Είναι αυτή η καλύτερη διαφήμιση των φετινών Χριστουγέννων;

Είναι αυτή η καλύτερη διαφήμιση των φετινών Χριστουγέννων; Facebook Twitter
5

Μια συγκινητική διαφήμιση κυκλοφόρησε με αφορμή τα φετινά Χριστούγεννα, η αλυσίδα καταστημάτων Sainsbury, που σε συνεργασία με την Royal British Legion, αναβίωσε τη Χριστουγεννιάτικη Ημέρα Ανακωχής για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.


Τα Χριστούγεννα του 1914, αντίπαλοι Άγγλοι και Γερμανοί στρατιώτες βγήκαν από τα χαρακώματα, έπαιξαν ποδόσφαιρο και αντάλλαξαν δώρα. Με τη βοήθεια, λοιπόν, ενός ιστορικού και της RBL, δημιουργήθηκε μία διαφήμιση 3 λεπτών και 40 δευτερολέπτων, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας Βρετανός στρατιώτης ακούει τα γερμανικά στρατεύματα να ψάλουν το «Άγια Νύχτα» και στη συνέχεια οι άντρες από τα δύο στρατεύματα δίνουν τα χέρια και παίζουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Μετά τον αγώνα, ο Βρετανός στρατιώτης βάζει κρυφά κάτι στην τσέπη ενός Γερμανού, που αποδεικνύεται ότι είναι η σοκολάτα του ενός δολαρίου. Τα έσοδα από τις πωλήσεις της οποίας φέτος θα δοθούν στους βετεράνους του Royal British Legion.



Ο Διευθυντής Επικοινωνίας του σούπερ – μάρκετ, Mark Given, ανέφερε: «Με τη Χριστουγεννιάτικη καμπάνια μας θελήσαμε να προβάλουμε το πνεύμα της αλληλεγγύης μέσω μίας από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας. Τα Χριστούγεννα του 1914 οι στρατιώτες κατέβασαν τα όπλα τους, μοιράστηκαν ιστορίες και στιγμές και έπαιξαν ποδόσφαιρο. Η Χριστουγεννιάτικη εκεχειρία αποτελεί μία από τις πιο συναισθηματικές στιγμές της ιστορίας και γι' αυτό δουλέψαμε σε συνεργασία με την RBL για να εξασφαλίσουμε ότι η αναβίωσή της θα γίνει με αυθεντικότητα και σεβασμό».

Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που αντέδρασαν, καθώς θεώρησαν ότι η διαφήμιση ωραιοποιεί τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο και δεν δείχνει κανέναν σεβασμό στα θύματα αλλά και σε όσους υπέφεραν από τις τραγικές επιπτώσεις του.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Είναι μία πραγματική ιστορία και οι στρατιώτες, καθηλωμένοι αρκετό καιρό στα χαρακώματα, ένιωσαν πως δεν είχαν να χωρίσουν τίποτα με τους "εχθρούς" τους. Το κλίμα της συναδέλφωσης το κατάλαβαν οι στρατηγοί των δύο παρατάξεων και διέταξαν αμφότεροι σφοδρό βομβαρδισμό για να μην επαναληφθεί. Οι πόλεμοι γίνονται για την προάσπιση των "μεγάλων", αλλά πολεμούν και πεθαίνουν οι "μικροί".