Ρεζολούσιον Passe-Partout

Ρεζολούσιον Passe-Partout Facebook Twitter
2

Στα 19 μου χρόνια, είμαι αρκετά περήφανη να δηλώσω πως έχω στο ιστορικό μου 5 καλογραμμένα resolutions από τα οποία δεν έχω τηρήσει ποτέ κανένα. Συγκεκριμένα, η τακτική μου είναι η εξής: θέτω ρεαλιστικότατους στόχους, ορίζω λογικά χρονικά περιθώρια και λαμβάνω υπ'όψην τα όρια που έχω σαν άνθρωπος (όπως πχ. «Να χάσω 10 κιλά μέχρι την επόμενη βδομάδα χωρίς να πέσω σε κώμα»).

Αυτή η τακτική αποτελεί ένα κοινό μυστικό που οδηγεί δισεκατομμύρια ρεζολούσιονς κάθε νέο έτος στα αζήτητα μαζί με τη Λαμποργκίνι του Κόκοτα και την πρωτοτυπία του Λαζόπουλου. Έτσι λοιπόν, και επειδή οι στόχοι πάνω κάτω είναι ίδιοι για όλους μας (βλέπε το συνοικιακό γυμναστήριο το οποιό την πρώτη βδομάδα του έτους ανταγωνίζεται σε κόσμο την Παναγιά της Τήνου τον Δεκαπενταύγουστο), αποφάσισα να κάνω ένα δώρο στην ανθρωπότητα και να χαρίσω τα φώτα μου απλόχερα μέρες που είναι.

Μετά από χρόνια έρευνας αλλά και εμπειρίας στον χώρο, παρουσιάζω το "Ρεζολούσιον passe-partout": υπόσχεται 100% επιτυχία ενώ είναι μαθηματικά αδύνατο να μην τηρηθεί από τον οποιοδήποτε. Σύντομο, περιεκτικό και με σεβασμό στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, το ρεζολούσιον passe-partout θα μετατρέψει το 2013 σε ένα έτος επιτυχίας και ευημερίας που όλοι θα θυμόμαστε για χρόνια. Μόλις το τερμάτισα.

Το 2013...

  • Θα ξεκινήσω υγιεινή διατροφή.
  • Κομμένο το τρίτο πιτόγυρο τα Σάββατα, στροφή στην Παραδοσιακή πίτσα με ελιές, ντομάτα και πιπεριές που είναι πηγές βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
  • Θα ξεκινήσω δίαιτα τον Μάιο γιατί τότε θα συνειδητοποιήσω ότι τα πατσοκοίλια θα βρίσκονται σε κοινή θέα στα μπιτσόμπαρα το καλοκαίρι.
  • Θα γίνω πιο οργανωτικός με τις κάλτσες μου. Οι πλυμμένες στο συρτάρι και οι άπλυτες στην μάνα μου.
  • Θα κόψω το ποτό τις Τρίτες, 12:00-20:00.
  • Θα ξεκινήσω οικονομίες σώζοντας λεφτά από τη ζάχαρη τσεπώνοντας τα σακουλάκια από τις καφετέριες.
  • Θα ρισκάρω περισσότερο μπαίνοντας σε λεωφορείο χωρίς εισιτήριο και αγνοώντας πλήρως τα Terms and Conditions. YOLO.
  • Θα σταματήσω να τσιμπολογάω χωρίς λόγο γιατί υπάρχουν άπειροι: βαρεμάρα, άγχος, λιγούρες, στεναχώρια. Τώρα ξέρω.
  • Θα ξεκινήσω να διαβάζω τις ταμπέλες πληροφοριακής σήμανσης στην εθνική. Το ένστικτό μου δεν έχει ενσωματωμένο GPS.
  • Θα έρθω πιο κοντά με την οικογένειά μου σηκώνοντας το τηλέφωνο περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα (εξαιρούνται οι κλήσεις πριν τις 11 το πρωί).
  • Θα ξεκινήσω να βλέπω αναγνωρισμένες ταινίες από το rottentomatoes. Οτιδήποτε rated πάνω από 60% σημαίνει ποιότητα. Next on watchlist: American Pie με 63%.
  • Θα ασχοληθώ με τον εθελοντισμό ως μία ευρύτερη έννοια, διαβάζοντας ένα καταπληκτικό και διεθνώς αναγνωρισμένο σχετικό άρθρο στη Wikipedia.
  • Θα ξεκινήσω τις εξορμήσεις με το Discovery Channel τα μεσημέρια που δεν έχει κάτι καλύτερο η τηλεόραση. Προφανώς, όλα αυτά με το σήμα του γείτονα γιατί δεν είναι εποχές για να βάζεις δορυφορική.
  • Θα αθλούμαι περισσότερο. Τέρμα το ασανσέρ, πλέον θα κατεβαίνω με τις σκάλες από τον 1ο.

Καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2013.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Ειλικρινά ποτέ δεν κατάλαβα αυτού του είδους τιs Resolutions.Mε χιούμορ η χωρίς.Οταν κάποιος έχει πχ κάποια κιλά επιπλέον και δεν γουστάρει να κόψει τον τρίτο πιτόγυρο,το παίρνει απόφαση ότι είναι υπέρβαρος και ντύνεται αναλόγως,μέχρι που να ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ την ανάγκη να αλλάξει διατροφή και βάρος, αλλά αυτά τα ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις διατροφή για να ανταποκρίνεσαι στο mainstream αποδεκτό φαίνεσθαι είναι μαρτύριο.Το ποτό πάλι άμα το γουστάρεις και σε φτιάχνει και περνάς καλά γιατί να το κόψεις;;;; Επειδή δεν είναι υγιεινό;;;So what?????Οκ δεν κάνεις υγιεινή ζωή, γιατί διάολε πρέπει να έχεις ενοχές γι¨αυτό;;;;; i really dont get it!Το τηλ πριν τις έντεκα φυσικά και ΔΕΝ το σηκώνεις,το ξεκαθαρίζεις και στη μητέρα,μία, δύο το εμπεδώνει και στις 11.30 σε παίρνει και σε ρωτάει σε ξύπνησα παιδί μου;;;;Οχι καλέ μαννούλα καφέ πίνω..μπλά μπλά.Με δυό κουβέντες απενοχοποίηση εδώ και τώρα γι¨αυτά που αγαπάμε να κάνουμε ΧΩΡΙΣ να πειράζουμε κανέναν πάνω από όλα.Οταν έρθει η ώρα να αλλάξουμε συνήθειες θα το αισθανούμε,θα γίνει από μόνο του,γιατι πολύ απλά κάτι που μας ευχαριστούσε καποτε δεν μας ευχαριστεί πλέον και γουστάρουμε να αλλάξουμε προσανατολισμους,για μας όμως όχι γιατί ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ!
Μα φίλε μου, ακριβώς αυτό είναι το νόημα του Ρεζολούσιον Passe-Partout (τώρα όντως νιώθω σαν πλασιέ). Δεν γίνεται να επιβάλεις στον εαυτό σου το οτιδήποτε αν δεν είσαι έτοιμος εσύ ο ίδιος να το δεχτείς. Όταν μπαίνεις στη διαδικασία αυτή ενώ είσαι ανέτοιμος, δημιουργείς υπεκφυγές και χαζές δικαιολογίες, ανοίγεις μόνος σου παραθυράκια στον νόμο και προσπαθείς να ξεφύγεις. Για να γίνω κατανοητή, αν δεν θέλεις να ασχοληθείς με τον εθελοντισμό αλλα το επιβάλεις στον εαυτό σου ως "πρέπει", καταλήγεις να διαβάζεις το άρθρο στη Wikipedia για να "εξαπατήσεις" το μέρος της συνείδησής σου που σου επιβάλλει τα "πρέπει". Το Resolution Passe Partout είναι ακριβώς αυτό: η σάτιρα των αλλαγών ενός ανθρώπου που δεν είναι έτοιμος να αλλάξει αλλά το επιβαλλει στον εαυτό του.