Κυκλοφόρησε το επίσημο trailer της ταινίας «First They Killed My Father» της Αντζελίνα Τζολί

Η ταινία περιγράφει την δραματική πραγματικότητα της ζωής στην Καμπότζη υπό το καθεστώς των Ερυθρών Χμερ μέσα από τα μάτια ενός 5χρονου κοριτσιού

Newsroom, 3.8.2017 | 11:52

Την δραματική πραγματικότητα της ζωής στην Καμπότζη υπό το καθεστώς των Ερυθρών Χμερ και τη γενοκτονία στην οποία πάνω από 1,7 εκατομμύρια Καμποτζιανοί έχασαν τις ζωές τους εξερευνά η νέα ταινία της Αντζελίνα Τζολί «First They Killed My Father» και το επίσημο trailer που μόλις κυκλοφόρησε δίνει μια πρώτη γεύση από τη φρίκη που έζησαν τότε οι κάτοικοι.

 

Η ταινία βασίζεται στη ζωή της συγγραφέα και ακτιβίστριας για τα ανθρώπινα δικαιώματα Loung Ung και όσα έζησε σαν παιδί την περίοδο 1975-79, όταν εξουσίαζε η κομμουνιστική οργάνωση, που θεωρείται υπεύθυνη για τους θανάτους 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων από την Καμπότζη λόγω ασιτίας, ασθενειών και εκτελέσεων. 

 

Η Αντζελίνα Τζολί εργάστηκε με την Ung για το σενάριο, ενώ είναι επίσης σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας μαζί με τον κινηματογραφιστή από την Καμπότζη Rithy Panh. Στην παραγωγή της ταινίας συμμετείχε και ο γιος της, Μάντοξ.

 

Η ταινία περιγράφει τις προσπάθειες ενός πεντάχρονου κοριτσιού και της υπόλοιπης οικογένειάς της να επιβιώσουν και να μείνουν ενωμένοι εν μέσω της γενοκτονίας, αποκαλύπτοντας παράλληλα την πολιτική κατάσταση και τις απάνθρωπες συνθήκες μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.

 

Το «First They Killed My Father», που έχει ήδη προβληθεί στην Καμπότζη, θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 15 Σεπτεμβρίου.

 

Δείτε το επίσημο trailer που μόλις κυκλοφόρησε:

 

 
Οδηγός Σινεμά