ΕΠΕΞ Το Movement Radio δίνει φωνή στον πολιτισμό των Ιωαννίνων σε ένα τροχόσπιτο δίπλα στη λίμνη Facebook Twitter
Οι άνθρωποι των Ιωαννίνων αντιλαμβάνονται πολύ διαφορετικά το ανήκειν και σε αυτό το κομμάτι της πολιτιστικής τους ταυτότητας βασίστηκε η οργάνωση των εκδηλώσεων του Movement Radio. Φωτ.: Πηνελόπη Γερασίμου

Το Movement Radio δίνει φωνή στον πολιτισμό των Ιωαννίνων σε ένα τροχόσπιτο δίπλα στη λίμνη

0

Το Movement Radio, το διαδικτυακό ραδιόφωνο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, εστιάζει στην αναζήτηση νέων παραγωγών, εκείνων των ανθρώπων που έχουν να αφηγηθούν μέσα από τη μουσική που επιλέγουν μια ιστορία ή μια ιδέα, ή απλώς να αποδώσουν με μουσική τη ροή των συναισθημάτων και της καθημερινότητάς τους.

Μετά από τρία χρόνια συνεχούς λειτουργίας, η ανοιχτή πλατφόρμα που εξελίχθηκε σε έναν αυτόνομο, ζωντανό οργανισμό ο οποίος παρουσιάζει τη μουσική σε όλες της τις εκφάνσεις μετακινείται εκτός Αθήνας και εκπέμπει από τα Γιάννενα, ενώ πλήθος εκδηλώσεων γίνεται σε κάθε σημείο της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης «Plásmata II: Ioannina».

Quetempo: Στην πόλη των Ιωαννίνων όπου βρισκόμαστε από πέρσι το φθινόπωρο αναζητήσαμε αυτούς τους ανθρώπους, τους μουσικούς, τους DJs-παραγωγούς που υπάρχουν εδώ, αλλά και τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να συγκροτήσουν ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα, τόσο στον παγκόσμιο ιστό όσο και στον ιστό της πόλης, εκπέμποντας από το τροχόσπιτό μας δίπλα στη λίμνη. Επίσης δημιουργήσαμε μια σειρά από εκπομπές λόγου καθώς και podcasts, τα οποία θα βγουν από την επόμενη εβδομάδα.

Η έκθεση «Plásmata II: Ioannina» διοργανώνεται στα Ιωάννινα, στο σημείο εκείνο από το οποίο ξεκινάνε τα Βαλκάνια, έναν τόπο που έχει χαρακτηριστεί από τη μετακίνηση, τη νομαδικότητα και πολλαπλές αφηγήσεις σχετικά με το ανήκειν. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα Ιωάννινα ξεφεύγουν από τις κλασικές δυτικές ερμηνείες για τη νεωτερικότητα και να τα ορίσουμε ιστορικά ως το πιο νεωτερικό μέρος απ’ όλα, καθώς η ρευστότητα που τα χαρακτηρίζει δεν χωρά στη δυτική σύμβαση “ένα έθνος, μια γραμμική ιστορία και ένας καταγωγικός μύθος εντός συγκεκριμένων συνόρων, μία κυρίαρχη γλώσσα και ένας πολιτισμός”.

Όταν ασχολείσαι με ένα ραδιόφωνο σαν το Movement Radio, η μουσική είναι ένας χάρτης που μπορεί να συμπυκνώσει μέσα σε δυόμισι λεπτά ενός τραγουδιού την ιστορία, τη γεωγραφία, τις ιδέες, τους ανθρώπους και τις κατασκευές τους.

Είναι μια αέναη κατάσταση αλλαγών, ρευστή στον χρόνο και στον χώρο, που τη βλέπεις όταν κάνεις βόλτες μέσα στην πόλη και ανακαλύπτεις τζαμιά σε ακάλυπτους πολυκατοικιών ή το αποτύπωμα του ρωμανιώτικου εβραϊσμού μέσα στην πολεοδομία της πόλης, κρυμμένα μυστικά και ψιθύρους, μια ολόκληρη ghost town που σε καλεί να την ανακαλύψεις.

Όταν ασχολείσαι με ένα ραδιόφωνο σαν το Movement Radio, η μουσική είναι ένας χάρτης που μπορεί να συμπυκνώσει μέσα σε δυόμισι λεπτά ενός τραγουδιού την ιστορία, τη γεωγραφία, τις ιδέες, τους ανθρώπους και τις κατασκευές τους. Όσο abstract και εάν είναι αυτοί οι χάρτες, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ρίχνουν φως σε σημεία που οι κυρίαρχες αφηγήσεις “δεν βλέπουν”. Αυτό είναι η μουσική, έτσι, για τα Plásmata των Ιωαννίνων, έχουμε έρθει ως Movement Radio να συλλέξουμε όλα τα echos, όλη την αντήχηση που πηγαίνει κι έρχεται ιστορικά στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον αυτής της περιοχής.   

Το Movement Radio δίνει φωνή στον πολιτισμό των Ιωαννίνων σε ένα τροχόσπιτο δίπλα στη λίμνη Facebook Twitter
Για τα Plásmata των Ιωαννίνων έχουμε έρθει ως Movement Radio να συλλέξουμε όλα τα echos, όλη την αντήχηση που πηγαίνει κι έρχεται ιστορικά στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον αυτής της περιοχής. Φωτ.: Πηνελόπη Γερασίμου

Voltnoi: Κάναμε μια έρευνα πεδίου εδώ και πολλούς μήνες, προσπαθώντας να χαρτογραφήσουμε τις μουσικές φυλές, τα μουσικά γούστα, να βρούμε τους DJs, τις μπάντες, τις διαδρομές μέσα στην πόλη, τα περίεργα πάρτι, τις mainstream μουσικές, τα λαϊκά τραγούδια, και με αυτά φτιάξαμε τον δικό μας χάρτη. Επιλέξαμε μια σειρά από ανθρώπους που δημιούργησαν το πρόγραμμα του Movement Radio στα Plásmata II, γιατί ένα κομμάτι πολύ σημαντικό του ραδιοφώνου μας θα προέρχεται από τα Ιωάννινα και το υπόλοιπο θα είναι κάποιοι παραγωγοί μας από την Αθήνα κ.α. Όλα, οι εκπομπές, οι συναυλίες, θα μεταδίδονται live.

Η μουσική των Ιωαννίνων

Voltnoi: Η μουσική που παράγεται στην πόλη είναι το ροκ, κυρίαρχο μουσικό ρεύμα που μπορεί να φτάνει μέχρι κάποια emo, το metal, το πανκ και το stoner – έχει και μια πολύ μικρή σκηνή ηλεκτρονικής μουσικής, είτε χορευτική είτε πειραματική. Αυτό οφείλεται, βέβαια, και στο ότι το πανεπιστήμιο έχει τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Quetempo: Αναλογικά, όμως, το ίδιο συμβαίνει και στην Αθήνα και στην Ελλάδα γενικά. Στα Γιάννενα υπάρχουν πάρα πολύ ενδιαφέροντες άνθρωποι, καλλιτέχνες, μουσικοί και DJs, έχουμε συναντήσει άτομα με βαθιά γνώση της post-punk, που είναι πιο παλιά βέβαια, αλλά και της μουσικής από τα ’90s, τα ’00s και της σημερινής. Ο Νίκος Τσίνος που έχει το μπαρ Cocteau, είναι από τους πραγματικά μυημένους στη μουσική.

Voltnoi: Είναι άνθρωποι που δεν έχουν απλώς μια δισκοθήκη αλλά βαθιά γνώση της μουσικής και των ειδών της, του πώς και γιατί αναπτύχθηκαν είτε στο Σέφιλντ, είτε στη Νέα Υόρκη, είτε στο Ντιτρόιτ, είτε στην Αθήνα, είτε στη Θεσσαλονίκη. Τα Ιωάννινα, πάντως, ανοίγουν και αυτή την κουβέντα, τη σχέση των περιφερειών με το κέντρο. Γι’ αυτό ερευνήσαμε το αν τα Ιωάννινα είναι το πιο νεωτερικό μέρος απ’ όλα, δηλαδή αν η ρευστότητα έχει πολύ μεγάλη σημασία ιστορικά γι’ αυτό το μέρος. Οπότε εσύ, ερχόμενος εδώ, πρέπει να αναποδογυρίσεις την οπτική σου για να δεις και να καταλάβεις την πόλη και την κουλτούρα της.

Quetempo: Η παραδοσιακή μουσική έχει πολλή πιτσιρικαρία, μπορείς να το δεις παντού, σε όλη την Ελλάδα. Βέβαια, σε αυτό το τοπίο μπορείς να δεις πιο καλά τη συνύπαρξη παρελθόντος, αυτού που ονομάζουμε παράδοση, με το παρόν. Στα Βαλκάνια, τα οποία ξεκινάνε από δω, τα σύνορα εμφανίζονται και εξαφανίζονται, δεν ήταν πάντα έτσι όμως. Γενικά, στα ρήγματα δεν πρέπει να βλέπεις διαχωρισμούς και διχοτομήσεις αλλά την ύπαρξη ζωής, πρέπει να βλέπεις γέφυρες. Ξέρεις πόσες φορές έχουν αλλάξει τα σύνορα; Ξέρεις πόσο εύκολα ήταν πριν από το '90 να μετακινηθείς περνώντας τα σύνορα;

Οι χωρικοί μπορούσαν να περάσουν στην απέναντι για διάφορους λόγους, για να αγοράσουν πράγματα, να εμπορευτούν προϊόντα, να βρουν βοσκοτόπια για τα κοπάδια τους. Σήμερα η έννοια του συνόρου έχει αλλάξει, δεν είναι μια γραμμή, πλέον είναι ένας τείχος. Αυτό υπάρχει και στη μουσική. Εμείς, ερχόμενοι από έναν άλλο τόπο, πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να κατανοήσουμε τα Γιάννενα σίγουρα όχι με τα στερεότυπα που έχουμε στο κεφάλι μας αλλά βάσει της αντίληψης ότι είναι εξίσου σημαντική η πέτρα που πέφτει στο νερό με τους κύκλους που δημιουργεί γύρω της.

Το Movement Radio δίνει φωνή στον πολιτισμό των Ιωαννίνων σε ένα τροχόσπιτο δίπλα στη λίμνη Facebook Twitter
Όλοι οι άνθρωποι που πέρασαν και θα περάσουν από το Movement Radio έχουν από μια ξεχωριστή ιστορία να πουν και νιώθουμε τυχεροί ήρθαμε σε επαφή μαζί τους. Φωτ.: Πηνελόπη Γερασίμου

Το πρόγραμμα

Voltnoi: Υπάρχουν κάποιοι παραγωγοί και DJs από την Αθήνα που είναι σταθεροί συνεργάτες μας. Πολύ σημαντικό είναι το μοναδικό live που θα κάνουμε στην αυλή του Μουσείου Αργυρoτεχνίας μέσα στο κάστρο του Ιτς Καλέ και αυτό της Caterina Barbieri στις 29 Ιουνίου, το οποίο το επιμελήθηκαν οι δικοί της φωτιστές μαζί με τους δικούς μας, φτιάχνοντας ένα πάρα πολύ ωραίο σόου στα τείχη του κάστρου. Από εκεί πέρα, στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι DJs των Ιωαννίνων οι οποίοι παίζουν τα πάντα, από ρεγκετόν, dub και dancehall μέχρι synthwave, οι Elephant, που είναι Γιαννιώτες κι έχουν μια post-rock μπάντα, οι Moses Remax.

portrait
Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Επίσης, μαζί μας θα είναι ο άνθρωπος που έχει το Route 66, ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, και ο Νίκος Τσίνος του Cocteau, δύο ιδιοκτήτες μαγαζιών με διαφορετική μουσική κατεύθυνση το καθένα: το ένα είναι πιο indie pop, αλλά έχει φιλοξενήσει και live από Last Drive μέχρι Pan Pan, και το άλλο πιο electro techno house. Πρόκειται για δύο ανθρώπους με σημαντική προσφορά στην κουλτούρα της πόλης, το ίδιο ισχύει και για τον ιδιοκτήτη του Beatnik, ενός μαγαζιού που συνιστά μια πάρα πολύ σοβαρή περίπτωση για την πόλη. Είναι ένα μπαρ που το έχει χτίσει με τα χέρια του ο Γιώργος ο Λάρας με αναφορές στον Μπάροουζ, στον Κέρουακ και στους beatniks.

Έχει δισκάδικο, βιβλιοπωλείο με μουσικά βιβλία, T-shirts, χορδές, πένες, κάνει επισκευή μουσικών οργάνων ή τα κατασκευάζει από την αρχή, έχει και δύο στούντιο πρόβας και ηχογράφησης, άρα μιλάμε για μια δομή, ένα μικρό πολιτιστικό κέντρο στα Γιάννενα. Μαζί με το Studio 203 του Παναγιώτη Γκόη, ο οποίος φέρνει DJs απ’ την Αθήνα, κάνει συναυλίες και μικρά φεστιβάλ, αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην παραγωγή μουσικής, φέρνει κοντά τους ντόπιους με τους σπουδαστές. Έτσι βρήκαμε όλο τον μουσικό χάρτη της περιοχής και αρχίσαμε και συνομιλούμε πλέον με ανθρώπους που αλλιώς δεν θα βρίσκαμε εύκολα.

Το τροχόσπιτο

Voltnoi: Περπατώντας εδώ και δημιουργώντας κάποιους χάρτες με τις ροές των ανθρώπων των Ιωαννίνων μέσω της έρευνας πεδίου που κάναμε όλο αυτό το διάστημα των εννέα μηνών, καταλάβαμε ότι το μόνο που θα είχε νόημα θα ήταν ένα τροχήλατο στούντιο, το οποίο θα μετακινούνταν βάσει προγραμματισμού. Έτσι, στο τζαμί της Καλούτσιανης θα βάλουμε μουσική που δεν θα ενοχλήσει τη γειτονιά αλλά θα γίνει ένα με το περιβάλλον, τον Mario Visviki, τον Dans mon Salons και την Anna vs June. Αυτό θα είναι ένα πιο ambient πράγμα.

Μετά, στο Πάρκο των Λιθαριτσίων κάνουμε κάτι πιο experimental γιαννιώτικο με τον Δημήτρη Καραγεώργο, sound artist με διεθνή καριέρα από τα Γιάννενα, μια πάρα πολύ σημαντική φιγούρα που έχει δουλέψει στο ΞΥΜΕ και σχεδόν με όλους τους Έλληνες συνθέτες: συστήνει στους νέους καλλιτέχνες τον Ξενάκη, την ηλεκτροακουστική μουσική, τους Κεφάλαιο 24, τη γνωστή experimental μπάντα των late ’80s, με τους οποίους κάνουμε επίσης μια συναυλία στο πάρκο των Λιθαριτσίων.

Μετά έχουμε μια δύο χιπ-χοπ βραδιές με Αθηναίους σε άλλο σημείο, απέναντι απ’ τα Παλαιά Σφαγεία, με τους Moose, Ladele, Χαρά, Vikkie, τον Joseph από τους ATH Kid, τον kairo7000, τους nmrdotcc και τον Black Athena, αλλά και τους local DJs «πρεσβευτές» του χιπ χοπ, τους Mr. Looper και Incognito, και με το DJ ντουέτο των Built on Soil, που είναι ό,τι πιο φρέσκο υπάρχει αυτήν τη στιγμή στο ραδιόφωνό μας.

Πέρα από την έρευνα που κάναμε για να ανακαλύψουμε τι υπάρχει εδώ, προσπαθήσαμε να βρούμε και τι ακούει ο κόσμος, οπότε γυρίσαμε τα μαγαζιά και φτιάξαμε ένα πρόγραμμα που ναι μεν να έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Movement αλλά και να μπορεί να είναι κομμάτι της ταυτότητας του soundtrack της πόλης. Το τροχόσπιτο έχει και συμβολική σημασία, σημαίνει movement, μετακίνηση, μια κατάσταση που συνέβαλε στη σύνθεση του πληθυσμιακού προφίλ της πόλης. Εδώ οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται πολύ διαφορετικά το ανήκειν και σε αυτό το κομμάτι της πολιτιστικής τους ταυτότητας βασίστηκε η οργάνωση των εκδηλώσεων του Movement Radio.

Τι θα αφήσει το Movement Radio στην πόλη

Quetempo: Ήδη υπάρχουν κάποιοι παραγωγοί οι οποίοι θα συνεχίσουν κανονικά στο πρόγραμμα του ραδιοφώνου. Συνεργαζόμαστε με μια εξαιρετική δημοσιογραφική ομάδα της πόλης, τη Βαρβάρα Αγγέλη και τον Γιώργο Τσαντίκο από το typos-i.gr, ένα εξαιρετικό τοπικό δημοσιογραφικό site, με την οποία θα θέλαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία και μετά το τέλος της έκθεσης. Χαρήκαμε που τους γνωρίσαμε, μας βοήθησαν από την αρχή. Εξίσου μεγάλη σημασία για τη δουλειά μας είχε και όλος ο υπόλοιπος ο κόσμος που γνωρίσαμε εδώ.

Στα podcasts που κάναμε συμμετείχαν ο Γιώργος Σμύρης, ένας άνθρωπος που ο λόγος του συμπυκνώνει τον χρόνο και την πολεοδομία, ο Στάθης Παπασταθόπουλος, καθηγητής Ψυχολογίας, που μίλησε για την αορατότητα, τι κρύβεται πίσω από αυτό που βλέπεις – γιατί στα Ιωάννινα υπάρχει μια ghost city που εντοπίζεις σε διάφορα σημεία. Επίσης, δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία στον DJ. Ακόμα κι αν παίζει την πιο mainstream μουσική, είναι ο κατεξοχήν άνθρωπος που κάνει deep listening, αυτός που μπαίνει μέσα σε κάθε layer της μουσικής, εξερευνά την εποχή του. Όλοι οι άνθρωποι που πέρασαν και θα περάσουν από το Movement Radio έχουν από μια ξεχωριστή ιστορία να πουν και νιώθουμε τυχεροί ήρθαμε σε επαφή μαζί τους. Το Movement Radio δεν είναι μόνο μουσική, το εκδιαφέρει και ο λόγος.

Το Movement Radio δίνει φωνή στον πολιτισμό των Ιωαννίνων σε ένα τροχόσπιτο δίπλα στη λίμνη Facebook Twitter
Ο χάρτης του Movement Radio.

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα

Παρασκευή 23 Ιουνίου
Πάρκο απέναντι από τον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) (Α)
18:00 | Built οn Soil X anti_matter B2B (deconstructed club, techno, new club), DJ set

Δευτέρα 26 Ιουνίου
Τζαμί της Καλούτσιανης (C)
20:00 - 21:00 | Μάριος Βισβίκης & Πάνος Τσίγκος (ambient, field recordings, experimental), live
21:00 - 21:45 | Anna Vs. June (ambient, field recordings, experimental), live
21:45 | DJ Dans Mon Salon (ambient, field recordings, experimental), DJ set

Τρίτη 27 Ιουνίου
Λιθαρίτσια (B)
21:00 - 21:50 | Δημήτρης Μπατσής (ambient, field recordings, experimental), live
21:50 - 22:30 | Δημήτρης Καραγεώργος (ambient, field recordings, experimental), live
22:30 | Κεφάλαιο 24 (ambient, field recordings, experimental), live

Τετάρτη 28 Ιουνίου
Πάρκο απέναντι από τον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) (A)
19:30 - 20:30 | DJ BLack Athena (hip-hop), DJ set
20:30 - 21:00 | Vikkie (hip hop), live
21:00 - 21:30 | ΧΑΡΑ (hip hop), live
21:30 - 22:00 | LADELE (hip hop), live
22:00 - 22:30 | Moose (hip hop), live
22:30 | NNRDOTCC (hip hop), DJ set

Πέμπτη 29 Ιουνίου
Αυλή του Μουσείου Αργυροτεχνίας (E)
22:00 - 23:00 | Caterina Barbieri (ambient, neo classical, experimental), live

Παρασκευή 30 Ιουνίου
Πάρκο απέναντι από τον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) (A)
18:00 - 20:00 | Mr. Looper X Incognito (hip hop), DJ set
20:00 - 22:00 | DJ Kairo 7000 (hip hop), DJ set
22:00 | Escapade (hip hop), DJ set

Σάββατο 1 Ιουλίου
Πάρκο απέναντι από τον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) (A)
20:00 - 22:00 | DJ Accountant (no wave, electro), DJ set
22:00 - 22:45 | Moses Remax (rock), live
22:45 | AMKA (experimental rock), live

Κυριακή 2 Ιουλίου
Πάρκο Πλατείας Μαβίλη (D)
20:00 - 21:55 | Βαγγέλης Πασχάλης (rock, indie, trip hop), DJ set
21:55 - 22:45 | Schizodolls (rock), live
22:45 | Elephant (rock), Live

Δευτέρα 3 Ιουλίου
Πάρκο απέναντι από τον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) (A)
18:00 - 20:00 | DJ Stand (trip hop, Breakbeat), DJ set
20:00 - 22:00 | Tommy (indie), DJ set
22:00 | Βαγγέλης Πασχάλης (new wave, shoegaze), DJ set

Τρίτη 4 Ιουλίου
Πάρκο απέναντι από τον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) (A)
18:00 - 20:00 | anti_matter (experimental), DJ set
20:00 - 22:00 | DJ Accountant (no wave, electro), DJ set
22:00 | Λευτέρης Πεξομάτης (Electro Pop), DJ set

Τετάρτη 5 Ιουλίου
Πάρκο απέναντι από τον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) (A)
18:00 - 20:00 | Built On Soil (deconstructed club, techno, new club), DJ set
20:00 - 22:00 | Γιώργος Γκόγκος (progressive house), DJ set
22:00 | Diamantis Nova Recs (Idm, breaks), DJ set

Πέμπτη 6 Ιουλίου
Πάρκο απέναντι από τον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) (A)
18:00 - 20:00 | Παναγιώτης Γκόης (electronica, techno), DJ set
20:00 - 22:00 | Γιώργος Γιαννόπουλος (indie, electro rop), DJ set
22:00 | Elstatic (organic house, world electronics), DJ set

Παρασκευή 7 Ιουλίου
Πάρκο απέναντι από τον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) (A)
19:00 - 20:00 | Whystine (deconstructed club, experimental, new club), DJ set
20:00 - 20:50 | Στέλιος Λαλούσης (electronica, pop, vocal), live
21:00 - 22:00 | LOU (electronic, pop, experimental, vocal), live
22:00 | ΦΩΝόΠΤΙΚΟΝ (synthwave, electronic, techno), live

Σάββατο 8 Ιουλίου
Πάρκο απέναντι από τον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) (A)
18:00 - 20:00 | Whystine (deconstructed club, experimental, new club), DJ set
20:00 - 22:00 | KEMAΛ (dub, reggae, calypso), DJ set
22:00 | Bright (electronica, balearic, progressive), DJ set

Κυριακή 9 Ιουλίου
Πάρκο απέναντι από τον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) (A)
18:00 - 20:00 | KEMAΛ (dub, reggae, calypso), DJ set
20:00 - 22:00 | Poor J’Darr (electronic, new club, bass), DJ set
22:00 | Voltnoi (deconstructed club, electro pop, new club) DJ set

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ήταν σαν μεσαιωνικό όργιο!»: Οι Led Zeppelin και το πιο εξωφρενικό πάρτι στην ιστορία του ροκ

Μουσική / «Ήταν σαν μεσαιωνικό όργιο!»: Οι Led Zeppelin και το πιο εξωφρενικό πάρτι στην ιστορία του ροκ

Πριν από μισό αιώνα, με αφορμή την ίδρυση της δικής τους δισκογραφικής εταιρείας, οι Led Zeppelin διοργάνωσαν ένα εορταστικό event παρακμιακής χλιδής που έμεινε στην ιστορία.
THE LIFO TEAM