Βόλος: Πλούσιοι και τσιφλικάδες έπαιρναν τα τρόφιμα για άπορους

Βόλος: Πλούσιοι και τσιφλικάδες έπαιρναν τα τρόφιμα για άπορους Facebook Twitter
7

Γαιοκτήμονες με μεγάλες καλλιεργούμενες εκτάσεις, κτηνοτρόφοι με σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα και εισοδηματίες με τεράστιες περιουσίες, βρέθηκαν, μετά από αιτήσεις τους, στις λίστες δικαιούχων και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων έτους 2013 του Δήμου Αλμυρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι του Δήμου Αλμυρού που διενήργησαν τη διανομή τροφίμων σε απόρους, δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας στις λίστες γνωστά άτομα στην πόλη του Αλμυρού για την οικονομική επιφάνειά τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με το myvolos.net, ορισμένοι για να μην εκτεθούν, έστελναν συγγενείς να παραλάβουν από τη διανομή τις σακούλες με τα τρόφιμα αξίας 120 ευρώ.  

Φοιτητές, νεολαίοι και άλλοι εθελοντές του Δήμου, βλέποντας τις στρεβλώσεις στη διαδικασία ενίσχυσης απόρων, αποφάσισαν να κινηθούν με διαφορετικό τρόπο και όσα τρόφιμα συλλέγουν να τα διαθέτουν σε οικογένειες ή άτομα που ζουν πραγματικά σε συνθήκες φτώχειας. Ο αντιδήμαρχος Αλμυρού κ. Θαν. Σαρρής διευκρίνισε πως οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για ένταξη στο πρόγραμμα δεν ελέγχθηκαν από επιτροπές του Δήμου καθώς οι λίστες δικαιούχων στάλθηκαν στο Δήμο Αλμυρού από την αρμόδια υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα σε Οικονομική Θεωρία, Υπολογιστές, Βιολογική Γεωργία

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα για τα μαθήματα ειδικότητας των υποψηφίων των ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν σήμερα στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
NEWSROOM