ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.11.2017 | 11:54

ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ…

Βαριέμαι βαριέμαι βαριέμαι.. παλιά την λάτρευα ..τώρα την βαρέθηκα.. ουτε να διαβάζω θέλω ούτε να ψάχνω ούτε να ζορίζω το μυαλό μου.. παλιότερα αν πρόεκυπτε πρόβλημα εκστασιαζόμουν και δεν σταμάταγα μεχρι να το λύσω..Τώρα να.. κάθομαι σαν διαβάζω εδώ και δεν κάνω τίποτα..εχω δουλειά αλλά έχω απλώσει χαρτιά στο γραφείο και όταν με κοιτάζει το αφεντικό κάνω πως δουλεύω… και χτυπώ τα πλήκτρα με ρυθμό ώστε να φαίνεται ότι καταχωρώ τιμολόγια..p.s. σε λογιστικό γραφείο είμαι..
33
 
 
 
 
σχόλια
δεν ξέρω πόσο χρόνο δουλεύεις αλλά στις περισσοτερες δουλειές μετά απο ένα χρονικό διάστημα ρουτίνας υπάρχει βαρεμάρα,ειδικά όταν η δουλειά είναι επαναλαμβανόμενου μοτίβου οπως γραφείο, εργοστάσιο. Εαν δεν μπορείς να αλλάξεις δουλειά προσπάθησε μέσα απο την ιδια την δουλειά να βρεις πιο ενδιαφέροντα αντικείμενα, ζήτα πιο δύσκολες περιπτώσεις ώστε να σου δώσουν κίνητρο να τις διεκπαιρεώσεις, πάρε μια άδεια να χαλαρώσεις.
δικαιωμα του να λεει ο,τι θελει για τη δουλεια του. Με την ιδια λογικη, να μη λεμε και παραπονα για το φαγητο, γιατι αμα το ακουσει καποιο παιδακι στην Αφρικη θα γινει εξω φρενων...Η ανια στη δουλεια ειναι πολυ σημαντικο προβλημα και σε κανει νωθρο σιγα σιγα και δημιουργει πολυ κακη ψυχικη διαθεση.
Θα σας πω κάτι που έζησα και σχετίζεται με αυτό που λένε τα παιδιά ,όσον αφορά το ότι δουλειά βρίσκεις αν θες ,και αν έχεις ανάγκη απλά δεν διαλέγεις αλλά εκμεταλλευεσαι οποιαδήποτε ευκαιρία βρεθεί στο δρόμο σου.Ο μπαμπάς μου είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας και έπρεπε να πηγαίνει κάποιες μέρες το μήνα στο νοσοκομείο για θεραπεία.Ψάχναμε λοιπόν κάποιο άτομο να τον βοηθάει ν ανεβεί τις σκάλες του σπιτιού.Μέναμε στον πρώτο όροφο.Δίναμε 10€ για ούτε 5λεπτά υπόθεση.Δεν βρήκαμε ποτέ!!Ρωτήσαμε λοιπόν κάποιον γνωστό που ήταν οικογενειάρχης και άνεργος ,η απάντηση σου του ήταν ,κάτσε μωρέ τωρα που είναι καλοκαίρι να κάνουμε κανα μπάνιο και από χειμώνα τα λέμε.!! Δεν θέλω να κάνω τσουβάλιασμα σας παραθέτω όμως την προσωπική μου εμπειρία.
ο καθενας εχει τα δικα του κριτηρια για δουλεια. Το παραδειγμα που λες ειναι ατυχες, γιατι ειναι ενα μεμονωμενο παραδειγμα και επισης δουλεια για 10 ευρω δεν ειναι μονιμη δουλεια.Οταν λεμε να βρει καποιος δουλεια, εννοουμε σε σχετικα μονιμη βαση, σταθερη και οχι ο,τι να ναι. Το ο,τι να ναι ειναι κ η πωλητρια στα Ζαρα και ο εργαζομενος σε καφετεριες. Το θεμα ειναι να βρεις και κατι στο αντικειμενο σου, ή παραπλησιο, που να εχει σταθεροτητα σε καποιο βαθμο. Οσο για τους ανειδικευτους και αυτοι θελουν σταθεροτητα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑκούσατε ακούσατε'Ολοι οι εργαζόμενοι να παρατήσουν λάπτοπς, ντέσκτοπς, σμάρτφονς και να τσακιστούν πίσω στη δουλειά.Οι άνεργοι να συνεχίσουν να ψάχνουν για δουλειά, πρόσβαση στο διαδίκτυο θα έχουν αποκλειστικά για να τσεκάρουν αγγελίες και να στέλνουν βιογραφικά.Μαθητές-φοιτητές πίσω στο μάθημα/μελέτη, θα επιτρέπεται μόνο Γουικιπίντια και Γκούγκλε.Οι ασθενείς να πιουν κανένα ζεστό, καμιά σουπίτσα και μην τολμήσουν να σηκωθούν από τα κρεβάτια τους (απαγορεύονται και τα χέρια έξω από την κουβέρτα για πληκτρολόγηση).Οι ερωτοχτυπημένοι και οι ερωτοκαμμένοι να συνεχίσουν να ξεροσταλιάζουν κλαίγοντας ή μη πάνω από το κινητό, αυτή είναι η μοναδική υποχρέωσή τους.Οι τύπου καλαμπουριτζήδες να πάνε να ανοίξουν αστειατόριο, δε μας νοιάζει τι θ'απογίνουν.'Οσοι ρεπάρουν/είναι αδειούχοι να πάνε για καφέ/ποδήλατο/τρέξιμο ή για τρέξιμο με καφέ ποδήλατο.ΑΝΤΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ!!!ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑ!!! ΤΖΟΥΣ!!!
Ναι.το ειχε πει αυτο με την κατσικα.Ηταν ενας που δν ειχε κ οταν του χάρισαν μια αρνήθηκε κ οταν τον ρωτησαν τι θέλει, ειπε να ψοφήσει του γειτονα. Υ.γ πολλα ειχε πει αλλα δν αρεσαν τότε στους κύκλους κ επαθε ενα σωρο καρκινους....
Α ! Να μη ξεχάσω το κολακευτικότατο σχόλιο κάποιου σχολιαστή ότι εμείς οι άνεργοι που ασχοληθήκαμε και κατακεραυνώσαμε μία τέτοια εξομολόγηση ότι είμαστε όπως ανέφερε '' άνεργα αρπακτικά και γκαρίζουμε κιόλας''. Μη φοβάσαι δεν ζηλεύουμε εσάς που εργάζεστε και ούτε θα σας πάρουμε τη θέση ως αρπακτικά που είμαστε βεβαίως βεβαίως. Αλλά από τη δική μας οπτική γωνία αλλιώς φαίνονται τέτοιου είδους εξομολογήσεις που φαίνονται ορθές και φυσιολογικές σε σας. Εδώ πέρα αναφέρει το ρήμα βαριέμαι πολλές φορές και ότι προσποιείται πως εργάζεται στο αφεντικό πως δουλεύει. Και σε λογιστικό γραφείο είναι δεν καθαρίζει και τουαλέτες να πούμε. Επίσης αφεντικά δεν υπάρχουν για εμένα όπως αναφέρει ο εξομολογούμενος/η αλλά εργοδότες.
Δουλειά!! Α! ναι! Με συναρπάζει...μπορώ να κάθομαι να τη κοιτάζω ώώώρες....Ο άνθρωπος είπε πως βαριέται και αντί να του δώσουμε καμμιά συμβουλή, κάνα κόλπο, για να μη βαριέται, πέσαμε να τον φάμε, απαγορεύοντάς (!!) του να βαριέται...Οι λύσεις είναι:1) Παραιτείσαι, αφού πρώτα βρεις να κάνεις κάτι άλλο που σε ιντριγκάρει.2) Ζητάς να αναλάβεις ζόρικες περιπτώσεις, να ταρακουνηθείς λίγο.3) Προσπαθείς να βάλεις τη δική σου "σφραγίδα" σ' αυτά που κάνεις, να τα προχωρήσεις ένα βηματάκι, από το ρουτινιάρικο συμβατικό επίπεδο.4) Τ παίρνεις απόφαση πως η δουλειά θα είναι φλατ και γέμισε τις υπόλοιπες ώρες σου με πράγματα συναρπαστικά, για ισορροπία.
Όταν ήμουν μικρός κι έκανα χειρωνακτικές δουλειές έλεγα, άντε να πάρω το πτυχίο και να δουλέψω στο γραφείο και στο πισί.Μετά από εικοσιφεύγα χρόνια στα γραφεία κατάλαβα ότι δημιουργική ικανοποίηση μπορείς να έχεις μόνο όταν δουλεύεις με τα χέρια.Κι επιπλέον όσοι ανησυχούν για το δίκαιο της τεμπελιάς εν ώρα εργασίας ελπίζω να έχουν ίδιες ανησυχίες και για το δίκαιο του ξεζουμίσματος για πενταροδεκάρες.
Νομίζω οτι μάλλον κουράστηκες πολύ. Υπομονή έρχονται Χριστούγεννα και θα ξεκουραστείς λίγο. Και πρόσεχε μη σε καταλάβει το αφεντικό, γιατί το στήσιμο έξω από τον ΟΑΕΔ δεν θα το γλιτώσεις.
Εξ. δεν θα ασχοληθώ με το αν αυτό που κάνεις είναι σωστό ή όχι. Πιστεύω ότι γνωρίζεις πως δεν είναι και ότι από τη στιγμή που πληρώνεσαι να κάνεις μια δουλειά, οφείλεις να την κάνεις. Επίσης δεν ασχοληθώ να σου κάνω κήρυγμα γιατί δεν έχει κανένα όφελος.Προτιμώ να ασχοληθώ με το ουσιαστικό πρόβλημα της εξομολόγησής σου.Λες ότι παλιότερα η δουλειά αυτή σου άρεσε, σε ενθουσίαζε. Τί άλλαξε στο μεταξύ και ο ενθουσιασμός έγινε βαρεμάρα; Μήπως είναι το περιβάλλον και όχι η δουλειά αυτή καθεαυτή; Μήπως δεν έλαβες εκτίμηση ενώ απέδιδες;Πιστεύω ότι αν εντοπίσεις το γιατί κάτι που σου άρεσε τώρα δεν σου αρέσει, θα μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις.
Αυτο το οποιος θελει βρισκει εχει γινει καραμελα.Δηλαδη τοσοι ανεργοι ειναι απλα τεμπεληδες και φταινε αυτοι που δε βρισκουν,σωστα?Και ο παραγοντας μεσων και γνωριμιας δεν παιζει κανενα ρολο,ειδικα στην Ελλαδα,σωστα?Εδω βαζουν αγγελιες ενω εχουν προαποφασισει να παρουν γνωστους τους και ταλαιπωρουν τον κοσμο τζαμπα.Αλλου ζεις εσυ?
Αν έχεις μπάρμπα στη Κορώνη και γνωριμίες πάω πάσο ότι θα βρεις. Αλλά γιατί άραγε υπάρχουν συνέχεια άνεργοι γύρω μας και προστίθενται καθημερινά; Μήπως είναι τεμπέληδες και δεν ψάχνουν; Δεν θα το έλεγα. Αν ήταν όντως τόσο εύκολα να βρει κανείς εργασία ( μια και δυο δουλειές που αναφέρεις που μάλλον υπάρχουν στον ύπνο μας ) δεν θα υπήρχαν άνεργοι και μιλάω για άνεργους και όχι άεργους. Τι παροιμία που λέει στο ξένο κώλο βάρα δεν πονάει παρά μόνο αυτός που τις τρώει τι γνωρίζετε όλοι εσείς που μάλλον δεν τα έχετε βρει και τόσο δύσκολα στη ζωή σας και λέτε ότι να ναι;
Μεγα Μακεδων προσεχε λιγο τις εκφρασεις σου.Το να μπαινει ο εργαζομενος την ωρα της δουλειας και να χαζολογαει στο ιντερνετ το θεωρω απαραδεκτο.Σιγουρα ολοι καποια στιγμη βαριουνται αλλα οταν πληρωνεσαι για κατι κανεις υπομονη.Παντα με πειραζε αυτο που κανουν,να μπαινουν στο ιντερνετ την ωρα που πρεπει να δουλευουν.Αν το καταλαβει ο εργοδοτης πως θα του φανει?
Δεν πάτε καλά οι από πάνω! Δεν είπε ότι είναι αχάριστος/η που έχει δουλειά, απλά ότι βαριέται! Όλοι έχουμε περάσει τέτοιες περιόδους που βαριόμαστε τη ζωή μας. Έλεος δηλαδή.
Εσύ μάλλον δεν πας καλά που υποστηρίζεις μία τέτοια εξομολόγηση και οι υπόλοιποι που έριξαν αρνητικά σε μένα και στο μέλος froo! Διάβασε καλά και προσεχτικά τι γράφω και μετά μας επικρίνεις. Μπες στη ψυχοσύνθεση του μακροχρόνιου ανέργου να δεις πως αισθάνεται που διαβάζει τέτοιες εξομολογήσεις που μόνο αχαριστία εκπέμπουν και τα ξαναλέμε!
Επειδή μπαίνουμε σε μεγάλη συζητηση περι μακροχρόνια ανέργων που προσωπικά διαφωνώ κ πιστεύω οτι υπαρχουν λύσεις εστω για το βιοποριστικό κομμάτι ας αρκεστούμε στο γεγονός οτι ο/η εξ.απλα βαριέται στην εργασια του.
Nαι, δεν ήξερα ότι κάθε φορά που θα μου τυχαίνει κάτι άσχημο στη δουλειά και θα σιχτιρίζω ή που θα βαριέμαι γιατί περνάω μια δύσκολη περίοδο στη ζωή μου, θα πρέπει να σκέφτομαι όλους τους μακροχρόνια άνεργους. Που εδώ που τα λέμε, όποιος πραγματικά θέλει, βρίσκει. Ας μη γελιόμαστε κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ξέρω πάρα πολλά άτομα, που έχουν βρει και μια και δυο δουλειές, και άλλαξαν και πήγαν αλλού, και και και... Γιατί πολύ απλά το κυνήγησαν και δεν επαναπαύθηκαν. Εγώ σου εύχομαι να βρεις μια δουλειά σύντομα και να έχεις πάντα ανεβασμένη διάθεση και να είσαι πάντα μέσα στην τρελή χαρά.
Ρε σεις; Βαλτοί είστε να μας σπάτε τα νεύρα; Έχετε δουλειά και κλαψουρίζετε λέγοντας ότι βαριέστε; Ζούμε τόσο δύσκολες εποχές με την ανεργία στο φουλ και ενώ μερικοί έχετε το προνόμιο να βγάζετε το χι ψι μισθό κάνετε σαν κακομαθημένα; Τι να πουν και οι άλλοι που δεν έχουν μία και δουλειά δεν βρίσκουν; Είστε για σφαλιάρες. Όλες οι δουλειές έχουν τη κούρασή τους αλλά τόσο προκλητικά να τα λέτε και να ακούν οι άλλοι που ψάχνουν και τρώνε άκυρο, δεν παίζει άλλο. Αν βαριέσαι ας πάει κάποιος άλλος να δουλέψει που έχει ανάγκη και συ πάνε να βαράς μύγες να μη βαριέσαι. Άντε πια!!!
Μα το θέμα είναι να πάψει η λογική του "σώπα, αφού έχεις δουλίτσα, μη μιλάς καθόλου!" Δηλαδή, έχεις δουλίτσα (το υποκοριστικό που βγάζει φουλ μιζέρια) και κάτσε να σε πηδήξουν κιόλας; Ο καθένας δικαιούται όχι απλά να έχει μια δουλειά για να μην πεινάει (αν και πλέον και να δουλεύεις πεινάς), αλλά να συμβαίνει υπό αξιοπρεπείς συνθήκες, βλ. να μην τον σκυλοβρίζει το αφεντικό επειδή μπορεί ή να μη δικαιούται καν να αρρωστήσει και να πάρει άδεια κλπ. Και επίσης, να εξασκεί αυτό που του φαίνεται ενδιαφέρον και τον ιντριγκάρει να βελτιώνεται!Πόσο απείρως καλύτερη θα ήταν η αντιμετώπιση πολλών υπαλλήλων προς συναδέλφους και απέναντι στο κοινό, εάν ήταν ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους...
Συγχαρητηρια!!Αλλοι ειναι ανεργοι χρονια και διαβαζουν αυτο.Απο τη στιγμη που πληρωνεσαι για αυτο που κανεις ουτε να βαριεσαι επιτρεπεται ουτε να χαζολογας στο ιντερνετ .
Επίσης κάποιοι δουλεύουν βράδυ ,αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρεπε να κοιμόμαστε;Δεν λέει πουθενά ότι δεν χαίρεται που έχει δουλειά και έχει μπορεί να έχει έσοδα,αλλά ότι βαριέται πια το αντικείμενο που παλιότερα τον/την ενθουσίαζε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ