Ρώσος κοσμοναύτης είχε πάρει μαζί του στο διάστημα τα λείψανα αγίου

Ρώσος κοσμοναύτης είχε πάρει μαζί του στο διάστημα τα λείψανα αγίου Facebook Twitter
1

 

Ρώσος κοσμοναύτης είχε πάρει μαζί του στο διάστημα τα λείψανα αγίου Facebook Twitter

Ρώσος κοσμοναύτης που μόλις επέστρεψε στη Γη μετά την εξάμηνη παραμονή του στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έφερε πίσω μαζί του και τα λείψανα αγίου τα οποία επίσης είχε πάρει στο διάστημα.

Τα λείψανα του αγίου Σεραφείμ θα τοποθετηθούν τώρα και πάλι σε μια εκκλησία έξω από τη Μόσχα. Ο κοσμοναύτης που τα πήρε μαζί του στην αποστολή Σεργκέι Ριζικόφ, μίλησε για «θαύμα».

Όσο για το λόγο που τα λείψανα έκαναν αυτό το μεγάλο ταξίδι, τον είχε εξηγήσει πριν την εκτόξευση από το Μπαικονούρ, ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κίρο Πετρετσόφ, ο οποίος είχε πει:  «Πολλοί κοσμοναύτες είναι πιστοί. Και όταν ένας πιστός ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι – πολύ δύσκολο και σοβαρό - θέλει με κάποιο τρόπο να συγκρατήσει τον εαυτό του σωματικά και πνευματικά «.

Ρώσος κοσμοναύτης είχε πάρει μαζί του στο διάστημα τα λείψανα αγίου Facebook Twitter

Το λείψανο πέρασε 155 ημέρες σε τροχιά γύρω από τη Γη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον ISS. Τώρα θα του δοθεί μια τιμητική θέση στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως.

«Για εμάς τους κοσμοναύτες, αυτό είναι ένα ιερό γεγονός που θα ενισχύσει το πνεύμα μας,» είχε δηλώσει ο βετεράνος κοσμοναύτης Σεργκέι Ζαλιόταν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης των λειψάνων στις 16 Σεπτεμβρίου. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM