Find Sanctuary Facebook Twitter

Find Sanctuary: Ψηφιακή αποτοξίνωση στη φύση

0

Ένας επιχειρηματίας από το Λος Άντζελες εγκαινιάζει στην Καλιφόρνια μια τοποθεσία glamping, στόχος της οποίας είναι να προσελκύσει επαγγελματίες της πόλης που θέλουν να επικοινωνήσουν με τη φύση.

Το Find Sanctuary ιδρύθηκε πέρυσι από τον Charlie Hammond, ο οποίος έχει εργαστεί σε διάφορες νεοφυείς επιχειρήσεις και είναι υπέρμαχος των αποδράσεων στην ύπαιθρο για την ανακούφιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Ο Hammond αποφάσισε να κατασκευάσει χώρους glamping κοντά σε αστικά κέντρα που θα προσφέρουν μικροσκοπικές καμπίνες εξοπλισμένες με ανέσεις όπως ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό και ασύρματη υπηρεσία διαδικτύου. Οι τοποθεσίες θα απευθύνονται σε κατοίκους των πόλεων, πολυάσχολους επαγγελματίες και εταιρείες που αναζητούν καταφύγια στη φύση για εργασία και συναντήσεις εκτός έδρας. Ο στόχος είναι να συγχωνευθούν τα αναζωογονητικά οφέλη ενός καταφυγίου στη φύση με τις σύγχρονες τεχνολογικές ανέσεις.

«Το Find Sanctuary γεννήθηκε από ανάγκη, λειτουργώντας ως συμπληρωματικό εργαλείο για τη διαχείριση των δικών μου αγώνων με την ψυχική υγεία».

«Οι πολυτελείς μικροκαμπίνες προσφέρουν ένα απαράμιλλο περιβάλλον για remote εργασία ή απλή αναψυχή, επιτρέποντας στους επισκέπτες να βυθιστούν στη φύση και ταυτόχρονα να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τον σύγχρονο κόσμο» δήλωσε η εταιρεία.

Η πρώτη τοποθεσία –η οποία θα προσφέρει 40 καμπίνες– θα βρίσκεται στο Big Bear, μια γραφική περιοχή που βρίσκεται 100 μίλια βορειοανατολικά του Λος Άντζελες.

Το Find Sanctuary κατασκεύασε μια πιλοτική καμπίνα και διεξάγει μια δοκιμή beta στην τοποθεσία, κατά την οποία τα επίπεδα κορτιζόλης των επισκεπτών μετρώνται πριν και μετά τη διαμονή τους για να «προσδιοριστεί ο αντίκτυπος του καταφυγίου στην ευημερία και τα επίπεδα άγχους».

Find Sanctuary Facebook Twitter
Φωτ.: Jared Chambers

Η ορθογώνια καμπίνα των 30 τετραγωνικών μέτρων σχεδιάστηκε από τον Hammond με τη βοήθεια φίλων σχεδιαστών. Για τα εσωτερικά στοιχεία η ομάδα συνεργάστηκε με το Narrative Design Studio του Σαν Φρανσίσκο.

Η μονάδα με ξύλινο σκελετό έχει βάση από χάλυβα και μεταλλική οροφή με επίστρωση πούδρας. Οι προσόψεις είναι επενδυμένες με έλατο Douglas και τα παράθυρα, αρκετά από τα οποία είναι λειτουργικά, είναι πλαισιωμένα με μαύρο μέταλλο. Οι καμπίνες ανυψώνονται έως και δύο μέτρα από το έδαφος και στηρίζονται σε ελικοειδείς βιδωτούς πασσάλους.

Για την πιλοτική καμπίνα τοποθετήθηκαν κορμοί δέντρων γύρω από τους πασσάλους για να βελτιωθεί η εμφάνισή τους. Μέσα στη συμπαγή καμπίνα, μια κεκλιμένη οροφή υψώνεται στα 3,9 μέτρα στο υψηλότερο σημείο της, δίνοντας μια πιο ευάερη και ευρύχωρη αίσθηση στον χώρο.

Το κεντρικό τμήμα της κατοικίας περιλαμβάνει μια κουζίνα, μια τραπεζαρία τύπου μπαρ και ένα ξύλινο γραφείο. Στη μία πλευρά υπάρχει ένα μπάνιο με ντους βροχής με φεγγίτη και μια γωνιά ανάγνωσης σε στυλ σοφίτας με ένα γιαπωνέζικο στρώμα tatami. Στην άλλη πλευρά υπάρχει ένας χώρος ύπνου με ένα κρεβάτι και είσοδο διπλής πλευράς.

Τα εσωτερικά τελειώματα περιλαμβάνουν ανοιχτόχρωμο κόντρα πλακέ από βαλτική σημύδα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επένδυση των επιφανειών και τα προσαρμοσμένα εντοιχισμένα έπιπλα.

Find Sanctuary Facebook Twitter
Φωτ.: Jared Chambers
Find Sanctuary Facebook Twitter
Τα εσωτερικά στοιχεία σχεδιάστηκαν από το Narrative Design Studio του Σαν Φρανσίσκο. Φωτ.: Jared Chambers

Κάθε καμπίνα θα είναι εξοπλισμένη με μια ξυλόσομπα που είναι αρκετά ισχυρή για να ζεστάνει έναν πολύ μεγαλύτερο χώρο. Για όσους δεν έχουν τη διάθεση να ανάψουν φωτιά, υπάρχει ένα αυτόματο σύστημα που προσφέρει τόσο θέρμανση όσο και ψύξη.

Επιπλέον, οι καμπίνες θα έχουν τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα που θα προέρχεται είτε από δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας είτε από επιτόπιες λύσεις όπως πηγάδια και ηλιακούς συλλέκτες. Η εταιρεία θα εγκαταστήσει έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας και θα δημιουργήσει ένα δίκτυο wi-fi για την ιδιοκτησία.

Εκτός από τις καμπίνες ύπνου, το Find Sanctuary σχεδιάζει να εισαγάγει καμπίνες γραφείων που θα χρησιμεύσουν «ως συνεργατικός χώρος σκέψης».

«Το Find Sanctuary γεννήθηκε από ανάγκη, λειτουργώντας ως συμπληρωματικό εργαλείο για τη διαχείριση των δικών μου αγώνων με την ψυχική υγεία».

Find Sanctuary Facebook Twitter
Φωτ.: Jared Chambers

Ο Χάμοντ πρόσθεσε ότι τα καταφύγια «ψηφιακής αποτοξίνωσης» μπορεί να είναι μια πολύτιμη εμπειρία για ορισμένους, αλλά τείνουν να χρησιμοποιούνται σε περιόδους κρίσης. Αποτελούν «μη ρεαλιστική λύση και είναι δύσκολο να έχει κανείς πρόσβαση σε αυτά σε τακτική βάση».

Παρόλο που δεν έχουν ανοίξει ακόμη χώροι, το Find Sanctuary έχει ήδη κάνει κρατήσεις από περισσότερες από δύο δωδεκάδες εταιρείες. Πέρα από το Λος Άντζελες, η εταιρεία ελπίζει να ανοίξει τοποθεσίες κοντά στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο.

Άλλες τοποθεσίες glamping περιλαμβάνουν μια ιδιοκτησία AutoCamp κοντά στο Εθνικό Πάρκο Joshua Tree που διαθέτει ρυμουλκούμενα Airstream και ένα κλαμπ που ενημερώνεται από καλύβες Quonset και ένα πολυτελές κάμπινγκ στο Όρεγκον που προσφέρει επιπλωμένες καμπίνες, γυμναστήριο και εσωτερική πισίνα με θαλασσινό νερό.

Find Sanctuary Facebook Twitter
Το μπάνιο με ντους βροχής με φεγγίτη και η γωνιά ανάγνωσης σε στυλ σοφίτας με ένα γιαπωνέζικο στρώμα tatami. Φωτ.: Jared Chambers
Find Sanctuary Facebook Twitter
Κάθε καμπίνα είναι εξοπλισμένη με ξυλόσομπα. Φωτ.: Jared Chambers
Find Sanctuary Facebook Twitter
Το κεντρικό τμήμα της κατοικίας περιλαμβάνει μια κουζίνα, μια τραπεζαρία τύπου μπαρ και ένα ξύλινο γραφείο. Φωτ.: Jared Chambers
Find Sanctuary Facebook Twitter
Φωτ.: Jared Chambers
Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mykonos Architects: Η αισθητική του Αιγαίου στην αρχιτεκτονική

ADM 3/22: The Leisure Architecture Issue / Mykonos Architects: Η αισθητική του Αιγαίου στην αρχιτεκτονική

Αν έπρεπε να περιγράψουμε τη φιλοσοφία του γραφείου Mykonos Architects με λίγα λόγια, θα μιλούσαμε ξεκάθαρα για την αρμονική σύνδεση της κυκλαδίτικης παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με τη λειτουργικότητα και τη σύγχρονη αισθητική αλλά και για την εμπειρία διαβίωσης, που κατά κανόνα πρέπει να είναι συναρπαστική.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«A Future for the Past» μια έκθεση στο μουσείο Μπενάκη συνδέει την παραδοσιακή μαρμαροτεχνία με το σύγχρονο design

Design / Μια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη συνδέει την παραδοσιακή μαρμαροτεχνία με το σύγχρονο design

Η Νίκη και η Ζωή Μοσκόφογλου εξερευνούν τη μαγεία του μαρμάρου, συνδέοντας το παρελθόν και το παρόν ενός πολύτιμου υλικού με έργα σύγχρονου design και Τηνιακών μαρμαρογλυπτών.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Δημιουργώντας σύγχρονα, βιώσιμα κτίρια που ενθαρρύνουν το ευ ζην των χρηστών-εργαζομένων

ADM 2024: The New Vision / Σύγχρονα, βιώσιμα κτίρια που ενθαρρύνουν το ευ ζην των χρηστών-εργαζομένων

Έχοντας σε προτεραιότητα τη βιώσιμη και αρχιτεκτονική μετεξέλιξη των έργων της, η Hellenic Properties συνεχίζει να επενδύει με προσήλωση και αφοσίωση στον πράσινο χαρακτήρα των έργων της, κάτι που αποδεικνύεται από τις πιστοποιήσεις με το διεθνές πρότυπο LEED.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Ίμπιζα- Κάιρο- Σενζέν: Το ελληνικό γραφείο Minas Kosmidis Architects εξασκεί το εκλεκτικό του ύφος σε τρεις πόλεις-σταθμούς

ADM 2024: The New Vision / Ίμπιζα- Κάιρο- Σενζέν: Το ελληνικό γραφείο Minas Kosmidis Architects εξασκεί το εκλεκτικό του ύφος σε τρεις πόλεις-σταθμούς

Με έργα σε απροσδόκητα μέρη του πλανήτη, οι Minas Kosmidis Architects δημιουργούν, με επίκεντρο τις καθαρές γραμμές, τις εκάστοτε πολιτιστικές επιρροές και τα εκλεκτικά στοιχεία, με στόχο μια πολυαισθητηριακή εμπειρία κατοίκησης.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Εξερευνώντας τα όρια του χώρου: Το όραμα του γραφείου PETRĀS architecture για το μέλλον της αρχιτεκτονικής

ADM 2024: The New Vision / Εξερευνώντας τα όρια του χώρου: Το όραμα του γραφείου PETRĀS architecture για το μέλλον της αρχιτεκτονικής

Ο Τσαμπίκος Πετράς διερευνά την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής στο πλαίσιο των σύγχρονων αλλαγών, αναζητώντας, μέσω της δημιουργικής προσέγγισης του γραφείου PETRĀS architecture, νέους τρόπους σύνδεσης των έργων με τον χρήστη, την ύλη και το νόημα.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Αρχιτεκτονική και healthy living: Η ISOMAT δεσμεύεται στη βιώσιμη ανάπτυξη

ADM 2024: The New Vision / Αρχιτεκτονική και healthy living: Η ISOMAT δεσμεύεται στη βιώσιμη ανάπτυξη

Από την ανακαίνιση του Hilton Athens μέχρι το πρώτο ολοκληρωμένο κτίριο του Ελληνικού, τα καινοτόμα προϊόντα της ISOMAT ενισχύουν τα κορυφαία αρχιτεκτονικά έργα με λύσεις που υποστηρίζουν τις πιστοποιήσεις LEED, BREEAM και WELL.
THE LIFO TEAM
Στέλλα Πιερή: «Η αρχιτεκτονική της αειφορίας αναζωογονεί περιβάλλον και συναίσθημα»

ADM 2024: The New Vision / Στέλλα Πιερή: «Η αρχιτεκτονική της αειφορίας αναζωογονεί περιβάλλον και συναίσθημα»

Σε μια εποχή αυξανόμενων περιβαλλοντικών προκλήσεων, το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris.Architects αποδεικνύει ότι το κτίριο του αύριο μπορεί να είναι φιλικό προς το περιβάλλον και την κοινωνία, συνδυάζοντας τη βιωσιμότητα με την αισθητική και την ανθρώπινη ευεξία.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Votanikos Business Park: Η Dimand μεταμορφώνει τις πρώην εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας

ADM 2024: The New Vision / Votanikos Business Park: Η Dimand μεταμορφώνει τις πρώην εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας

Tο όραμα της Dimand, που μέχρι σήμερα μεταφράζεται σε ένα χαρτοφυλάκιο γεμάτο καινοτόμα large-scale projects, εμπλουτίζεται με έναν κόμβο επιχειρηματικής δραστηριότητας που συνδυάζει χώρους πρασίνου και σύγχρονες υποδομές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Βοτανικού.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Ρένα Σακελλαρίδου: «Θέλω η αρχιτεκτονική να έχει βάθος, σύνθεση, δομή»

ADM 2024: The New Vision / Ρένα Σακελλαρίδου: «Θέλω η αρχιτεκτονική να έχει βάθος, σύνθεση, δομή»

Η επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου RS SPARCH και καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κοιτάζει πέρα από τα renders, προτείνει λύσεις για μια νέα σχέση μεταξύ πολιτείας και αρχιτεκτόνων και εξηγεί τη θέση της για μια αρχιτεκτονική με ουσία – και με φαντασία!
ΗΡΑ ΣΙΝΙΓΑΛΙΑ
Η A&M ARCHITECTS επαναπροσδιορίζει τον αρχιτεκτονικό ορίζοντα της Αθήνας αναβιώνοντας ένα κτίριο γραφείων γύρω από το ιστορικό κέντρο

ADM 2024: The New Vision / Η A&M ARCHITECTS επαναπροσδιορίζει τον αρχιτεκτονικό ορίζοντα της Αθήνας αναβιώνοντας ένα κτίριο γραφείων γύρω από το ιστορικό κέντρο

Ένας μοντέρνος ανασχεδιασμός που αγκαλιάζει την αρχαία κληρονομιά και εμπνέει τη σύγχρονη κουλτούρα στον χώρο εργασίας.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ