H Αλίσια Βικάντερ πρωταγωνιστεί στον «Πυρετό της Τουλίπας»-Δείτε το τρέιλερ

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller της Ντέμπορα Μόγκα

LIFOTEAM 10.8.2017 | 14:47

 

Το καινούριο δράμα εποχής με πρωταγωνίστρια την Αλίσια Βικάντερ διαδραματίζεται στην Ολλανδία του 17ου αιώνα και είναι βασισμένο στο ομώνυμο best seller της Ντέμπορα Μόγκα. Συμπρωταγωνιστής της Βικάντερ είναι ο Ντέιν Ντε Χάαν ενώ στην ταινία συμμετέχουν ο Κριστόφ Βαλτς και η Κάρα Ντελεβίν.

 

Η ιστορία

17ος αιώνας, Ολλανδία. Ένας καλλιτέχνης (Ντέιν Ντε Χάαν) αναλαμβάνει να ζωγραφίσει το πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας (Αλίσια Βικάντερ) μετά από πρόταση του συζύγου της (Κριστόφ Βαλτς). Οι δύο νέοι, όμως, ερωτεύονται και αποφασίζουν να επενδύσουν στο εμπόριο τουλίπας, το οποίο τότε ήταν φοβερά επικερδές, ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσουν να χτίσουν ένα μέλλον μαζί.

 

Όταν η παραγωγός Άλισον Όουεν διάβασε το ομότιτλο βιβλίο της Ντέμπορα Μόγκα, «Ο Πυρετός της Τουλίπας», το ερωτεύτηκε αμέσως. «Είναι ένα πολυεπίπεδο βιβλίο και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να το συμπτύξω, αλλά αυτή ήταν και η πρόκληση για εμένα, να καταφέρω να τα βάλω όλα στο σενάριο. Είναι μία υπέροχη ιστορία αγάπης, που στην ουσία της υπάρχει μία μεταφορά πάνω στην αγάπη, τον πόθο και το πάθος. Οι πιο ακριβές τουλίπες ήταν αυτές που είχαν δυο χρώματα και ρίγες. Εκείνη την εποχή δεν γνώριζαν ότι ο λόγος που αυτές οι τουλίπες ήταν τόσο διαφορετικές ήταν εξαιτίας ενός ιού. Εντελώς ειρωνικά, λοιπόν, οι πιο ακριβές τουλίπες ήταν οι άρρωστες τουλίπες, αυτές που κουβαλούσαν μέσα τους την ασθένεια και στο τέλος σάπιζαν. Και αυτό είναι μία εξαιρετική μεταφορά πάνω στον παράνομο έρωτα που ζουν οι δύο πρωταγωνιστές. », εξηγεί η Μόγκα.

 

 

 

Στις 24 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την Odeon.

 

 

Οδηγός Σινεμά