Στο σημερινό ‘Α, μπα’: το όνομα που μας χαρακτηρίζει

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: το όνομα που μας χαρακτηρίζει Facebook Twitter
34

________________
1.


γιατί όλη μας τη ζωή πρέπει να έχουμε μόνο ένα όνομα;- youhou

Δεν πρέπει, είμαστε ελεύθεροι να το αλλάξουμε αν θέλουμε. Αν το αλλάξεις, θα καταλάβεις γιατί βολεύει να έχεις πάντα το ίδιο.

________________
2.


Δεν θέλω να ρωτήσω κάτι, αγαπητή α,μπα. Απλά να σε συγχαρώ και ευχαριστήσω. Ανακάλυψα τη στήλη σου πριν λίγες εβδομάδες και έκτοτε μου κρατά συντροφιά κάποιες δύσκολες ώρες, ορισμένες φορές απαντώντας και σε ερωτήματα και προβληματισμούς που απασχολούν και εμένα. Πιθανότατα θα επανέλθω άλλη στιγμή με ερώτηση-σχόλιο. Να περνάς πολύ όμορφα όπου και αν βρίσκεσαι, και να διατηρείς ακμαίο το πνεύμα και δροσερή την ψυχούλα σου.- Annie

Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πάρα πολύ! Δεν τολμώ να πιστέψω ότι κάποιος μπορεί να βρίσκει χρήσιμα αυτά που σκέφτομαι, είναι πολύ πέρα από τις προσδοκίες μου. Ο στόχος είναι να σας κάνω γελάτε – όχι ότι κι αυτό είναι εύκολο.

________________
3.


"Καλησπέρα.(Αρχικά ευχαριστώ για την προηγούμενη απάντηση.)

Πολύ ωραία στήλη. Μου φτιάχνεις την μέρα στη δουλειά και στη σχολή.

Αυτό που νιώθεις με κάποιον άνθρωπο, μια ασφάλεια, ένα γέμισμα του κενού, μια γαλήνη και ξέρεις ότι είσαι στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή, πολύ όμορφο είναι. Προσωπικά μου είχε λείψει. Αααα και αυτό που σου πιάνει το χέρι και χαμογελάς.

(μη με παρεξηγείς δεν είμαι του παραμυθιού, αλλά είναι στιγμές που όντως νιώθεις αυτά τα πράγματα και λες ωραία μέρα σήμερα, ας το απολαύσω.)

Ευχαριστώ."- Βουουουουουρ

 


....παρακαλώ; 

______________
4.


Δεν μπορώ να το αποδείξω αλλά η εμπειρία μου στη ζωή μού λέει ότι όσο πιο φτωχός κάποιος τόσο πιο πολύ αλληλεγγύη δείχνει προς τους φτωχότερους και δίνει και το υστέρημά του προκειμένου να τους βοηθήσει. Πιστεύεις ότι ισχύει αυτό και, αν ναι, γιατί;

Δεν πιστεύω ότι ισχύει. Πιστεύω ότι αυτοί που νιώθουν γεμάτοι μέσα τους και δεν έχουν ζήλιες, είναι πιο πιθανό να βοηθήσουν. Το «γεμάτος» και το «άδειος» αν εξαιρέσεις τους πολύ πλούσιους και τους πολύ φτωχούς, δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τα λεφτά.


Πάντως, για να πούμε και την αλήθεια, αν έχεις λεφτά είναι δύσκολο να καταλάβεις πότε κάποιος όντως χρειάζεται βοήθεια και πότε κάποιος σε δουλεύει και θέλει να σε κλέψει με τρόπο. Είναι αναμενόμενη η καχυποψία.

________________
5.


"Θα μπω κατευθείαν στο θέμα που έχει ως εξής. Πολύ καλή φίλη αρχίζει να ερωτεύεται έναν παντρεμένο με παιδιά ο όποιος την πολιορκεί με ομολογουμένως με πολύ ωραίο τρόπο εδώ και καιρό. Αρχικά τον απέφευγε εντελώς αν και τον συμπαθούσε. Αλλά αυτός επιμένει διακριτικά. Δυνατότητα να μην τον συναρτάει καθόλου δεν έχει καθώς έχουν κοινές παρέες από το χώρο εργασίας. Παράλληλα δε μπορεί να τον απειλήσει πως θα το πει σε κάποιον άλλον. Οπότε άρχισε να κολακεύεται. Ενώ είναι εναντία στις αρχές μ να μπαίνεις ανάμεσα σε ζευγάρια με παιδιά (αν και δε γνωρίζω το συγκεκριμένο ζευγάρι) εντούτοις έχουν δει πολλά τα μάτια μου τελευταία και για αυτό δεν έχω καμία πρόθεση να την κρίνω. Απλά να τη βοηθήσω. Ενώ γενικά πάντα ήταν άνθρωπος με πολύ λογική δε μπορώ να της πω να αφήσει αυτή την ιστορία πίσω της γιατί φαίνεται πως δε θα το κάνει. Εκτός αυτού μπορεί να είναι και ο έρωτας της ζωής της. Καμία γνώμη για το πώς θα το περάσει όλο αυτό με το λιγότερο κόστος; πως να το χειριστώ εκτός από το να της συμπαρασταθώ; υπάρχει τρόπος να καταλάβεις τις προθέσεις του άλλου; αν θέλει απλά να νικήσει την πλήξη του και θέλει κάτι πλατωνικό. Αν θέλει μόνο να πάει μαζί της. Αν το έχει σύστημα ή αν πραγματικά νιώθει κάτι (Btw η φίλη μ είναι ελεύθερη)
χείρα βοηθείας"

Θα μπω κι εγώ κατευθείαν στο θέμα: η φίλη σου θα χάσει περίπου δύο χρόνια και κάμποση από την αυτοεκτίμησή της. Όμως εσύ έχεις υπερεκτιμήσει λίγο το ρόλο σου. Η φίλη σου θα κάνει ό,τι θέλει να κάνει. Αν σε ρωτήσει για το θέμα, θα απαντήσεις. Αν ζητήσει βοήθεια, θα την δώσεις. Αν νομίζει ότι το ελέγχει, δε μπορείς να κάνεις τίποτα.

________________
6.


Οι Κύπριοι τα ελληνικά τα γράφουν έτσι όπως τα μιλάνε ή όπως μιλιούνται στην Ελλάδα;


Νομίζω ότι έτσι όπως τα λένε τα γράφουν, και προσωπικά δεν καταλαβαίνω ούτε τον γραπτό ούτε τον προφορικό λόγο. Πιο πολλά καταλαβαίνω στα ιταλικά.

________________
7.


το παρατσούκλι α,μπα είναι επιλεγμένο πολύ τυχαία ή είναι αδιαμφισβήτητα κάτι που έχει να κάνει μ εσένα και δεν αλλάζει; Είναι κάτι σαν τα γιουζερνέιμς, σόρυ για τα ελληνίγκλις, που τα σκέφτεσαι πόση ώρα και μετά από καιρό δεν σου φαίνονται και τόσο έξυπνα τελικά... ακόμα και τα γούστα μας αλλάζουν τελικά κι ας μην το καταλαβαίνουμε, να κάτι μικρό που το αποδεικνύει...- από πάνω

Δεν είναι καθόλου τυχαία επιλεγμένο και δεν πρόκειται να το αλλάξω, επίσης μου αρέσει ακόμα. Είμαι λίγο βαρετός τύπος.

________________
8.


Όταν γράφω σε χαρτί δεν κάνω ποτέ ορθογραφικά λάθη. Όταν γράφω σε κάποιο μέσο τεχνολογίας, οκ, και πάλι δεν κάνω ορθογραφικά, αλλά "κολλάω" στο πώς γράφονται μερικές λέξεις και πρέπει να κάνω την αντίστοιχη κίνηση στον αέρα σα να έγραφα σε χαρτί για να θυμηθώ πώς γράφεται μια δύσκολη λέξη. Λες να είναι θέμα συνήθειας και η νεότερη γενιά που από μικρή έχει συνηθίσει υπολογιστές και κινητά να μην κάνει λάθη (not) ; Πάνε 15 χρόνια που γράφω στα άνωθι κι εγώ κι ακόμη "κολλάω"..

Δεν γράφεις στο χαρτί όσο γράφεις στην οθόνη, οπότε δεν ξέρω αν γίνεται να τα συγκρίνεις αυτά τα δύο μεταξύ τους. Νομίζω ότι χάνω την ορθογραφία μου λίγο λίγο με τα χρόνια. Δεν φταίει το μέσο, οι τρύπες στον εγκέφαλο φταίνε.

________________
9.


Αγαπητή Α,μπα, τον τελευταίο καιρό οι κουμπάροι μου, με τους οποίους είμαστε φίλοι πολλά χρόνια, συμπαθούν πολύ και έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στον σύντροφο μου, σε βαθμό που αισθάνομαι ότι, αν δεν πήγαινα στις κοινές μας εξόδους και πήγαινε μόνος του, δεν θα τους ένοιαζε και πολύ...1ον αυτό πηγάζει από εγωισμό ή ζήλια; 2ον τί να κάνω; να αραιώσω την παρέα μαζί τους μέχρι να μου περάσει ή να μην δώσω σημασία στην αίσθηση μου αυτή; Υ.Γ. εκπληκτική η στήλη σου! και το γούστο σου στα βιβλία- διάβασα το the likeness που πρότεινες κι ενθουσιάστηκα :) -παρανοϊκή

Να μη ζηλεύεις καθόλου, σταμάτα αμέσως, ντροπή σου! Δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να ζηλεύει κάποιος τον σύντροφό του. Δεν τον διάλεξες επειδή σου αρέσει και τον θαυμάζεις; Θέλεις να τον θαυμάζεις, αλλά να μην είναι και καλύτερος; Τι μικροπρέπεια είναι αυτή, γιατί; Γιατί να υποκύπτεις στα κατώτερα σου ένστικτα ακόμα και όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά; Να είσαι περήφανη που κυκλοφορείς με άνετο και γοητευτικό άντρα. Αυτό να κάνεις.

ΥΓ. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε! Αν μου επιτρέπετε, συνιστώ σε όλους σας να δείτε το ντοκιμαντέρ "The Queen of Versailles" που λέει για μια οικογένεια που κατέκτησε το αμερικάνικο όνειρο και ξεκίνησε να χτίζει το πιο μεγάλο (σε τμ) σπίτι στις ΗΠΑ και μετά έσκασε η τραπεζική φούσκα. Αν κανείς ψάχνει βιβλίο, συνιστώ το «The Orphan Master's Son» του Άνταμ Τζόνσον, που γράφει για την Βόρειο Κορέα και πήρε Πούλιτζερ, διαβάστε περισσότερα εδώ

________________
10.

"αγαπητη μου α,μπα,
αν κ εχεις απαντησει νομιζω πολλες φορεσ σε παρομοιο ερωτημα σε ξαναρωτω για να το εμπεδωσω..γιατι κολλαμε σ αυτους με δεν μασ γουσταρουν απλα κ φτυνουμε αλλουσ που δειχνουν περισσοτερο ενδιαφερον?οεο"-δημητρα

Γιατί είμαστε εντελώς και απόλυτα πεπεισμένοι ότι είμαστε τόσο ξεχωριστοί, τόσο ιδιαίτεροι και τόσο μεγάλα κελεπούρια, που όλοι είναι καταδικασμένοι να υποκύψουν στη γοητεία μας. Είναι τόσο βαθιά ριζωμένο αυτό, που όταν συμβαίνει λέμε «ε, εννοείται» και σχεδόν το αγνοούμε. Τις (πολλές) φορές που δε συμβαίνει, γκρεμίζεται το σύμπαν μας, κάθε φορά με την ίδια ορμή, κάθε φορά σαν να είναι η πρώτη φορά.

Είναι αδύνατον να δεχτούμε ότι δεν μας θέλουν ΟΛΟΙ. Πώς γίνεται να κάνουμε σε κάποιον τη χάρη να τον ξεχωρίσουμε και να μην θέλει να το ανταποδώσει στο εκατονταπλάσιο; Δεν το καταπίνουμε με τίποτα. Με τι-πο-τα.

Όλη αυτή η μυθολογία του «ανεκπλήρωτου έρωτα» είναι αηδιαστικός, πρωτόγονος παιδικός εγωισμός με αφρό από αδικαιολόγητο ναρκισσισμό.

________________
11.


γιατί ο κόσμος καίγεται?- hdg

Γιατί πάντα κάποιοι έχουν το περιθώριο να χτενίζονται.

________________
12.


"Αγαπητή Α μπά,

Μπορείς να μου εξηγήσεις την κλασσική συμπεριφορά όταν ένας άντρας συναντάει μια παρέα να φιλάει σταυρωτά μόνο τις γυναίκες (κάποιες φορές να γυρνάει προς τους άντρες και να λέει ""εσάς δε σας φιλάω"") ;

Πάντα με ξενίζει αυτή η συμπεριφορά χωρίς να έχω κάτσει να συνειδητοποιήσω γιατί ακριβώς.. "-smooch

Πολύ καλά κάνει και σε ξενίζει. Είναι διότι η δήλωση που γίνεται σιωπηλά είναι «διότι δεν είμαι καμιά αδερφή α χα χα χα χα». Λες και μας νοιάζει.

Και τώρα, βοηθήστε όλοι τον Θανάση που ζητάει μερικά δευτερόλεπτα από το χρόνο σας!

*****Priority Message*****

 

Αγαπητή και Αγαπημένη Α, μπα στο λέω ευθέως και ευθαρσώς ότι θα ήθελα το κοινό σου για μία ημέρα. Λόγω του μεγάλου interaction που έχεις με τον κόσμο, ήθελα να σε παρακαλέσω να βάλεις στη στήλη σου αυτή την έρευνα
 

Θα σας αρέσει, είναι για την ενημέρωση και τους δημοσιογράφους. Και για τον κόπο σας, ένα δωράκι, αφιερωμένο με αγάπη. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σ' αυτόν που φέρνει τα λουλούδια:

34

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ