Ακύρωσαν οι ξένοι τις παραγγελίες φράουλας Μανωλάδας

Ακύρωσαν οι ξένοι τις παραγγελίες φράουλας Μανωλάδας Facebook Twitter
10

Στα ψυγεία μένουν οι φράουλες της Μανωλάδας καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews της Ηλείας υπάρχει κύμα ακυρώσεων των παραγγελιών από το εξωτερικό, μετά τα γεγονότα των προηγούμενων ημέρων στην περιοχή.

Το σάιτ αναφέρει ότι λόγω της ακύρωσης όλων των παραγγελιών οι φράουλες στοιβάζονται στα ψυγεία και οι παραγωγοί ζητούν άμεσα λύση: «Πρέπει άμεσα να βρεθεί μία λύση γιατί το πλήγμα για το προϊόν θα είναι μεγάλο αν χάσουμε την αγορά του Πάσχα» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Υρμίνη» Φώτης Κυριαζής και συνέχισε: «Τα ψυγεία μας είναι γεμάτα, το προϊόν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και πρέπει άμεσα να εξαχθεί. Ωστόσο, έχουμε πολλές παραγγελίες τις τελευταίες μέρες που έχουν ακυρωθεί και προσπαθούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών».

Ο κ. Κυριαζής δηλώνει επίσης στην ιστοσελίδα ότι θα επισκεφθούν την Αθήνα προκειμένου να γίνει σειρά συναντήσεων σε υπουργεία και υπηρεσίες για να διευθετηθούν τα θέματα των παράνομων εργατών και να συνεχιστεί η φετινή καλλιέργεια.

Μετά τα γεγονότα και τους ελέγχους, οι παράνομοι εργάτες δεν πηγαίνουν στα θερμοκήπια φοβούμενοι τη σύλληψη και την απέλαση. Η συγκομιδή συνεχίζεται μόνο σε καλλιέργειες στις οποίες απασχολούνται νόμιμοι εργάτες εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Κεφαλονιά- Γκανάς: «Δεν μας ανησυχεί- Πρέπει να περιμένουμε»

Ελλάδα / Σεισμός 4,1R στην Κεφαλονιά- Γκανάς: «Δεν μας ανησυχεί- Πρέπει να περιμένουμε»

Δύο ισχυροί σεισμοί 3,9 και 4,1 Ρίχτερ σε λίγες ώρες στην Κεφαλονιά - «Να περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανησυχία» επισημαίνει στη LiFO ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Αθανάσιος Γκανάς
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ