ΓΚΑΛΟΠ: Να δοθεί ο Παρθενώνας στον οίκο Gucci για μια επίδειξη μόδας;

ΓΚΑΛΟΠ: Να δοθεί ο Παρθενώνας στον οίκο Gucci για μια επίδειξη μόδας; Facebook Twitter
Φωτ.: Alexandros Michailidis / SOOC
22

Επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα επιθυμεί να πραγματοποιήσει ο διάσημος οίκος Gucci. Η πρότασή του οίκου για την επίδειξη μόδας, με φόντο το μνημείο, πρόκειται να συζητηθεί την Τρίτη 14 Φεβρoυαρίου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Το αίτημα της εταιρίας κατατέθηκεστην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών και αφορά τη διοργάνωση fashion show μπροστά από τον Παρθενώνα, την 1η Ιουνίου 2017. Παράλληλα, η εταιρία Gucci Gucci SpA (όπως αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη του ΚΑΣ) ζητά και τη χορήγηση άδειας για την κινηματογράφηση της επίδειξης. Το θέμα θα μπορούσε να έχει λήξει σε επίπεδο Εφορείας, όμως οι διοργανωτές ζήτησαν να συζητηθεί και στο ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο του ΥΠΠΟΑ. Ετσι, αύριο Τρίτη, τα μέλη του ΚΑΣ καλούνται να συζητήσουν επί της πρότασης και να εισηγηθούν τη γνωμοδότησή τους στην υπουργό Πολιτισμού, η οποία έχει τον τελευταίο λόγο.

  

Προφανώς και δεν θα υποκαταστήσουμε τους ειδικούς, κι ούτε το γκάλοπ μας έχει επιστημονικές αξιώσεις. Όμως πιστεύω πως έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε τις απόψεις των αναγνωστών μας. 

Απαντήστε στις δύο ερωτήσεις μας, κι αν θέλετε, πείτε τη γνώμη σας με σχόλιο:

Mικροπράγματα
22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ