Ξέρεις, εγώ δεν είμαι τύπος για σχέση

Ξέρεις, εγώ δεν είμαι τύπος για σχέση Facebook Twitter
45

Σκηνή: Οne night stand. Μετά το σεξ, τσιγαράκι όταν χωρίς καμιά απολύτως

αφορμή εκείνος παίρνει το μοιραίο ύφος αλά Ζεν πρεμιέ και κάνει την δήλωση:

-Ξέρεις, εγώ δεν είμαι τύπος για σχέση...

 

Ας ξεκινήσουμε από αυτόν.

Αυτός λοιπόν,  θεωρεί απαραίτητο να της ξεκαθαρίσει ότι θέλει να ζει ελεύθερο πουλί γιατί το χει δεδομένο ότι επειδή έγινε το νταραβέρι, από την επόμενη μέρα το πρωί αυτή θα αρχίσει τα τηλέφωνα και τα μηνύματα και θα το δέσει σκοινί κορδόνι ότι ζούνε τον μεγάλο έρωτα.

Ίσως φταίει η μάνα του που ήταν καταπιεστική και σαν να μην έφτανε αυτό, του εμφύτευσε την ιδέα ότι καμιά γυναίκα δεν είναι αρκετά καλή γι αυτόν.  Ίσως φταίει ο πατέρας του που επειδή στην εποχή του τέτοια δεν είχε, φρόντισε να τον κάνει πρώτης τάξεως γαμιά για να βγάλει τα απωθημένα του.  Ίσως να χει επηρεαστεί από τα φιλαράκια του που προμοτάρουν αυτό το μοντελάκι. Ίσως πάλι να φταίνε τα φεγγάρια.

Αυτή, αντί να τον διαολοστείλει, παίζει το παιχνιδάκι του και έτσι συντηρεί τέτοιες συμπεριφορές. Γιατί θέλει να ναι κούλ και φευγάτη. Οι γυναίκες στην Ελλάδα του 2000 στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν επιτέλους τα ίδια δικαιώματα και ελευθερίες  με τους άντρες (και ήμαστε μακριά από αυτή την μέρα) αυτό που έχουν καταφέρει είναι να προωθούν τον σεξισμό.

Αυτός θα σηκωθεί να φύγει μέσα στην μαύρη νύχτα άρον-άρον γιατί άπαξ και μείνει  για το βράδυ είναι καταδικασμένος σε αιώνια σχέση. Τέτοια φοβία!

Αυτή,  θα νιώθει σαν πουτάνα γιατί ο τύπος την πήδηξε και έφυγε αλλά δεν θα πεί κουβέντα προκειμένου να το παίξει άνετη.

Το πρόβλημα δεν είναι το σεξ της μίας νύχτας, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει έλλειψη σεβασμού καταρχήν από μέρους του.  Ξέρεις κάτι φίλε, είναι ΟΚ να μείνεις για τη νύχτα.

Κατά δεύτερον το χειρότερο είναι οτι αυτή το δέχεται και δεν διεκδικεί τον σεβασμό που της αξίζει. Γιατί έχει επηρεαστεί από τις φιλενάδες της, γιατί έχει επηρεαστεί από τα κοινωνικά μοντέλα και θεωρεί ότι αν πει κουβέντα θα θεωρηθεί μυξοπαρθένα, κλαψομουνα  (και λοιπές σεξιστικές ορολογίες), γιατί την έχει δει Sex and the city την ιστορία.

Στο τέλος, όταν αυτός αποφασίσει να κάνει σχέση φυσικά θα προσπαθήσει να βρεί ένα  «καλό κορίτσι» και 'όχι μια εξώλης που του κάθεται από το πρώτο βράδυ (ναι αυτή είσαι εσύ, η κουλ γκόμενα).

Αυτή αφού καταλάβει το παιχνιδάκι, θα γίνει κάποια στιγμή το «καλό κορίτσι» στον επόμενο που θα γνωρίσει μπας και σταυρώσει σχέση.

Εν ολίγοις, κατά την γνώμη μου, Ο σεξισμός, που είναι βαθιά ριζωμένος στην Ελληνική κοινωνία, συνεχίζει να διαιωνίζεται δυστυχώς και από τα δύο φύλα.  Και αυτό διότι η προσπάθεια για ισότητα των δύο φύλων, όπως και πολλές άλλες μεγάλες ταχύτατες αλλαγές που έγινα στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, δεν έγινε σωστά. Έχουμε χάσει τον μπούσουλα παίδες.

Προσοχή: Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι αυτή είναι η μόνη και απόλυτη αλήθεια. Φυσικά υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις. Απλά θεωρώ ότι αυτή είναι μια πτυχή της Νεοελληνικής πραγματικότητας.

45

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ