Το όνομα «Άδωνις Γεωργιάδης» στο πακέτο με εκρηκτικά που βρέθηκε στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Το όνομα «Άδωνις Γεωργιάδης» στο πακέτο με εκρηκτικά που βρέθηκε στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
5

Το όνομα «Άδωνις Γεωργιάδης» υπήρχε ως αποστολέας στο δέμα με εκρηκτικά που εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πακέτο αναγραφόταν η διεύθυνση του πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Ακαδημίας στην Αθήνα.

Για πλήρη στοχοποίηση του Άδωνη Γεωργιάδη από τρομοκράτες, κάνουν λόγο συνεργάτες του αντιπροέδρου της ΝΔ, επισημαίνει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που επικαλείται ο Σκάι, δεν υπάρχει, προς το παρόν, κάποια επίσημη ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές. «Το υπουργείο απευθύνθηκε σε γερμανό αξιωματούχο που είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα στις δύο χώρες, ο οποίος δήλωσε άγνοια και ανέφερε ότι, αφού ενημερωνόταν, θα ενημέρωνε με τη σειρά του τις ελληνικές αρχές», είπε η ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι το δέμα εντοπίστηκε στο ταχυδρομικό γραφείο του γερμανικού υπουργείου και όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, περιείχε ένα «εκρηκτικό μείγμα» που χρησιμοποιείται συχνά από πυροτεχνουργούς και θα μπορούσε να προκαλέσει «σοβαρούς» τραυματισμούς.

«Είχε σχεδιαστεί ώστε να προκαλέσει σημαντικούς τραυματισμούς όταν θα ανοιγόταν το πακέτο», ανέφερε η αστυνομία, σύμφωνα με το Reuters.

Η αστυνομία απομάκρυνε όλο το προσωπικό από την ταχυδρομική υπηρεσία όταν εντοπίστηκε το πακέτο, που οι αστυνομικές δυνάμεις αρχικά χαρακτήρισαν «ύποπτο». Μια ακτινογραφία του δέματος δεν επέτρεψε να προσδιοριστεί το περιεχόμενό του και μεταφέρθηκε ως ασφαλή χώρο, όπου διαπιστώθηκε πως η ουσία που περιείχε ήταν επικίνδυνη.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα για τα Τέμπη: Εάν δεν απαντήσετε, υποβάλετε την παραίτησή σας

Ελλάδα / Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα για τα Τέμπη: Εάν δεν απαντήσετε, υποβάλετε την παραίτησή σας

Τι αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού στην επιστολή της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κοινοποιήθηκε και στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου
NEWSROOM