Τεχεράνη: Νέα αντικυβερνητική διαμαρτυρία- Δήλωση Γκάμπριελ υπέρ των διαδηλωτών

Τεχεράνη: Νέα αντικυβερνητική διαμαρτυρία- Δήλωση Γκάμπριελ υπέρ των διαδηλωτών Facebook Twitter
EPA
2

Μικρές ομάδες διαδηλωτών, ορισμένοι εκ των οποίων φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα, συγκεντρώθηκαν απόψε το βράδυ σε μια συνοικία στο κέντρο της Τεχεράνης, υπό τα βλέμματα ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικούς ειδησεογραφικούς ιστοτόπους και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Το πρακτορείο Fars, που πρόσκειται στους συντηρητικούς, μετέδωσε ένα βίντεο στο οποίο διακρίνεται ένα κίτρινο ταξί να φλέγεται και ένας άνδρας που κρατάει έναν πυροσβεστήρα προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά. Ένας ταραξίας πυρπόλησε το όχημα και έφυγε τρέχοντας, ανέφερε για το επεισόδιο αυτό το πρακτορείο Mehr.

Το υπουργείο Πληροφοριών, σε μια ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο Isna, ανέφερε ότι οι ταραχοποιοί και τα στοιχεία που προκαλούσαν ταραχές ταυτοποιήθηκαν και ορισμένοι από αυτούς συνελήφθησαν. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση αυτή, οι υπόλοιποι καταζητούνται και σύντομα θα αναληφθεί δράση εναντίον τους.

Διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί το βράδυ του Σαββάτου αλλά και την Κυριακή στην ίδια περιοχή, στο κέντρο της Τεχεράνης, φωνάζοντας συνθήματα κατά του καθεστώτος. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη από την πόλη Μασχάντ και επεκτάθηκαν τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γκάμπριελ καλεί την Τεχεράνη να σεβαστεί το δικαίωμα των ανθρώπων να διαδηλώνουν

Την ανησυχία του για τους θανάτους διαδηλωτών στο Ιράν εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απευθύνοντας έκκληση στην ιρανική κυβέρνηση να σεβαστεί τα δικαιώματα του λαού.

Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα είναι οι μεγαλύτερες που έχουν οργανωθεί στο Ιράν από το 2009, μετά την επανεκλογή του τότε προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Καλούμε την ιρανική κυβέρνηση να σεβαστεί τα δικαιώματα των διαδηλωτών να συγκεντρώνονται και να υψώνουν ειρηνικά τη φωνή τους τόνισε ο Γκάμπριελ. Μετά τις αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών, είναι ιδιαίτερα σημαντικό όλες οι πλευρές να αποφύγουν τις βίαιες ενέργειες, πρόσθεσε.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καζακστάν: Σε φυλάκιση 24 ετών ο πρώην υπουργός οικονομικών - Σκότωσε την αστρολόγο σύζυγό του

Διεθνή / Καζακστάν: Σε φυλάκιση 24 ετών ο πρώην υπουργός οικονομικών - Σκότωσε την αστρολόγο σύζυγό του

H δίκη του πρώην υπουργού προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ορισμένοι την θεώρησαν ως τη λυδία λίθο της υπόσχεσης που έχει δώσει ο νέος πρόεδρος της χώρας να ενισχύσει τα δικαιώματα των γυναικών
NEWSROOM
Γεωργία: Χάος και αστυνομική βία ενόψει έγκρισης του νομοσχεδίου περί «ξένων πρακτόρων»

Διεθνή / Γεωργία: Χάος και αστυνομική βία πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο περί «ξένων πρακτόρων»

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στην Τιφλίδα τους τελευταίους μήνες, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή τους επιδιώκει στενότερη σχέση με τη Ρωσία εις βάρος των σχέσεών της με τη Δύση
NEWSROOM
«Παγίδα θανάτου»: Οι γονείς εκατοντάδων Ισραηλινών στρατιωτών ζητούν ακύρωση της εισβολής στη Ράφα

Διεθνή / «Παγίδα θανάτου»: Οι γονείς εκατοντάδων Ισραηλινών στρατιωτών ζητούν ακύρωση της εισβολής στη Ράφα

Με επιστολή τους στον στον υπουργό Άμυνας και στον επικεφαλής του ισραηλινού στρατού δηλώνουν ότι η επίθεση στη Ράφα «δεν είναι τίποτα λιγότερο από απερισκεψία»
NEWSROOM
Η Πρώτη Κυρία της Βρετανίας Ακσάτα Μούρτι αποκαλύπτει: Προσπαθώ να μην διαβάζω τις ειδήσεις

Διεθνή / Η Πρώτη Κυρία της Βρετανίας, Ακσάτα Μούρτι, αποκαλύπτει: «Αυτός είναι ο ρόλος μου, να συνεχίσω την παράσταση»

Η Ακσάτα Μούρτι, κόρη Ινδού μεγιστάνα, είναι πλουσιότερη από τον βασιλιά Κάρολο -  «O Ρίσι είναι κολλημένος με τους κανόνες, εγώ είμαι πιο ελεύθερο πνεύμα», δήλωσε η Πρώτη Κυρία της Βρετανίας 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρόεδρος Βουλγαρίας για Βόρεια Μακεδονία: Δεν δεχόμαστε δηλώσεις που παραβιάζουν τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί

Διεθνή / «Ράπισμα» και από Βουλγαρία για ατόπημα προέδρου Βόρειας Μακεδονίας: Δεν δεχόμαστε δηλώσεις που παραβιάζουν τις συνθήκες

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, γεγονός που συνεπάγεται αντίστοιχες υποχρεώσεις και ευθύνες, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ
NEWSROOM