«Πάρτι» φοροδιαφυγής στη Μύκονο: Ελβετικά POS, ασφάλιση ΙΚΑ Ισπανίας και μη έκδοση αποδείξεων

«Πάρτι» φοροδιαφυγής στη Μύκονο: Ελβετικά POS, ασφάλιση ΙΚΑ Ισπανίας και μη έκδοση αποδείξεων Facebook Twitter
EUROKINISSI
11

«Λαβράκια» βγάζουν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατά τους ελέγχους που διενεργούν στη Μύκονο, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Τρίαινα».

Στη δημοσιότητα έρχονται απίστευτες ιστορίες φοροδιαφυγής, ενώ οι ελεγκτές επιβάλλουν 48ωρα «λουκέτα» και προχωρούν σε κατασχέσεις εισπράξεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατάστημα της Luis Vuitton στο κέντρο της Μυκόνου εντοπίστηκαν 2 POS συνδεδεμένα με την Ελβετία. Ακόμη ένα τέτοιο POS βρέθηκε στο κατάστημα της ίδιας εταιρείας που λειτουργεί στο Nammos Village.

Επίσης, στο κατάστημα της Louis Vuitton στο Nammos Village βρέθηκαν Ισπανοί εργαζόμενοι που ήταν ασφαλισμένοι στο Ισπανικό ΙΚΑ και τώρα ερευνάται η νομιμότητα της πρακτικής αυτής. Τα δύο POS κατασχέθηκαν.

Παράλληλα, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε στο κέντρο Καλούα στην Παράγκα της Μυκόνου, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις 3.500 ευρώ, ενώ στο κατάστημα τουριστικών ειδών που λειτουργεί στον ίδιο χώρο εμπορεύματα δεν είχαν τιμολόγια αγοράς. Στο κέντρο επιβλήθηκε 48ωρο «λουκέτο».

Ακόμη στο γνωστό εστιατόριο Κατρίν στο κέντρο της Μυκόνου κατασχέθηκαν οι ημερήσιες εισπράξεις ύψους 19.000, ευρώ διότι διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση είχε ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία ύψους 380.000 ευρώ.

«Λουκέτο» 48 ωρών επιβλήθηκε και σε μεγάλο πλυντήριο στη χώρα της Μυκόνου καθώς δεν είχε κόψει 67 αποδείξεις 13.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ