Ξεκινά το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου στον κινηματογράφο Δαναό

Να ποιες θα είναι οι πρώτες προβολές του CineDoc Kids

LIFOTEAM 16.2.2017 | 22:54

 

Αυτό το Σάββατο ξεκινούν οι προβολές του Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου CineDoc Kids στον κινηματογράφο Δαναό που μέχρι τον Μάρτιο θα γεμίζουν τα απογεύματα των Σαββατοκύριακων μας με ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας που απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων σε διαφορετικά μέρη της γης.


Η ταινία Μάρθα και Νίκι διηγείται την ιστορία των δυο κοριτσιών που το 2010 έλαβαν μέρος στο μεγαλύτερο διεθνές πρωτάθλημα Street Dance στο Παρίσι. Ήταν η πρώτη φορά που δυο κοπέλες έγιναν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο hip hop κατακτώντας το ανδρικό άβατο. Η ταινία αποτυπώνει την αγάπη των δυο κοριτσιών για τον χορό αλλά και τη φιλία τους που δοκιμάζεται και εξελίσσεται με τον χρόνο. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει διαδραστική παρουσίαση hip hop με τον χορογράφο Νίκο Αράπη.

 


Την Κυριακή θα μας συντροφεύσει η ιστορία του μικρού Ντύλαν, ενός αγοριού από την Αυστραλία, που έχει πάθος με τις πτήσεις και τα «χάρτινα αεροπλανάκια» . Η ταινία Χάρτινες Πτήσεις αφηγείται τη σχέση γιου και πατέρα που μεταλλάσσεται αλλά και τις προσπάθειες του νεαρού Ντύλαν να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάρτινων Αεροπλάνων στην Ιαπωνία. Μετά την ταινία θα ακολουθήσει εργαστήριο οριγκάμι σε συνεργασία με το yeti toys.

 


Επιπλέον, 13 παιδιά από σχολεία με κινηματογραφικές λέσχες όλης της Αττικής, που έχουν επιλεγεί και αποτελούν την παιδική κριτική επιτροπή του CineDoc Kids θα συμμετέχουν ενεργά στην παρουσίαση, την αξιολόγηση των ταινιών και θα ψηφίσουν τα ίδια την καλύτερη ταινία του φεστιβάλ. Η απονομή λήξης είναι την Κυριακή 19 Μαρτίου στον κινηματογράφο Δαναό. Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και των πρεσβειών της Σουηδίας, της Ολλανδίας, των ΗΠΑ, της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.

 

Ώρα προβολών: 16.00

Τιμή εισιτηρίου: 6€ (μειωμένο 4€)

 

Αναλυτικά οι ταινίες του διημέρου 18 & 19/02


Χάρτινες Πτήσεις (Paper Planes) ηλικίες: 8+
Σκηνοθεσία: Robert Connolly / 96´/ 2014 / Αυστραλία
Μια ευφάνταστη ταινία για το πάθος ενός νεαρού αγοριού από την Αυστραλία για της πτήσεις και τα «χάρτινα αεροπλανάκια». Η σχέση γιου και πατέρα που μεταλλάσσεται υπό τις νέες συνθήκες και το ταξίδι του νεαρού Ντύλαν στην Ιαπωνία για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάρτινων Αεροπλών.
Στα αγγλικά, με ελληνικούς υπότιτλους.

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου στον κινηματογράφο Δαναό
Μάρθα και Νίκι

 

Μάρθα & Νίκι (Martha & Niki) ηλικίες: 9+
Σκηνοθεσία: Tora Mkandawire Mårtens / 90´/ 2015 / Σουηδία
To 2010, η Μάρθα και η Νίκι έλαβαν μέρος στο μεγαλύτερο διεθνές πρωτάθλημα Street Dance στο Παρίσι. Ήταν η πρώτη φορά που δύο κοπέλες έγιναν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο Hip Hop. Η ταινία αποτυπώνει την αγάπη τους για τον χορό και τη φιλία τους που δοκιμάζεται.
Στα σουηδικά, με ελληνικούς υπότιτλους.

 

Το CineDoc Kids εντάσσεται στο πρόγραμμα του CineDoc (Σεπτέμβριος 2016 – Μάιος 2017) που απευθύνεται σε ενήλικο κοινό. Το CineDoc προβάλλει από το 2009 βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινημτογράφο Δαναό, τον Δήμο Βόλου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.