Μετά τη Μύρτιδα, στο Μουσείο Ακρόπολης έρχεται η Αυγή

Ένα ακόμη κορίτσι από τα βάθη της αρχαιότητας έρχεται να συστηθεί στο κοινό του Μουσείου της Ακρόπολης

LIFOTEAM 11.1.2018 | 15:40

Πριν από 8 χρόνια στο ευρύ κοινό συστήθηκε η Μύρτιδα και τώρα ήρθε η σειρά της Αυγής, που έρχεται από το μακρινό 7.000 π.Χ, ως το κεντρικό πρόσωπο ειδικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου (17.00 - 21.00) στο Μουσείο της Ακρόπολης. 

 

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και πρόκειται για μία φιλόδοξη προσπάθεια οι επισκέπτες να έρθουν και πάλι σε επαφή με τη φιλότιμη δουλειά της ομάδας αναπλάσεων που με επικεφαλής τον καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλη Παπαγρηγοράκη φέρνουν πιο κοντά μας καθημερινά πρόσωπα της μακρινής αρχαιότητας.  

 

Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό ο καθηγητής, το όνομα Αυγή δόθηκε συμβολικά στο δεύτερο κορίτσι, που έρχεται από την αυγή της μεσολιθικής εποχής και είχε βρεθεί από τη σπηλαιολόγο Αικατερίνη Κυπαρίσση στο σπήλαιο της Θεόπετρας στα Τρίκαλα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυτή η 18χρονη από τα βάθη της αρχαιότητας έχει πιο τραχιά χαρακτηριστικά και δυσκόλεψε την επιστημονική ομάδα περισσότερο λόγω των ρούχων και των μαλλιών της.  

 

Στόχος της ομάδας, όπως έχει γίνει γνωστό, ήταν πριν περάσουν άλλα 8 χρόνια να έρθει στο φως και η τρίτη ανάπλαση, αυτή της Ηδύλης, ενός μικρού κοριτσιού από τις Φερές, που βρέθηκε σε τάφο με επιτύμβιο επίγραμμα από τον πατέρα της. 

 

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν με ανακοινώσεις οι: Θεόδωρος Γ. Γιαννόπουλος, Δημήτρης Δικαίος, Νίνα Κυπαρίσση-Αποστολίκα, Ηλίας Μαμαλάκης, Γιάννης Μετζικώφ, Θεοφάνης Μπομπότης, Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης, Αλεξία Πενθερουδάκη, Σοφοκλής Σωτηρίου, Παναγιώτης-Εμμανουήλ Ταβανιώτης, Παναγιώτης Τούλας, Νίκος Φίλιππας και Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, ενώ συντονίστρια θα είναι η δημοσιογράφος-φιλόλογος Βίκυ Φλέσσα.

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός