Στο σημερινό ‘Α, μπα’, ένα ωραίο φιλέτο ψάρι

Στο σημερινό ‘Α, μπα’, ένα ωραίο φιλέτο ψάρι Facebook Twitter
32

________________
1.


"Η Α, μπα; θα σας απαντήσει σύντομα..."

Έλα πες τη βρίσκεις με το να μας δουλεύεις"-πουγκί

Τι είναι ένας μήνας; Τίποτα! Πες ότι έκλεισες ραντεβού στο ΙΚΑ.

 

________________
2.


"Αγαπητή Α, μπα σου αρέσει αυτό το τραγούδι;

Πόσο με καταλαβαίνεις, ατιμούλικο.

 

________________
3.


Το συζητήσαμε μια φορά με την παρέα μου πριν καιρό. Από τότε δεν έχει βγει από το μυαλό μου. Πώς λένε αυτό το πράγμα με το οποίο σερβίρεις το μέλι; Εννοώ αυτό που στην άκρη είναι στρογγυλό και έχει ρίγες και που εγώ προσωπικά το έχω δει μόνο σε διαφημίσεις και συσκευασίες δημητριακών. Κανείς δεν ξέρει να μου πει. Θα σκάσω!- caram3lla w1ls0n

Ευχαριστώ για την ερώτηση! Λοιπόν στα ελληνικά λέγεται «βίδα» και στα αγγλικά "dipper".

______________
4.


The Books' Journal ή Athens Review of Books ;- Αναγνωστικό Δίλημμα

Δεν είναι και τα δύο πολύ ωραία; Όμως ομολογώ ότι πλέον δε διαβάζω κανένα από τα δύο. Μετά αν κλείσουν θα έχω τύψεις. (Δε θα κλείσουν όμως!)

______________
5.


"ρε συ Α,μπούτσικο πες και συ την γνώμη σου!
Η οικογένειά μου είναι λίγο παλαιών αρχών. Είμαι στο 1ο έτος στην σχολή και η αδερφή μου στο 3ο και δεν μας αφήνουν να έχουμε σχέση, πιστεύουν ότι είμαστε μικρές ακόμα για τέτοια. (και κρυφά είναι δύσκολο γιατί 1.δεν είμαστε στην επαρχία μόνες μας 2.κάποια στιγμή θα το ανακαλύψουν και 3.με μυστικοπάθεια σου προκαλούν και τύψεις ότι 'παραβιάζεις τους άγραφους νόμους της οικογένειας') Βασικά μας ομολόγησαν ότι θέλουν να τελειώσουμε τις σχολές μας με το καλό και το πολύ στα 24 να έχουμε βρει 'ένα καλό παιδί και να κάνουμε παιδιά να δημιουργήσουμε την δική μας οικογένεια'. Και γενικά έτσι είναι η νοοτροπία σε όλο το σόι, τους κουμπάρους μας, κτλ.. Νιώθω πως είναι άδικο φοιτήτρια πράγμα να μην μπορώ ούτε να φλερτάρω (διότι δεν θα μπορώ μετά να το προχωρήσω) όπως κάνουν όλες οι φίλες μου, άμα δεν το κάνω τώρα, πότε???"- μια 18άρα νέα

Πάντα με συνεπαίρνει αυτή η βεβαιότητα των συντηρητικών, που πιστεύουν ότι από εκεί που θα είσαι εντελώς παρθένα και πρόβατο θα γίνει ένα ΜΠΑΜ! και θα ξεχωρίσεις ποιος είναι το καλό παιδί για να το παντρευτείς κι όλας, βεβαίως. Δεν αγοράζεις καλύτερα ένα λαχείο;


Κοίτα. Η οικογένειά σου έχει κολλήσει σε παραδόσεις που προέρχονται από τη βαθιά πίστη ότι οι γυναίκες είναι πειρασμοί και το σεξ βρόμικο, αλλά πρέπει να το κάνεις δύο-τρεις φορές στη ζωή σου για να κάνεις παιδιά και αλίμονο σου αν σου αρέσει. Η νοοτροπία αυτή είναι εξευτελιστική και για τους άντρες και για τις γυναίκες, έχει ρίζες στις πιο μαύρες και ντροπιαστικές εποχές της ανθρωπότητας, και δυστυχώς κρατάει ακόμα.
Ελπίζω (ελπίζω!) ότι δεν χρειάζεται να σε πείσω για τα παραπάνω, ότι τα ξέρεις και τα έχεις καταλάβει σε βάθος. Αν όχι, η πρώτη σου δουλειά είναι να το κάνεις. Μετά κοίτα να ζήσεις τη ζωή σου όπως αρμόζει στο 2013. Δεν προτείνω επανάσταση, γιατί είναι αδύνατον να γυρίσεις τα μυαλά όλων όσων σε περιτριγυρίζουν, είναι όμως πολύ σημαντικό να μην σε παρασύρουν στα σκοτάδια που ζουν, γιατί αυτό που προτείνουν είναι πολύ επικίνδυνο. Μιλάμε για ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ. Προτείνω να το κάνεις κρυφά. Να το κάνεις κρυφά, χωρίς τύψεις, γιατί έχεις το δίκιο με το μέρος σου. Όταν το μάθουν δε θα μπορούν να κάνουν τίποτα, κι εσένα θα σε νοιάζει λιγότερο.

________________
6.


"A μπα μας,
Σου έχω ξαναστείλει και ξαναστείλει και πάντα με βοηθάει ό,τι μου λες. Άσχετο με το τι κάνω στην πράξη. Με βοηθάς τουλάχιστον στη σκέψη μου και την ψυχραιμία μου. Σε ευχαριστώ.
Εγώ κ εκείνος είμαστε αυτό που ονόμασες εσύ « φακ μπάντις και μάλιστα σε ύφεση».
Εσύ το ονόμασες , εγώ το ζω αλλά δεν τολμούσα να το παραδεχτώ. Έρχεται η περίοδος που τον ξανασυναντώ για μεγάλο διάστημα και πρώτη φορά (από τότε που ξεκίνησε ή οποιαδήποτε ιστορία μας πριν 10 χρόνια) τον βλέπω να ''παίζει'' με μια άλλη κοπελίτσα μπροστά στα μάτια μου και πρώτη φορά μετά από τα 10 χρόνια όποιας επαφής σταματάω αυτόματα να του μιλάω. Σε σημείο που μου απευθύνει τον λόγο και του γυρίζω την πλάτη γιατί δεν τον αντέχω. Αν κάνω αυτό που θέλω θα τον φτύσω. Λογικά σκέφτομαι ότι είμαι παράλογη, συναισθηματικά νιώθω προδομένη. Η μόνη μου σκέψη είναι ότι τον περίμενα και αυτός αντί να έρχεται φεύγει.
Γιατί περιμένω ρε Α μπα; Γιατί είμαι τόσο απελπισμένη και περιμένω τόσο που οι άλλοι απλά κάποια στιγμή ή φεύγουν ή δεν έρχονται;"-

Το γιατί είναι σημαντικό, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι να μην το ξανακάνεις, ακόμη κι αν δεν έχεις καταλάβει τον μηχανισμό. Όμως - μην το ξανακάνεις.


Για κάποιο λόγο πιστεύεις ότι αν φέρεσαι υποτακτικά, θα ανταμειφθείς – ότι αν είσαι καλό κορίτσι, θα σου πάρουν λουκουμά. Πρόκειται περί πολύ κοινής γυναικείας στάσης, έτσι μας έμαθαν, έτσι κάνουμε. Είναι τεράστιο το σοκ την πρώτη φορά που καταλαβαίνεις το τεράστιο λάθος. Κάνε το, αλλά δεν επιτρέπεται να το κάνεις δεύτερη φορά. Όλες οι αρνητικές εμπειρίες μπορούν να γίνουν όπλα στη συνέχεια, αν καταφέρεις να εφαρμόσεις αυτά που έμαθες από αυτές. Δεν εννοώ να γίνεις δολοφόνος συναισθημάτων. Αρκεί να καταλαβαίνεις εγκαίρως πότε κάποιος δεν καίγεται για σένα, και να μην καίγεσαι που δεν καίγεται. Μόνο αυτό.

________________
7.


"Αγαπητή Α, μπα
Θα ήθελα να ρωτήσω πως καταλαβαίνεις αν η σχέση στην οποία βρίσκεσαι, καθώς και τα προβλήματά της, είναι η πρώτη "ενήλικη" σχέση που κάνεις (ως εργαζόμενος δηλαδή, όχι πλέον ως φοιτητής ή άνεργος κλπ με ζόρια, νεύρα, κούραση, κακή συνεννόηση και μαλακίες τέτοιες) ή απλά δεν ταιριάζεις με τον άλλον. "-βάφλα

Αν θαυμάζεις τον άλλον και όταν που και που σε ταπώνει γελάς από χαρά που βρήκες κάποιον έξυπνο, τότε ταιριάζεις. Δεν έχει σημασία η ηλικία, ούτε τίποτε άλλο. Και οι φοιτητές γκρινιάζουν, ευκαιρίες για γκρίνια πάντα υπάρχουν.

________________
8.


"Α-μπα
Είμαι 23 χρονών και μου αρέσουν τα κορίτσια. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει κάποια σχέση. Επειδή δεν με ελκύει η ιδέα του chat, βγήκα με αγόρια-φίλους μου σε σχετικά μπαρ της Θεσ/νίκης. Ωστόσο δεν κατάφερα να γνωρίσω κόσμο. Αντιλαμβάνομαι ότι από το πανεπιστημιακό/εργασιακό περιβάλλον με ελκύουν άτομα, αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολα να κάνω την κίνηση. Αυτό γιατί αν και προσπερνώ την ιδέα της απόρριψης, φοβάμαι το πόσο awkward είναι να συνεργαστείς με τα άτομα αυτά στον ίδιο χώρο. Έχεις κάποια ιδέα για το πώς μπορεί κάποιος να ανοιχτεί σταδιακά (γνωρίζουν ήδη για μένα στενοί φίλοι), ώστε να μπορέσεις να χτίσεις νέες σχέσεις (όχι μόνο ερωτικές). Ευχαριστώ πολύ!"- new girl


Τώρα θα αναγκαστώ να κάνω υποθέσεις, γιατί πραγματικά δεν έχω ιδέα.
Το εργασιακό περιβάλλον είναι πάρα πολύ κακή ιδέα, είτε σου αρέσουν αγόρια είτε κορίτσια, αυτό είναι σίγουρο.
Ελπίζω να μας διαφωτίσει κάποια Θεσσαλονικιά στα σχόλια, αλλά λέω εγώ με τα λίγα που ξέρω, μήπως πρέπει να δείξεις ότι είσαι μόνη σου; Δοκίμασες να πας σε μπαρ χωρίς παρέα; Ίσως έτσι να κάνεις τη διαφορά.

________________
9.


"Ποια είναι τελικά τα όρια μας, πως τα διαμορφώνουμε? Το ότι έχω αυτογνωσία του ότι διατίθεμαι να κατανοήσω, να δώσω, να επενδύσω συναισθηματικά σε μια προβληματική περίπτωση ανθρώπου (έτσι τον βλέπω όχι μόνο εγώ αλλά και οι φίλοι μου), με κάνει ανώτερη συνειδησιακά ή απλά ανασφαλή σε διανοητικά καθυστερημένο επίπεδο? Εκείνος φαίνεται να είναι εγωκεντρικός, αυτοαναφορικός, αγενής και μισογύνης μέσα σ' όλα, άσχετα ότι δηλώνει λάτρης του γυναικείου φύλου, μόνο σε σκύλες που του συμπεριφέρονται αθλιότερα απ' ότι εκείνος προσκυνά. Έχω καταλήξει πως ψάχνει να βρεί κομπάρσους στον έρωτα, απλά θέλει να ζει τη λούπα της έντασης και δεν ερωτεύεται το άτομο. Έχει όμως τον παλμό της ζωής μέσα του, σαν ένστικτο επιβίωσης, δεν αφήνει στιγμή να περάσει χωρίς να την ζεί στο ζενίθ, κανιβαλίζει ασύστολα ομολογώ. Νομίζω πως έρχομαι σε στενές επαφές αγνώστου τύπου με τον παλιόφιλο τον μαζοχισμό, ή μπορεί να είναι διαφορετικά τα πράγματα, δηλαδή να κρύβει καλά τις άλλες πτυχές του γιατί είναι συναισθηματικά ανάπηρος και δεν μπορεί να τις εκφράσει? Έχει συμπεριφερθεί με απύθμενη καφρότητα, δηλαδή σε σημείο που πήγε με άλλη, τον ξαναδέχτηκα και την επόμενη μέρα μου είπε πως βγήκε μαζί της. Να σημειώσω πως το ίδιο έκανα και εγώ από αντίδραση. Το ξέρω πως μέχρι αυτό το σημείο το συμπέρασμα είναι προφανές - ΠΑΡΑΤΑ ΤΟΝ, ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. Αν όμως είναι και η δική μου ενέργεια που πυροδοτεί αυτά τα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα του? Μήπως να το δω πιο πραγματιστικά? Μήπως είμαστε δύο όμοια μαγνητικά πεδία που έλκονται αρχικά αλλά όταν πλησιάζουν αρκετά δεν υπάρχει περίπτωση να αγγίξει το ένα το άλλο ποτέ? Αλλά γιατί η δυνατότητα του απίθανου να γίνει πιθανό είναι αυτή που με ιντριγκάρει? Μήπως να διαβάσω Βίτγκενστάιν ή να κατεβάσω καμιά ταμιτζάνα ρακί καλύτερα?


Σας ασπάζομαι κυρία μου, σόρρυ για το μπαούλο πληροφορίας (κάνετε υπέρτατο λειτούργημα, γουι λαβ γιου) "-φέτα

Ο Βίτγκενσταϊν δεν είναι κακή ιδέα, διότι λάθος τα αναλύεις. Όσο κι αν γυαλίσεις τον απόπατο, απόπατος θα είναι. Όχι, δεν κρύβονται μαγικές πτυχές που φοβάται να αποκαλύψει. Για την ακρίβεια, δείχνει τον χειρότερό του εαυτό και το κάνει χωρίς αντίποινα, γιατί δε χρειάζεται να σε σεβαστεί ούτε στο ελάχιστο. Είσαι τεράστιο θύμα του εγωισμού σου και συναναστρέφεσαι με κάποιον που δεν συμπαθείς καν. Θα το μετανιώσεις πολύ πικρά.

________________
10.

Από την πρώτη ερώτηση (8.5.2013) : "Φταίνε, φυσικά και φταίνε – μερικές μάλιστα το κάνουν μεθοδικά, μεγαλώνοντας αγόρια που ξέρουν μόνο δύο συναισθήματα: την οργή και τις τύψεις." Μήπως μπορείς το αναλύσεις λίγο παραπάνω;- :)

 

Οι μητέρες που μεγαλώνουν γιους με την κεντρική ιδέα «καμία δε θα σε αγαπήσει όσο εγώ», δημιουργούν εξαρτημένα τέρατα. Οι άντρες αυτοί ξέρουν ότι είναι ευνουχισμένοι από τις μανάδες τους και τις μισούν με πάθος και οργή, αλλά το δευτερόλεπτο που τις μισούν έχουν τύψεις, γιατί μισούν τη μάνα τους, που έχουν πιστέψει ότι τους αγαπάει όσο καμία άλλη. Αυτό το αιώνιο εκκρεμές τους κάνει τη ζωή πατίνι, και με τη σειρά τους κάνουν πατίνι τις ζωές των άλλων.

________________
11.


Είμαι γοργόνα;- Μίλτος

Μη μου λες τέτοια, και σκέφτομαι ωραίο φρέσκο σεβίτσε...

________________
12.


Αγαπητη Αμπα,
Είναι παράλογο το να έχω φτιάξει στο μυαλό μου πώς θέλω τον άντρα και σε όσους δεν έχουν τις προϋποθέσεις να μην δίνω ευκαιρία; Πχ.εμένα μου έχει κολλήσει η ιδέα ενός ποιητολογοτέχνη, κουλτουριάρη, ψαγμένου. Ε δεν τον βρίσκω! Είμαι μόνη αρκετό καιρό και ενώ είχα ευκαιρίες δεν ασχολήθηκα καν. Εσύ τι λες; Να περιμένω τον αριστεροκουλτουριαρη ψαγμένο; Καμία συμβουλή για να γνωρίσω τέτοιους; Ή πάμε γι'άλλα;;- Melina

ΟΧΙ! Μην τα παρατάς, δεν είσαστε πολλές και οι αριστεροκουλτουριάρηδες ποιητολογοτέχνες δεν μπορούν να αναπαραχθούν μόνοι τους! Είναι όλοι κλεισμένοι σε σκοτεινά υπόγεια μπαρ και από τους καπνούς των τσιγάρων δε μπορούν να βρουν την έξοδο. Ακολούθησε τη μυρωδιά του καπνού πίπας και φτηνού ουίσκι-μπόμπας, θα τους βρεις.

32

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ