Θεσσαλονίκη: Σε ξενώνες τα παιδιά των φαναριών

Θεσσαλονίκη: Σε ξενώνες τα παιδιά των φαναριών Facebook Twitter
2

Δεκαοκτώ παιδιά τα οποία εντοπίστηκαν από αστυνομικούς να καθαρίζουν παρμπρίζ σε δρόμους της Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκαν σε ξενώνες μη κυβερνητικών οργανώσεων. Η αστυνομία προχώρησε και στη σύλληψη εννέα αλλοδαπών που εμφανίστηκαν ως γονείς ή κηδεμόνες των παιδιών αυτών. Σε βάρος των συλληφθέντων (4 άνδρες και 5 γυναίκες) σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της επαιτείας και της έκθεσης. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, οι συλληφθέντες  είχαν υπό την επιμέλειά τους άλλους οκτώ ανήλικους, ηλικίας από 8 μηνών έως 17 ετών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, σε διάφορες διασταυρώσεις κεντρικών δρόμων, όπου συνήθως επαιτούν παιδιά των φαναριών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες έχασε τη ζωή της 9χρονη-παιδί των φαναριών-που χτυπήθηκε από λεωφορείο. Η σορός της παρέμενε στα αζήτητα του νεκροτομείου και είχε αποκαλυφθεί ότι την είχε φέρει στη χώρα κύκλωμα, με διαφορετικό όνομα από το πραγματικό της. Έρευνα της ΜΚΟ "Αρσις" είχε αποκαλύψει τα κυκλώματα εκμετάλευσης των παιδιών.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ