ADVERTORIAL

 

Η γκαλερι Thalatta.art ειναι ενας χωρος εικαστικων τεχνων στο κέντρο της Αθήνας που φιλοξενεί τον Κύπριο εικαστικό Γιώργο Κούμουρο και παρουσιάζει την τελευταία ενότητα του πολυποίκιλου έργου του. Το Σάββατο 20 Απριλίου, από τις 12:00 ως τις 14:00, o δρ. ιστορικός τέχνης και επιμελητής της έκθεσης Μεγακλής Ρογκάκος θα ξεναγήσει το κοινό στην έκθεση «Άλλος εγώ και αλλού η Ιθάκη» που τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημoκρατίας στην Ελλάδα και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Μαΐου 2024.

 

Η νέα ενότητα έργων του Γιώργου Κούμουρου διατρέχεται από μια κρυφή, υπόγεια μελαγχολία και αποπνέει συχνά ένα ειρωνικό-ρομαντικό ύφος, περιγράφοντας άχρονα και αλλόκοτα τοπία, προσωπικές εμπειρίες περιπλανώμενων υπάρξεων που οδηγούν σε συλλογικές σκέψεις παλλόμενων κοινωνιών, κοινότητες σε νηφάλιο ύπνο κάτω από το φως θερινών προβολών στην οθόνη του έναστρου ουρανού.

 

Ο Γιώργος Π. Κούμουρος γεννήθηκε στη Γιαλούσα της Κύπρου το 1955. Σπούδασε μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ζωγραφική στην Πυθαγόρειο Ακαδημία Καλών Τεχνών Σάμου και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη δημιουργία εκπαιδευτικού φιλμ από το Middlesex University. Το βιογραφικό του αριθμεί 36 ατομικές εκθέσεις σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία και Πορτογαλία, ενώ τα περισσότερα από 1.000 έργα που έχει δημιουργήσει στο πέρασμα του χρόνου βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  

 

Αυτός ο ιδιαίτερος χώρος πολιτισμού που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας προάγει καταξιωμένους αλλά και ανερχόμενους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, ενώ παράλληλα προσφέρει προσωποποιημένες υπηρεσίες στο καλλιτεχνικό κοινό των εικαστικών τεχνών, με στόχο να εισαγάγει στην καλλιτεχνική σκηνή αλλά και στην αγορά της τέχνης ένα νέο κύμα αισθητικής δημιουργίας.

 

Thalatta.art, Χρήστου Λαδά 5, πλατεία Καρύτση, 210 3315488, [email protected]

www.thalatta.art 

Ημέρες & ώρες: Τρ., Πέμ.-Παρ. 10:00-20:00, Τετ. & Σάβ. 10:00-18:00

Είσοδος: Δωρεάν

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός