Ο Tιμ Ροθ αποκάλυψε πως ο παππούς του κακοποιούσε σεξουαλικά εκείνον και τον πατέρα του

Ο Tιμ Ροθ αποκάλυψε πως ο παππούς του κακοποιούσε σεξουαλικά εκείνον και τον πατέρα του Facebook Twitter
Photograph: John Francis Peters for the Guardian
13

Σε μια δήλωση που έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη αίσθηση προχώρησε ο γνωστός ηθοποιός Tim Roth που αποκάλυψε σε συνέντευξή του πως τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον παππού του.

Ο ηθοποιός έχει ξαναμιλήσει στο παρελθόν για το ότι έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που κατονομάζει το ποιος ήταν αυτός που τον κακοποίησε όπως επίσης πως έχει συμβεί το ίδιο και στον πατέρα του.

«Ο πατέρας μου ήταν ένα κακοποιημένο παιδί και είχε μια φρικτή παιδική ηλικία και το είχε πάρει πολύ σοβαρά όλο αυτό» είπε ο Roth, μιλώντας στη εφημερίδα Guardian στο πλαίσιο της προώθησης της νέας τηλεοπτικής σειράς «Rillington Place» στην οποία πρωταγωνιστεί.

Ο 55χρονος ηθοποιός έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν ήταν ο πατέρας του που τον κακοποιούσε -όπως συμβαίνει στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο «The War Zone» (1999) όπου ένας πατέρας κακοποιεί την κόρη του- αλλά πως και οι δύο υπήρξαν θύματα κακοποίησης από τον παππού του. 

«Τον κακοποιούσε. Και κακοποιούσε κι εμένα. Αλλά εγώ δεν κακοποιήθηκα από αυτόν [τον πατέρα μου]. Με κακοποίησε το ίδιο άτομο που κακοποίησε και εκείνον... Ήταν ο πατέρας του. Ήταν ένας γ.. βιαστής. Αλλά κανένας τόλμησε να μιλήσει. Κανείς μας δεν ήξερε τι να κάνει. Γι' αυτό έκανα την ταινία "The War Zone"» λέει ο Roth. 

«Η δημιουργία αυτής της ταινίας ήταν μια λυτρωτική εμπειρία για μένα. Μπορεί να σου συμβούν διάφορα πράγματα στη ζωή, αλλά δεν χρειάζεται να θεωρείς τον εαυτό σου θύμα. Πρέπει να βλέπεις τον εαυτό σου σαν επιζώντα και για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να βρεις το κουράγιο να μιλήσεις», κατέληξε.

* Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Tate Britain αποκαθιστά τις παραγνωρισμένες, λησμονημένες γυναίκες καλλιτέχνιδες με μια ιστορική έκθεση

Πολιτισμός / Λησμονημένες γυναίκες καλλιτέχνιδες που έσπασαν τα όρια

Η Tate Britain αποκαθιστά τις παραγνωρισμένες Βρετανίδες καλλιτέχνιδες, με έργα από το 1520 μέχρι το 1920, σε μια ιστορική έκθεση αφιερωμένη σε εκείνες που ξεπέρασαν ανυπέρβλητα εμπόδια.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Οι Queen διαπραγματεύονται με τη Sony τον κατάλογό τους για ένα δισ. δολάρια

Πολιτισμός / Οι Queen διαπραγματεύονται με τη Sony τον κατάλογό τους για ένα δισ. δολάρια

Αν οι Queen πετύχουν το τίμημα του ενός δισ. δολαρίων, θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία του είδους της, ξεπερνώντας τα 500 εκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε η Sony για τον κατάλογο του Bruce Springsteen
NEWSROOM
Κορυφαίοι ξένοι και Έλληνες συγγραφείς στο 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Πολιτισμός / Κορυφαίοι ξένοι και Έλληνες συγγραφείς στο 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 100 ομιλητών από 17 χώρες και κεντρικό θέμα: «Ευρώπη, παρελθόν και μέλλον. Ματιές στη λογοτεχνία, τον πολιτισμό, την πολιτική», ο Δήμος Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης εγκαινιάζουν το 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, από τις 26 έως και τις 30 Ιουνίου 2024.
NEWSROOM
 Ιερώνυμος Μπος

Πολιτισμός / «Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων»: Ακούστε το τραγούδι που ζωγράφισε ο Ιερώνυμος Μπος στα οπίσθια ενός αμαρτωλού

Στα οπίσθια ενός αμαρτωλού -το έργο θεωρείται γενικά ως το σχόλιο του Μπος πάνω στο θέμα του θανάσιμου αμαρτήματος της λαγνείας- υπάρχει μια παρτιτούρα και βρίσκεται στο δεξιό κομμάτι του τρίπτυχου που θεωρείται είναι άποψη της Κόλασης
NEWSROOM
Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι απέκλεισε τον μαχητικό συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο από την Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

Πολιτισμός / Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι απέκλεισε τον μαχητικό συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο από την Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

Αντιδράσεις στην Ιταλία - Για «Πουτινική υποκρισία» κατηγόρησε την ιταλική αντιπροσωπεία που απέκλεισε τον Σαβιάνο ο Ιταλός συγγραφέας Σάντρο Βερονέζι και δήλωσε ότι δεν θα μεταβεί στην μεγαλύτερη έκθεση βιβλίου στον κόσμο
NEWSROOM
Λάνθιμος, Furiosa και Γιάννης Σπανός στους κινηματογράφους από αύριο

Πολιτισμός / Λάνθιμος, Furiosa και Γιάννης Σπανός στους κινηματογράφους από αύριο

Η προκλητική ανθολογία του Γιώργου Λάνθιμου, η νέα συμφωνία δράσης του Τζορτζ Μίλερ, μια έκπληξη από τη Γαλλία και ένα ωραιότατο ντοκιμαντέρ για τον Γιάννη Σπανό στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ