Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν να μας χαρίσει τα χρέη, δεν περιμέναμε πως, τελικά, θα τα χάριζε μόνο σε μεγαλοεπιχειρηματίες

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν να μας χαρίσει τα χρέη, δεν περιμέναμε πως, τελικά, θα τα χάριζε μόνο σε μεγαλοεπιχειρηματίες Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
26

Τις προάλλες οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κούλογλου, Παπαδημούλης και Κούνεβα σόκαραν πολύ κόσμο (δικαίως) επειδή καταψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο ένα κείμενο που καταδίκαζε τα αίσχη του Μαδούρο στη Βενεζουέλα. 

ΝΑΙ - ΤΟ ΚΑΤΑΨΉΦΙΣΑΝ (για σένα Αθηναϊκό Πρακτορείο το λέω, που έγραψες ψευδώς ότι απείχαν, και σε αντέγραψαν χιλιάδες ελληνικά ΜΜΕ - να πώς γίνεται η Προπαγάνδα). Παρακάτω είναι ο ισχυρισμός του ΑΠΕ και δεξιά η απόδειξη πως όντως ψήφισαν...

Τέλος πάντων, κάποιος θα πει τι μας νοιάζει τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για όσα γίνονται στου διαόλου τη μάνα, εδώ είναι το θέμα τι κάνει. 

Ας πούμε σήμερα στη Βουλή έφερε -και κατάφερε να περάσει- μια τροπολογία που μετά τις καταγγελίες παραδέχτηκαν κι οι ίδιοι ότι ήταν 'φωτογραφική' - είχε δηλαδή σκοπό να ευνοήσει συγκεκριμένα πρόσωπα, με δυο λόγια τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. 

Σε κοινοπραξία που συμμετέχει ο Σαββίδης πούλησαν και το Λιμάνι Θεσσαλονίκης, για το οποίο όταν θα πωλούνταν με πολύ μεγαλύτερο όφελος για το κράτος, αυτοί ως αντιπολίτευση έκαναν τον κακό χαμό. (Τώρα δεν κουνήθηκε φύλλο - μην πάει βέβαια το μυαλό σας ότι ήταν στημένες και υποκινούμενες οι αντιδράσεις τότε...) 

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν να μας χαρίσει τα χρέη, δεν περιμέναμε πως, τελικά, θα τα χάριζε μόνο σε μεγαλοεπιχειρηματίες Facebook Twitter

Πάντως το ότι ήθελαν να βοηθήσουν συγκεκριμένο επιχειρηματία -που ακούγεται πως θα πάρει και ΜΜΕ που θα στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ- μπορεί να είναι ο ορισμός της διαπλοκής, όμως άλλο με ενόχλησε περισσότερο. 

Σήμερα ήταν η μέρα που όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ υπερψήφισαν τη διαγραφή προστίμων για λαθρεμπορία εάν το αδίκημα είχε τελεστεί πριν η κρατική εταιρία εξαγοραστεί από κάποιον. (Να είμαστε σαφείς: ο τρόπος που παρουσιάστηκε από κάποιους αντικυβερνητικούς, ότι δήθεν χαρίζουν τα πρόστιμα σε κάθε λαθρέμπορο ή πως ο Σαββίδης έκανε την λαθρεμπορία ήταν ψευδής και παραπλανητικός.)

 Όπως είχαν τα πράγματα μέχρι σήμερα, παρότι ο Σαββίδης δεν είχε κάνει το λαθρεμπόριο, απ' τη στιγμή που αγόραζε μια εταιρία ήταν υπεύθυνος και για τα χρέη της, είτε λέει πως τα γνώριζε είτε όχι. Και ως δισεκατομμυριούχος, θα έπρεπε να τα αποπληρώσει. Είτε τα χάρισαν στον Σαββίδη είτε στον Δημοκίδη, το γεγονός παραμένει: 153 άνθρωποι εκλεγμένοι απ' το λαό για να πατάξουν τη διαφθορά και να σβήσουν τα χρέη του λαού, χωρίς καμία ντροπή υπερψήφισαν την τροπολογία σε ονομαστική ψηφοφορία. 

Ακουγόταν δηλαδή στην αίθουσα το όνομά τους κι αυτοί έλεγαν, ο ένας μετά τον άλλο, "ΝΑΙ" στην τροπολογία που λέει πως κάποιοι δισεκατομμυριούχοι που θα έπρεπε από δω και πέρα να πληρώσουν για λαθρεμπόριο εταιριών που τώρα κατέχουν, δε χρειάζεται πια να πληρώσουν.

Και ποιος θα τα πληρώσει τα πρόστιμα αν όχι ο νυν ιδιοκτήτης της εκάστοτε εταιρίας; Προφανώς κανένας. Ό,τι έγινε έγινε, κι όσο λαθρεμπόριο γίνει από εδώ και πέρα σε άλλες κρατικές εταιρίες, κανένα τίμημα δεν θα χρειαστεί να πληρωθεί όταν αποκρατικοποιηθούν. Δεν φτάνει που ξεπουλιούνται για ψίχουλα δηλαδή, αλλά δίνεται και δωράκι στους αγοραστές, που μπορεί να είναι Έλληνες αλλά το πιθανότερο είναι πως θα είναι Γερμανοί ή Κινέζοι. 

Φυσικά όλοι οι υπόλοιποι, απ' τους Δεν Πληρώνω, μέχρι αυτούς που ψήφισαν Τσίπρα για να καταργήσει ΕΝΦΙΑ και να μειώσει τους φόρους, πρέπει να πληρώσουν κανονικά τα χρέη τους, μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Ας είναι ήσυχοι πάντως. Αν ποτέ γίνουν δισεκκατομυριούχοι επενδυτές και βρεθούν με εταιρίες που είχαν παλιότερα πρόστιμα για λαθρεμπόριο, όλο και κάποιος καλός κυβερνητικός βουλευτής θα φροντίσει και γι' αυτούς...

Mικροπράγματα
26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ