Μου άρεσε εδώ η Κατερίνα Στανίση

Μου άρεσε εδώ η Κατερίνα Στανίση Facebook Twitter
55

Την ακούσαμε στο ραδιόφωνο του ΚΤΕΛ, κι ήταν τόσο βαρύ και υπερβολικό το σκυλάδικο -δεν ξεχωρίζαμε λόγια- που ο Γ. αναρωτήθηκε μήπως αυτό το πράγμα ήταν παρωδία.

Και ήταν. Η Κατερίνα Στανίση (με το αζημίωτο) αυτοσαρκάζεται απολαυστικά σε μία διαφήμιση που πραγματικά ίσως να είναι η πρώτη του Τζάμπο που μου άρεσε - έβερ:

To απόλυτο κιτς, η ανυπόφορη μουσική, το σφαγμένο ζώο - πράγματα που τώρα με ξενίζουν αλλά ως παιδί -αναγκαστικά αφού έζησα σ' αυτή τη χώρα- θεωρούσα φυσιολογικά.

Μεταδίδει μια ανοιξιάτικη αίσθηση θαλπωρής, που υπάρχει βαθιά στο ελληνικό συλλογικό υποσυνείδητο, και περιγράφει/παρωδεί το ελληνικό Πάσχα -με την γλυκειά αφέλεια αλλά και ασφάλειά του- όπως το θυμόμουν από παιδί. 

Χωρίς βέβαια αυτήν την νονά...

55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

9 σχόλια
Το αρνι δολοφονημενο?Το εχετε καταλαβει οι δηθεν vegan(ετσι δεν σας λενε και στα χωρια σας?) οτι απλα εχετε γινει γελοιοι?Η διαφημιση οχι μονο κιτς δεν ειναι αλλα απλα τα σπαει.Μαθαμε το κιτς και το κοπαναμε οπου βρουμε.Και μηπως να κοβαμε λεω εδω στη lifo την προπαγανδα με τα "δολοφονημενα" καθε φορα ζωα που εντελως τυχαια καθε φορα τυχαινει να ειναι ζωα εκτροφης?
έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει αισθητική. το κιτς είναι υπέροχο αρκεί να είναι προσεγμένο. κι έχεις δίκιο, τα ζώα "εκτροφής" όταν τα σκοτώνουμε δεν είναι δολοφονία. δεν υποφέρουν το ίδιο με τα "ελευθέρας βοσκής". είναι διαφορετικά ζώα. χωρίς αισθητήρια όργανα.
τουλάχιστον σε αυτές τις περιπτώσεις το ζώο παρουσιάζεται ολόκληρο και κανείς δεν έχει ψευδαισθήσεις για το τι είναι, πως σφαγιάστηκε και τι εκπροσωπεί για τον άνθρωπο σαν τροφή και σαν σύμβολο στην χριστιανική πίστη. υπάρχει ρε παιδί μου μια κάποια ειλικρίνεια, ασχέτως αν είμαστε "οπαδοί" ή όχι.ενώ στα βιομηχανικά σφαγεία και εκεί που τα έχουνε κλεισμένα και στριμωγμένα και μετά στα σερβίρουν σαν fast-food, γύρο και οτιδήποτε άλλο, δίχως καμία μορφή, δίχως αναγνώριση και χωρίς να κάνει το υποσυνείδητό μας την σχέση με το ζώο, αυτό είναι που θα πρέπει να μας ενοχλεί περισσότερο. άλλωστε συμβαίνει κάθε μέρα και όχι μια φορά το χρόνο.
Καταντησαμε γραφικοι και αφηνουμε το φασισμο σε σας τους κρεατοφαγους που πιστευετε οτι επειδη απλα κ μονο περπατατε σε 2 ποδια και οχι σε 4 ειστε ανωτεροι απο τα υπολοιπα πλασματα της φυσης
Καλά όλα τα ευαίσθητα χορτοφάγα εδώ μαζεύτηκαν;; Το Ελληνικό Πάσχα σας πειράζει, το βρίσκετε φασιστικό και βάρβαρο ενώ το Ραμαζάνι και οι προσευχές των Αχμέτηδων στις πλατείες σας προκαλούν ονειρώξεις..... τα λόγια είναι περιττά.
Καλά όλα τα ευαίσθητα χορτοφάγα εδώ μαζεύτηκαν;; Το Ελληνικό Πάσχα σας πειράζει, το βρίσκετε φασιστικό και βάρβαρο ενώ το Ραμαζάνι και οι προσευχές των Αχμέτηδων στις πλατείες σας προκαλούν ονειρώξεις..... τα λόγια είναι περιττά.
Είναι τόσο ακριβής η απόδοση του concept "Ελληνικό Πάσχα" που μπορείς να μυρίσεις την τσίκνα και να νιώσεις την δυσπεψία! Μ' έκανε να θέλω να βγάλω εισιτήρια για εξωτερικό εν όψει του Πάσχα... αν είχα τα χρήματα, βεβαίως!
μας δουλεύεις ρε φίλε; που την είδες την θαλπωρή με το δολοφονημένο ζώο φάτσα φόρα; φρίκη.[Σχόλιο Άρη: Είναι όντως φρίκη - και κιτς.Καλώς ή κακώς όμως είναι όπως ήταν η παιδική ηλικία μας (ή έστω των περισσοτερων από εμάς). Και η επιστροφή στην παιδική ηλικία, με ανθρώπους μου που έχουν πεθάνει, με την κάψα της Κυριακής και όλα αυτά είναι που φέρνει τη θαλπωρή, για μένα.]
Δεν ξέρω τι είναι πιο άσχημο. Η αντιαισθητική εορτή του Πάσχα με τα κλαμπατσίμπαλα και τα λευκά φανελάκια σε αυλές με γκαζόν από το 193 πακέτο της ΕΕ ή η σιγουριά της πεποίθησης πως ένα μηρυκαστικό ζώο δολοφονήθηκε.
καλώς η κακώς η παιδική ηλικία της μάνας μου έχει να κάνει με τη χούντα, όταν μαζεύονταν στο κυριακάτικο τραπέζι είχαν τη φωτογραφία του βασιλέως και του παπαδόπουλου στο σπίτι τους οι γονείς της. ας κάνουμε μια διαφήμιση και με αυτά φάτσα φόρα να θυμηθεί η κακομοίρα την χαμένη παιδική της ηλικία. τι θαλπωρή.
ακριβώς! κι εμένα, καλώς η κακώς η παιδική ηλικία της μάνας μου έχει να κάνει με τη χούντα και όταν μαζεύονταν στο κυριακάτικο τραπέζι κάνανε συνεχώς ομοφοβικά αστεία οι άντρες και χαχανίζανε οι γυναίκες τους και τα καφρόπαιδά τους. Ας κάνουμε μια διαφήμιση και με αυτά φάτσα φόρα να θυμηθεί η κακομοίρα την χαμένη παιδική της ηλικία
Έλεος αυτή η ψωνίλα των χορτοφάγων...Λες και είναι κατόρθωμα να μην τρως κρέας και πρέπει να τους δώσουμε και βραβείο. Γιατί είστε πάντα θεόξινοι; Μήπως η έλλειψη καρνιτίνης έχει σοβαρές παρενέργειες στην πνευματική και ψυχική υγεία; Κι εγώ διαφωνώ με τον τρόπο που στοιβάζονται τα ζώα στις μεγάλες μονάδες παραγωγής αλλά μπορώ να επιλέξω να μη "φάω" από αυτούς. Άντε εύχομαι σύντομα level up σε αυτότροφους οργανισμούς.