Τρεις γονείς διαβάζουν τα μηνύματα που ανταλλάσσουν οι κόρες τους, μαθαίνουν τι πονηρό σχεδιάζουν για τον χορό αποφοίτησης και αναλαμβάνουν δράση.

 

Το Κοκομπλόκο προσπαθεί να είναι σάτιρα ηθών και λαϊκή κωμωδία ταυτόχρονα. Το θέμα της ταινίας είναι η αιώνια ανησυχία των γονιών για τις κόρες. Ανάμεσα στους δύο πατεράδες, τον βασικά απόντα και τον υπερπαρόντα και ευαίσθητο, παρά τα μούσκουλα και το στρατιωτικό κούρεμα, η πρωτάρα σκηνοθέτις και σεναριογράφος των Pitch Perfect Κέι Κάνον βάζει και μια πολύ αγχωτική μητέρα.

 

Αστεία υπάρχουν στην ταινία, διάσπαρτα, όπως συμβαίνει συνήθως, πολύ συχνά χοντρά, όπως ο διαγωνισμός με κωλορούφηγμα μπίρας, αλλά και μερικά ευθύβολα, σε ένα σχηματικό σενάριο που συμπεριλαμβάνει το politically correct της εκπροσώπησης της φυλετικής και εθνοτικής διαστρωμάτωσης.

 

Οι γονείς είναι πολύ καλοί στους ρόλους τους, ειδικά η Λέσλι Μαν, σύντροφος του μάστορα της νεοαμερικανικής κωμωδίας Τζαντ Άπατοου, η οποία διαθέτει την εύστοχη τεχνική της εναλλαγής από τον πανικό στην ηρεμία σαν να έχει καταπιεί μια φαρμακαποθήκη, θυμίζοντας την οξύφωνη, μονότονη τρέλα της Τζούλι Χάγκερτι στην αξέχαστη Απίθανη Πτήση.