Εκεί που τους συμπαθούν πάνε διακοπές οι Γερμανοί

Εκεί που τους συμπαθούν πάνε διακοπές οι Γερμανοί Facebook Twitter
6

Οι Γερμανοί επιλέγουν τον τόπο διακοπών τους στο εξωτερικό με πολιτικά κριτήρια, όπως αποκαλύπτει έρευνα της  Travel Industry Club, στο πλαίσιο της οποίας, ρωτήθηκαν 204 στελέχη της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας.

Ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι το αντιγερμανικό κλίμα που διαμορφώνεται στις χώρες του Νότου, τους επηρεάζει αρνητικά στην επιλογή του προορισμού για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Στην περίπτωση της Κύπρου π.χ. το 87% εκτιμά ότι το νησί θα χάσει εφέτος μεγάλο αριθμό γερμανών τουριστών εξαιτίας των πρόσφατων αντιγερμανικών αντιδράσεων ενώ το 65% να σημειώνει ότι θα πρέπει οι Γερμανοί να επιλέγουν τον τόπο των διακοπών τους με γνώμονα «την στάση των ανθρώπων έναντι της Γερμανίας».

Δηλώνουν επίσης σε ποσοστό 87% ότι με την επιλογή του τόπου διακοπών τους θα πρέπει να στέλνουν κάθε φορά ένα μήνυμα διαμαρτυρίας ή συμπάθειας, ανάλογα με τα συναισθήματα σε διάφορες χώρες. Την ίδια ώρα το 51% εκτιμά ότι η επιλογή δεν θα πρέπει να γίνεται με πολιτικά κριτήρια.

Μόνο το 34% πάντως υποστηρίζει ότι οι γερμανοί δεν θα γίνονται δεκτοί «με ανοιχτές αγκάλες» στις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση.

Τα στελέχη που ρωτήθηκαν για την έρευνα, αναφέρονται ακόμη στον κίνδυνο που επιφυλάσσει για την συνοχή της ευρωζώνης το χάσμα μεταξύ των χωρών του Βορρά και του Νότου. Το 65% μάλιστα των ερωτηθέντων διακρίνει μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο ακόμη και διάσπασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «γάμος της χρονιάς» στη Βρετανία στις 7 Ιουνίου: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Ουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Ο 33χρονος Χιου Γκρόσβενορ είναι ο πλουσιότερος Βρετανός κάτω των 40 ετών και νονός του πρίγκιπα Άρτσι - Θα είναι καλεσμένος στο γάμο του ο πρίγκιπας Χάρι;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM