ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.2.2018 | 15:05

Τότε που είχα καρκίνο.

Την ώρα που καθάριζα κάτι κούτες στο πατρικό μου βρήκα μια παλιά μου φωτογραφία. Εγώ χωρίς μαλλιά. Πάνε πολλά χρόνια. Ήμουν πρώτη Γυμνασίου λαι οι γονείς μου με πήγαν στο νοσοκομείο. Οι πρώτες εξετάσεις φεν έδειξαν τίποτα και έτσι έκανα αξονική και... Δεν είχα τίποτα στην κοιλιά (ακόμα και τώρα δεν ξέρω γιατί πονούσε η κοιλιά μου εκείνη την ημέρα) αλλά στο πόδι είχα όγκο που ήταν κακοήθης. Ο όγκος ήταν μικρός και λίγο ποιό πάνω από τον αστράγαλο μου, χαμηλά στην κνήμη, ήταν μικρός αλλά έκανα χημειοθεραπείες και δεν γινόταν τίποτα. Μου είπαν πως ο ακρωτηριασμός ήταν μάλλον ο μόνος τρόπος να μην κινδυνεύει η ζωή μου. Τους είπα πάμε. Οι γονείς μου μου λένε ξανασκέψου του μου είπαν αν ηταν να κάνω κι άλλες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες αλλά δεν άντεχα και είχα κάνει ήδη πολλές χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Δεν θα το πήγαινα μια ζωή έτσι. Μια ψυχολόγος με ρωτάει > φοβάμαι της είπα αλλά διάολε το πόδι μου με σκότωνε! Ήταν ένα κομμάτι που έπρεπε να φύγει. Μην τα πολυλογώ εχουν περάσει 18 χρόνια από τότε. Είμαι 18 χρόνια καθαρή από καρκίνο. Και μπορώ να πω πως κάνω και ζωαρα! Έχω μια δουλειά που λατρεύω. Μια υπέροχη σχέση, ταξιδεύω, γυμνάζομαι. Δεν έχω στερηθεί τίποτα. Μακάρι να ήξερε το μέλλον του ο δωδεκάχρονος εαυτός μου. Μακάρι να ήξερα πως όλα αυτά θα τα έβλεπα μια μέρα απλώς σαν μια ιστορία. Κάτι που πέρασε, κάτι που πέρασε και δεν θα ξαναέρθει -ελπίζω.
8
 
 
 
 
σχόλια
Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία σου... Μια ερώτηση: πώς και κάνατε αξονική στο πόδι; Τι σας παρακίνησε; Η αξονική είναι εξέταση που γίνεται τμηματικά κι όχι όλο το σώμα σούμπιτο κι είναι κάπως ασυνήθιστο να γίνει σε άκρο έτσι στο κουτουρού και χωρίς μάλιστα συγκεκριμένα συμπτώματα που να οδηγήσουν εκεί.
Υποθέτω πώς αφού ένα παιδί είχε έντονο και αδιευκρίνιστο πόνο στην κοιλιά που δεν υποχωρούσε θα έγινε εισαγωγή της στο νοσοκομείο ώσπου ή να βρουν τη έχει ή να στης περάσει. Αν έγινε εισαγωγή της σε νοσοκομείο λογικό είναι να της πήραν και αίμα. Στο αίμα οι όγκοι των οστών, ακόμα και σε πρώτα στάδια έχουν συμπτώματα όπως ας πούμε το υπερβολικό ασβέστιο στο αίμα και το να υπάρχει ελάχιστος σίδηρος. Είναι λογικό να της πήραν αίμα. Είναι μέρος της διαδικασίας διάγνωσης για οτιδήποτε. Ακόμα κι αν ψάχνανε σημάδια στις ορμόνες της ή ουρία ή κάποιο πρόβλημα στο ήπαρ, αναπόφευκτα θα έβλεπαν τα στοιχεία για καρκίνο των οστών. Αυτό μου λέει η λογική μου. Βέβαια βρίσκω λογικό ενδεχομένως να μην το θυμάται αυτό. Ήταν παιδί, πονούσε και φοβόταν.
Εισαι ΔΥΝΑΜΗ! ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ! Δωσε λιγη και σε μενα! Το γεγονος πως μεσα απο μια τετοια δυσκολια μπορεις σημερα και εισαι ευτυχισμενη και μαλιστα το πσραδεχεσαι και εσυ η ιδια και φαινεται πως το εκτιμας κιολας , θεωρω πως ειναι αξιεπαινο! Αυτο και μονο να σε κανει ευτυχισμενη!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ