Στο σημερινό ‘Α, μπα’, η ρητορική ερώτηση της πενταετίας

Στο σημερινό ‘Α, μπα’, η ρητορική ερώτηση της πενταετίας Facebook Twitter
39

________________
1.


"Αγαπητή Α, μπα.
Είμαι 27 χρονών και τυχερούλα διότι έχω μια δουλειά που αγαπώ με καλό μισθό.
Περιμένω εδώ και καιρό να πάρει ο μπαμπάς του το εφάπαξ, ώστε να μπορεί να πληρώνει τις δόσεις του στεγαστικού δανείου που έχουν πάρει, και να μπορέσω επιτέλους να μείνω σε δικό μου σπίτι.
Όμως όταν φύγω δε θα μπορώ να τους βοηθάω οικονομικά.
Είμαι μεγάλη γαϊδούρα και παρτάκιας αν τους αφήσω να τα βγάλουν μόνοι τους πέρα; (και η μαμά μου δουλεύει). Στο κάτω κάτω εκείνοι με σπούδασαν, με φρόντισαν κλπ.
Απλά δε βρίσκω το λόγο και κυρίως δε θέλω να περιμένω άλλο για να μείνω σε δικό μου σπίτι."- Smirk

Αν οι γονείς σου με το εφάπαξ τα βγάζουν πέρα με τις δόσεις και την καθημερινότητα, είναι πολύ φυσικό να θέλεις να κουμαντάρεις τη ζωή σου μόνη σου, και οι γονείς σου θα χαρούν να σε δουν ανεξάρτητη. Γιατί δεν το συζητάτε; Μπορεί η απάντηση να σε εκπλήξει.


Μετά φρόντισε να βγάλεις κι άλλα λεφτά, ώστε στο μέλλον να μπορείς να τους βοηθήσεις.

________________
2.


A, μπα, τα είχα με ένα παιδί, χωρίσαμε και μετά από καιρό γνώρισα τον πρώην του. και σε ρωτάω, που είναι το κακό στο να βγαίνεις με τον πρώην του πρώην σου; είτε ερωτικά είτε χαλαρά απλώς για μια γνωριμία;- ξετσιπωτος πρωην

Ξέρω ότι υπάρχουν κάτι σχετικοί άγραφοι νόμοι αλλά μου είναι ακατανόητοι. Κανείς δεν ανήκει σε κανέναν και όποιος θίγεται από την πορεία των ζωών των πρώην να το κάνει γαργάρα, γιατί η ζωή συνεχίζεται ωραιότατα και χωρίς τη γνώμη του. Δεν είμαστε σκυλιά, να μαρκάρουμε τις περιοχές μας.

________________
3.


"Αγαπητή Α,μπα

Θα ήθελα να σου ζητήσω να τραγουδήσεις το ρεφρέν του je veux σε βιντεάκι και να μας στείλεις το link-prince myshkin


Πολύ ήθελα να το κάνω, αλλά είχα κανονίσει να τρίψω τα μάγουλά μου με θρυμματισμένο γυαλί.

______________
4.


Αξίζει να δουλεύεις "σαν το σκυλί" για 350 ευρώ, ενώ τα αφεντικά σου κυκλοφορούν με mercedes το λιγότερο κ χτίζουν βίλλες?- Μαρί(Κ)α

Ρητορική η ερώτηση, φαντάζομαι.

________________
5.


"Το ποστ στις 16/03 σχετικά με την ύπαρξη, με έκανε να σκεφτώ (κάτι που συμβαίνει συχνά έτσι κι αλλιώς) μια πολύ καλή μου φίλη που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα σε μικρή ηλικία και με βασανιστικό τρόπο. Έχω χάσει πολλούς δικούς μου ανθρώπους, αν και δεν έχω κλείσει ακόμα τα 30. Προσπαθώ να το φιλοσοφήσω, αλλά ο θάνατος δεν συνηθίζεται. Κάθε φορά νιώθω την ίδια απελπισία και ματαιότητα. Το κενό κάθε απώλειας σε ακολουθεί για πάντα και μερικές φορές είναι πραγματικά αβάσταχτο.
Επειδή εμπιστεύομαι το γούστο σου στα βιβλία Αγαπητή Α, μπα, μήπως έχεις να μου προτείνεις κάποιο καλό ανάγνωσμα για την αποδοχή του θανάτου/διαχείριση πένθους;
Σ' ευχαριστώ "-long gone


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το ερευνήσεις, αλλά το ποιός είναι αποτελεσματικός για σένα εξαρτάται από το σε τι πιστεύεις, από το ποιά είναι τελικά η προσωπική σου φιλοσοφία, που μπορεί να μην έχει χρειαστεί να αποφασίσεις ποιά είναι – τώρα ήρθε η ώρα. Πιστεύεις σε κάτι ανώτερο, σε ένα Μεγάλο Σχέδιο έξω από αυτό που βλέπουμε ή όχι; Είναι πολύ σημαντικό να είσαι ειλικρινής με το τι πιστεύεις για το θέμα, όσο και αν σε σοκάρει η απάντηση. Από αυτή εξαρτάται το ποιο βιβλίο θα σε βοηθούσε.


Αν ξέρεις, ξαναστείλε ερώτηση. Μια συμβουλή μόνο, μη ρωτάς αυτούς που έχουν άλλη κοσμοθεωρία, χάνεις το χρόνο σου. Για θεραπεία της κατάθλιψης έχω ακούσει μέχρι και το «τρέξιμο».

________________
6.


"Αγαπητή Α,μπα

Γιατί δεν γίνεται νομιμοποίηση της κάνναβης στην Ελλάδα;"- χυμός ροδάκινο

Όταν καταλαγιάσει αυτό το τεράστιο μαύρο κύμα συντηρητισμού που καβαλάει η Ευρώπη εδώ και τριάντα-σαράντα χρόνια, η εποχή του Μπους θα θεωρείται Μεσαίωνας, οι γκέι σταρ του σινεμά θα παίρνουν πια διαζύγια και οι φοιτητές θα έχουν τόσες γλάστρες με κάνναβη που οι μισές θα είναι διακοσμητικές. Εύχομαι να ζω για να το δω.

________________
7.


Εγώ κι αυτός φίλοι από τo εξωτερικό, γυρίσαμε Ελλάδα, σε διαφορετικές πόλεις, πάλι φίλοι. Υπόβοσκε κάτι από την αρχή αλλά ποτέ δεν εκδηλώθηκε. Πάμε μια εκδρομή, λέμε ο ένας στον άλλο τα προσωπικά μας σε "είμαστε φίλοι" φάση και το βράδυ παίζει ενα πολύ όμορφο πρώτο φιλί. Δεν συνεχίστηκε γιατί εγώ ήθελα να μη βιαστούμε και να το απολαύσουμε (μ'επιασαν και κατι κομπλεξ γιατι η πρωην του ηταν μοντελο κι ολο γι'αυτην μου ελεγε οταν λεγαμε τα προσωπικα μας). Την επόμενη μέρα των διακοπών, ήμουν γλυκιά, περίμενα να συνεχίσουμε αυτό που αφήσαμε στη μεση κι αυτός ηταν υποτονικος κι απομακρος. Τωρα εφυγε για την πολη του και γενικά πνίγεται στη δουλειά. Τι να κάνω; Μ'αρέσει κι απλά ήθελα να το πάμε αργά, πως να τον ρωτήσω ή να του εκφράσω τι αισθάνομαι χωρίς να το αισθανθεί ως "πίεση" ή ό,τι αλλο παιζει στο μυαλο ενός άντρα;- Μαρκέλλα

Ρε κορίτσια. Αυτός που καίγεται δεν είναι τόσο χαζός να σας λέει για την πρώην που είναι μοντέλο. Μέχρι εκεί, όλοι καταλαβαίνουν.


Εκτός από το «θέλω» και «δεν θέλω», που επιμένετε να αποσπάτε από τους άλλους, υπάρχει και το «μια θέλω και μια δε θέλω» και το «θέλω, αλλά δε σκάω κι όλας».

________________
8.


Είναι αλήθεια πως τελικά δεν μπορείς να τα έχεις όλα?- Θεία Λένα

Αν το ρωτάς στα σοβαρά, δε θα ήθελα να ήμουν στη θέση σου.

________________
9.

Λένα, από την πρώτη στιγμή που εισήλθα στη στήλη σου ( κ οχι απο την πρώτη στιγμή που σε είδα διοτι δεν σε έχω δεί) κατάλαβα πως είσαι το άλλο μισό. Δεν ξέρω γιατί έτσι απλά... Πιστεύω πως είναι της μοίρας μας γραφτό κάποια μέρα να συναντηθούμε τυχαία, άσχετα που μένουμε μερικά χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά. Α! κ κάτι τελευταίο. Είμαι κοπέλα. Αυτό ήθελα να πω. Εις το επανιδείν λοιπόν!- μικρή άρκτος

Αν το θελήσει το Μεγάλο Πνεύμα. Πάντως έχουμε πάνω από ένα «άλλο μισό». Αλλιώς την είχαμε βάψει, πολύ άσχημα.

________________
10.


εχω διαβασει διαφορα βιβλια , θρησκευτικα , φιλοσοφικα , επιστημονικα ... ενταξει και κανα μυθιστορημα με παθη και ερωτες ... αλλα εν κατακλειδι εαν ΟΛΑ αυτα τα βαλεις κατω , καταληγεις πως ΟΤΙ και εαν κανεις ειναι ματαιο , οτι μας συμβει βασιζεται σε μια σειρα ΤΥΧΑΙΩΝ στην ουσια συμβαντων που στην εν τελει δεν ξερεις εαν θα ερθει και εαν θα ειναι αυτο που θες ... τι ρωταω ... χμ , να δεχομαι οτι ερχεται ως το τελειο ή να αναρωτιεμαι εαν ειναι ? πχ μια κοπελα διαβαζει το μυνημα μου και μου στελει λεμε τωρα , μυνημα και τα βρισκομαστε ... θα πρεπει να "αναρωτηθω" εαν ειναι η τελεια ή να την ΘΕΩΡΗΣΩ ΤΕΛΕΙΑ ? εχω δοκιμασει και τα δυο αλλα ακρη δεν εβγαλα, ισως τα δοκιμασα με λαθος σειρα σε λαθος γυναικες χαχα , δεν ξερω ... αλλα ειπα να ρωτησω μπας και μαθω ... παντως τα τελευταια 10 χμμ ναι περιπου σχεδον 10 χρονια , αποδεχομαι την οποια σχεση ως ΤΕΛΕΙΑ !!!- nikolas

Τόσα βιβλία διάβασες, δεν κατάφερες να συλλάβεις την έννοια των πιθανοτήτων;


Δεν είναι ΟΛΑ τυχαία, ούτε είναι ΟΛΑ προγραμματισμένα, η ζωή σου δεν εξελίσσεται άσχετα με το τι κάνεις εσύ, πουλάκι μου.


Η δικιά σου δουλειά είναι να ξέρεις τι είναι αυτό που θέλεις και πού και πώς είναι ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ να το βρεις, είτε πρόκειται για καινούριες σαγιονάρες είτε για τη γυναίκα της ζωής σου. Το αν θα τα καταφέρεις τελικά, είναι όντως θέμα τύχης – που σημαίνει, αν οι πιθανότητες έρθουν με τα νερά σου ή όχι, το οποίο εξαρτάται από χίλιους δυο παράγοντες που δε μπορείς να ελέγξεις, από τον καιρό που κάνει μέχρι κάποιον που έπαθε λάστιχο, (όσοι δεν αντέχουν τόσο χάος μιλάνε για «Θεούς») οπότε ας πάμε πάλι στην αρχή: πρέπει να ξέρεις τι θέλεις και πού είναι πιθανό να το βρεις. Ας πούμε, αν ψάχνεις τη σαγιονάρα την καλή, με την καφέ χοντρή διχάλα, είναι πιθανότερο να τη βρεις στο 1975, οπότε μην τα βάζεις με την τύχη σου που δεν τη βρίσκεις πουθενά, και δεν σου φταίει η μπλε σαγιονάρα αντίντας που υπάρχει παντού.


Τώρα φοβάμαι ότι κάποιος θα μου πει «δεν είναι εύκολο να ξέρεις τι θέλεις». Μόνο που δεν είναι και δύσκολο. Μην ξεγελιέσαι από την ψευδαίσθηση των άπειρων δυνατοτήτων. Δεν έχεις άπειρες δυνατότητες. Έχεις μάλλον λίγες.

________________
11.


Αγαπητή Α,μπα κάνω πρακτική στο εξωτερικό και αντιμετωπίζω μια ιδιάζουσα κατάσταση. Ο υπεύθυνός μου στην πρακτική (αυτός 29,εγώ 22) μάλλον με φλερτάρει και μας έχουν πάρει όλοι στο ψιλό. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω αν όντως μου την πέφτει και περαιτέρω πώς πρέπει να το διαχειριστώ για να προστατέψω την υπόληψη μου και τις συστάσεις που με έστειλαν εδώ...για παράδειγμα λέει μπροστά σε όλους την πρώτη μέρα να πάω σπίτι του μια μέρα να πιούμε ένα λικέρ που έφερε και δεν μπορούμε να βρούμε εδώ, με περιμένει κάθε μέρα για να φάμε μαζί, μου είπε ότι είναι πολύ σέξυ να τρέχει μια κοπέλα με τακούνια, ότι το επόμενο αγόρι μου θα είναι πολύ τυχερό, μια μέρα που είχαμε βγει όλοι μαζί και είχε γίνει λίγο τύφλα με πήρε να χορέψουμε λιγο περίεργα κλπ κλπ. αυτό είναι 100% πέσιμο η απλά είναι ευγενικός; btw, ποτέ δε μου ζητησε να βγούμε ευθέως. όσο για τον περίγυρο, ακούω σχολιακια /αστειάκια από συναδέλφους του (ανωτέρους μου δηλαδή) και οι δικοί μου συνάδελφοι με ρωτάνε στη μάπα αν τρέχει κάτι..προχτές που του είπα πως δε μου αρέσει να με σχολιάζουν και νιώθω άσχημα, μου είπε πως έτσι είναι, όπως στα teamsports ,πειράζουμε ο ένας τον άλλο. Σκατοκατάσταση, και θέλω να φερθώ με σοβαρότητα και επαγγελματισμό....- χαμένη στη μετάφραση

Αχ, και να ζούσες στην Αμερική, θα έκανες μια μηνυσάρα που θα πήγαινε σύννεφο, με την αποζημίωση θα αγόραζες ένα ωραίο διαμερισματάκι.


Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Εκμεταλλεύεται το ότι είσαι μικρή και δεν ξέρεις πώς να αμυνθείς. ΠΡΟΣΕΧΕ. Ό, τι πεις και ό,τι κάνεις χρησιμοποιείται και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου. Οπότε είναι απαραίτητο να επιδιώκεις την ελάχιστη αλληλεπίδραση. Έχεις κάνει ήδη πολλά λάθη.


Μην του απαντάς αν δεν έχει η ερώτηση 100% σχέση με τη δουλειά, μην τρως μαζί του, μη χορεύεις μαζί του (αν είναι δυνατόν!!!), μην τον κοιτάς, μην κάθεσαι δευτερόλεπτο μαζί του αν δεν είναι άλλοι μπροστά, βρες δικαιολογίες, πήγαινε στην τουαλέτα, δεν είναι τόσο δύσκολο. Μην του λες «δε μου αρέσει να με σχολιάζουν και νιώθω άσχημα», αυτός μέσα στο σάπιο του μυαλό καταλαβαίνει ότι κάνεις τη δύσκολη. Πες «ξεπερνάς όρια και δεν το ανέχομαι». Αυτοί είναι συχνά θρασύδειλοι και όταν δουν αντίσταση βρίσκουν άλλο θύμα.
Τώρα στους συναδέλφους σου: ποτέ μα ποτέ μη δείξεις αμφιβολία για το αν φταις εσύ, διότι ΔΕ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ. Η συμπεριφορά του δεν είναι μόνο πέρα από τα όρια, είναι πέρα ως πέρα παράνομη. Είναι σα να σε κλέβει ή σα να σε χτυπάει, τόσο σοβαρό είναι. Δήλωσε απερίφραστα σε όποιον ακούει ότι η συμπεριφορά του σε βάζει σε δύσκολη θέση και σκέφτεσαι πώς θα το αντιμετωπίσεις. Να είσαι σοβαρή, μην χαζογελάς. Είναι σοβαρό το θέμα.


Αν συνεχίσει το θέμα ή χοντρύνει, δεν είναι κακή ιδέα ο δικηγόρος. Θα σου πει τι είδους αποδείξεις να μαζέψεις για να βρεις το δίκιο σου.


Τελευταία ερώτηση: στους γονείς σου το είπες; Σε φίλους;

________________
12.

Έχεις παρατηρήσει οτι μπορεί να κάνεις κάτι επανειλημμένα και όταν το κάνεις κάτι άλλο πάντα συμβαίνει ή δε συμβαίνει..πχ. Κάθε φορά που καθαρίζω το μπάνιο μου ο γκόμενος μου δεν έρχεται να με δει. Αυτός δεν το ξέρει οτι το κάνει, αλλά πάντα μα πάντα όσες φορές έχω καθαρίσει κάτι τυχαίνει και δεν μπορεί να έρθει. Και ας βρισκόμαστε στα φυσιολογικά μας σχεδόν κάθε μέρα. Ξόρκι? Να πετάξω το πιγκάλ και το σφουγγαράκι?- Μέρφι

Ξέρω τι εννοείς. Εγώ ας πούμε, κάθε φορά που πέφτω πάνω στα ζώδια, αλλάζω σελίδα.

39

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ