Είναι αυτή η ασφαλέστερη θέση σε ένα αεροσκάφος;

Είναι αυτή η ασφαλέστερη θέση σε ένα αεροσκάφος; Facebook Twitter
4

Παρόλο που σύμφωνα με το planecrashinfo.com η πιθανότητα να σκοτωθεί κανείς σε αεροπορικό δυστύχημα είναι 1 στα 4.7 εκατομμύρια, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εξακολουθούν να τρέμουν τις πτήσεις. Ωστόσο, όπως προκύπτει από κυβερνητική ανάλυση 586 πτήσεων στις ΗΠΑ στο διάστημα 1993- 2000, στην πλειοψηφία τους τα ατυχήματα είναι μη θανατηφόρα, καθώς σε δείγμα 53.487 επιβατών και πληρώματος, διαπιστώθηκε πως οι 51.207 επέζησαν-ήτοι ένα ποσοστό της τάξης του 90%.

Σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος πάντα θα αναρωτιέται αν υπάρχει τρόπος να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να επιζήσεις από αεροπορικό ατύχημα και αν τελικά υπάρχει κάποια θέση στο αεροσκάφος που θεωρείται πιο ασφαλής συγκριτικά με τις υπόλοιπες. 

Η απάντηση είναι διφορούμενη, καθώς οι κατασκευαστές αεροσκαφών υποστηρίζουν πως υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι παίζει ρόλο το πού ακριβώς κάθεται κανείς, λέγοντας πως όλες οι θέσεις είναι εξίσου ασφαλείς. 

«Είναι μια πανάρχαια πλέον ερώτηση. Απλώς δεν υπάρχει τρόπος να απαντηθεί» σχολίασε εκπρόσωπος της Federal Aviation Administration. «Μια θέση είναι το ίδιο ασφαλής με οποιαδήποτε άλλη» αναφέρει την ίδια στιγμή η ιστοσελίδα της Boeing.  

Ωστόσο, μια έρευνα της Popular Mechanics το 2007 που ανέλυσε όλα τα θανατηφόρα αεροπορικά ατυχήματα κι εκείνα όπου υπήρξαν επιζήσαντες, διαπίστωσε πως εκείνοι που κάθονται στις θέσεις πίσω από τα φτερά είναι οι πιο ασφαλείς. Τo ποσοστό επιβίωσης σε αυτήν την περίπτωση ήταν 69% έναντι ποσοστού 56% για εκείνες στο φτερό και ενός 49% για τις μπροστινές θέσεις του αεροπλάνου. Κάτι που αν μη τι άλλο, προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με το γιατί η Α' Θέση τοποθετείται πάντα στο μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους.

* Με πληροφορίες από Independent 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM