία οι ηθοποιοί/μοντέλα με τους εξαιρετικούς μαικ απ αρτιστ? Όταν ανέβηκε το Χόλυγουντ και έγινε παγκόσμιος "φάρος πολιτισμού"?

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δε νομίζω ότι το Χόλιγουντ ταυτίστηκε ποτέ με «φάρο πολιτισμού», αλλά με το γκλάμουρ, τα εφέ, και την ανέμελη διασκέδαση, και αυτό έγινε με την υποστήριξη εκατομμυρίων ανθρώπων που ήθελαν και θέλουν γκλάμουρ, εφέ και ανέμελη διασκέδαση. Για κάποιους αυτό συνέβη με ιδεολογικό επεκτατικό πόλεμο, αλλά ας μην ξεκινήσουμε αυτή την κουβέντα.


Οι όμορφοι όμως που βλέπεις παντού συχνά είναι όμορφοι με αρκετή βοήθεια από την τεχνολογία. Αν είχαν παλιότερα τα μέσα που είναι διαθέσιμα σήμερα, μάλλον θα τα ξεζούμιζαν.


_________________
7.


Έχω ένα μικρό πρόβλημα με τους φίλους του αγοριού μου.. Το παίρνω από την αρχή, είμαι μαζί του εδώ και 2 χρόνια, είναι πραγματικά υπέροχος, ανοιχτόμυαλος, μορφωμένος, έχουμε τέλεια επικοινωνία! και μιλάμε συνέχεια για τα πάντα. Τους φίλους του τους ξέρει από χρόνια δημοτικού.. για αυτό τον λόγο ακόμα και όταν δεν συμφωνεί μαζί τους, σε αρκετά θέματα δεν το σχολιάζει το αφήνει να περάσει έτσι. Και το ίδιο κάνω και εγώ γιατί είναι φίλοι του, τον αγαπάω και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να τον φέρω σε δύσκολη θέση ή το οτιδήποτε. Όμως βρε Αμπα θα σκάσω καμία στιγμή, είναι τρομερά ρατσιστές και φαλλοκράτες. Όχι φαλλοκράτες φαλλοκράτες, αλλά η γυναίκα πρέπει να είναι στο σπίτι κυρά και αρχόντισσα, αν πάει με πολλούς είναι πουτάνα αυτά. Όταν η συζήτηση πάει (την πάνε) στην πολιτική, ομοφυλόφιλους, Αλβανούς, Άραβες, Ινδούς (ότι θές!) κλείνω το στόμα μου και προσπαθώ να μην απαντήσω, αλλά πόσο να αντέξω? Πες καμία ιδέα πέρα απο το να το αποφεύγουμε όπως ήδη κάνουμε και να μην απαντάω σε περίπτωση που την γυρίσουν από μόνοι τους εκεί την κουβέντα. Γενικά, πέρα από αυτά είναι καλά παιδία και ο φίλος μου τους αγαπάει και με τα ελλατώματα τους, αλλά φοβάμαι πως κάποια μέρα θα μιλήσει και αυτός και θα γίνουν από δυο χωρία χωρίατες.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Οι «φαλλοκράτες φαλλοκράτες» πώς είναι; Έχουν κάρτα μέλους, ή τατουάζ στο μέτωπο;


Καθόλου μικρό δεν είναι το πρόβλημα. Ο φίλος σου κάνει παρέα με ρατσιστές, σεξιστές, ομοφοβικούς και ξενοφοβικούς που μαζί με πολλούς άλλους πλέον έχουν αποθρασυνθεί και γίνονται επικίνδυνοι για την ανοιχτή κοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο. Μεταξύ άλλων αυτό συμβαίνει επειδή όσοι διαφωνούν κάνουν την πάπια για να μην χαλάσουν το παρεάκι.


Δεν έχει «πέρα από αυτά». Αυτοί είναι οι φίλοι του. Δεν θέλει να γίνουν από δυο χωριά χωριάτες; Αυτό σημαίνει ότι κι εσύ θα τους επιβραβεύσεις κι εσύ με την στάση σου; Πάρ'το στα σοβαρά και κάνε τα κουμάντα σου.


54

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#3. Μου αρέσει πως ξεκινάει:"εχω μια φίλη πολυ καλή, μορφωμένη κοπέλα,με επίπεδο." άλλα μόλις μαθαίνεις πως η φίλη είναι πιστή τότε το επίπεδο χαλάει, πέφτει. Άν είναι δυνατόν. Θα δεχτώ το γεγονός οτι η αθεϊα είναι και λίγο της μόδας...9 στους 10 πλέον δηλώνουν άθεοι. Είναι μαγκιά να αμφισβητείς τα πάντα... Το θέμα με την περίοδο δεν θα το σχολιάσω, νομίζω πως είναι απαράδεκτο...
#6ποσο "παλια" δηλαδη?μια σειρα εποχης, δεν σημαινει οτι γυριστηκε "παλια".νομιζω οτι αυτο που συζητας ειναι η διαφορα αισθητικης μεταξυ χολυγουντ και BBC.
#3: Να μάθεις να σεβεσαι τις αποψεις των ανθρωπων ακομη και αν δεν συμφωνουν με τις δικες σου. Η θρησκεια (και οτι περιεχει αυτη) σημαινει ξεχωριστα πραγματα για καθε ανθρωπο. Αν δεν μπορεις να το καταλαβεις αυτο, τοτε δεν εισαι τοσο ανοιχτομθαλη οσο νομιζεις.
αν υπαρχουν θρησκειες (μαλλον για χαρτοριχτρες μιλαμε εδω, αλλα εστω) που θεωρουν οτι οι γυνεικες με περιοδο ματιαζουν η ειναι μολυσματικες, να μαθουν ΑΥΤΕΣ να σεβονται τον ανθρωπο.ακου να τις σεβαστει!!!!
Infection Risk Rises During Menstruation... menstruation is likely to be the time of greatest bacterial contamination (including infection from gonorrhea and chlamydia). This occurs for two reasons.(1) When the mucus barrier in the cervix is lost during menses, the bacteria that live in the cervical canal and vagina may gain access to the uterus and upper genital tract.(2) Through observations in laparoscopy, we know that 90 percent of women with normal, unobstructed Fallopian tubes have retrograde menstruation. That is, menstrual blood and debris are flushed upward into the tubes and pelvic cavity, as well as down into the vagina.This two-directional menstrual flow provides another mechanism for bacteria to pass from the lower genital tract into the Fallopian tubes. This may explain why symptoms of upper genital tract infection often appear shortly after menstruation. ...DAVID A. GRIMES M.D. NANCY S. PADIAN A. EUGENE WASHINGTON, M.D. San Francisco, Sept. 27, 1993 The writers are professors in obstetrics, gynecology and reproductive sciences, University of California.http://www.nytimes.com/1993/10/06/opinion/l-infection-risk-rises-during-menstruation-654193.html
#5 Εγώ πάντως που δουλεύω στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση το βλέπω αυτό καθημερινά και -σε ορισμένες περιπτώσεις- είναι τραγικό....Πχ άλλο το να έχεις ως κοριτσάκι ένα κραγιόν στην τσάντα σου και άλλο να τα πιάνουμε στο διάλειμμα με το ισιωτικό στην πρίζα να προσπαθούν να φτιάξουν μαλλί (που φρίζαρε απ'την γυμναστική!!) Δηλαδή, έλεος...Και θυμάμαι πάντα μια ατάκα ενός γονέα, που όταν ένας άλλος του είπε ότι στο σχολείο δεν ξεχωρίζει τις μαθήτριες από τις καθηγήτριες, αυτός του απάντησε: "Εύκολο είναι...Αυτές που είναι βαμμένες και φοράνε τακούνια ΔΕΝ είναι οι καθηγήτριες." :-)
#3 Όταν κάποιος έχει πτυχία, ενδιαφέροντα και γενικώς είναι ψαγμένος, ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ πως είναι και ανοιχτόμυαλος. 'Εχω γνωρίσει άτομα μη σπουδασμένα και χωρίς να έχουν κάποιο ιδιαίτερο hobby, τα οποία διακατέχονται με κριτική σκέψη και είναι πολύ πιο "ανοιχτόμυαλα" σε σχέση με άλλους σπουδασμένους "επιστήμονες". Επίσης, μη συγχέεις τα θέματα θρησκείας με την ανοιχτομουαλοσύνη του κάθε ανθρώπου. Εντάξει, η αντίληψη με την περίοδο και το βρέφος είναι υπερβολική εννοείται, όμως είναι δικαίωμά της να πιστεύει και να υποστηρίζει ό,τι θέλει.
#5.Όταν ήμουν μικρότερη,20-25 ας πούμε,μου κακοφαινόταν το θέαμα κοριτσιών,όπως αυτά που περιγράφεις.Όσο μεγαλώνω,τόσο το βλέπω με μεγαλύτερη συγκατάβαση και συμπάθεια.Δεν είναι ότι συνήθισα και δε μου κάνει εντύπωση πια.Καταλαβαίνω όμως καλύτερα την αγωνία της έφηβης,που προσπαθεί να γίνει γυναίκα.Τουλάχιστον έτσι αντιλαμβάνομαι αυτές τις προσπάθειες των κοριτσιών να φανούν πιο μεγάλες,πιο σέξυ,πιο έτοιμες να αποχωριστούν το αρκουδάκι τους για μια ερωτική αγκαλιά.Στην προσπάθεια τους αυτή πολλές φορές υπερτονίζουν χαρακτηριστικά,που νομίζουν,ότι τις κάνουν ενήλικες γυναίκες.Όσο για τα νούμερα,δεν καθορίζει μόνο η αγορά τα γούστα μας.Καθορίζουμε κι εμείς τα δικά της με το πορτοφόλι μας.
#1 Αγαπητέ φίλε,μάλλον οι ψυχολογικές επισκευές σου προχωρούν επιτυχώς και ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις σε έτερη περιοχή,ταχυδρομωντας στο παρελθόν αρκετές από τις εμπειρίες που σε εμπόδιζαν να προχωρήσεις,επεξεργασμένες επί το βέλτιστον.Μπράβο σου!
#7"Πες καμία ιδέα πέρα απο το να το αποφεύγουμε όπως ήδη κάνουμε και να μην απαντάω σε περίπτωση που την γυρίσουν από μόνοι τους εκεί την κουβέντα. Γενικά, πέρα από αυτά είναι καλά παιδία και ο φίλος μου τους αγαπάει και με τα ελλατώματα τους, αλλά φοβάμαι πως κάποια μέρα θα μιλήσει και αυτός και θα γίνουν από δυο χωρία χωρίατες."αμαν ο οτοκορεκτορας με τα χωρία, τις δουλείες και τα παιδία!μετα, το μονοτονικο μου σας πειραξε ;pη βαλτε τονους σαν ελληνικα, η μην βαζετε.εγω δεν θα ειμαι τοσο απολυτη οσοη λενα κι αυτο γιατι ξερω οτι οι φιλοι απο το δημοτικο (κι οχι απ το πανεπιστημιο), ειναι σχεδον στην κατηγορια οικογενεια- αδερφια. μπορει να σιχαινεσαι τις αποψεις τους, αλλα δεν μπορεις να τους σιχαθεις σαν ατομα λογω των αποψεων, γιατι σε χτυπαει το "αιμα"... (καλα, μην κλαψετε. οχι και τοσο πολυ, αλλα στο περιπου). θα βρεις τα "καλα" τους, που ολοι εχουμε, και δεν θα τους ξεγραψεις.τα καλα νεα ειναι, οτι με τον φιλο σου συμφωνειτε στις αποψεις, επομενως το προβλημα σου ειναι εξ αντανακλασεως, δεν το χεις μεσα στο σπιτι σου.τα κακα νεα ειναι οτι ειναι παρα πολυ εκνευριστικο και το να συμβαινει και το να μην μπορεις ν ανοιξεις το βρωμοστομα σου και να τους παρει ο διαολος.για μενα, κανεις καλα που δεν ανακατευεσαι, γιατι ειναι δικοι του φιλοι και θα τον εκθεσεις αν τους ξεχεσεις χωρις αυτος να εχει ποτε παραπονεθει.αυτο δεν σημαινει οτι υποχρεωνεσαι σε μονιμη μουγγα αν αποφασισεις να στηριξεις τις αποψεις σου. αλλα δεν χρειαζεται να τους διαολοστειλεις εσυ αν δεν το κανει εκεινος, θα ειναι πολυ βαρβαρο για τον φιλο σου.ΑΝ πραγματικα συμφωνει μαζι σου ο φιλος και δεν παιζει θεατρο επειδη σε ντρεπεται, προφανως θα βγαινει κι αυτος απο τα ρουχα του , αλλα τον τραβαει το παιδικο συναισθημα.αντι να απαιτησεις ξεκαθαρισματα και ξεχεσματα, δραστηριοποιησε ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ και δικες του, με ανθρωπους με ωραιες αποψεις. αφενος θ αρχισει να ασχολειται ολο και περισσοτερο μαζι τους οταν δει τι καλα ειναι να μην συγχιζεσαι, αφετερου μπορει και να απομακρυνθει τοσο πολυ οταν καλομαθει που πρακτικα θα ξεκοψει χωρις ν ανοιξει μυτη, αφετριτου, δεν θα συγχιζεσαι.καμπανακι:βασικη προυποθεση να διαφωνει πραγματικα , οπως προειπα..
#4.Ε,μα θα το πια,γιατί θα σκάσω.Θα στέλνατε ερώτηση στη Λένα για οσφυαλγία ή πονόδοντο;Δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά,αλλά μάλλον όχι.Θα πηγαίνατε στον κατάλληλο γιατρό.Κι η ψυχική νόσος γιατρό θέλει.Καταλαβαίνω,ότι είναι ταμπού.Όσοι όμως στέλνετε για τέτοιο θέμα,αφορά κάποιον πολύ δικό σας άνθρωπο.Για εκείνον τον άνθρωπο,που ζούμε μαζί του,που τον αγαπάμε,πρέπει να ξεπερνάμε το φόβο μας και τις προκαταλήψεις μας.
#3# εγω δεν καταλαβα γιατι αποτελει κομματι του προβληματος η 3?? Ρωταει αν ειναι θεμα παιδειας και τ πρεπει να αλλαξει για να γινουμε πιο ανοικτομυαλοι,η απαντηση ποια ειναι?
#6Πάντως το μακιγιάζ είναι φοβερό πόσο αλλάζει τους ανθρώπους.Έπεσα τυχαία πριν μήνες στο you tube σε κάτι βίντεο μιας ξένης διάσημης makeup artist κάποιων ξένων σταρ (δεν θυμάμαι ποιας χώρας, ίσως κάποιας βαλκανικής ή σκανδιναβικής), η οποία έβαφε on camera βήμα-βήμα κάποιες local σταρ. Το βίντεο ξεκινούσε με τις ηθοποιούς άβαφες με μαύρους κύκλους και θαμπό δέρμα με στίγματα, όπως δηλαδή είμαστε και εμείς οι κοινές θνητές κάθε πρωί και κατέληγαν στο τέλος να δείχνουν συγκλονιστικά πανέμορφες!!! Οπότε, έχω σταματήσει να πιστεύω στην φυσική ομορφιά όλων των ηθοποιών γιατί τελικά όλα είναι θέμα μακιγιάζ, μαλλιών και styling…
#4 Ορθά κοφτά,δεν μπορείς.Θα εξεταστεί από ψυχίατρο,ο οποίος θα συνταγογραφήσει την φαρμακευτική αγωγή και θα τον αναλάβει.Διαγνώσεις εκ του μακρόθεν δεν γίνονται.Πόσες φορές να το γράψουμε παιδια;Το συγκεκριμένο θέμα είναι ιατρικό και γιατρός επιλαμβάνεται .Χρειάζεται χρόνος πάντως για να ρυθμιστεί κάποιος, παρακολούθηση, συνέπεια στην φαρμακευτικής αγωγή και ψυχοθεραπεία.Ξαναγράφω,είναι αρμοδιότητα ψυχίατρου.Μόνο.
#7 Ανοιχτομυαλος και μορφωμένος και τέτοιου επιπέδου φίλοι δεν συμβαδίζει με τίποτα.Ή δεν τον αξιολογεις σωστά ή οι φίλοι του ,μοιραία μετά από εύλογο χρονικό διάστημα θα ανήκουν στο παρελθόν καθ ότι ρατσιστές, οπισθοδρομικοί ,φαλλοκρατες και συντηρητικοί .Πόσο πολύ μπορεί να υπερκεράσει το βαθύ συναίσθημα Όλα αυτά;
#7 Αυτά που περιγράφεις, δεν είναι ελαττώματα. Ελάττωμα είναι π.χ. να είσαι ανυπόμονος, γκρινιάρης, ισχυρογνώμον, και άλλα τέτοια. Είναι δηλαδή πράγματα που έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα σου και όχι με τις αντιλήψεις και την κοσμοθεωρία σου (παιδεία). Τους φίλους τους επιλέγεις βάσει των παραπάνω. Μπορεί να αντέχεις κάποιον που είναι π.χ. ανυπόμονος γιατί δεν «κλοτσάει» στον δικό σου χαρακτήρα αλλά πώς μπορείς να αντέξεις κάποιον που έχει τελείως διαφορετικές αντιλήψεις από εσένα, που υποστηρίζει έναν άλλον κόσμο από αυτόν που θες εσύ να ζεις; Δεν μας λες την ηλικία σας. Αν το αγόρι σου είναι πολύ κοντά στα εφηβικά του χρόνια, είναι κάπως λογικό να μην έχει αποκοπεί ακόμα από τους παιδικούς του φίλους γιατί νιώθει ότι τα δεσμά είναι ακόμα ισχυρά. Αν απέχει αρκετά από την εφηβεία, κάτι δεν πάει καλά.
#4 Ο Αδελφός σου πρέπει να παρακολουθείται από ψυχίατρο και να παίρνει την φαρμακευτική του αγωγή. Δυστυχώς, στην περίπτωση του αδερφού σου δεν μπορείς να κάνεις κάτι από αυτά που περιγράφεις. Δεν μπορείς να τον ‘συνεφέρεις’ και ούτε ενδείκνυται πάντα να λες στον ασθενή ότι αυτά που πιστεύει δεν είναι η πραγματικότητα. Αυτό είναι δουλειά του ψυχιάτρου που τον παρακολουθεί και χρειάζεται λεπτό χειρισμό. Αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ είναι να είσαι δίπλα του και να του το δείχνεις. Να τον στηρίζεις σε ό, τι αφορά στις επισκέψεις ιατρών και την λήψη φαρμάκων. Η σχιζοφρένεια είναι μία ασθένεια που με την σωστή λήψη φαρμάκων και την παρακολούθηση από τον ιατρό μπορεί να ελεγχθεί και να περιοριστεί. Θα υπάρξουν όμως σκαμπανεβάσματα, με υποτροπές και με καλές περιόδους.Επίσης , θα ήθελα να πω πως είναι αυθαίρετο να μιλάμε για σχιζοφρένεια εάν δεν έχει υπάρξει σχετική διάγνωση από ψυχίατρο. Αναφέρεις μεν κάποια συμπτώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα σχιζοφρένεια. Σου εύχομαι ολόψυχα καλό κουράγιο!
#3Ο μορφωμένος άνθρωπος μπορεί να είναι -για διάφορους λόγους- και φοβικός (για την προσωπική του υγεία ή του παιδιού του κ.λπ.) και το μεταφράζει μ’ αυτόν τον τρόπο (ξεματιάσματα/χάντρες και λοιπά κολοκύθια), θα μπορούσαμε να τολμήσουμε να πούμε ότι υπάρχει μία δόσιν OCD σ’ όλο αυτό (αλλά μπορεί και να είναι παρακινδυνευμένο). Μπορεί να επικαλούμαι την αρχή Λενμφού, αλλά θυμάμαι είχα περάσει μία (μικρή ευτυχώς) περίοδο, ως παιδί, που «έπρεπε» να κάνω τον σταυρό μου σε κάθε προσκυνητάρι/εκκλησία κ.λπ στο δρόμο που έβλεπα, κι αυτό ήταν από τα έσω ορμώμενο (όχι επιβληθέν από το περιβάλλον) και είχε, σαφώς, στοιχεία OCD [όπως (ένα από τα πιο light παραδείγματα)η αίσθηση του χτυπήματος του ξύλου, όταν ακούς κάτι κακό, για να μην συμβεί το κακό σε σένα και τους οικείους σου].Εσύ, όμως, πραγματικά εξερράγης (μικροαστή καρακατίνα;;;). Ίσως θα ήταν καλύτερο να της πεις, ήρεμα και καλά, σε κάποια άλλη στιγμή, ότι το θέμα με την περίοδο σε έθιξε κι ότι είναι κρίμα νέα κοπέλα να υποστηρίζει (έμμεσα) την ιστορική/ πολιτισμική/θρησκευτική (σε αρκετούς πληθυσμούς τλχ) «μιαρότητα» της περιόδου.Επίσης έχω την αίσθηση ότι αρκετοί μπερδεύουν τους τύπους και τις δεισιδαιμονίες (και τις παπαριές των παπάδων και εκκλησιαστικής διοίκησης) με βαθιά δομικά πράγματα στην οργάνωση των ανθρωπίνων κοινωνιών, μέρος των οποίων (κακώς ή καλώς) είναι και οι θρησκείες (είτε το παραδέχονται, είτε όχι). Και άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τις επιμέρους θεωρίες υπάρχουν ενδιαφέροντα στοιχεία στα κάτωθι links. Γιατί και «εξουσία» μπορεί να λέμε, αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο αντιλαμβανόμαστε πώς/τι είναι αυτή:http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/religions/marios_mpegzos_psychology_of_religion.htmhttp://antifono.gr/portal/κατηγορίες/θεολογία-θρησκειολογία/γραπτός-λόγος/2523-Ζιράρ-χωρίς-Μεταφυσική.htmlκαλή ανάγνωση :-)