Γιατροί χωρίς φακελάκια στο σημερινό ‘Α μπα’

Γιατροί χωρίς φακελάκια στο σημερινό ‘Α μπα’ Facebook Twitter
26

________________
1.


"Αγαπητή Α, μπα
γιατί η ηλικία ενός ανθρώπου είναι ο πρωτος τρόπος παρουσίασης κάποιου? ""24χρονη γυναίκα έπεσε θύμα κλοπής"", ""40χρονος άνδρας έφαγε ληγμένα μαρούλια"",
"" 65χρονος εξαφανίστηκε ""κοκ.. Εκτός του ότι ακούγονται όλοι μεγάλοι σε ηλικία, (ακούω για 38χρονες και λέω αα την κακομοίρα την κυριούλα.. και μετα κοιτιέμαι στον καθρέφτη, δεσποινίς ετων 38 και είμαι πολύ μικρή ακόμη σε διαβεβαιώ!) , τι σόι κριτήριο είναι αυτο? Γιατί ας πούμε να μην λένε ""καστανός άνδρας λήστεψε την τράπεζα.."" ή "" πρασινομάτα γυναίκα διέπραξε εγκλημα πάθους.."" ή ""κύριος με 1.75 ύψος χάθηκε στην Κόρινθο..""? Είμαστε η ημερομηνία γεννησης μας? "-Λούκι Λουκ


Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ όταν ακούω μια ιστορία για κάποιον που δεν ξέρω, και από την ιστορία φαίνεται ότι ο πρωταγωνιστής είναι πολύ έξυπνος ή πολύ βλάκας ή παράξενος, το πρώτο πράγμα που ρωτάω είναι «πόσο χρονών είναι». Δεν είμαστε η ηλικία γέννησης αλλά από μεγαλύτερους περιμένεις περισσότερη σύνεση από τα παιδιά. Ας πούμε σκέψου το «40χρονος έφαγε σοβά νομίζοντας ότι είναι κέικ». Ή «93χρονος βρίσκει τραγικό θάνατο σε κόντρα αυτοκινήτων».

________________
2.


Ντράπηκα να ρωτήσω τις αεροσυνοδούς και ρωτάω εδώ! Γιατί ενώ βρισκόμαστε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε ελληνική εταιρία (aegean) οι εντολές για το πλήρωμα πχ απ τον πιλότο λέγονται στα αγγλικά??Θα το έχετε ακούσει οι περισσότεροι φαντάζομαι κατα την απογείωση-προσγείωση...Μερικοί επειδή τα λένε μασημένα στην αρχή νόμιζα οτι είναι συνθηματικά των ιπτάμενων(!!!)...μετά αντιλήφθηκα τα αγγλικά και γεννήθηκε μια απορία που πρέπει να μου λύσεις να την ξεφορτωθώ γιατί δν είμαι έτοιμη ακόμη για μαμά...- στριφτό, όχι στριμμένο


Μου φαίνεται πολύ περίεργο που ρωτάς γιατί είναι τα αγγλικά η διεθνής γλώσσα πτήσεων (και περιμένεις να αλλάζει μέσα σε κάθε χώρα). Αν σε παρηγορεί, οι Γάλλοι εννοείται πως αδιαφορούν.

________________
3.


"Θυμάσαι την εποχή που είχαμε τα παλιά σταθερά τηλέφωνα με το στρόγγυλο καντράν στο σπίτι και η σύνδεση δεν ήταν και τόσο καλή - άσε που στην αρχή σπάνια έπιανε γραμμή - όταν δεν ακουγόταν ο συνομιλητής μας λέγαμε 'πάρε λίγο το μηδέν'; τι γινόταν και η σύνδεση βελτιωνόταν; πού βοηθούσε το μηδέν; - sara

[via] Στις παλιές γραμμές (και τηλεφωνικά κέντρα) του ΟΤΕ, υπήρχαν αρκετές φορές πολλά παράσιτα. Η κλήση του μηδέν (ενώ μιλούσες) ήταν ένας μπακάλικος τρόπος να προσπαθήσεις να καθαρίσεις τη γραμμή, με το σκεπτικό ότι οι παλμοί από την κλήση του αριθμού, θα εξανάγκαζαν κάποιο "καθαρισμό" της γραμμής. Το μηδέν ήταν το νούμερο με τους περισσότερους παλμούς (10), οπότε και το θεωρούσαν την αποτελεσματικότερη λύση.
Το κόλπο μερικές φορές έπιανε, τις περισσότερες όχι.


[Δε θυμάμαι να έχει πιάσει ούτε μια φορά].

________________
4.


Αυτό το "sic" έχει γίνει λίγο μόδα τώρα τελευταία ή μου φαίνεται; Τώρα τελευταία το πετυχαίνω όλο και περισσότερο στο internet. Λες να έχει να κάνει με το γεγονός ότι καλπάζει η ημιμάθεια (άρα και τα λάθη του πρωτότυπου) ή απλά δεν ξέρουν να το χρησιμοποιούν και το κοτσάρουν όπου νά'ναι;- αμφιτρύων


Το δεύτερο. Νομίζω ότι νομίζουν ότι σημαίνει κάτι σαν «χα, χα» ή «κοίτα τι είπε ο βλάκας». Να η ευκαιρία, να ξαναθυμηθούμε όλοι τι είναι:


Η λέξη sic είναι λατινική και σημαίνει έτσι (ούτως). Χρησιμοποιείται συχνά μέσα σε παρένθεση, όταν μεταφέρεται κείμενο ή λόγος τρίτου για να τονίσει ότι η μεταφορά είναι πιστή. Χρησιμοποιείται για ιδιαιτερότητες ή λάθη, γλωσσικά ή νοηματικά, του πρωτοτύπου, προκειμένου να τονιστεί ότι τα λάθη ή οι ιδιαιτερότητες προέρχονται από τον αρχικό συγγραφέα και όχι από αυτόν που τα αναπαράγει.


Επίσης, συμπληρώνω ότι το «sic» δεν πρέπει να συγχέεται με το "chic", που είναι η «έξυπνη κομψότητα και η ιδιαίτερη εκλέπτυνση σε ντύσιμο ή σε τρόπους».


«Sik», δεν υπάρχει, εκτός από τις ταμπέλες σε συνοικιακές μπουτίκ περασμένων δεκαετιών.

________________
5.


"αγαπητή Λένα,
γιατί ο πρωινός ύπνος είναι ο πιο γλυκός?"- non-insomnia


Είναι ο τρόπος που έχει η φύση για να μας δείξει ότι δεν πρέπει να ξυπνάμε νωρίς.

________________
6.

τελικά πόσο πατάει η γάτα;- κάποιος

________________
7.


"Γιατί υπάρχουν τόσα πολλά
camping στην Καλαμπακα;"- AleaJactaEst

Έχεις ακούσει για τα Μετέωρα;

________________
8.


Είμαι νέος γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο. Δουλεύω άπειρες ώρες, προσπαθώ να διαβάζω τις υπόλοιπες και να έχω και μια κάποια προσωπική ζωή (που δεν έχω, αλλά λέμε τώρα). Οι ασθενείς κατά καιρούς μου δίνουν χρήματα τα οποία σταθερά τα αρνούμαι εκ πεποιθήσεως. Τώρα πλέον όμως δε βγαίνω. Χρειάζομαι βιβλία (πανάκριβα τα ιατρικά βιβλία, περί τα 400-600 τα καλά), ήθελα να πάω σε κανένα συνέδριο να δω κ τπτ άλλο, αν θες να μένεις σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις πρέπει να πληρώνεις συνδρομές σε περιοδικά (500-600 ετησίως), την εφορία ακόμη τη χρωστάω, οι εφημερίες πάνε για τρέχοντα έξοδα και λογαριασμούς, ο μισθός κατρακυλάει. Προχθές γύρισα πίσω ένα 50ευρω και σκεφτόμουν το κινητό που δε έχω πληρώσει ακόμη. Τη γουστάρω την ιατρική, ακόμη μετά από τόσα χρόνια, αλλά αυτό το γ@μημένο κράτος πώς περιμένει να μείνω ακέραιος και να μη καταλήξω να τα παίρνω???- FWP or not?

Δεν μου αρέσουν οι ηθικολογίες, δεν πρόκειται να κάνω. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν δηλώνω υπεράνω, και σίγουρα όχι υπεράνω χρημάτων – υπεράνω χρημάτων μόνο οι πλούσιοι είναι. Πες μας όμως τι σου λείπει τελικά, λεφτά για ιατρικά περιοδικά ή για την εφορία; Έχει μεγάλη διαφορά.


(Τώρα, δεν ξέρω, αλλά στην εποχή του ίντερνετ, πραγματικά χρειάζεται να αγοράζεις βιβλία, να είσαι συνδρομητής σε χάρτινα περιοδικά και να πηγαίνεις αυτοπροσώπως σε συνέδρια; Μη μου πεις ότι δεν υπάρχουν online συνδρομές, ή ότι υπάρχουν και κάνουν 600 ετησίως).

________________
9.


το σχόλιο σου για το Νικο Σαμαρα!!!


To σχόλιό μου είναι το εξής: χρειάστηκε να ψάξω το όνομά του στο google. Ο αθλητισμός δε μου αρέσει ούτε από την τηλεόραση.

________________
10.

"Γνωριζω μια κοπελα και μου αρεσει..το προχωραω.Μετα απο ωρες/μηνες γινεται το sex.

Μετα πρεπει να επικοινωνησω αν δε το θελω?
Αν δεν επικοινωνησω ειμαι μαλακας?
Αν επικοινωνησω μονο για να το κανω ειμαι παλι μαλακας?"- Νεος
"και επισης..

Αν δε θελω,πως γινεται να χαρακτηριστω μαλακας?"

Πολύ σε απασχολεί η υστεροφημία σου, νέε μου. Μη σκας και τόσο, οι περισσότερες θα σε ξεχάσουν πολύ γρήγορα.

________________
11.


Λατρεύω τον καφε. μπορώ να πινω ασταμάτητα και λεω το απογευμα να πινω decaf espresso που βρηκα γνωστης εταιριας με καψουλες. Ειναι οντως χωρις καφεινη η θα αρχισω να τρεμω σαν το ψαρι τα χαραματα?- coffe lover


Έχω την εντύπωση ότι όλα τα decaf περιέχουν ένα ποσοστό καφεΐνης, αλλά μπορεί να είναι και το 1/10, αναλόγως την επεξεργασία. Για δοκίμασε, να μας πεις.

________________
12.


"Γειά και χαρά σου λατρεμένη μου α, μπα!!!
Θέλω να σου κάνω μια πολύ πολύ σοβαρή ερώτηση.
Ορισμένες διαφημίσεις για υγρά πιάτων λένε ότι με ένα μπουκάλι μπορούν να πλυθούν για παράδειγμα 10000 πιάτα.
Και ερωτώ η δόλια, πως το ξέρουν και μας το λένε;; Ξεκίνησαν ένα ωραίο πρωί και άρχισαν να πλένουν;; Το έκαναν με τη μέθοδο των τριών - η μία σταγόνα τόσα πίατα, οι τόσες σταγόνες πόσο;;
Ή υπάρχει περιπτωση να μας κοροϊδεύουν;;
Σου στέλνω υπερατλαντικά την αγάπη μου!!!!"-μια_θαυμαστρια_σου


«Η διαφήμιση θα μπορούσε να περιγραφεί ως η επιστήμη της ανάσχεσης της ανθρώπινης νοημοσύνης για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προκειμένου να βγουν λεφτά». (Stephen Butler Leacock)


Ο Stephen Butler Leacock (1869-1944) ήταν Καναδός καθηγητής, πολιτικός επιστήμονας, συγγραφέας και ευθυμογράφος. Στις αρχές του 20ου αιώνα ήταν ο πιο διάσημος ευθυμογράφος του αγγλόφωνου κόσμου.

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ