Η νέα ατομική έκθεση της Χριστιάνας Σούλου στην γκαλερί Bernier/Eliades

Η γνωστή καλλιτέχνης θα εκθέσει  σχέδια και ακουαρέλες με φιγούρες, εμπνευσμένες από την «Ψυχή και Χορός» του Paul Valéry.

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη έκθεση «Beard Pictures» των Γκίλμπερτ & Τζόρτζ, η γκαλερί Bernier/Eliades θα παρουσιάσει τη νέα ατομική έκθεση της Χριστιάνας Σούλου. Πρόκειται για μια σειρά από σχέδια και ακουαρέλες με φιγούρες, εμπνευσμένες από την «Ψυχή και Χορός» του Paul Valéry, στο πνεύμα της φιγούρας όπως αυτή εννοείται από τον Roland Barthes: «Φιγούρα που μπορεί να συγκριθεί μόνο με το σχήμα στην αρχαία ελληνική και χορογραφική του έννοια.»


Η Χριστιάνα Σούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Αλεξάνδρεια, όπου πέρασε μεγάλο μέρος των παιδικών της χρόνων. Σπούδασε στην Ecole National Supérieure des Beaux Arts στο Παρίσι.  Το έργο της έχει αναγνωριστεί διεθνώς με πρόσφατες αναδρομικές ατομικές εκθέσεις της στα μουσεία Kölnischer Kunstverein Κολωνία (2016) και  BALTIC Centre for Contemporary Art, Gateshead, Αγγλία (2016), καθώς και συμμετοχή στην 55η  Μπιενάλε Βενετίας στο Διεθνές Περίπτερο (Giardini) -  Il Palazzo Enciclopedico (2013).


Η καλλιτέχνις με τη δουλειά της τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει επιδείξει μια πρακτική σχεδίου που καθορίζεται από την πυκνότητα, δριμύτητα, βάθος και ακρίβεια, καθώς η γραμμή της αγγίζει λεπτοφυείς ποιότητες. Το έργο της καταλαμβάνει τον σημαντικό χώρο μεταξύ έμπνευσης και επαναπροσδιορισμού. Αν κάτι το διαπερνά απ΄ άκρη σ' άκρη, είναι η συνεχής διαπραγμάτευση με το αίνιγμα του θανάτου και άρα και του έρωτα δεδομένης της αλληλεξάρτησής τους.

 

Η νέα ατομική έκθεση της Χριστιάνας Σούλου στην γκαλερί Bernier/Eliades
Amour, Christiana Soulou.


Το έργο της αποτελεί ένα «έντιμο σχέδιο», καθαρό, ψυχολογικό, θεραπευτικό και πάνω απ' όλα μαγικό που μοιάζει να είναι αντίδοτο στις μέρες μας, καθώς αφήνει την εντύπωση ότι η ίδια η πράξη του σχεδίου μπορεί να είναι μια ευγενική αναζήτηση της ύπαρξης, προς έναν ευρύτερο, καθολικότερο στόχο.


Στα έργα της Σούλου, η αναζήτηση της φόρμας περνάει μέσα από τη δράση του σώματος και τη χειρονομία της κίνησης. Η ίδια γράφει στο βιβλίο της Selected Writings  (έκδοση της γκαλερί Capitain Petzel, Βερολίνο 2012): «Η δουλειά μου βασίζεται στη μελέτη της κίνησης. Η κίνηση είναι αυτή που κάνει κάτι να φαίνεται ζωντανό σαν να ζει και να αναπνέει. Το να αποδώσει κανείς την κίνηση, σημαίνει να αιχμαλωτίσει την ζωή».

 

Η νέα ατομική έκθεση της Χριστιάνας Σούλου στην γκαλερί Bernier/Eliades
Άποψη της έκθεσης.


Info:

«Χριστιάνα Σούλου»

Γκαλερί Bernier/Eliades

Επταχάλκου 11, Θησείο. Τηλέφωνο 210 3413936

Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, 20:00-22:00, παρουσία της ζωγράφου.

Διάρκεια: 15 Μαρτίου 2018 – 2 Μαΐου 2018

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή: 10:30-18:30, Σάββατο: 12:00-16:00

Είσοδος ελεύθερη

 

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός