Μια σκληρή εξέταση μωρού από ρώσο παιδίατρο (?)

Μια σκληρή εξέταση μωρού από ρώσο παιδίατρο (?) Facebook Twitter
13

Αν και το βίντεο έχει ημερομηνία δημοσίευσης το 2009, τις τελευταίες ώρες γνωρίζει στιγμές δόξας στο διαδίκτυο προκαλώντας σχόλια και αντιδράσεις.

Και στο παρελθόν έχουν υπάρξει καταγραφές με ανορθόδοξες μεθόδους εξέτασης μωρών από ρώσους ορθοπεδικούς , αλλά εδώ υπάρχει ακόμη ένα στιγμιότυπο που ξαφνιάζει...

Ενώ το μωρό δείχνει να δυσανασχετεί, ο γιατρός κάποια στιγμή το παίρνει στην αγκαλιά του, ψιθυρίζει κάτι και αυτό αμέσως ηρεμεί.

Όλα αυτά παρουσία μιας γυναίκας, η οποία είναι πιθανότατα η μητέρα του και που στο τέλος το παραλαμβάνει...

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Eχω 2 παιδιά, η εξέταση που κάνει δεν την θυμάμαι ακριβώς πως και γιατι γινεται αλλα επειδη έγινε μπροστά μου δεν ήταν με "Αυτές" τις ταχύτητες του βίντεο. Μπορεί να έφευγε κανα τραπέζι στο κεφάλι του Γιατρού.Προφανώς ξέρει τι κάνει και οπως ειναι προφανές το έχει κάνει πολλές φορές. Παρόλα αυτά βλέποντας το βίντεο μέχρι να φτάσει στο τέλος έρηξα 2-3 παναγίες.... Αν ήταν live μπροστά μου δεν θα περιμενα να φτάσει στο τέλος.
Είναι σκληρό. Όμως φαίνεται να ξέρει τι κάνει. Οι κινήσεις του είναι προσεγμένες με ακρίβεια. Επίσης μόλις τελειώνει καταφέρνει να ηρεμήσει το μωρό κατευθείαν, κάτι που δείχνει ότι το βρέφος δε πονούσε όπως φαινόταν αλλά απλώς ταράχτηκε.-Βέβαια, δε παίρνω και όρκο!
Μια απλή ορθοπεδική εξέταση είναι όπου ελέγχεται η συνέχεια των οστών, οι αρθρώσεις αν είναι φυσιολογικές (μην είναι αβαθείς ή μην έχουμε κάποιο εξάρθρημα) πράγμα που μπορεί να γίνει και με λήψη ακτινογραφιών. Μόνο που στις ακτινογραφίες θα είχαμε επιβάρυνση με ακτινοβολία του μωρού χωρίς λόγο. Αν κατά την ορθοπεδική αυτή εξέταση φαινόταν κάτι παθολογικό το επόμενο εννοείται βήμα είναι η ακτινογραφία.Όσον αφορά τον γιατρό, από το βίντεο φαίνεται ικανότατος μπορεί να κάνει μία πλήρη ορθοπεδική εξέταση σε χρόνο dt, το μωρό πολύ λίγη ενόχληση δέχεται ( για να γίνει ορθοπεδική εξέταση σε τέτοιο χρόνο σωστή θέλει τεράστια εμπειρία) και δεν καταλαβαίνω γιατί πάμε να τρομοκρατήσουμε τις μητέρες-μέλλουσες μητέρες χωρίς κάποιο λόγο.