Γάλλος καλλιτέχνης υποστηρίζει πως έβγαλε ταυτότητα με ψεύτικη φωτογραφία που έφτιαξε στον υπολογιστή

Γάλλος καλλιτέχνης υποστηρίζει πως έβγαλε ταυτότητα με ψεύτικη φωτογραφία που έφτιαξε στον υπολογιστή Facebook Twitter
1

Ένας Γάλλος καλλιτέχνης ισχυρίζεται πως κατάφερε να παραπλανήσει την κυβέρνηση χρησιμοποιώντας στην εθνική του ταυτότητα μια φωτογραφία που είναι φτιαγμένη εξ' ολοκλήρου σε υπολογιστή. 

Ο Raphael Fabre δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του και τον λογαριασμό του στο Facebook τις σχετικές φωτογραφίες, τις οποίες υποστηρίζει πως επεξεργάστηκε ο ίδιος μέσω υπολογιστή και στη συνέχεια συμπεριέλαβε στην αίτησή του τον Απρίλιο για να βγάλει την επίσημη γαλλική εθνική ταυτότητα. Η εικόνα είναι 100% τεχνητή και ψεύτικη, λέει ο ίδιος, και δημιουργήθηκε με ειδικό πρόγραμμα για σπέσιαλ εφέ, όπως αυτό που χρησιμοποιείται σε ταινίες και βιντεοπαιχνίδια. Όπως λέει, ακόμη και το πάνω μέρος του σώματος και τα ρούχα του είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας. Κι όπως εξηγεί, τελικά το «πείραμα» πέτυχε. Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες για τις διαστάσεις, τον φωτισμό και το μέγεθος που απαιτείται στις φωτογραφίες για ταυτότητα και τελικά κατάφερε να φτιάξει μια αληθινή ταυτότητα με μια επεξεργασμένη φωτογραφία του εαυτού του. 

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η σχέση που δεν έχει κανένας με το σώμα και την εικόνα... τα πάντα έχουν υποστεί ρετουσάρισμα, τροποποιήσεις και έχουν ωραιοποιηθεί. Πώς βλέπουμε σήμερα το σώμα και την ταυτότητα;», λέει ο Raphael Fabre, που εξηγεί πως το κίνητρο για το συγκεκριμένο πρότζεκτ ήταν το ενδιαφέρον του για τι διάκριση ανάμεσα στο τεχνητό και το αληθινό στην νέα ψηφιακή εποχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση της Γαλλίας δεν έχει ακόμη καμία επίγνωση για το πρότζεκτ του, το οποίο δημοσίευσε ο ίδιος στα social media την περασμένη εβδομάδα, αλλά «πολύ σύντομα θα συμβεί κι αυτό». Πριν λάβει την ταυτότητα, η φωτογραφία και η αίτησή του είχαν προβληθεί σε μια έκθεση στο Παρίσι στις αρχές Μαΐου. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως αν η ταυτότητά του είναι αληθινή ή όχι, αλλά σε περίπτωση που ισχύει τότε ο Raphael Fabre μπορεί να περηφανεύεται πως η τέχνη του είναι τόσο εντυπωσιακή που ξεγέλασε μέχρι και την κυβερνητικές αρχές. 

Με πληροφορίες από Mashable

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM